PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elveda Emniyet Şeridi



mgora
21 Ağustos 2015, 12:44
Son dönemde metrobüs olan yollardan sonra metrobüs olmayan yollarda da , mesela benim güzergahımda olan O-3 Avrupa Otoyolunda ve Ataşehir Girişinde orta refüj daraltılıp , emniyet şeridi yola dahil ediliyor.

- Benim gördüğüm temel hata , eski yol çizgisi silinirken iz kaldığından ve yeni yol çizgileri net çekilmediğinden bir karmaşa oluyor ve trafik daha düzensiz akıyor.

- İkinci olarak şeritlerde bir miktar daraldığı için psikolojik olarak daha tedirgin bir sürüş oluyor.

sokakbebesi
21 Ağustos 2015, 12:45
Benim gördüğüm temel hata , eski yol çizgisi silinirken iz kaldığından ve yeni yol çizgileri net çekilmediğinden bir karmaşa oluyor ve trafik daha düzensiz akıyor.


Orada trafik şeritlere göre akıyor demek içimi bir umut kapladı hadi darısı ankaraya :)

yasdal
21 Ağustos 2015, 13:06
Üst geçit gibi bir çalışma vardı. Orası için konuşuyorsan sanıyorum geçici olarak şeritleri değiştirdiler. Eski haline gelecek diye tahmin ediyorum.

efendy06
21 Ağustos 2015, 13:38
Orada trafik şeritlere göre akıyor demek içimi bir umut kapladı hadi darısı ankaraya :)

Aynen, ister 4 teker, ister 2 teker, nedense şerit çizgisini hep ortalamak durumunda kalıyorum. Hatta bir yerde kaldırımla kesişen şerit çizgisi vardı forum civarında, yeni asfalt atılınca kapandı :cherry:

schumacher__
21 Ağustos 2015, 14:38
Yüreğime indi polisler emniyet şeridinde gidene ceza yazmaya başladı diye..Bu nasıl başlık :pr:

mgora
01 Eylül 2015, 00:22
Konuyu tam ifade edememişim O3 Avrupa Otoyolunda edirnekapı'dan , Hurriyet gazetesine kadar emniyet şeritleri iptal edilip yola dahil edildi.Sonuç olarak bu güzergah gidiş gelişte 3'er şeritten , 4'er şeride çıktı her iki yöndede.Teorik olarak trafiğin daha hızlı akması beklenir ama burada iki nokta bunu engelliyor.

Psikolojik olarak daha dar şeritler sürücüleri daha tedirgin ve temkinli bir sürüşe yönlendiriyor.
Yol çizgileri özensiz çekildiği için , eski alışkanlık iki şeridin ortasından gidenler oluyor.
Ek olarakta diğer yolların katılım noktalarında yanda emniyet şeridi daha hızlı daraldığından trafik yavaşlıyor.

Bugün Edirnekapı-Hurriyet Gazetesi yönüde tamamlanmıştı , İstanbul trafiği düşük seviyede olmasına rağmen trafik akışı çok yavaştı.Eğlenceli olan ise artık emniyet şeridi olmayınca polisi , görevlisi beklemek zorunda idi.Kötü olan ise geçen ambulansta çok zor ve zaman kaybederek geçti.

Okulların açılması ile bu yoldaki kaza oranlarında ve trafikte ciddi bir artış bekliyorum.
Evet ülke son senelerde verimlilik artışı ile bir yerlere geldi ama verimlilik artışı bir yere kadar mümkün bir seviyeden sonra ise sistemi düzeltmek şart.

savinelli
01 Eylül 2015, 00:28
bende başlığı görünce artık polisler hiçbir şekilde emniyet şeridine girmeye izin vermeyecek gibi bir içerik göreceğimi sandım. yüreğim ağzıma geldi bi an. böyle başlık olmaz.

biosferist
01 Eylül 2015, 01:33
Daha motosiklet kariyerimi başlamadan bitiriyordu az kalsın öyle başlık mı olur ya şurada sınava 19 gün oldu kaldı inş geçerimde İstanbul da kazasız belasız gazlarım :)

mgora
01 Eylül 2015, 13:06
Konu yolu genişletmek için emniyet şeritlerinin iptal edilmesi , emniyet şeridi kalmayınca polisin kimseyi emniyet şeridindesin diye durdurmasına gerek kalmayacak.

Ama asıl konu bunun trafik akışına etkileri ve bunun dolaylı olarak bizlere de yansıması.
Bu kadar yoğun akan bir trafikte olabilecek bir kazanın sonuçları bile korkutucu ve ben bu konuda kış için görünen köy kılavuz istemez diyorum.

Darkfriairs
01 Eylül 2015, 13:12
Bir kaç fotoğraf koysan daha kolay anlatırdın.

Evoque
01 Eylül 2015, 15:04
Geçtiğimiz Cumartesi günü Turing'in eğitiminde bir polis memuru da vardı. Tahtaya yansıtılan sunumda emniyet şeridinden gitmenin her şartta yasak olduğunun kanunlarca belirtilmişti. Ancak memur gelen sorulara "araçlar emniyet şeridini tıkıyor ancak motosikletler hem trafiği rahatlattıkları için hem de istendiği zaman şeridi açabildikleri için onlara tolerans gösteriliyor. Ama herhangi bir ceza yazılması durumunda hiçbir hakkınız bulunmamakta" minvalinde bir açıklama getirmişti.

Sözün özü, şu an için emniyet şeridi kullanmakta bir problem görünmüyor arkadaşlar. Önünüze fırlayabilecek araçlara karşı dikkatli olun yeter.

Tabi bu yazdıklarım var olan emniyet şeritleriyle ilgiliydi. Tasfiye edilen şeritlerin anıları kaldı sadece geriye :)

Mehmet_SIRLI
01 Eylül 2015, 15:11
Ben başbakanlığa BIMER den kaç defa talepte bulundum. E5 te emniyet şeridi bari 1 metre falan yapılsın da oraya motosiklet işareti konup motosiklet yolu olduğu belli olsun diye ama sallayan olmadı. Bimer karayollarına gönderiyor o belediyeye gönderiyor o bilmem neye gönderiyor en son talebiniz geçerli bulunmamıştır diyip sallıyorlar. Eğer herkes gönderirse mutlaka bi çözüm üretmek zorunda kalacaklardır.