PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RKS Blackster 250



axel25
21 Ağustos 2015, 04:28
İyi geceler ,

Saat itibariyle de anlaşılacağı üzere bu saatlerde bile motosiklet incelemesi yapıyorum şu anda ve başlıkta da belirttiğim gibi bu model üzerinde yoğunlaştım . Tabii ki de öncelikle her yeni acemi kısa boylu motor ( daha önce kullanmamış ) binicisi olarak ilk sorum , boy sorusu . Cruiser model için ideal boy oranı nedir . Benim boyum 1,65 . Estetik durması açısından ziyade , sorum ; vites geçişlerinde yaşayabileceğim sorunlar bacak boyum 72 cm ayakkabılarla 74-75 diyebiliriz . Vücut boy endeksi olarak kolların uzunluğu da boyuma göredir . İkinci sorum da tabiki de herkesin sorduğu o asıl soru , başlangıç için ideal midir ? Tabiki de daha öncesinde "honda gs1 " eğitimi almayı düşünüyorum bu eğitim yeterli olur mu bu motoru kullanmam açısından . Ve bu eğitim sonunda sıfır motor almak mantıklı mıdır ? Yaklaşık olarak fiyatı 9 bin tl civarı . İkinci el motorların fiyatlarını araştırdım yaklaşık olarak kullanım konusunda tedirgin yaşatmayacak bir çin motoru 3,500 - 6000 lira arası değişiyor . Fakat ikinci el olacağı için illa ki masrafları olacaktır diye düşünüyorum bu yüzden sıfır almayı ve masrafları en aza indirmekle üç aşağı beş yukarı aynı fiyata geleceğini düşünüyorum . Ve bir de tabii geçiş motoru olacaktır fakat yine en azından 2 yıl kullanmayı düşünüyorum bu motoru düşünürsem . Görüşleriniz , fikirleriniz benim için altın değerindedir .

Teşekkür ederim .

axel25
23 Ağustos 2015, 01:13
Konu güncel arkadaşlar hala bir cevap alamadım siz ustalardan..

ülgenhan
23 Ağustos 2015, 13:19
Aşağı yukarı aynı beden ölçülerindeyiz dostum.

Ilk motorum 250 mct idi sıkıntısı kullandım. Eğitim de almadım. Sen eğitimle rahat rahat kullanırsın.

Sıfır motor denince bence acemiye sıfır km motor olmaz. Ister istemez düşecek kalkacak o makine. Sıfır motoru durduk yere hırpalamaya gerek yok.

Ayrıca rodajı yapmak sanırım biraz tecrübe işi.

Mamba09
23 Ağustos 2015, 13:34
dostum motor hakkında bilgim yok ama sıfır motosiklet almanı tavsiye etmem. düşecek o motosiklet. ayaklığa alırken, u dönüşü yaparken ufacık hızda da olsa bi şey olacak.