PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfır motosiklet plaka ruhsatta karışık bi durum var yardımcı olun lütfen



emrcbk
20 Ağustos 2015, 15:44
İyi günler,bir tanıdığımdan alacak karşılığı motosiklet aldım ama plakası çıkmamıştı aldığımda,faturası falan duruyor bir ara çıkartırım diye diye kaldı öyle motor 2014 model ve kısmetse önümüzdeki ay plakasını çıkartıcam,geçikmeli olduğu için 154 tl cezası varmıs galiba önemli değil pek,ama şimdi şöyle bir durum var,faturada motoru aldıgım kişinin ismi yazıyo, onunla konustuk yakınım zaten sıkıntı olmazda,ilk olarak ruhsatı onun üstüne yapıp daha sonra satış yapıp kendi üstüme almam lazımmış,ama sigorta işi biraz karıştırıyor,ilk ruhsatı çıkartırken geçiçi sigorta gibi birşey olabilir mi veya bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?Yoksa sigorta ücretleride yüksekken 2 kere sigorta yapmak zorunda kalmıyım.

Bosix
20 Ağustos 2015, 15:49
Araç Tescili yapılacak kişi fatura muhattabı dır Geçiçi sigorta olmaz yaptır Zorunlu trafıgını tescılı yaptırın
ertesı gun ruhsat devırı yapın. Sıgortaya da satıs belgenızı gosterın %70-80 ını gerı alırsınız dıye bılıyorum yoksa bu sadece kasko da mı oluyordu ? bır onu sorun ?

Thracian
20 Ağustos 2015, 16:14
Noterde motoru devrettikten sonra,motosikleti satan kişi noterden satış yapıldığına dair aldığı belgeyi,sigortayı yaptırdığı yere götürerek sigortanın kalan gününe bağlı olarak ödediği sigorta bedelini bir kısmını geri alabilir.