PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Girne de motorsiklet kiralamak



designserhat
20 Ağustos 2015, 13:09
Merhaba arkadaşlar 21_24 Eylülde Kıbrısta olacagım.Girne veya çevresinde motorsiklet k kiralayabilecek bir yer var mi biraz araştırdim ama bulamadim.Şimdiden teşekkürler.

Ufuk ARSLAN
20 Ağustos 2015, 13:33
daha önce ters trafikte(gerçi onlara göre bizimki ters) araç kullanmadıysan kıbrıs a gittiginde bu dedigin yapmadan bir daha düşün derim.
motosiklet kiralıyabilecegin bir cok firmanın internet sayfası mevcut. en kötü ihtimalle oraya gittiginde rent a carcılara sorarsın.

serkany
20 Ağustos 2015, 15:19
Merhaba arkadaşlar 21_24 Eylülde Kıbrısta olacagım.Girne veya çevresinde motorsiklet k kiralayabilecek bir yer var mi biraz araştırdim ama bulamadim.Şimdiden teşekkürler.

Daha önce kıbrısta çok araç kullanmış birisi olarak Tavsiye etmem, neden ;
Tarafik soldan akıyor,
Işık yok denecek kadar az döner kavşak mantıgı var sabaha kadar döner kavşakta dön araç girmiyor buna alışmanda zaman alacak.
Çok fazla otomataki radar var ,(yol kenarında kameralı)
Her türlü kiralık araç ile alkol promil sınırı sıfır(0) Normal araçta bizdeki gibi 50

Tavsiyem ;
Hava alanından otomotaki vites araç kiralayıp hava alalında teslim et ,çünkü toplu taşım aracı yok denecek kadar az, her yere araba ile gitmek durumda kalıyorsun , girne ye varana kadar soldan akan trafige ,döner kavşaklara biraz küfür yesen de alışıyorsun.

designserhat
20 Ağustos 2015, 23:08
daha önce ters trafikte(gerçi onlara göre bizimki ters) araç kullanmadıysan kıbrıs a gittiginde bu dedigin yapmadan bir daha düşün derim.
motosiklet kiralıyabilecegin bir cok firmanın internet sayfası mevcut. en kötü ihtimalle oraya gittiginde rent a carcılara sorarsın.
Ters trafige alisirim onda sıkıntı yasamam gibime geliyor.Artik havalimanin da rent car cilara soracagim

serkany
21 Ağustos 2015, 08:43
Ters trafige alisirim onda sıkıntı yasamam gibime geliyor.Artik havalimanin da rent car cilara soracagim

Hava alanındaki rent-car cılara soracagım diye bir şey yaparsan sıkıntı yaşarsın dostum. Çünkü senin gibi düşünen bir önceki uçakta 50-60 kişi olabilir ve sen sorduğunda araç kalmaz. Tel numaraları var gitmeden burdayken telefon açıp sorman senin için faydalı olacaktır.

serkomen
22 Eylül 2015, 11:19
kıbrıs kiralık araç (http://www.kktckiralikarac.com/) hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

schumacher__
22 Eylül 2015, 12:06
kıbrıs kiralık araç (http://www.kktckiralikarac.com/) hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

gördüğüm kadarıyla sahipleri-çalışanları fake hesap oluşturup, "bunun hakkındaki bilgileri paylaşırmısınız" diyerek kendi reklamlarını yapmaya, milleti aptal yerine koymaya çalışıyor. Uzak durmakta fayda var.

HAZZILHAR
22 Eylül 2015, 12:17
http://www.bikersclubcy.com/

Bu linkteki dükkanla iletişime geçebilirsin. Çok ilgili insanlar. Bu seneki motosiklet festivalinde de etkin rol almışlardı yanlış hatırlamıyorsam. Soldan akantrafikte dikkatli olmanı ben de öneririm. Dönel kavşaklarda da dönel kavşağın içindeki aracın geçiş üstünlüğü vardır. Sakın buralardaki gibi dalayım deme. Kurallara uy.

etarhan
22 Eylül 2015, 13:01
http://www.bikersclubcy.com/

Dönel kavşaklarda da dönel kavşağın içindeki aracın geçiş üstünlüğü vardır. Sakın buralardaki gibi dalayım deme. Kurallara uy.

Bu uyarıyı Türkiye'nin tamamı için de yapabilirsiniz. Kural bizde de aynıdır ama küçük bir azınlık dışında hiç kimse bilmez, bir de iddialaşırlar!

Ömerferman
15 Temmuz 2016, 17:11
bir süredir girnedeyim araştırıyorum ama bir türlü bulamadım motor kiralayabileceğim güvenilir bir yer. danışmak için hesap açtım derken yukarıda bahsedilmiş sanırım siteden www.kktckiralikarac.com güvenilir değil mi diyorsunuz? gelmiş olduğum oda arkadaşım ve kız arkadaşı buradan birkaç defa araç kiraladılar ve sorun yaşamadılar. motorsiklet temininde bana bu siteyi tavsiye eder misiniz?

GezeGeze
15 Temmuz 2016, 19:38
Madem konu tekrar gündeme gelmiş; soldan akan trafikte araç kullanmamayı tekrardan tavsiye etmekte fayda var.

Beyninizi sadece kiralık araç kullanacak kadar kısa sürede soldan akan trafiğe göre yeniden formatlayabileceğinizi kolay zannetmemekte fayda var...

EsHero
15 Temmuz 2016, 20:12
Ben herkesin aksine araç kiralamanızı öneririm yoksa orda geçireceğiniz vakit çileye dönüşebilir.
Evet trafik bize göre tersten akıyor fakat burdaki gibi üzerinize kıran manyaklar veya ss motor gördümü hemen sizle kapışmaya çalışanlar vs pek yok. Hatta girnede şuan bildiğim kadarı ile sadece 3 yerde trafik lambası var ve bu 2 si de zaten çevre yolunda. Kıbrısta daha çok kavşak onların değişiyle çember sistemi mevcut.
Eğer çembere geldiğinizde durmaz ve direk çembere girerseniz ne olduğunu anlamadan kendinizi bi arabanın altında bulabilirsiniz ve polis de üzerinizde ki arabayı haklı bulur. Çünkü cemberde geçiş üstünlüğü giren de değil içindeki araçta.
Girnede çok fazla motor kiralayabileceginiz yer yok fakat arabayi rahatlıkla bulabilirsiniz.

Lefkoşa çemberin den limana giderken solda petrollerin karşısında bir motorcu olması gerekiyor galiba kiraliyordu. Ve monster 696 dan elektrikli bisiklete bi çok motoru da var diye hatırlıyorum.
Kime bu şekilde sorsanız rahatlıkla orayı bulabilirsiniz.

ceylan.ayaz
30 Ocak 2018, 22:35
Merhabalar,

Öncelikle yukarıda Kıbrıs ile ilgili önemli bilgiler paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Bir Kıbrıslı olarak bende bazı bilgiler paylaşmak istedim.

Hız Sınırını Aşmanız Durumunda Alacağınız Cezalar

Hız sınırını 20km’ye kadar aştığınızda: 119 TL
Hız sınırını 20km ile 40km arası aştığınızda: 178.5 TL
Hız sınırını 40km’den fazla aştığınızda: 297.5 TL

Diğer Kontrollerle Alabileceğiniz Trafik Cezaları Tutarları

Alkollü araç kullanmanın cezası: 595 TL
Yanlış alana park etmenin cezası: 119 TL
Kırmızı ışıkta geçmenin cezası: 238 TL
Dikkatsiz sürüş yapmanın cezası: 238 TL
Emniyet kemeri takmama cezası: 119 TL

Kıbrıs’ta Önemli Trafik Kuralları Bilgileri

- Kıbrıs’ta radar cezalarından sonra en çok yaygın olarak yaşanan ceza yanlış park cezalarıdır. Yanlış parktan dolayı ceza alırsanız ülkeden çıkmadan önce ödeme yapmalısınız. Son ödeme tarihine kadar ödenmeyen cezalar yine katlanarak çoğalır ve bir sonraki KKTC ziyaretinizde size tebliğ edilerek tahsil edilir. Yanlış park cezaları bulunduğunuz yerin belediye zabıta ekipleri tarafından yazılmaktadır.

- Herhangi bir aracı sollamak istediğinizde sağ tarafından geçmeniz gerektiğini unutmayın. Yaya geçitlerinde sürücüler, yayalara yol vermek zorundadır. Uygulamada da Kıbrıs’ta yaya geçidinde araçların yayalara yol verdiğini göreceksiniz.

- Çemberlerde öncelik kesinlikle çemberdeki araçlarındır. Eğer çemberdekine yol vermeden çembere girerseniz sizin Türkiye’den gelen birisi olduğunuz hemen anlaşılır. Trafikte çemberde yol vermemek hiç hoş karşılanan bir durum değildir. Kıbrıs’ta Türkiye’deki gibi araç kullanırken cep telefonu ile konuşmamanız gerekmektedir.

- Kıbrıs'ta araç kiraladığınızda ise (bizi tercih edebilirsiniz --> [https://www.kibrisarackiralama.com) aracın sözleşmesi sizin adınıza olacağından bu sabit radar cezaları adınıza yazılacak ve bir sonraki KKTC’ye girişinizde bilgisayardaki isminizin kayıtlarından ceza tutarı KKTC polisi tarafından size tebliğ edilecektir. KKTC’den çıkış yapana kadar veya çıkış yaptığınız sırada bu bedeli sizden ödemenizi talep edeceklerdir. Radar cezaları hız sırasında kamera tarafından çekilen resimler ile sabittir. İtirazınız durumunda resminizle birlikte size ispat edilebilir. Uyarı: Kıbrıs’ta Trafik Cezası Ödemek İstemiyorsanız Sabit Radarlar Hakkındaki yazımızı mutlaka okuyunuz.

- Kıbrıs’ta kiralık araçların trafik cezaları araç kiralama sözleşmesinde adı bulunan kişi üzerine yazılır, ödenmesi ve takibi yine aracı kiralayan kişinin sorumluluğundadır. Polis müdürlüğü ceza tutanaklarını toplu olarak aracı kiraladığınız şirketten talep eder ve polis tarafından sistemlerine kaydedilir, oto kiralama firması müşteri ceza kayıtlarını tutamadığı gibi herhangi bir sorumlulukta almamaktadır.

- KKTC’de yerleşim yeri içinde bulunan kameralarda 50 KM’yi yerleşim yeri dışındaki kameralarda ise 65 KM’yi geçmemeniz gerekiyor.