PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dün akşam ve gece 2 ayrı kaza



ayzek
20 Ağustos 2015, 10:03
Dün iş çıkışı abimlere yeşilpınara doğru giderken kırmızı ışık yandı ve kırmızı ışıkta durdum.Yeşil ışığın yanmasını beklerken birtane motorcu ters yöne daldı ve o esnada arabayla kafa kafa geldı var gücüyle frene asılıp motoru yatırıp düştü.Hemen yanına gittik kask yok ve koruyu ekipmana dair hiç birşey yok üstüne hız var kural ihlalleri var.Motor tampon altında kalmış araba az daha hızlı olsa direk üzerine çıkacak adamın asfalt yanığı ve muhtemel diz kapağında çatlakla ucuz atlatılmış bir kaza.Biraz konuştuk nasihat verdik ama dinlermi bilinmez dedim bak dizin acısına duramıyorsun ya kafanı vursaydın doğru diyorsun dedi o otururken motorunu falan kaldırdım yan ayaklığa aldım arka çantası açılmış malzemeler yola saçılmıştı bir poşette iki ekmek 1 tanede göfret vardı daha bi üzüldüm evlimisin diye sordum evet,çocuk varmı evet birkez daha ekipmanın öneminden bahsettim vedalaştık gittik.

Abimler den gece 01:00 gibi çıktık ve kağıthane tünelinden bomonti tarafından tam çıkışdaki virajda honda 600r veya 1000r kaza yapmış o an soramadım seçemedimde motordaki yağ yola akmış ve bayağı bir fazlaydı yol yağ gölüne dönmüştü.Durduk hemen yardım etmek için motoru yanaştırdım sinyalleri yaktım birtanesi yerde yatıyor baçaında bayağı büyük bir açılma olmuş kolları ve sırtı çok kötü durumda motoru kullanan desen ondan farkı yok eller,kollar,vücudunun sağ tarafı,bacakları artçıda kask da yok ambulans ve polis arandı,ambulans gelene kadar gerekli müdahele yapıldı.Kkullanan arkadaşa sordum nasıl oldu ilkten araba şıkıştırdı dedi ama olayın şokuyla devamını getiremedi.Daha sonradan itiraf etti çok hızlıydım tünelde gaza geldim bastım çıkıştada viraj dışarı atınca celik halatlı bariyerlere yapışıp 20-30 metre sürüklenmişler bariyerlerde zımpara etkisi yapmış.En önemliside ambulan ve polis geldikten 5 dakika sonra bir arabayla 3 tane fotoğrafçı geldi.
Polisle geçen dialog aynen şu şekılde;
Muhabir : iyi akşamlar memur bey
Polis : iyi akşamlar
Muhabir : Ölü var mı?
Polis : çok şükür yok ucuz atlatmış çocuklar
Muhabir : Ozaman bize gerek yok
Diyip o itinayla çıkarttıkları fotoğraf makinaları ve kameralarını aynı özenle yerlerine koyum gittiler

Sonuç olarak en ufak bir hatayı kaldırmayan motosiklet üzerinde lütfen daha dikkatli olalım havaların ısınmasından dolayı kask ve ya ekipman takmaktan asla vazgeçmeyin kazanın ne zaman olacağı bilinmiyor eğer dün gerçekleşen kazada 25 tl lik masfallı dizlik bile olsa o sürtünmeden oluşabilecek zararı tolere edebilirdi.Hepimize kazasız belasız sürüşler dilerim.

zihnigonen
20 Ağustos 2015, 10:13
Allah muhafaza. Dün de Denizli merkezde ışıklarda durdum. Yeşil yandıktan sonra vitese atıp hareket ettim. şeridin ortasına gelince soldan son sürat bir motorun geldiğini gördüm. Allah'tan durabildim, ön lastiğimin 3-4 cm önünden vız diye geçip gitti. Denizli'de ışıklar kırmızı yanmadan yanıp sönmeye başlar. kırmızı yandıktan 4-5 saniye sonra bu adam kırmızıda geçti. ya benim yerimde kamyonet, taksi gibi bir araba olsaydı Allah korusun paramparça olacaktı. 1 dakika beklemeye tahammülümüz yok.