PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marş sorunu



block
18 Ağustos 2015, 09:17
Merhaba arkadaşlar,
motosikletimi alalı on gün oldu. Bu hafta sonu 400 km. yol yaptım yaklaşık 65 Tl.lik benzin masrafım oldu. Sarfiyat nasıl sizce fazla derseniz vites geçişlerinde sorunlarım oluyor bazı bazı.
Gezdiğim şehirler arası yollarda fazla araç olmadığı için çok büyük sorunlar ile karşılaşmadım.
Doğru ya da yanlış bilmiyorum çok tecrübeli olmamama rağmen ama artık yola çıkmam gerekiyordu çünkü 7 gün boyunca çok sıkı antremanlar yaptım ve bilen bir arkadaşım ile yaptık.
Yaptığım gezi esnasında yaşadığım sıkıntılar her yeni motora binen kişilerde olduğu gibi vites geçişleri. Vites değiştirme devir aralığı nedir acaba. Birde şöyle bir şey oldu motoru stop ettirdim sonra marşa bastım ancak ateşlemedi. Bir heyecanlandım o an ne yapacağım diye bir süre sonra çalıştı. Bunu göz ardı ettim ancak motorumu yine kendi isteğimle stop ettirip bir on dakika sonra çalıştırmak istediğimde aynı ateşleme sorunu yaşadım. Marş düğmesine basmama rağmen ateşleme olmadı. Bir süre sonra yine çalıştı. Bir daha aynı sorunu yaşamadım. Bununla ilgili olarak benimle tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz. Genel olarak gezim sorunsuz geçti güzeldi daha önce girmediğim yollara girdim. Küçük şehirlerde çaylar içtim oradaki insanlarla sohbet ettim motorum sayesinde bende çok ilgi gördüm. Kısaca mutlu oldum.
Hatta bir olayı paylaşmak isterim. Tam hazırlanıp yola çıkmak için kaskımı takmak için hazırlandığım esnada 45 yaşlarında biri yanıma geldi ve dedi dur yaa bir sesini dinleyelim şunun sonra gidersiniz, özgürsün sen bu özgürlük sana şu an imreniyorum dedi. Paylaşmak istedim
Sizlere sormak istediğim ise yukarıda da kısaca bahsettiğim gibi;
1- Vites yükseltirken geçişleri hangi devirde yapmam uygun olur,
2- Yukarıda bahsettiğim marş ya da ateşleme sorunu hakkında bana kısa bir bilgi verebilirmisiniz.
Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum iyi geceler.
Bu arada motosikletim 2012 model Dealim Roadwin 250 2014 trafiğe çıkışlı ve 6500 km.de 6.300 lira bir bedel ile satın aldım.
Bu mesajı dün Dealim Roadwin 250 başlığının altında yazım herhangi bir cevap gelmedi bu yüzden başlık açma ihtiyacı hissettim.
Yine yukarıda anlattığım olaydan sonra dün motosikletime binip biraz turlayım dedim motosikletimi çalıştırırken herhangi bir sıkıntı yaşamadım, daha sonra bir yerde durdum yine motosikletim marş aldı. Ancak yirmi km. yol yapıp bir on dakika durduktan sonra yine marş düğmesine baskığımda herhangi bir tepki vermedi motoru ileri geri oynattım. Sonra arabada vurdurma tabir ettiğimiz metot ile çalıştırdım.
Kısacası uzunca bahsettiğim gibi neden böyle bir sıkıntı yaşıyor olabilirim en azından sürücü kaynaklı ise tamirini yaptırdıktan sonra motosiklet kullanımımı tavsiyelerineze göre yaparım.
Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.

block
23 Ağustos 2015, 22:27
Merhaba arkadaşlar,
Marş sorunumu c.tesi günü çözmüş bulunmaktayım.
Bu marş sorunu olduktan sonra bulunduğum ilçede bir moto tamircisi var herhangi bir sıkıntı yok dedi çünkü onun yanında hiç çalışmamazlık yapmadı motosikletim ve böylelikle arızayı tespit edemedi.
Sonra ben yine aynı sorunla karşılaştım ancak sorun çözülmedi ve bunun üzerine bilmeme rağmen trakyadan - akçay zeytinli rock festivaline doğru tek başıma saat. 06:30'da yola çıktım. Yolculuğum sıkıntısız bir şekilde devam etti hedefim hep şehitliği gezdiğim için çanakkale'de biraz takılıp orayı keşfetmekti. Ve saat. 10:00 Eceabat-Çanakkale vapuruna yetiştim. Motosikletimi vapurun en güzel yerine park ettim yanında da yol arkadaşı başka bir motosiklet vardı. Neyse lafı uzatmayayım vapur çanakkale iskelesine yanaştığında marşa yine bastım kimse yok. Bir daha yine yok, bir daha yine yok. Ne yapacağım dedim. Ve o sırada motosikletimin yanındaki yol arkadaşımın kullanıcısı bir sorun mu var dedi. Durumu izah ettim. İsmini şu an unuttum kendisinden özür diliyorum. O da denedi yok, elektrik geliyor alete, aküye baktık sağlam, kutup başları sağlam ve vurdurarak benim motosikletimi çalıştırdık. Ve arkadaşın talimatı ile çanakkale de arkadaşı olan motosiklet tamirhanesine gitti ve yine aynı şey aynı şey benim makine herkese inat inadına gürül gürül çalışıyor. Durdum bir beş dakika yine marşa bastım daha da güzel ses çıkartmıyor mu. Daha da hayran oluyorum motosikletime :) henüz bir ismi yok kızım da diyebilir. Usta diyor ki abi sağlam, aküye güzel elektrik geliyor. Sıkıntı yok. Böyle olduğu zaman ben sorunu tespit edemem dedi. Teşekkür ettim Akçay yolunu sorup ayrımak üzere hazırlığımı yaptım marşa bastım yok evet ilk defa çalışmamasına sevindim kızımın :) geldi baktı tamam abi şimdi oldu dedi ve otomotik sıkıntı olduğu değişmesi gerektiğini ve 25 TL bedelle işi çözdü benimde üstümden öyle bir yük kaltı ki 800 km.lik gezimin 250. km.sinde bu durumun çözülmesi kalan yolculuğum için beni rahatlattı.
Gezimin detaylarını da paylaşmak isterdim ancak çok fotoğraf yok. Kısaca şöyle söyleyim, truva, assos kalesi ve zeytinli rock festivali gezip gördüğüm yerler bunlar.
Öncelikle motosiklet.net ailesine teşekkür ederim her ne kadar çok mesaj yazmasam da buradaki yazılanlardan çok şey öğrendim.
Gezimle ilgili iki üç fotoğraflı bir yazı yazmayı düşünüyorum ancak o na da cevap verilmez diye korkuyorum.
Bu arada ilk mesajıma hiç cevap verilmemişti. Hayırlı olsun kızın tamir olmuş. Geçmiş olsun. Gezin de iyi olmuştur. Aman dikkat et daha yirmi gündür motosiklet kullanıyormuşsun gibi bir iki mesaj yazarsanız mutlu olurum. Yoksa kendimi fırkasına gülünmeyen adam gibi "mesajlarına cevap yazılmayan adam gibi görmüş olacağım"
Tekrar teşekkür ederim iyi geceler.

serkanADH13
24 Ağustos 2015, 01:25
Dostum gece gece çok uzun yazmışsın açıkçacı :)
Yarın sabah tekrar okuyup en azından daha anlaşılır bişiyler tazıcam :)
Maksat sayfa gerilemesin diye yazıyorum,

Fakat Sana Tavsiyem Daha Kısa ve daha net soruyi direct sor,