PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaz Aylarında Sübap Ayarı



yognus
04 Ağustos 2015, 23:51
Motorunun rodajı bitip 1000 bakımı yapınca hemen gezmeye başladım. Artçı ile 15 kmlik dağa tırmanıp indikten sonra motorundan sesler gelmeye başladı. 3-4 devir arası ,kompresyon yaparken ve viteste gaz veremden ilerlerken motordan bariz bir şekilde "tuk tuk tuk" şeklinde ses geliyor. Servise götürdüğümde sıcaktan diyip geçtiler.2 gidişimde sübap ayarı yaptılar fakat bu ses hala geliyor. Forumda araştırmalarıma göre yaz aylarında bir miktar boşluk bırakmak gerekiyormuş fakat benimkinde boşluk fazla bırakılmış gibi hissediyorum . Sessiz sessiz giden YBR oldu traktör ve bu benim keyfini çok kaçırıyor. Bilgi sahibi arkadaşlar yardım edin, ne yapmalıyım?

Mengu16
05 Ağustos 2015, 09:40
15 km dağ yolunda motoru 2 kişi zorladıysan subap ayarı kaçmıştır. Subap ayarının yazı kışı yok. Motoru aşırı hararet yaptırmadan sürmen gerekiyo, icabında 2. vitese kadar düşüp hafif gazla süreceksin yokuş çıkarken. 3-5 bin devir aralığında sürersen genelde yokuş da olsa ısınmaz fazla. Subap ayarında her zaman egzoz subabında çok az fazla boşluk bırakılır ama bu boşluk emme subabının 2 katı değildir yani. Yüzde 20 falan fazladır.

yognus
05 Ağustos 2015, 16:21
Sübap ayarını servise tekrardan yaptırdım serviste ve ses kesilmedi. Başka ustalara gösterdim fakat hepsi servisin sübap ayarını boşluklu yaptığını söyledi.

Tequ
05 Ağustos 2015, 16:29
Bu konuda cok bilgili degilim ancak hafif bosluktan dolayı cıkan sesten zarar gelmez. Ama o boslugu bırakmayıp cok sıkı yaptırmamaya da ozen goster.Bildigim kadarıyla makine hararet yapmaya baslıyor bu sefer.

Nikkfurie
05 Ağustos 2015, 17:34
sıkı supap ayarı ciddi sıkıntı verir bu sebeple garanti olsun diye biraz fazla toleransla ayar yapar bazı ustalar..

hafif sesin zararı olmaz sadece yüksek devirlere çıkarken zorlanır motor..

yognus
05 Ağustos 2015, 21:13
Motorun çekişinde bir sorun yok fakat çok ses yapıyor (diğer YBR lere göre). Şehir içi yakıt sarfiyatı da arttı eskiye göre. İster istemez rahatsız oluyor insan