PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karbüratör tahliye acil yardim



kordinaryus
02 Ağustos 2015, 17:16
Selamlar. Bu gun hava filtresini temizlemek uzere depoyu soktum. Muslugu kapattim soketi cikardim vs. Depoyu tekrar taktiktan sonra benzin muslugunu actim. Motoru calistirdim. Rolantisini ayarlamak uzere yanina coktum motorun. Azdi coktu derken fark ettim ki tahliye borusundan benzin akitmis. Motoru stop ettirdikten sonra da akitmaya devam ediyor. Muslugu kapatinca duruyor. Muslugu kapatip karburatordeki tahliye hortumunun oldugu yerdeki vidayi gevsettim. Bi sure daha benzin akti sonra durdu. Bu benzin nereden geliyor musluk kapaliyken? Onceden hic problem yoktu neyi yanlis yaptim? Simdi muslugu acinca tekrar aynisi olacak diye korkuyorum. Yarin ders var motoru kullanmam lazim. Nasil halledebilirim problemi?

Samet Ağır
02 Ağustos 2015, 17:22
Samandira takili kalmis....karburatorun alt tasina tahta ile birkac kere vurun atmazsa sokmek gerekir...

Mengu16
02 Ağustos 2015, 18:55
Karbüratörün delinmiş musluğun sızdırmazlığı kalmıyo nasıl oluyosa, bana da aynısı olmuştu 10 liralık benzinimi yola akıtıp yolda bırakmıştı. Üstüne bide bu durumu anca benzinliğe gidip depoyu doldurmaya başlayınca fark ettim. İlk yolda kaldığımda fark etsem motoru sola yatırıp kalan benzini de yola akıtmak yerine hortumu tıkardım. Benzin bitti sandım motoru sola yatırdım deponun sağında kalan az bişey benzinle benzinciye götürsün diye ama sonuç olarak o benzin de akmış oldu.

kordinaryus
02 Ağustos 2015, 19:08
nasıl oldu anlamadım ama düzeldi. samet ustanın dediği gibi takılı kalmış olabilir. ama başka sorunlar tespit ettim bu sefer de :D atölye konusunda yardımlarınızı bekliyorum.