PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yollarda ki Çukurlar



n0y4n
02 Ağustos 2015, 13:27
Şu an da araba kullanan ama yakın zamanda motora geçmeyi düşünen her gün düzenli olarak burayı takip eden biriyim. Dün bornova-bergama-foça arasında gittim geldim. Araba ile gitmeme rağmen yollarda hiç olmayacak yerde olan tümsekler, saçma sapan yerde ki çukular, sol şeritin su yüzünden ıslak olması. Koca arabaları bile zıplatacak tümsekler var olmaması gereken yerlerde motorlar 120-130 ile oralardan geçen kişinin dengesi bozulmuyor mu ? Bu ülkenin yollarında motor kullanılmaz diyenleri okudukça abartıldığını düşünüyordum ama İzmir'de bile yollar allaha emanet. O tümsek, çukur işlerini nasıl hallediyorsunuz ? oradan geçerken sıkıntı olmuyor mu dengenin bozulması gibi, su konusuna girmiyorum orada kayıp düşerek vefat eden haberleri çok okudum. Belli bir noktada da değil ki her an her yerde çıkabilir

mücahit1
02 Ağustos 2015, 13:28
istanbulda surmedin heralde:D

myagdi
02 Ağustos 2015, 13:37
bozuk yollar keyif kaçırıyor ama, o kadar büyütmeyin.

bir bakıma motor daha avantajlı, çukurdan kaçmak arabaya göre daha kolay.

kaçamayacak durumdaysan yapman gereken önce olabildiğince yavaşlamak, sonra çukura gaza, frene, debriyaja dokunmadan, gidon düz ve motor dik girmek. kolları hafif kırık ve bilekleri gevşek tutmak. gerisini fizik kuralları hallediyor :)

bie de, çukurdan geçerken ağırlığı peglere ve ayaklara verip, dizlerle depoya sıkıca tutunarak popoyu seleden kaldırmak işe yarar.

Macit250
02 Ağustos 2015, 13:42
Vallahi 3 ay önce şehir dışı bir gezide arkadaşla ilerliyoruz.Bildiğin otoban hızım 170 civarı .Kamyonu solluyorum ,aniden önüme farkına bile varamadığım futbol topu büyüklüğünde bir çukur çıktı ,ön tekerin girmesiyle kuyruk başladı sağa sola kaymaya.Sağa kırsam kamyon ,sola kırsam bariyerler .Bariyerleri silme geçtim zor toparladım.

Ölümün yakınlığını ilk kez taddım motosiklet hayatımda.Ön jant yamuldu .Dönüşte yavaş yavaş tekerden hava kacıra kacıra zor attım kendimi yetkili servise.Kalın bir tahta ve çekiç ile jant düzelti .Lakin bendeki toto korkusu epey bir süre geçmedi.Halen aynı yerden geçerken 50 ye düşürüyorum hızı psikolojik olarak.

Diyeceğim şu toparlayamazsanız cukurda işler kötü .Allah korusun çok dikkatli olun.

n0y4n
02 Ağustos 2015, 18:30
Tam olarak sormak istediğim sorunun cevabı macit vardı. 1.5 tonluk 1995 e200ü zıplatan tümsekler, çukular var yolda. 120 üzeri hızla gelen motoru ne yapar diye düşünüyordum macit söyledi :)