PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor soğukken yüksek devirde vites düşmesi



kaanklky
31 Temmuz 2015, 13:44
Selam forum ahalisi,
Öncelikle belirteyim, aşağıdakilerin bilincindeyim;

Zaten olması gereken önce motorun ısınmasını beklemektir.
Cruiser tipi motosikletler yüksek devir çevirmek için yapılmamıştır.


RKS'nin Cruiser 250 model motosikletini kullanıyorum, 5bin kilometrede aldım, şu an 12bin kilometre oldu ve motosiklettimden memnunum. Hızlıca çevreyoluna çıkmam gerektiğinde, şehiriçinde acil bir yere ulaşmam gerektiğinde veya uzun yola çıktığımda yolun başlarında yaşadığım bir sorun var. Eğer motor genel olarak soğuksa ya da yeteri kadar ısındıysa ancak henüz -mesela- 4. vitese ilk defa geçtiysem hemen motora yüksek devir kazandırıp vites atarsam motor kendi kendine vites düşürüyor.

Bu aman aman bir sorun değil; çünkü tekrarlamak benim elimde, çözüm basit ve tutarlı. Ancak merak ediyorum, bunun yaşanması ne kadar normal ne kadar değil? Eğer normal değilse sizce sorun nedir? Şanzımanı indirip dişlileri bir kontrol etmeli miyim?

Şimdiden teşekkürler.

Mengu16
31 Temmuz 2015, 14:32
Vites sabitleyici yaylı parça yerinden çıkmış olabilir, motor soğukken de vitesler zor geçtiğinden dişliler tam oturmuyodur, pedala yarım basmaktan mesela sonra vites sabitleyici çalışmadığından vites atıyodur. Çok rahatsız ediyosa debriyaj kapağını yani motor sağ kapağını açtırıp bi baktırın vites sabitleyiciye.