PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motosiklet seçiminde yardım eder misiniz



burah
25 Haziran 2015, 21:27
herkese merhaba ,
yeni bir motosiklet almak istiyorum.kriterlerim yeni model olmalı tercihen 1-2 yaşında düşük kilometrede motosikletler.seçeneklerimde yamaha xtz660 tenere , honda nc750x, kawasaki versys 650 modelleri var.herhangi bir motosikleti alabilmek için param var fakat sonrasında gelirim çok masraf çıkarmasına müsade etmiyor.kawasaki vergi dilimiyle ve kalitesiyle öne çıksada sanırım parça pahalılığı ve 2. elde zarar ettirme ihtimaliyle bir eksi alıyor.tenere hayran olduğum bir motor fakat hem tek silindir hemde 10cc yüzünden üst dilim vergiye dahil olması can sıkıcı.burda hondayı biraz daha alt kalite ancak yaygın servis ağı ve parça temini olarak görüyorum.fakat oda vergi olarak üst dilimde.suzuki nin v-strom modelini saymadım çünkü fazla ağır ve vites geçişleri sertmiş bundan çok hoşlanmam tahminimce.kullanım alanım ayda 1 uzun yol yapmak ve günde 30 km şehiriçi-şehirdışı karışık olucaktır.ve önemlisi artçı aldığımda rahat etsin istiyorum.bu modellerin dışında yamaha mt07 ve xj6 harika motorlar özelliklede fiyatları bence gayet güzel ancak uzun yolda sürüşü yada artçı konforu olarak enduronun yerini tutmaycaktır diye düşünüyorum.son olarakta yamahanın xtz660 tenerede kullandığı tek silindir motor xt660r ve mt03 modelindede mevcut diye biliyorum.motor aynı ama arada ciddi bir fiyat farkı var.(xt660r ortalama 12-13 bin tl xtz660 22-23 bin tl )sizce bu aradaki fark değer mi ? yoksa xtz660 tenerede 5 yıl sonra 12 bin tl ye mi düşer.epey araştırdım fakat birebir kullanmış yaşamış yada duruma farklı açıdan bakabilen sizlerin olduğunu düşündüğüm için yardım ederseniz çok sevinirim.

Zuzuuw
25 Haziran 2015, 21:51
V-storm veya versys derim. Mutlaka denemeniz lazım bu motorları, başkalarına göre vites sert olabilir, seni ne derece rahatsız edecek o önemli.

Ama bu 600cc touring dendiği zaman akla bu modeller gelir. MT07 de deneme lazım, oturuşu neden rahatsız olsun ki?

Diğer motorlarda artçının pek rahat edeceğini sanmam.

Al-sat da zarar korkun varsa Honda alacaksın o zaman, sonuç olarak hepsi alınır çıktı ya la, paranın gözü kör olsun, insanı ne hale sokuyor hangi motoru alacağını karıştırıyorsun. :) Benim böyle bir derdim yoktu mesela, 2750 liraya sıfır bi çinli aldım, kafam rahat :flower:

burah
25 Haziran 2015, 21:58
kesinlikle katılıyorum valla 4-5 bin tl ye honda cbf 150 alsam oda gezdirir bence ama yok son hızı yetmedi otobanda zorlandım deriz :) en iyisi başta güzel alayım istiyorum yinede teşekkür ederim yorumuna.mt 07 konusunda bence hem motor güzel hemde yatırım güzel fiyatı artar yakında gibi hissediyorum hayırlısı artık.

bektanist
25 Haziran 2015, 22:03
kawasaki versys 650 gaz tepkimesi gayet iyidir sele biraz yüksek olduğu için artçı biraz havada kalıyor gibi his uyandırıyor.
2. el satarken zarar etmim dersen alırken kazanıcaksın.
parça fiyatları hakkında bilgim yok ama tuzu bol döktüklerine eminim.

Ranch sos
26 Haziran 2015, 01:05
Ben de aynı durumdayım. Arada kaldim. Hepsi birbirine yakın gibi duruyor fakat versys bir adim onde gibi. Nedense versysin son kasası pek hoşuma gitmiyor. Dikey farlı olan eski kasasi çok daha çekici geliyor bana.

Versys'in gerek frenleri gerek süspansiyonu gerekse de gaz tepkisi daha hoşmuş. Selesi de rahat. Hem atik hem de rahat. Hem şehir içinde hem uzun yolda rahatça kullanılabilir gibi. Multi-purpose bir motor. Belki 650gs de düşunebilirsin. Ama bana pek çekici gelmiyor.