PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motosiklet boya yardımı



dracart
25 Haziran 2015, 20:19
herkese merhabalar...herzamanki gibi yardımlarınızı esirgemeyeciğiniiz bildiğim için buradan yazıyorum.şimdi aşağıda fotoları olan motorumda siyah metal kısımlarda çizikler ve paslanmalr mevcut.ben bunları boyamak istiyorum. küçükken babam sağolsun kaporrtacıda çalştırırdı beni,az çok bilgi sahibiyim ama daha önceden böyle bişeyler yapan varsa bilgi almak isterim nasıl bir yol izleyeceğim hakkında.
http://imgim.com/sdfsd.png
http://imgim.com/sdfdfff.png

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:29 ----------

kimse yok mu arkadaşlar

spectre
25 Haziran 2015, 21:03
başkan sıkıntı nedir? :)

kaba demir bölümlerdenmi bahsediyorsun? ayak şase vs?

eğer öyleyse yamuğu deliği (kaynaklık , düzeltmelik işi) yoksa ; zımpara yapılacak.. kalından inceye...

en son ince su zımpara; şaseye akrilik boya atacaksan (kendin yapacaksan) zor iştir , defalarca ince katlar atman lazım.. tinerle çok iyi temizlemen lazım... toz olmaması için kapalı bi yerde, yerler ıslakken atacaksın boyayı. çokta el alışkanlığı gerektiren birşeydir boya atmak. herkesin düşündüğü kadar kolay değil..

ayak gibi yerlere ince pütürlü boya alıp onu uygularsan daha iyi olur. paslanmaya vs daha dayanıklı olur.. daha önce boya yapmadıysan şaseye filan bulaşma derim.. akıtırsın damlatırsn yada toz içinde kalır ya da başlangıçta "olmuş" görünür ama 15 gün sonra atar vs görüntüsü bozulur..

en temizi parasını verip toz boya attıracaksın...

dracart
25 Haziran 2015, 21:13
spectre aynen siyah kaba demir bölümerden bahsediyorum...memlekette olsam kaportacı dükkanı var babamın arkadaşının orda atardım da şimdi kendi imkanlarımla yapacağm...sentetik mat siyah sprey boya aldım ve 0 numara zımparayla yapmayı düşünüyorum ama bakalımm deneyeceğim...

spectre
25 Haziran 2015, 21:21
kolay gelsin diyelim.. :)

sadece orta ayakla test yap bari önce.. sonra duruma göre davranırsın..