PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yolda Kalmak



RoyMilleR
24 Haziran 2015, 21:07
Merhaba Hayırlı akşamlar MT ailesi, Bugun sabah motorsikletimle işe gitmek içimden geçti,biraz şehir dışına dogru 15 km yer, hiç dıkkat etmediğim yer benzin , çıktım E5'e sabah serin serin gidiyorum hemde sagı solu izliyorum ufak ufak ,motor teklemeye başladı, anladım hemen benzin bitiyor :( aldım boşa cektim saga en yakın benzinci 6 km,kendimede cok kızdım tabiki dikkat etmediğim için binmeden önce,cıkardım ekipmanları kattım arkaya,motoru yiterek gidiyorum :) 500 m kadar gittim,arkadan 4-5 sefer korna çaldı döndüm baktım, bir motorsikletli abi diyeyim yaşı baya vardı,geldi ön tarafıma durdu,hatyırdır yiğenim arızamı var dedi, yok abi kendi eşşekliğim dedim :) benzin bitti dedim,şurda yol kenarındaki şişeyi getirsene dedi,bir litre benzini kendi motorundan doldurdu şişeye, sanırım bu işini görür dedi,çok tesekkur ederim dedim,ben hemen geliyorum abi şunu depoya boşaltayım dedim,ben işimi hallettim,arkamı döndüm,ortada yok,5-6 km gaz actım yetişeyim diye,tam benzinliğin giriş kısmında yakaladım,dedim telafi edeyim abi müsade edersen, bugun sana yarın bize yegen dedi. eywallah dedim,
yani ne bileyim belki bunu herkes yapmaz yani o abinin yaptıgı güzellikten ben etkilenmedim desem yalan olur, bugun benim işe yetişmeme vesile oldu ya, allahta onu en buyuk sıkıntısından kurtarsın, en guzel şekilde verecebilecegim karşılık bu olmalı ona karşı.!!!

The-Rock
24 Haziran 2015, 21:21
Benimde başıma böyle bir olay gelmişti, plakamı tutan 2 vidadan bir tanesi düşmüş o halde plaka sallanıyormuş. Arkamdan gelen bir motosiklet sürücüsü abim uyardı sağolsun hatta beraber ince bir demir parçası bulup idareten bağlamıştık. Ben teşekkür ettikten sonra o da bana aynısını söylemişti, "Bugün sana yarın bize, motorcu olmak bunu gerektirir." O gün motora olan aşkım kat be kat artmıştı. Ne kadar küçük bir şey bile olsa bendeki değeri çok büyük. Motor kullanıcıları olarak büyük bir aileyiz ve bu ailede yer almaktan gurur duyuyorum.

oluroyle
25 Haziran 2015, 00:16
Merhaba,


Ne hoş anılar.. İleride insanlık adına torunlra örnek verilebilecekler , hele de tutku ile beraberse anılar değmeyin keyfine..Motoru çalıştırıp , üzerine binip seyraldığınızda ağzınızdaki gülümseme kafii..

mazixxx
25 Haziran 2015, 00:25
bende altunizadeden şile otobanına girdim arka tekerime çuval sarılmış disk olan kısma anlamadım ilk 130-140 gidiyorum yanımdan geçen motorlarda oldu benim geçtiklerimde, arabalar vs oldu hiç bi allahın kulu uyarmaz mı ya tepeüstünden çıkacakken arka frene bastığımda arka fren yoktu sonra bi yanık kokusu aldım motor gitmemeye başladı tekere bi baktım çuval diske sarılmış egzoza değmiş bi kısmı yanmış filan zor bela emniyet şeridinde durdum çuvalı söktüm attım eve gelince diski söktüm arasını temizledim frenin havasını alınca kendine geldi.Buda böyle bi anımdır.

serkanADH13
25 Haziran 2015, 00:31
Arkadaşlar bu durumları örnek almak gerekıyor,

Şunu asla unutmayın,

OTOYOLLARDA MOLA VERMEK İÇİN DAHİ DURSANIZ İLLAKİ YANINIZDA DURUP HAYIRDIR DİYEN BİR MOTORCU DURUR,,,

Fakat BUNU SİZDE YAPIN,
inanın 1 LT benzin sizin o anki durumunuzdan daha kötü duruma sokmaz,
Hatta ALDIĞINIZ DUA SİZİ KAZALARDAN BELALARDAN DAİMA KORUR...

Tİme_shİft42
25 Haziran 2015, 00:35
Önceki motorumun yedeği arızalıydı yedekten benzin gelmiyordu bi kaç kere yolda kaldım şansa benzinlikler hep yakındaydı

Gene bir gün benzinim bitti petrolede baya var iterek götürüyorum kask mont dizlikte bunaltıyo derken mobiletli yaşlıca bir amca belirdi yavaslayıp durdu benzinin bittiğini söyledim çalıstırdı mobileti bi elimle omuzundan tuttum benzinliğe kadar götürdü mobilette 2 zamanlı kendi zor götürüyor :queen:bi şekilde benzinliğe vardık ne iyi niyetli adamlar var :)

Bozüyüksporl
25 Haziran 2015, 02:36
Tıpatıp aynısını yaşadım hocam.Şehirdışı otoyolda benzinim bitmişti normalde eskiden kasksız gördüğüm zaman söverdim ama o gün ekipmansız scooterlı bi abi yardımıma yetisti yol kenarındaki siseyle benzin aktardık o gün bugün görüşlerim değişti kimseye önyargıyla yaklaşmıyorum Allah Razı olsun tekrar o abiden.

F54
25 Haziran 2015, 13:30
Böyle babacan adamlar bi bana denk gelmiyor
2011 de ybr Aldım daha ilk motor çalışmadı kontağı şöyle sağa sola oynatmak gerekiyor Muş tabi bunu daha sonra çözdüm
Ya arkadaş 5 km motor ittirdim bi Allah'ın kulu durmadı hemde şehir içinde
Artık bende kimseye durmuyorum

TheAwesome
25 Haziran 2015, 13:36
Böyle babacan adamlar bi bana denk gelmiyor
2011 de ybr Aldım daha ilk motor çalışmadı kontağı şöyle sağa sola oynatmak gerekiyor Muş tabi bunu daha sonra çözdüm
Ya arkadaş 5 km motor ittirdim bi Allah'ın kulu durmadı hemde şehir içinde
Artık bende kimseye durmuyorum

Usta en büyük yapılan hata bu bir ya da birkaç kişinin umarsızlığını bütün camiaya mal etmek. Ben ne zaman görsem dururum paketçi apaçi ss hiç fark etmez.