PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ruhsatımı Kaybettim Ne Yapmalıyım



king3520
29 Mayıs 2015, 19:25
Arkdaşlar motorumu satıcaktım bi motorun ruhsatına bakayım dedim yok her yeri aradım bulamadım kayıp ama sıfır alınan evrakları duruyor. ne yapmalıyım ve ne kadar para tutar motorumu gecen sene sıfır aldım vizesi 2016 ya kadar 100 lük.

@hmet42
29 Mayıs 2015, 19:31
internetten alıntı yapıyorum umarım faydası olur



'''Araç ruhsatı, özenle muhafaza edilmesi gereken en önemli belgelerin başında gelmesine karşın, araba ruhsatı kaybetmek son zamanlarda sıklıkla yaşanmaya başlandı. Eğer aracınızın ruhsatını kaybederseniz ya da ruhsatınız çalınırsa hukuki açıdan bir sorumluluk altına girmemek ve ruhsatın sizin sorumluluğunuzda olmadığını ispatlayabilmek için durumu ilgili birimlere bildirmeniz gerekir.

Araç Ruhsatını Kaybedenlerin Öncelikle Yapması Gerekenler
Öncelikle araç ruhsatınızı kaybettiğinizi ya da çalındığını en yakın il ya da ilçe emniyet müdürlüğüne giderek bildirmeniz gerekir. Bu bildirimde bulunmak için beklemeniz, ruhsatınızın farklı bir amaç için kullanılmasına izin vermeniz anlamına gelir. Bu nedenle “araç ruhsatını kaybettim” şeklinde bildirim yapmanız hukuki açıdan büyük önem taşımaktadır. Durumu emniyet birimlerine bildirdikten sonra gazeteye ilan vermenizde de fayda olacaktır.

Bildirimde Bulunduktan Sonra İşlemlere Başlayın
Gerekli birimlere araç ruhsatını kaybettiğinizi bildirdikten sonra yeniden araç ruhsatınızı çıkartmanız gerekecek. Bunun için “Araç ruhsatını kaybeden kişi ne yapmalı?” sorusuna yoğunlaşmanız gerekiyor. Elbette sizden bazı evraklar hazırlamanız istenecek. Unutmayın, aracınızı kısa bir süre önce muayene ettirdiyseniz işlemleriniz daha kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

Aracınızın Muayenesi Yapılmadıysa Önce Bu İşlemi Gerçekleştirin
İl/ilçe emniyet müdürlüğüne başvuru yaptığınızda sistem üzerinden bir kontrol yapılacaktır. Şayet aracınızı kısa süre önce muayene ettirdiyseniz kontrolde bu bilgi çıkar. Muayene ettirmediyseniz yetkili birim sizden önce araç muayenesi yaptırmanızı isteyecektir. Muayene sonrası alacağınız belgeyi özenle saklayın. Sonrasında araç ruhsatını kaybettim bir başvuru yaparak ruhsatınızı yeniden çıkarabilirsiniz.
Bu Belgeleri Hazırlamanız Gerekiyor
Aracınızın muayene işlemlerini gerçekleştirmenizin ardından “Araç ruhsatını kaybettim ne yapmalıyım?” sorusunun asıl yanıtı olan evrak hazırlama işlemine geçebilirsiniz. Ruhsat zayii işlemi yapmaya yetkili olan bir vekâletname, karakol tutanağı, zorunlu trafik sigortasını yaptırdığınıza dair belgenin fotokopisi sizden istenecek belgeler arasında yer alıyor.

Karayolları Muayene İstasyonunda Tespit Yaptırın
Karayolları muayene istasyonundan motor ve şasi numarası tespiti yaptırmanız da gerekecek. Bu tespit sonrasında alacağınız belgeyi de başvuru dosyanıza eklemeyi unutmayın. Ayrıca araba ruhsatı kaybettim başvurunuz esnasında yaklaşık 150 TL tutarında harç ücretini de ödemeniz gerekiyor.'''


birde bunu buldum


'''Araç Ruhsatını Kaybedenlerin Yapması Gerekenler
Araç ruhsatını kaybettiğinizi veya çalındığınızı en yakın il veya ilçe emniyet müdürlüğüne giderek bildirmeniz gerekmektedir. Bildirimde geciktirmeniz ruhsatın başka amaçlarla kullanılması riskini ve bu olumsuz durumundaki sizin sorumluluğunuzu arttırır. Bu neden aracınız kaybettiğinizi erkenden bildirmeniz hukukü açıdan önem taşır. Durumun emniyet birimlerine bildirilmesi ardından gazeteye ilan vermek yararınıza olacaktır.
Gerekli birimlere bildirim ve gazeye ilandandan sonra araç ruhsatını yeniden çıkartmanız gerekecek. Araç ruhsatının yeniden çıkarılması işlemi için bazı evrakları hazırlamanız gerekecek. Aracın kısa süre önce muayene edilmiş olması, ruhsatın yeniden çıkarılması sürecini kısaltacaktır.
Yaptığınız başvuru, sistem üzerinden kontrol edilecektir. Aracını kısa süre önce muayene ettiren kişilerin bilgisi sistem üzerinden görüntülenebilir. Araç muayene işleminin gerçekleşmemiş olması durumunda, yetkili birim sizden önce araç muayenenizi yaptırmanızı isteyecektir.
Araç muayenesinden sonra evraklarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Ruhsat yenileme için gerekli evraklar;
Ruhsatın tekrar çıkarılması konusunda yetkili olan bir vekaletname,
Karakol tutanağı
Motor ve genel muayene tespiti
Trafik sigortası yapıldığını gösterir belge.
Bütün bu belgeler yanında başvuru ücreti için 150 TL tutarında harç ücretini de ödemeniz gerekiyor.,'''

king3520
29 Mayıs 2015, 20:19
Teşekürler

k_ayhn
29 Mayıs 2015, 21:40
Yıl 2011 izmite giderken yan cantam acılmıştı yelekte ruhsat cüzdan ehliyet hepai gitti.emniyetten randevu aldım gidip aldım hepsini.nufus cuzdanını al git.tabi işlemler değiştimi bilmiyorum.