PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlginç Sehpa sorunu (Vespa)



shatamor
27 Mayıs 2015, 16:01
Herkese iyi günler abilerim.
Ben genç ve yeni bir Vespa kullanıcısıyım. Yaklaşık bir seneye doğru gidiyorum.
Bugün motor ile çıkmak isterken bir sorunla karşılaştım. Motorumu hazırlanırken ısıtmak amacıyla çalıştırdım ve tam ısındıktan sonra sehpadan indirince motor bir istop etti. Tekrar çalıştırmak istedim ama motor çalışmadı. Biraz çalışsa da gaz verince itekliyor ve hemen yine istop ediyor. Dedim belki biraz daha ısındırmalıyım tekrar motorumu sehpaya aldım ve motor çalıştı ama yine indirdim yine durdu.
Fark ettiğim ve yarım yamalak hatta hiç bilmediğim motor bilgine dayanarak arka tekerleğin sehpada rölantide bazen çok hızlandığını bazen durduğu ve tekrar hızlanmaya başladığını gözlemledim. Çünkü arka lastik indiğinden o konuyla ilgisi olduğunu düşünüyorum.
Konuyu açmakta ki amacım buna kendi yapabileceğim bir çözümün olup olmaması çünkü yetkili servisim bulunduğum yerden 30 km uzaklıkta ve motor yerdeyken çalışmıyor ve gitmiyor. Bu yüzden yetkili servise götüremiyorum.
Şimdiden teşekkürler abilerim.

Not: Yetkili servisi arayıp durumu bildirdim ancak bana akıllarına bir çözümün gelmediğini ve motorumu buraya getirmemi söyleyip başlarından saldılar.

Levent
27 Mayıs 2015, 17:01
Motosiklet orta sehpada iken çalışıyor, ama sehpadan inince stop mu ediyor? Peki bir soru? Sehpada gaza yuklendiğinizde durum ne oluyor ? Bir boğulma ya da stop etme, ve benzeri bir durum söz konusu mu ?

Mengu16
27 Mayıs 2015, 17:05
Motor orta sehpadayken arka freni sıkın ne oluyor ? Düşük rölantiye rağmen rölantide tekerlek dönüyorsa kavrama yaylarında sorun olabilir motor çalışır çalışmaz debriyaj kitliyordur.