PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bugün tanık olduğum bir olay



computeus
13 Mayıs 2015, 20:55
Boğaziçi köprüsü Avrupa -> Anadolu geçişi. 6 motor emniyet şeridinden peş peşe gidiyoruz. Nedense trafik Altunizade kavşağına kadar diğer günlerden daha sıkışık. Bir beyaz servis minibüsü de emniyet şeridinden ilerlemeye çalışıyor.

Altunizade tünel ayrımına geliyoruz. Minibüs emniyet şeridinden yolun en sağındaki şeride doğru, sol sinyal vermiş sola geçmeye çalışıyor. Motorcu arkadaşlarımızdan biri de minibüsün solundan geçmeye çalışıyor. Doğal olarak sola doğru hareket halindeki minibüs arkadaşı sıkıştırıyor. Arkadaş minibüs şöförüne birşeyler söylüyor. Minibüs şöförü arkadaşa söyleniyor. Sonra servis duruyor şöför ve yolculardan birkaçı minibüsten iniyor. Arkadaş oralı olmuyor ve gazlıyor. Ben de takip ediyorum.

Altunizade köprüsünden hemen önce sağda sürekli trafik polisleri bekler. Arkadaş emniyet şeridinden ilerleyip polise yanaşıyor. Ben de yaklaşıyorum ve konuşmayı duymaya çalışıyorum. Arkadaş polise arkamızdan tam gaz gelen minibüsü işaret edip, minibüsün emniyet şeridini kullandığını, kendisini sıkıştırdığını ve şöförü uyardığında şöförün kendisine küfür ettiğini söylüyor. Bu arada minibüs bize yetişiyor ve arkamızda duruyor. Şöför ve yolcular minibüsten inip arkadaşın üstüne yürüyorlar. Şöför arkadaşın omuzlarından tutup 'İn ulan motordan' diye bağırırken itip kakıyor.

Ben arkadaşa yardımcı olmak için motorumdan iniyorum. Bu arada arkadaş, yanında trafik polisi ve etrafında 6 kişilik minibüs ahalisi toplaşıyor. Aklıma nedense(!) Teksas eyaleti geliyor. Minibüs şöförü yüksek sesle bağırıyor: 'Sen kime küfrediyorsun, sen kimsin? Bizim de acelemiz olmasa emniyet şeridini kullanmayız!' Trafik polisi arkadaştan kaskını çıkartmasını istiyor. Etrafımıza 3-4 motosiklet sürücüsü daha geliyor.

Trafik polisi minibüsü işaret ederek 'Aracın önünde çakarlar var. Bu arkadaşların geçiş üstünlüğü var. Yol vermen lazım' diye motosiklet sürücüsü arkadaşımızı uyarıyor. Minibüs şöförü de polis kimliğini gösteriyor. Meğer minibüs ve yolcuların tümü sivil polis imiş. Minibüsün çakarları sadece önünde ve yanmıyor. Arkasında ise hiç bir uyarı yok.

Minibüs şöförü minibüse gidip kamera kaydı getiriyor ve motosiklet süren arkadaşa emniyet şeridi ihlalinden ceza yazılmasını istiyor. 'Başa gelen çekilir' diye düşünüp, motosiklet sürücüsü arkadaşı yalnız bırakarak, motoruma binip yoluma gidiyorum.

Bugraaa
13 Mayıs 2015, 21:25
Thug life...

mithrelios
13 Mayıs 2015, 21:38
en büyük mafya devlettir diye hiç de boş olmayan bir söz vardır, onun vücut bulmuş hali yaşanmış.

Adamların görevi varsa siren yaksınlar, vatandaşa düzgün davransınlar beklenir ama tabi, devlet gücünü arkasına alan, o güç vatandaştan değil de kendinden geliyor sanıyor. Maalesef devletin en tepe noktasından, en ufak memura kadar durum bu. Özellikle, mülki erkan, savcı/hakim, polis gibi doğrudan devlet gücü kullanan kimsenin eline düşmek istemem bu memlekette.

lac1vert
13 Mayıs 2015, 21:51
Sadece bizim ülkemizde olduğunu düşünmüyorum ama yazık, çok yazık. Gerçekten yollarda kimin ne olduğu belli değil. Sinirleri aldırmış olmak lazım.

Angelmarker
13 Mayıs 2015, 21:55
neyse yazmıcam yaa...

tanertc
13 Mayıs 2015, 21:57
Tipik Türk polisi.

Sinan Er
13 Mayıs 2015, 21:59
Sivil araç kavramı konusunda oldukça sorunlu bir milletiz. kardeşim madem sivil araçsın demekki gizliliğin ön planda. O halde gizli kalmak için elinden geleni yapmalısın.

Sivil araçta çakarın çukarın ne işi var. Neden emniyet şeridini ihlal eder. Acele ne demek bu hiçbirşey için gerekçe değil.

Bütün sivil araçların köprüye gelince acelesi oluyor.


Aklımda bununla ilgili bir kanun var gibi ama tam hatırlamıyorum.

Kamu malının gereksiz yere kullanımı gibi birşey. Bunlara siren ve uyarı ışıkları da dahil.


Yok kardeşim yok gidesim var buralardan

CHaTaN
13 Mayıs 2015, 22:02
Benim burada dikkatimi sizin de yazdığınız gibi araçtan inen minibüs şoförünün sen kime küfür ediyorsun diye sinirlenmiş olması.
Sanırım motosikletli arkadaş küfürü etmiş arkasından gelişen olaylarada katlanacak.
Son zamanlarda motosiklet sürücülerinde de oldukça fazla asabiyet ve küfürlü hakaretler olan davranışları izliyoruz. Umarım birinin başına bundan daha beter bir şey gelmez

computeus
13 Mayıs 2015, 22:15
Benim burada dikkatimi sizin de yazdığınız gibi araçtan inen minibüs şoförünün sen kime küfür ediyorsun diye sinirlenmiş olması.
Sanırım motosikletli arkadaş küfürü etmiş arkasından gelişen olaylara da katlanacak.
Son zamanlarda motosiklet sürücülerinde de oldukça fazla asabiyet ve küfürlü hakaretler olan davranışları izliyoruz. Umarım birinin başına bundan daha beter bir şey gelmez

Önce kimin ettiğini bilmemekle beraber büyük ihtimal küfürleşme oldu.

Benimde dikkatimi çekiyor motosikletlilerin asabiyeti. Bazısı resmen diğer şöförlerin sabrını zorluyor. 10 senelik B sınıfı ehliyetim olduğundan daha rahat ayırt edebiliyorum.

ruthsims
13 Mayıs 2015, 22:30
19 senelik B 2005 den beride A2 sahibiyim.Her iki aracıda aktif olarak kullanıyorum. Objektif olarak söylüyorum , motosikletlerin atarlı davranmasının sebebi çok az adam yerine konuluyor olmaları ve başkalarının hatasını kendi canıyla ödemeleri. Motor kullanırken tali yoldan önüme atlamayıp bekleyen herkese bir dıt yapıp müsaitsem elimle selam çakıyorum.Bazen ben manyakmıyım diye düşünüyorum.Ama o kadar öküz arasında insana denk gelince sarılasım geliyor, napayım. Kurallara uyan adam aynı dürüst adam gibi memlekette erezyona uğramış durumda.

kadango
13 Mayıs 2015, 22:37
Bana polis demeyin...

Oldjack
13 Mayıs 2015, 22:47
Malesef Turk polisi yapacak birsey yok.

XuRTo
13 Mayıs 2015, 23:44
Sivil polis diğer polislere emir verebilir amirdir onlar sözleri geçer savunduğum için söylemiyorum öyledir

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------


Malesef Turk polisi yapacak birsey yok.

güzel dostum
ne türk polisi ne de tc polisi
akape polisi

zanyoscar
14 Mayıs 2015, 00:13
Evet arkadaslar boyle olaylar oluyo ya..Benim de basima benzeri geldi sayilir.Yine bi gun kopruyu gecerken doblo tarzi bi araba gotum gotum ilerliyo emniyet seridinden.korna caliorum selektor yapiyrum cekilmmiyo.Tabi biraz daha korna calmaya devam ettim.Bu cekildi kenara.yanindan gecerken cevirdim kafayi baktim sofore.(Camlar falan filmli bu arada) Suratini goremeyince tabi cevirdim kafami yoluma devam ederken arabadan polis arabalarinin boyle garip tonda ses cikartan sesleri var ya boyle kalin tonda.Onu iki kere caldi :)) HEEE DEDIM SIVIL POLIS HERALDE :D Elimi pardon anlaminda kaldirip yoluma devam ettim:)) O gunden sonra kopru yolunda emniyet seridinde giderken ne zaman sivil araba gorsem temkinli davraniyorum.Siz de bence biraz sakin olun malum kimin ne cikacagi belli olmuyor

Oldjack
14 Mayıs 2015, 00:31
Sivil polis diğer polislere emir verebilir amirdir onlar sözleri geçer savunduğum için söylemiyorum öyledir

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------



güzel dostum
ne türk polisi ne de tc polisi
akape polisi

abi siyasi bir nedenle söylemiyorum. Bizim üniformalı insanımız bir tuhaf.(nedenleri vardır vs..ama durum bu.) İnsanlara çok kaba davranıyorlar. Siyasi olan kısmı facia zaten. Halkın vergisiyle halkın-milletin güveliğini sağlamak için verilen güç ve yetkyi halka karşı kullanmaları hiç ipe sapa gelir bir şey değil.

mozgur
14 Mayıs 2015, 00:35
İstanbulda arabayla iken başıma geldi. Emniyet şeridinden ilerleyen çakarlı araçlar.İlk gördüm algılayamadım zaten İzmir'de hiç denk gelmediğim için. Eyvallah. Ama peşinden 2,3,4,5,6... Bütün siviller mi aynı anda köprüye girmeye çalışıyor?

Sen emniyet şeridini kullanana, aracın üzerinde çakar olana 50-60 lira ceza kesip bırakırsan ne bekliyorsun ki? Bu tarz durumların oluşması doğaldır.

MotorKafa
14 Mayıs 2015, 00:51
Arkadaş sağlam cünüpmüş

freewill
14 Mayıs 2015, 01:24
arkadaş bir insan düşünün bu insan her geçen gün ülkesine ve insanlarına nefreti artıyor. Bu da benim hikayemdi.

RAMİREZ
14 Mayıs 2015, 01:30
Polis polistir. Türkü, Almanı, Amerikanı olmaz. Meslek olarak ego tatminine çok uygun olduğundan ve her mesleğe alınan kişide Hz.Mevlana gibi tevazu sahibi olamayacağından böyle garip tiplerle karşılaşmamız normaldir..
Ne yazık ki bunun akepe ile falan da alakası yok pek. Polis yıllardır böyle. Pek bulaşmamakta fayda var. Ayrıca arkadaş hakkaten çok kısmetsizmiş..
yazık.

obarey
14 Mayıs 2015, 08:50
Polis ten sonrasını okumadım hikayenin sonu malum çünkü.

Bune
14 Mayıs 2015, 09:03
Beyaz minibüs yazısını okur okumaz sivil la o içi kesin polis kaynıyordur dedim içimden o motorcu arkadaş bunu düşünememiş mi acaba? Emniyet şeridinde camları siyah film çekili olan araçların %80-90' ı sivil tipleri de acaip, kimi uzun saçlı deri ceketli kimi küpeli. Motorumu yıkattığım benzinciye çok geliyor siviller tipler inanılmaz bile bile kamufle olmak için yapıyorlar sanırım ve bence yine minibüsün arkasında çakar olmaması aracı kamufle etmek için olabilir. Televizyonlarda izliyoruz bu adamlar şüpheli araçları 2 şehir boyunca kovalayıp istedikleri yerde önünü kesip operasyon yapabiliyorlar o yüzden her polis aracında çakar, siren vs. beklememek lazım.

Ben hikayede motorcuyu suçlu gördüm sola sinyal veren aracın neden soluna giriyorsun? Hadi sıkıştın şoföre neden küfrediyorsun ilk önce insanlığı öğren sitem et ama küfür etme, kardeşim neden sıkıştırıyorsun görmüyor musun de baktın laftan anlamıyor o zaman küfür et. İkincisi aynanı kontrol et! o minibüs senin peşindeyken kesin çakarlarını yaktı seni durdurmak için onu görseydi trafik polisine şikayet etmek yerine hemen oradan topuklayacaktı. 3. ve son olarak emniyet şeridi hepimize yasak, minibüsün oraya girmesi battıysa aynı şekilde bizim de oraya girmemiz başkalarına batıyor bunu unutmamak gerekir ve bunu suistimal ettiğimizde de diğer araçlara saygılı olmamız taciz edip korna çalmamamız cart diye normal şeride geçmek için önlerine atlamamamız lazım.


Son zamanlarda motosiklet sürücüleri çok coştu buda bence o durumlardan birisi. Herkes suçlu hep biz haklıyız yazık bize bizim herkesten üstünüz tarzı bir düşünce hakim olmaya başladı bu kafayla çok canlar yanar bu memlekette.

MotorKafa
14 Mayıs 2015, 09:06
Polis polistir. Türkü, Almanı, Amerikanı olmaz. Meslek olarak ego tatminine çok uygun olduğundan ve her mesleğe alınan kişide Hz.Mevlana gibi tevazu sahibi olamayacağından böyle garip tiplerle karşılaşmamız normaldir..
Ne yazık ki bunun akepe ile falan da alakası yok pek. Polis yıllardır böyle. Pek bulaşmamakta fayda var. Ayrıca arkadaş hakkaten çok kısmetsizmiş..
yazık.

O yüzden A.C.A.B diyoruz

evilded
14 Mayıs 2015, 09:59
minibüsüün de emniyet şeridinden gitmeye hakkı yok ambulans mı ? DEĞİl? acil durum mu değil? emniyete plakasını yaz şikayet et. İstanbul emniyet müdürü çok hassas kendi bile kullanmıyor diye biliyorum.

hardmusty
14 Mayıs 2015, 10:05
adamlar belki telsizden bi anons duyup olay yerine yakın diye şeride girdiler, Mesut'dan kafa yemediğine dua etsin :D

K4NuNi
14 Mayıs 2015, 10:08
Karayolları Trafik Yönetmeliği Diyor ki;
Madde 141- Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar ile bunların sürülmesi hakkında uygulanacak esas, usul ve kurallar aşağıda gösterilmiştir.
2) İtfaiye araçları ile benzeri acil müdahale araçları,
4) Trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine giden trafik hizmetlerine ait araçlar,

b) Sürülmelerine İlişkin esas ve kurallar;
1) Bu araçlar, görev halinde iken geçiş üstünlüğü hakkına sahiptir.
Bu hak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak, ışıklı ve Sesli uyarı işaretlerini bir arada vermek şartı ile kullanılır.
4) Bu araçların görev hali dışında geçiş üstünlüğü işaret ve hakkını kullanmaları yasaktır.
Bu hakkı gereksiz yere kullananlar hakkında Karayolları Trafik Kanununa göre işlem yapılmakla birlikte Türk Ceza Kanunu hükümleri de uygulanır.

d) Geçiş üstünlüğü olan araçların uyarı işaretleri;

1) Işıklı uyarı işareti,

Cankurtaran araçlarında, trafik ve genel zabıtaya ait araçlarda mavi-kırmızı veya mavi, Karayolları Genel Müdürlüğünün sadece trafik hizmetlerine tahsis edilen araçlarında mavi, itfaiye ve sivil savunma araçlarında kırmızı renk ve ışık veren ve normal hava şartlarında 150 metreden görülebilen, dönerli veya aralıklı yanıp sönen lambalı cihazlardır.

2) Sesli uyarı işareti,

Araçların üzerinde veya görülmeyen kısımlarında bulunan canavar düdüğü, siren veya çan gibi en az 150 metreden duyulabilecek şekilde ses çıkaran cihazlardır.


Velhasılı Kelam; arkadaşımızın (etmişse) küfür olayı yanlış. Aracın solundaki mesafesini, nasıl bir pozisyonda olduğunu bilemiyorum sollama sırasında ama, solundan geçtiği için sollama yaptığını varsayıyorum. Polisin polis olduğunu bilmeden bu arkadaş nasıl ona öncelik tanısın ki? Kanunda da yazdığım gibi kuralları gayet açık