PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30 Dakikada Pizza Cinayetleri



BerKToprak
13 Mayıs 2015, 19:50
Bugün ist / Sariyere giderken yolda polis çevirmesine girdim rutin kontrol yapıldığı sırada polis telsizine anons geldi maslak istikametinde dom.nos pizzanin sürücüsü kaza geçirmiş durumu ağır intikal edin denildi ekip beni bırakıp olay yerine hareket etti. Bu 30 dakika saçmalığı can yakmaya ölümlere sebep olmaya ne zaman son verecek.

Bundan 15 gun öncede o malum 30 dakikada ölüm kapınızda malum pizza firmasının okmeydanı şubesindede elemanlarından biri motorla ağaca vurarak öldü yokmu çaresi arkadaşlar?
Motosiklet Kulüpleri neden Gür bir ses çıkarmıyor bu işe. Avrupada veya dunyanın herhngi bir yerinde böyle bir saçmalık bulamassınız.

biyeybaraküs
13 Mayıs 2015, 19:53
acıkınca kafam dominosa girsin diyorum ne diyeyim allah şifa versin arkadaşa

EldekiDebryj
13 Mayıs 2015, 20:36
Bundan 2-3 hafta once pendikte bi pizzacinin onunde bekliyordum birden icerdeki elemanlarin hepsi tutuştu meger kuryeleri kaza yapmış,duydugum kadariyla adamin ayagi kopmuş ..
Gece saat 10 civarlariydi galiba apar topar dukkani kapatip cıktılar adamin ise basladigindan beri 2. Mi 3. Mu kazasi neymis
Deger miydi yani ayak gitti simdi ne yapacak !!!
Diger kuryede hastaneye arkadasinin yanina gitti kafaya kask takmadi yardirdi ..
Yapacak birsey yok

GP500-1st
13 Mayıs 2015, 20:46
Bunla ilgili 4-5 defa konu açtım. Konu sadece dominos değil, çalışmaya giren çocukların bazıları intihar komandosu gibi adam olacak cisten insan değiller.

Bunları anası babası egitmem,ş patronların mudurlerin umrunda hiç değiller.

30 dk olmasada ölecek patlayacak gibi yine sürecek bunların yüzde 90'ı

Gençlik cahillik eğitimsizlik bi arada

pcmnyk
13 Mayıs 2015, 21:09
geçen gördüm adamın kafada ne kask ne dizlik koruma adına hiç bişeey yook. kısa kollu gömlek gibi bişey vardı üstünde. adam 80 km hızla gelen arabaların önüne 10 metre kala birden gaz açıp karşı sokağa girdi.arabanın önünde kayıp düşse araba durması imkansız. bunların hepsi böle. kendilerini bile düşünmüyolar. yarın öbürgün aynısı bize olur diye bi düşünce yok. motorcular napsın. kendini düşünse zaten sorun kalmicak. artı eksi bin lira mmaş alıyolar o maaşa başka işlerde bulunur. yapıcak bişey yok.

mgora
13 Mayıs 2015, 21:20
Olay önce devlette bitiyor dünya devletiyim diyorsan vatandaşına önem vereceksin , bu garantinin olduğu 5 ülke var.(wikipedia)


The company continues to offer the 30 minute guarantee for orders placed in its stores situated in Colombia, India, Vietnam, Mexico and Turkey.

Firma 30 dakika garantisini sadece Kolombiya , Hindistan , Vietnam , Meksika ve Türkiye'de vermeye devam ediyor.
İşte klasmanımız bu ülkeler.

Olay sonra vatandaşta bitiyor , yemeyecek , ben yemiyorum , domino's pizza dükkan komşum olduktan sonra dışardan pizza yemez oldum.

MrNobody
13 Mayıs 2015, 22:27
Allah aşkına şimdi herkes beni topa tutacak ama Motosiklet kuluplerinde cebinde parası çok olan altında pahalı pahalı motorları olup bütün gün acaba şurayamı gitsek yok yok şunu yiyelimden başka birşey düşünen insan çok az.Neden ses çıkarsınki

MetinK.
13 Mayıs 2015, 22:35
Geçenlerde Ümraniye Dominos Pizzanın Elemanı Kaza Geçirdi.3 Aylık Çocuğu Varmış.Ağır Bakımdaydı Ölmüş.Yazık Günah.

alikan
13 Mayıs 2015, 22:52
Kağıthane Dom.nos pizzada mutfak elemanıyım yogunluk esnasında bir pizza fırından 20.dakikasında çıktıgı oluyor... gerisini siz hesap edın

6 aydır calışıyorum bizim şubede 3 kaza oldu cevredeki şubelerden kaza haberlerini alıyoruz.

motorsikletlerin bir çoğunun lastikleri kabak frenler Allaha emanet motorcular her hafta dert yanıyor

gözlemlerime göre genelde her şubede belirli bir surucu kaza yapıyor.

şubemizde çalışan 9 motorcu var 6 tanesi ek iş olarak yapıyor yani bu adamlar 4-6 saatlik uykuyla bu işi yapıyorlar

şunuda gözlemledim halkımız 1 dk bile geç kalsa bedava istiyor yani sipariş vermelerinin sebeplerinden birisi bu 30dk garantisi

tyrung
13 Mayıs 2015, 23:06
-30dk yetişmezse elemandan ücret kesilmiyor
-Diğer kuryeciler de kaza yapıyor

Yani olayın 30dk ile alakası yok. Biraz el vicdan... marka karalama kampanyasından başka bişey değil.
bir
Şöyle deseniz anlarım, elemandan para kesmiyorlar ama geç kaldığında azar işitiyor/işte çıkarılıyor. Öyle bir durum da olmadığına göre ?

BerKToprak
13 Mayıs 2015, 23:20
-30dk yetişmezse elemandan ücret kesilmiyor
-Diğer kuryeciler de kaza yapıyor

Yani olayın 30dk ile alakası yok. Biraz el vicdan... marka karalama kampanyasından başka bişey değil.
bir
Şöyle deseniz anlarım, elemandan para kesmiyorlar ama geç kaldığında azar işitiyor/işte çıkarılıyor. Öyle bir durum da olmadığına göre ?

30 dk sürücüde Psikolojik baski yapıyor. Savunma avukatlığı yapmaya çalışman bu gerçeği çürütmez.

FatihPrLk
14 Mayıs 2015, 00:25
-30dk yetişmezse elemandan ücret kesilmiyor
-Diğer kuryeciler de kaza yapıyor

Yani olayın 30dk ile alakası yok. Biraz el vicdan... marka karalama kampanyasından başka bişey değil.
bir
Şöyle deseniz anlarım, elemandan para kesmiyorlar ama geç kaldığında azar işitiyor/işte çıkarılıyor. Öyle bir durum da olmadığına göre ?

Merhaba. Türkiye'de 30 dk olayını ilk dominos çıkarmıştır ve bu sebeple tüm kazaların sebebi o firmanın suçudur. Nihayetinde böyle bir uygulama çıkarmasaydı belki çoğu arkadaşlarımız hayatta olabilirlerdi.

MD.Murat
14 Mayıs 2015, 00:47
Dominosun serefsizligi. 30 dakika diye bir sey diyorsan gerekirse 2 kati surucu alacaksin. Burda musteriyle alakali bir durum yok. Firma 30 dk taahhut ediyorsa gecerse bedava talep etmek hakki.
asil bu subelerde calisan sürücülerin calisma kosullarina standart getirilmeli ve fazla , hizli is yapmasi gereken arkadas yetkili kuruma şikayetini bildirdiginde o subeye 50bin ceza kitlenmeli.
bak o zaman surucu hayatina kasteden serefsiz kapitalist firmalar suruculeri sikistirabiliyor mu.

Syrah
14 Mayıs 2015, 00:51
Herkese merhaba bende 4 yıldır başka bir marka pizzacı da kuryelik yapıyorum ve motorcu şefiyim bende bir kaç kez kaza yaptım maalesef, bu tür işlerde eleman sürkülasyonu çok fazla oluyor özellikle kış mevsimlerinde, bizde yarım saat garantisi yok olsa da sallayan çok fazla yok her işe yeni giren arkadaşı ikaz ediyorum hiç bir şeyin kendisinden önemli olmadığını söylüyorum hepsi evet haklısın öyle zaten diyorlar fakat yarısından fazlası yola çıktıklarında üzerlerin de hiç bir baskı olmamasına rağmen çok fazla risk alıp hayatlarını tehlikeye atıyorlar, bence bunun herhangi bir firma ile bir bağlantısı yok yarım saat süre ile de alakası yok bunu evrak taşıyanı da yapıyor kebapçısı da pizzacısı da her gün görüyoruz, benim gördüğüm kadarıyla en büyük temel sorun bilinçsizlik, eğitimsizlik ve de çevreye saygısızlık, uzun süredir işin içinde olan biri olarak benim gözlemlerim bu şekilde, herkese kazasız belasız sürüşler.

Yiğit_
14 Mayıs 2015, 01:06
Pizza yok b..k ye:cat:

mgora
14 Mayıs 2015, 05:52
Marka karalama ilgili olduğu kanaatine nereden vardın yukarda bu garantinin verildi beş ülke olduğunu yazdım (Kolombiya , Hindistan , Vietnam , Meksika ve Türkiye) , adamlar kendi ülkelerinde bundan vazgeçmiş neden 80 milyon dolara varan cezalarla karşılaşmışlar , insana verilen önem burada ortaya çıkıyor ,doğu kültüründe, bu ülkede , şu an iktidarda olan kafada ise insana bakış açısı bizde bundan çok var şeklinde.

Buna verilecek tepkiye gelince herkes neden başkasından bekliyor ,bir yerden başlamak lazım , bir site yapılır , bir grup kurulur ve kendimiz yakınlarımız dahil bunun insana önem veren ülkelerde olmadığına vurgu yapılarak bu firmadan paket servis istenmez.Konu yayılır.

Ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın dedikçe ve başkalarından bekledikçe ölümler devam eder.Bizimde sorumluluğumuz (dolaylı) devam eder.




-30dk yetişmezse elemandan ücret kesilmiyor
-Diğer kuryeciler de kaza yapıyor

Yani olayın 30dk ile alakası yok. Biraz el vicdan... marka karalama kampanyasından başka bişey değil.
bir
Şöyle deseniz anlarım, elemandan para kesmiyorlar ama geç kaldığında azar işitiyor/işte çıkarılıyor. Öyle bir durum da olmadığına göre ?

obarey
14 Mayıs 2015, 08:40
Bu kazaların -sadece- 30 dakika ile ilgili olduğunu düşünmüyorum moto kuryeler yolda serseri mayın gibi gidiyorlar. Ankara kurtuluşta bir pizzacıda ne 30 dakika var ne 15 ama kuryelerin sürati sokak arasında yaklaşık 100km/s. ne kırmızı ışık ne yaya geçidi adam yükleniyor gaza Allah ne verdiyse basıyor.
Arabayla giderken bile 10 m boşluk koyuyorum arama.

The Dude
14 Mayıs 2015, 09:32
şöyle bir anımı paylaşayım,
bugün işe gelirken yolun ortasında bir tane çocuk yolun karşısındaki arkadaşı ile konuşuyor,
servis minibüsüne baktı,
hiç sallamadı,
yine yolun ortasında.
demem odur ki; bu çocuk için kendisinin bir kıymeti yok.

pizza severim ama çok yemem,
pide varken pizza nedir ?
düzgün pide yapan bir yer bulun.
alsam da kendim gider alırım.

pizza vb. kuryelere minibüsçü gözüyle bakıyorum,
eğitimsiz, farkındalıksız, düz, sığ ...
kimseyi de tenzih etmiyorum. aşağı yukarı hepsi aynı.
birey kendisinin farkında değilken,
kendisi gibi yığınların cevaz verdiği devletin farklı olmasını beklememeli,

bu konu için protesto eylemine katılması gerekenler kuryelerin kendileridir,
destek veririz.

ayrıca helal para kazanırken hayatlarını kaybediyorlar,
uyuşturucu ticareti yaparlarken de ölebilirlerdi, (http://t24.com.tr/haber/ilahiyat-fakultesi-dekanindan-soma-aciklamasi-uyusturucu-ticareti-yaparlarken-de-olebilirlerdi,296563)

tyrung
14 Mayıs 2015, 09:58
@mgora
@FatihPrLk
@BerKToprak

Gereken açıklamayı Syrah yapmış sanırım :)
Net bir şekilde 30DK kuralı kalksa bile aynı oranda kazalar olacaktır. Problem şirket değil çalışanlardır.
Bir tek ben mi trafikte dolaşıyorum anlamıyorum. Sucusu, pidecisi, pizzacısı hepsi aynı şekilde kullanıyor. Elbette kendine ve çevresine dikkat edenler var.

Diğer yandan şöyle düşünün... Kurumsal firma kurumsal firmadır. Bir şubedeki şef bir motorcuya kızmayı göze alamaz, çünkü şikayet veya imza vs toplanırsa şöfor değil kendisi yollanır.
Aynı durumda kenar mahallede ki kebapçıda geçerli olur mu? Hatta o arkadaşlar aynı zamanda yer süpürüp, hamur yoğurup garsonluk yapmıyor mu?


Kampanyanın bazı ülkelerde olması ise birden fazla sebeplere dayanabilir.

drtayfun
14 Mayıs 2015, 11:22
30 dk çok uzun bir süre, her türlü yetiştirilir sipariş, kurye çalışanların daha titiz seçilmesi gerekiyor bence.

Berkay1852
14 Mayıs 2015, 12:24
Buna böyle karşı koyamayız ama.. Biz neden bir şeyi topluca protesto edemiyoruz ? Bu olay için en iyi protesto yolu hiçbir zaman malum markadan sipariş vermemek ve çevremizi de bu konuda bilinçlendirmek olmalı. Bunların dışında yapabileceğimiz birşey olduğunu sanmıyorum , arz talep meselesi. Siparişi veren adam " 30 dk da gelmezse parayı ödemem getirenede ne olacağı umrumda değil " kafasındaysa yapacak hiçbirşey yok . Alan memnun veren memnun durumu oluyor

Agv
14 Mayıs 2015, 12:36
Yine firma çalışanları toplanmış buraya. Kesinlikle böyle olduğuna emin olabilirsiniz firmaya karşı karalama kampanyasını engelleme amaçlı yapıyor adamlar bunu.

Herneyse ben de bir kurye olarak yanlış buluyorum çalışanların tavrını. Kesinlikle hız yapıyorlar fakat ben de xx firmasında çalışıyorum ve sahibi de bizim gibi motosikletçi tanınan biri fakat buna rağmen dizlik, eldiven gibi ekipmanlar alınmıyor. Hızlı gitmemiz vesaire istenmiyor ama ekipmanlar da alınmıyor. Ayrıca devletin bu konuya el atması lazım can güvenliği yok bu işte. Yapılacak bir iş değil. Devletin polisi vs. kışın motosiklete binmiyor harika fakat iş kurye gibi emekçi-işçi insanlara geldiğinde kimse ekipmandan, can güvenliğinden bahsetmiyor. Ayrıca 30 dakika diyorsunuz da pizza en az 15 dakikada çıkıyor veya 20 dakikayı buluyor. Ayrıca 30 dakika olayında kimse acele etme dese bile müşterinin tavrı vs. bunlar kişiye psikolojik baskı uyguluyor. Kimse gelip bu firmayı savunmasın kesinlikle.

alikan
14 Mayıs 2015, 13:36
30 dk çok uzun bir süre, her türlü yetiştirilir sipariş, kurye çalışanların daha titiz seçilmesi gerekiyor bence.

pizzanın fırından çıkması 15-20 dakikayı bulabiliyor bazen bir sürücünün 3-4 siparişi aynı anda aldığı oluyor yani pizza çıktıktan sonra 30 dakika deyil sipariş verildikten sonra 30 dakika

BerKToprak
14 Mayıs 2015, 15:15
-30dk yetişmezse elemandan ücret kesilmiyor
-Diğer kuryeciler de kaza yapıyor
Yani olayın 30dk ile alakası yok. Biraz el vicdan... marka karalama kampanyasından başka bişey değil.
bir Şöyle deseniz anlarım, elemandan para kesmiyorlar ama geç kaldığında azar işitiyor/işte çıkarılıyor. Öyle bir durum da olmadığına göre ?Firma yalakaları aklamak için gelip yorum yapmayın insan hayatı pizzadan değersiz olmamalı.


Yine firma çalışanları toplanmış buraya. Kesinlikle böyle olduğuna emin olabilirsiniz firmaya karşı karalama kampanyasını engelleme amaçlı yapıyor adamlar bunu.

Herneyse ben de bir kurye olarak yanlış buluyorum çalışanların tavrını. Kesinlikle hız yapıyorlar fakat ben de xx firmasında çalışıyorum ve sahibi de bizim gibi motosikletçi tanınan biri fakat buna rağmen dizlik, eldiven gibi ekipmanlar alınmıyor. Hızlı gitmemiz vesaire istenmiyor ama ekipmanlar da alınmıyor. Ayrıca devletin bu konuya el atması lazım can güvenliği yok bu işte. Yapılacak bir iş değil. Devletin polisi vs. kışın motosiklete binmiyor harika fakat iş kurye gibi emekçi-işçi insanlara geldiğinde kimse ekipmandan, can güvenliğinden bahsetmiyor. Ayrıca 30 dakika diyorsunuz da pizza en az 15 dakikada çıkıyor veya 20 dakikayı buluyor. Ayrıca 30 dakika olayında kimse acele etme dese bile müşterinin tavrı vs. bunlar kişiye psikolojik baskı uyguluyor. Kimse gelip bu firmayı savunmasın kesinlikle.

Firmanın asgari ücrete çalıştırdıgı yalama başı müdürleri toplanmış bunun farkındayım bende, ama onların bu çabaları insan hayatının pizzadan değersiz olduğu mücadelesi tepkilerimize karşı koyamayacak. bu işin hep takipçisi olacağız. insan hayatı sizin lanet olası pizzanızdan değersiz değil bunu kafalarınıza sokun.

LynXMaSTeR
14 Mayıs 2015, 16:21
dominosta çalışan arkadaştan biliyorum.
ilk sipariş alındıktan sonra pizzanın hazırlanışı, pişmesi, kontrolü derken, 30 dakikadan kuryeye 13 dakikalık bir süre kaldığını söyledi.
Hadi 15 dakika diyelim, İstanbul gibi bi yerde trafik yüzünden 15 dakikada yetişmek zor olabilir bu sebeple de yetiştirecem diye kazalar olabilir.
Ancak onun haricinde zaten bu firma 3-5 km de bir şube açtığı için zamanında sipariş ulaştırmak çok da fazla vakit almayacaktır.

mgora
14 Mayıs 2015, 21:00
Kesinlikle aynı oranda kaza olmayacaktır , malum firma bunu reklam olarak kullanıyor bu diğer firmalara da kıyas ve baskı unsuru olarak yansıyor.Bu şekilde bir siparişte en çok hıza vurgu yapılıyor , bu firma bile pizzalarının lezzetinden çok hıza vurgu yapıyor bu da herkese yansıyor.

Kampanyanın Amerika'da sonlanma gerekçelerine bakarsan ödenen tazminatlar kurye veya kuryenin zarar verdiği üçüncü şahıslar olduğunu göreceksin yani insana verilen önem.Avrupa'da zaten hiç bir ülkede bu kural yok.

Yani benim gözümde bu ölümlerin sorumlusu meydanı boş bırakan devlet , firma ve bu kanlı pizzaları yemeye devam eden biziz.(Kendi namıma yemiyorum)




@mgora
@FatihPrLk
@BerKToprak

Gereken açıklamayı Syrah yapmış sanırım :)
Net bir şekilde 30DK kuralı kalksa bile aynı oranda kazalar olacaktır. Problem şirket değil çalışanlardır.
Bir tek ben mi trafikte dolaşıyorum anlamıyorum. Sucusu, pidecisi, pizzacısı hepsi aynı şekilde kullanıyor. Elbette kendine ve çevresine dikkat edenler var.

Diğer yandan şöyle düşünün... Kurumsal firma kurumsal firmadır. Bir şubedeki şef bir motorcuya kızmayı göze alamaz, çünkü şikayet veya imza vs toplanırsa şöfor değil kendisi yollanır.
Aynı durumda kenar mahallede ki kebapçıda geçerli olur mu? Hatta o arkadaşlar aynı zamanda yer süpürüp, hamur yoğurup garsonluk yapmıyor mu?


Kampanyanın bazı ülkelerde olması ise birden fazla sebeplere dayanabilir.