PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ruhsatları ilgili büyük hata



rozetli
11 Mayıs 2015, 19:41
Herkese selamlar benim başıma gelen acaba şu Türkiye de kimin başına gelmiştir merak içindeyim.. Evet esas meseleye geleyim bir an önce 2013 haziranda samsunda Yantur ticaretten sıfır km bir vulture aldım herşeyi dahil plaka ruhsat peşin para anlaştık ve ödemeyi yaptım 2 gün sonra ruhsatın için hazır olur gel al dediler tamam dedim denilen günde gittim aldım ruhsatı kabaca bir baktım evrakta ve sigortadan adres bafra ilçesinde bir adres yazıyor bayiye sordum bu niye böyle diye ama isim tc doğru idi.Satıcı takılma bişey olmaz dedi iyi tamam dedim çıktım oradan bu arada aynı zamanda yetkili servis her 500 km de gidiyorum bakıma filan neyse aradan bi 15 gün filan geçti aradılar beni bayiden kusura bakma seninle aynı gün satılan bir motorun şase ve motor nosunu senin ruhsata yazmışız düzeltelim dediler gittim tabi bayiye aynı gün yeni ruhsat çıktı ancak diğer satılan motorda bizim üzerimeze görünüyor konuda diğer motor sahibine noter satışıyla vermem gerektiğini söyledi bayi prosedür böylemi diye sordum evet dediler neyse gittik notere verdim satışı diğer motor sahibine neyse oldu yıl 2015 bugüne geldik kapıda postacı tebligatın var dedi aldım bi baktım İst.dan bir hukuk bürosundan icra takibi şok oldum mesele ilk aldığım tarihteki ruhsat yanlışlığı düzeltilmeden önce motor bir araca çarpmış tam kusurlu üstelik motoru süren bir başkası 1000 TL masraf var kazadan sonra diğer motor sahibi de ayıkıyor çakallar hemen bayiyle temasa geçiyor ve bana haber veriyorlar ruhsatı düzeltelim diye kazadan bana bahsetmiyorlar tabi şimdi ise avukat masrafı 2 yıl sonra o tarihte benim bilgim olmayan bir hatadan dolayı o azamlar araç sahibi ben gözüktüğüm için benden icra yoluyla alacaklar noter satışından hemen iki gün önce olan bir olayı noter nasıl sistemden görmüyor anlamadım gitti neyapmalıyım yardım...

atillatopal9
11 Mayıs 2015, 20:03
yeminle beynim yandı hocam. çok anlaşılmadı olay yada karışık baya hiç birşey anlayamadım. ruhsat karışması şase no karışması ne demek, bayii dolandırıcı vs olmasın? hemen emniyete gidip durumu aktarıp tutanak tutun. iyi bir avukat ile görüşün çok karışık bir durum bu

fatih.
11 Mayıs 2015, 20:20
bayiye git masrafları karşılamazsanız mahkemede görüşürüz
+tazminat açıyorum de

pcmnyk
11 Mayıs 2015, 20:27
merhaba kardeşim yazıyı 2 defa okudum anlamak için. biraz noktalama işareti koy bunu kimse okumaz söyliyim sana. resmen işkence.

şimdi sorununa gelirsek adamlar senin üzerine nasıl motor alıyor onu açıklarmısın ilk başta vekalet falanmı verdin

leokaplann
11 Mayıs 2015, 20:42
kardeş ilk önce bir avukatla görüş ve 7 gün içerisinde icraya itiraz etmen lazım yoksa evine icraya gelirler. sonra mahkeme yoluyla bu cazdan sen kurtula bilirsin.
- içraya itiraz et senle ilgisi olmadığını belir
- noter satışını kanıt olarak göster
- motoru aldığın yere durumu anlat adamları da şahit olarak göster
- adamlar şahit olmazsa yan çizerseler benim nazarımda bu adamlar seni dolandırmış.
ama kesinlikle ve kesinlikle icrayı kabul etme itiraz et ve avukatla görüş

shooter1
11 Mayıs 2015, 21:05
ne söylesem boş iyi bir avukata git durumu anlat gerekirse emniyete git dolandırıldığı anlat

tyrung
11 Mayıs 2015, 21:32
Anlaşılmasına yardımcı olayım,

Arkadaş
-2013 haziranda bayiden Vulture alıyor.
-Ruhsat 2 gün sonra geliyor TC no ve İsim doğru ama Bafrada garip bi yer adres olarak çıkmış. Bayi önemli değil deyip kapatıyor.
-15 gün sonra bayi arıyor ruhsattaki şasi no su aynı gün satılan başka bir motora ait diyor.
(her 500km de bir bakıma gidiyormuş... burası önemli bi detay bence :) 500km ne yahu ?)
-Bayiye giden arkadaş aynı gün içinde yeni doğru ruhsatı alıyor.
-Ve aynı zamanda başkasına satılmış olan motorun şasi no su kendi ruhsatında olduğu için noter satışı yapıyor. Bu durumu bayi normal olarak aks ettirip ön ayak oluyor.
-2015 yılında ise eve gelen icra takibi ile öğreniyorki diğer motosiklet sahibi kaza yapmış ve fatura rozetliye kesilmiş. Çünkü yüksek ihtimalle tutanaklarında motordaki şasi no değil ruhsattaki yazıyor.

Soruları da soralım.

-Plaka hiç değişti mi?
-Trafik sigortası yaptırdın mı ? Ruhsatın değişiminden önce mi? sonra mı?
-Bayiye bu durumu sordun mu?


Kazadaki diğer tarafa ulaşmaya çalış, mahkemelik durum olursa onun şahitliği önemli.

EGELİ
11 Mayıs 2015, 22:39
motorun ruhsatı senin üzerine olduğu için hiçbirşey ispat edemezsin,seni ketenpereye getirmişler,madem ruhsatta senin adresin yanlış yazılmış niye yanlışı baştan kabulleniyorsun.eğer motoru sana satan bayi iyi niyet gösterirde,evet ruhsatta hata yapmışız derse ne mutlu sana yoksa herşeyin ceremesini sen ödersin .

Enes Bakır
11 Mayıs 2015, 23:24
Allah yardımcın olsun usta çok karışık bir durum

piyanotick
12 Mayıs 2015, 01:26
önce bayiyi arayın ya da gidin durumu özetleyin ve çözümünü isteyin ve 2-3 gün gibi bi süre verin. sürenin dolmasını beklerken avukata gidin durumu anlatın. verilen süre zarfında bayiden olumlu ya da olumsuz bir cevap alır almaz avukat vasıtasıyla yasal işlemleri başlatın. Sonuçta sizden para çıkmayacak.

rozetli
12 Mayıs 2015, 06:45
Tyrung beni tam anlamış sağolsun evet yeni ruhsata plaka değişti ilk düzenlenen ruhsata trafik sigortası yapıldı ama pek güven veren bir firma değil demir sigorta diye birşey.Daha sonrada ben 2 kere güneş sigortaya yaptırdım.500 km bakım işi ziyaret aksesuar filan yani devamlı muhattab olduğum anlamında demek istedim.

fz6_fazer
12 Mayıs 2015, 08:32
Hiç vakit kaybetmeden,direk motosikleti aldığın,vampilerin yanı git,kendinden emin bir şekilde durumu çözülmesi için konuş ve bayiden ayrılır ayrılmaz avukatın yanına git aksi halde bir çok masrafı cebinden ödemek zorunda kalırsın.
Geçmiş olsun

sdirer
12 Mayıs 2015, 09:15
gidip savcıya suç duyurusunda bulunacaksın. nitelikli dolandırıcılığa girebilir olay?