PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir trafiği sürücüler ve bayan sürücüler için nasıl?



Sayfa : [1] 2

ceydamer
11 Mayıs 2015, 14:25
Daha acemiyim, zaten motoru yeni aldım, max 50-60 km hızı var (honda today) ama acemi olduğum için ister istemez tereddüt ediyorum, bayanlar için çevrenin etkisinden dolayı, motor kullanmak biraz daha zor diyorlar mesela. Bilgi verir misiniz?

Birde kask aldım başka nelere ihtiyacım var?

hakikiteker
11 Mayıs 2015, 14:34
Mont, eldiven, motosiklet pantolonu, bot ya da çizme alırsanız kendinizi en iyi şekilde korumuş olursunuz. İzmir trafiğinin öküz bakımından eksiği yok, İstanbul'dan tek farkı yoğunluğun daha az olması. Hızın düşük olması daha sakat bence :mrgreen: , tavsiye edildiği gibi trafikten %10 kadar daha hızlı olmak daha güvenlidir. Bunun dışında öngörülü olmanız her zaman alacağınız riski azaltır, eğitim alabilecek durumunuz varsa sizin için çok iyi olur. Youtube da kanalı olan; altın elbiseli adam, motorcu muhabbeti başlıcaları olmak üzere Moto V-Log kanallarını takip ederek yüksek bir şuura ulaşabilirsiniz. Forumda da çok sayıda faydalı başlık mevcut, kendinize dikkat edin.

Edit: Eklemeyi unutmuşum, bayan olduğunuzu fark ettiklerinde zevkine sizi sıkıştırmak isteyen hemcinslerim mevcut. Bunlara denk geldiğinizde salın gitsinler, motosikletin uzayıp gidecek kapasitesi yokmuş.

ceydamer
11 Mayıs 2015, 14:45
Ne yazık ki eğitim alabilecek durumum yok, Tamam a2'yi alırken biraz temel öğrendim lakin sınavı geçebilecek kadar, motorum geldiğinde artık sokakta kendi kendime tur atarım :) teknik kısımları da tavsiyeniz üzerine buradan öğrenmeye çalışacağım. Uzun süre araba kullanıp motora yeni geçmiş bir insan olarak, motorda ve direksiyonda kendime güvenim olmadığı için korku var buda umarım ki saçmalatıp beni bir arabanın altına sokmaz (amin amin amin).

Montu şimdi sipariş ettim. (prohel), kaskıda etmiştim. Bayan olduğumu belki bir nebze gizler...

demirkask
11 Mayıs 2015, 14:51
Bayan olduğunuzu neden gizlemek istiyorsunuz ?

Okadar korkulacak birşey olduğunu düşünmüyorum sırf bayansınız diye sizi daha fazla sıkıştırmazlar trafikte bizde nasılsa sizdede öyle olur kask seçimlerinde LS2 fiyat ve performans olarak en iyi kasklardır onlara bakabilirsiniz iyi sürüşler.

ceydamer
11 Mayıs 2015, 15:02
Kask hediye olarak geliyor. Sağlam bir şey olacağından adım gibi eminim. Bayan olma hususunda, insanların nasıl davranacakları belli olmuyor biliyorsunuz; Türkiye.

ruthsims
11 Mayıs 2015, 17:31
acemi sürücülere şu trafikten %10 hızlı gitme muhabbetini yapmasanız artık

biyeybaraküs
11 Mayıs 2015, 17:49
today 50 gücüyle motordan çok bisiklet sayılır aslında ana arter lerde (M. kemal sahil bulvarı ,Yeşildere ,yeşillik caddesi ,altınyol ,Karşıyaka sahil (cemal gürsel caddesi ) vb )sakın sürmeyelim dikkat edelim yavaş kalırsınız acemilik varmış zaten sokak aralarında biraz sürelim bence duruma göre değerlendirirsiniz bayan lara fark edilirseniz kaskın içinden daha saygılı olabilirler ekipman konusuna girmiyorum bile

kazasız belasız

kbR
11 Mayıs 2015, 18:10
Daha önceki açmış olduğunuz konuda da belirtmiştim. İzmir görmüş geçirmiş bölgelerden biri olduğu için bi acayiplik uyandırmıycaksınız. Ben biriki defa yanlış şerite girmek zorunda kaldığımda herkez yolu açıp yardımcı olmuştu o kadar saygılı insanlar. Bu yüzden ekipmanlarınız olduğu sürece trafiğe gönül rahatlığıyla çıkabilirsiniz. Bunuda söylerken sizin sürüş kabiliyetinizin iyi olduğunu umarak söylüyorum. Mutlaka magandalar olacaktır ama oda size denk gelirmi ? Zannetmiyorum :)

2AF3R
11 Mayıs 2015, 18:10
Günü gününe uymuyor bir gün çok manyağı denk gelirken diğer gün bir o kadar insan evladı görüyorum. Şubat ayından beri kullanıyorum ilk 500 km yi evimin çevresinde dur kalk dönüş ve yokuş çalışarak geçirdim. Sonrasında yavaş yavaş açılıyorum. Söylenilene göre en tehlikeli anlardayım 1000 km ile 7000 km arası kendine güvenin sağlandığı ama tecrübe ile hakimiyetin azlığından en çok kaza yapılan zamanlarmış. Bunu bilerek yola çıkın.

Oldjack
11 Mayıs 2015, 18:15
Kask hediye olarak geliyor. Sağlam bir şey olacağından adım gibi eminim. Bayan olma hususunda, insanların nasıl davranacakları belli olmuyor biliyorsunuz; Türkiye.İnşallah motosikletin yanında hediye olarak gelmiyordur.

DKN
11 Mayıs 2015, 19:05
bu konuda ne yorum yaparsak yapalım saçma olur çünkü başlık saçma. ölüm korkunuz yoksa binin izmirde sürücü nasıl istanbulda nasıl demek de ne demek ? insanoğlu sürekli yer değiştiren bi canlı

atillatopal9
11 Mayıs 2015, 19:08
ist.da arkadaşım maltepe sahilde motor süren bir bayanın yanına yaklaşıp aracının camını açıp, " abla çok güzel motor sürüyorsun " demişti.
izmirde bu tipler yoksa eğer trafik güvenlidir :)

Ege Anıl EFE
11 Mayıs 2015, 19:59
Ablacığım istabulu pek bilmem . Ama 18 Yaşındayım hayatımı bir izmirde bir kahramanmaraşta geçirdim.bir yıl maraş bir yıl izmir gibi. Sadece bu iki şehirde uzun süreli yaşadım ona böre yorum yapıcam . Maraştaki öküzlerin milyonda biri gördüğüm kadarıyla izmirde yok.

borana
11 Mayıs 2015, 20:20
Dun aksam kadikoy sahilde gormus oldugum 750 lik tnr kullanan ablaya hayran kaldim motor benden buyuktu...

Ege Anıl EFE
11 Mayıs 2015, 20:24
Dun aksam kadikoy sahilde gormus oldugum 750 lik tnr kullanan ablaya hayran kaldim motor benden buyuktu...

İnstagramda bi ablamız var 600rr. Bu kadar mı uyumlu ya hayran kaldım takip ediyorum ablamı :D

EldekiDebryj
11 Mayıs 2015, 22:43
Her motoru kapan kadinin gelip "bağyanlarin motor surmesi ,cevrenin bakıs acisi ,trafikte ne yaparim" konusu acmasi artık gelenek halini aldı .. baggyan ne isterse onu surebilir bu bagyanin kendiyle alakali birsey ve trafigin "bagyan olmanla "alakası yok

BatuhanK
11 Mayıs 2015, 22:47
Aslında birazcık var. Okursa bir tanıdığım, zamanında saçları uzunken (erkek) sırf trafikte rahat etmek için saçlarını kestirdiğini anlatmıştı. Trafiğin kadın erkek olmakla bir alakası yok elbette fakat bazı insanlar var ki siz onları daha iyi biliyorsunuzdur :/

oluroyle
12 Mayıs 2015, 08:22
Bayan olduðunuzu neden gizlemek istiyorsunuz ?

Okadar korkulacak birþey olduðunu düþünmüyorum sýrf bayansýnýz diye sizi daha fazla sýkýþtýrmazlar trafikte bizde nasýlsa sizdede öyle olur kask seçimlerinde LS2 fiyat ve performans olarak en iyi kasklardýr onlara bakabilirsiniz iyi sürüþler.

Emin olun , bilmem kac km boyunca dibinize kadar yanaşıp siizi trafikte takip etselerdi , siz uzaklaştıkça uzadıkça aralardan takibe bi şekilde devam edilse idi..

Kirmizi ışıkta kolunu dışarı çıkartıp,aval aval sağa sola bakinirken size rahatsiz bakislar atan insanlarla beraber bekleseydiniz...bakislardan rahatsiz olup Uzaklasip isigi dahi görmeyebilme durumları....

Sizi sollayip önünüzde yavaslayanlara denk gelseydiniz ... Onlardan uzaklastikca dibinizde bitselerdi

Kirmizi ışıkta, yüzümü kask içinden görebilmek için camdan sarkanina dahi denk geldim! Gerisini siz dusunun.. Hatta birazcık saç çıkmış sol taraftan, sağ trafik lambasina bakarken sağ şeritte, sola döndüğümde beni görmek için sarkmis aval aval bakan erkek modelli ile kirmizi ışıkta beklemek nedir bilemezsiniz. Haberiniz yoktur, tacizden..

Laf atanlari saymiyorum bile ...

Saygılar

mozgur
12 Mayıs 2015, 09:11
Uzun süre araba kullanıp motora yeni geçmiş bir insan olarak, motorda ve direksiyonda kendime güvenim olmadığı için korku var buda umarım ki saçmalatıp beni bir arabanın altına sokmaz (amin amin amin).

O uzun sürede büyük bir kazaya karışmadıysanız başlarda tıpkı kendi arabanızı kullanırmış gibi kullanmaya devam edin. Şeridi ortalayın, ışıklarda aralara girmeden diğerlerinin arkasında bekleyin vs. Zaten zamanla nelerin yanlış olduğunu göreceksiniz.

Sakın ama sakın en sağa yapışmayın. 60 lada gitseniz 30 lada gitseniz şerit sizin. Küçük olmanız bu durumu değiştirmiyor, değiştirmemeli.

Maganda mevzusuna gelince belki diğer şehirler kadar yok ama her şehirde olduğu gibi burada da var. Yol verin gitsinler.

Camo
12 Mayıs 2015, 09:18
Bence izmirin neresinde süreceğin önemli,

SercanG
12 Mayıs 2015, 09:40
Bu işe korkarak başlarsanız çok kaza atlatırsınız biraz cesur olun trafikte cin gibi olun, kendinize güvenin.

ceydamer
12 Mayıs 2015, 09:47
bu konuda ne yorum yaparsak yapalım saçma olur çünkü başlık saçma. ölüm korkunuz yoksa binin izmirde sürücü nasıl istanbulda nasıl demek de ne demek ? insanoğlu sürekli yer değiştiren bi canlı

Sorum cevabınız kadar saçma değil. Elbette her yerde sürücü aynı değil! siz hiç Gaziantep'de sürdünüz mü, ardından ne bileyim mesela adana da deneyin sonra sakin bir şehre geçin, örneğin kayseri. İçinizden saydığınız küfür oranlarında yüksek değişiklik olacaktır. Bayanlara en uygun şehir eh kuşkusuz ki Antalya beldeleri.

Oldjack
12 Mayıs 2015, 09:53
Bu işe korkarak başlarsanız çok kaza atlatırsınız biraz cesur olun trafikte cin gibi olun, kendinize güvenin.

katılmıyorum. Bu işi yaparken her zaman korkun sizin imha olmanızı engeller. Motosiklete sürebilecek rahatlık yeterli. Ve asla kendinize gereğinden fazla güvenmeyin. Kendinize güvenmediğiniz gibi, Mesela belediye ye yada asfalta veya motosikletinize de gereğinden fazla güvenmeyin derim ben.

ceydamer
12 Mayıs 2015, 10:31
Bu işe korkarak başlarsanız çok kaza atlatırsınız biraz cesur olun trafikte cin gibi olun, kendinize güvenin.

Güveniyorum genel olarak ama siteye girip bir çok ayrıntı okuyunca biraz tereddüt etmedim değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:26 ----------


katılmıyorum. Bu işi yaparken her zaman korkun sizin imha olmanızı engeller. Motosiklete sürebilecek rahatlık yeterli. Ve asla kendinize gereğinden fazla güvenmeyin. Kendinize güvenmediğiniz gibi, Mesela belediye ye yada asfalta veya motosikletinize de gereğinden fazla güvenmeyin derim ben.

Yeni başlayan birisine, direksiyonu tutarken ellerini titretmesi için oldukça fazla gerekçe sunuyorsunuz ama :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:29 ----------


ist.da arkadaşım maltepe sahilde motor süren bir bayanın yanına yaklaşıp aracının camını açıp, " abla çok güzel motor sürüyorsun " demişti.
izmirde bu tipler yoksa eğer trafik güvenlidir :)

Biz bayanlar onu göze alıyoruz. Hayır bunu sadece araç kullanırken değil, yürürken bile göze alıyoruz. Zira pek tuhaf bile gelmiyor artık. Tehlike dediğiniz buysa şükredebilirim :)

Oldjack
12 Mayıs 2015, 10:32
Güveniyorum genel olarak ama siteye girip bir çok ayrıntı okuyunca biraz tereddüt etmedim değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:26 ----------



Yeni başlayan birisine, direksiyonu tutarken ellerini titretmesi için oldukça fazla gerekçe sunuyorsunuz ama :)

öncelikle dreksiyon değil gidon. 100 metre kadar sürdüğünüz anda o gerekçelerin elinizin titremesi için olmadığını anlayacaksınız.

ceydamer
12 Mayıs 2015, 10:39
today 50 gücüyle motordan çok bisiklet sayılır aslında ana arter lerde (M. kemal sahil bulvarı ,Yeşildere ,yeşillik caddesi ,altınyol ,Karşıyaka sahil (cemal gürsel caddesi ) vb )sakın sürmeyelim dikkat edelim yavaş kalırsınız acemilik varmış zaten sokak aralarında biraz sürelim bence duruma göre değerlendirirsiniz bayan lara fark edilirseniz kaskın içinden daha saygılı olabilirler ekipman konusuna girmiyorum bile

kazasız belasız

Evet çoğu zaman araba kullanırken bayan olmanın fazlasıyla avantajını yaşadığımı itiraf etmeliyim (ya da Türkiye de kadın sürücüler kötüdür düşüncesi ile "aman acemidir bu kaza maza olur uzak duralım" diyede düşünmüş olabilirler :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:34 ----------


Her motoru kapan kadinin gelip "bağyanlarin motor surmesi ,cevrenin bakıs acisi ,trafikte ne yaparim" konusu acmasi artık gelenek halini aldı .. baggyan ne isterse onu surebilir bu bagyanin kendiyle alakali birsey ve trafigin "bagyan olmanla "alakası yok

Şahsı fikrim olarak, istediğimi sürebilme özgürlüğünü kendimde bulmasam, A2 ehliyeti kapıp, sevdiğim motoru anında almazdım. Bu geleneksel soruları bize sorduran içinde bulunduğumuz kültürden dolayı karşılaşacağımız riskleri önden bilmek isteğinden öteye geçmiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:37 ----------


Bence izmirin neresinde süreceğin önemli,

Bornova özkanlardan adliyenin oraya kadar. tamamen işten eve gelme amaçlı kullanmayı düşünüyorum ilk etaplarda. Sonrası için yorum yok :)

Camo
12 Mayıs 2015, 10:46
Bornova özkanlardan adliyenin oraya kadar. tamamen işten eve gelme amaçlı kullanmayı düşünüyorum ilk etaplarda. Sonrası için yorum yok :)


Adliyenın otaraflarda Apachi Motorculara ve Kamyonlara dikkat edin yeter :)

capozzz
12 Mayıs 2015, 10:57
Bornova özkanlardan adliyenin oraya kadar. tamamen işten eve gelme amaçlı kullanmayı düşünüyorum ilk etaplarda. Sonrası için yorum yok

Motoru büyütene kadar kesinlikle ve kesinlikle Ankara Yolu'na çıkmamanı tavsiye ederim. İçerden takıl sen. İç caddede kırmızı ışık çok, senin için güzel. Hem dur-kalkmayı, ışıkta nasıl davranman gerektiğini daha iyi kavrarsın. Hem de trafiğin genel hızı fazla olamayacağı için senin aletin küçüklüğünden dolayı bir sorun yaşama şansın azalır. Sana en çok dolmuşçular çektirecek, dolmuşlara çok dikkat et. Sinyal minyal uğraşmazlar, bir dolmuş gördüğün anda her an şak diye önüne fırlayabileceğini unutma. Taciz açısından çok sıkıntılı bir bölge değil bahsettiğin yer. Ama yine de dikkat etmelisin. Sana bir tavsiye, bu işi ne kadar profesyonelce yaptığını gösterirsen o kadar az tacize uğrarsın. Yani her zaman en az kare as takıl (kask, mont, eldiven dizlik). Hadi bakalım selametle...

A.Volkan
12 Mayıs 2015, 11:03
Ceyda Kardeşim helal olsun diyorum.Ben ehliyet aldım ama daha motor alamadım kask alamadım ekipman desen bir dizliğim birde dirsekliğim var!Hayallerini benim gibi ertelemediğin için seni tebrik ediyorum:cat:

ceydamer
12 Mayıs 2015, 12:26
İnşallah motosikletin yanında hediye olarak gelmiyordur.

Hayır abimin hediyesi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:05 ----------


Adliyenın otaraflarda Apachi Motorculara ve Kamyonlara dikkat edin yeter :)

Evet ilerleyeceğim güzergahta tek riskli alan orası :/ oda neyseki 5 dakikalık bir yol

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------


Motoru büyütene kadar kesinlikle ve kesinlikle Ankara Yolu'na çıkmamanı tavsiye ederim. İçerden takıl sen. İç caddede kırmızı ışık çok, senin için güzel. Hem dur-kalkmayı, ışıkta nasıl davranman gerektiğini daha iyi kavrarsın. Hem de trafiğin genel hızı fazla olamayacağı için senin aletin küçüklüğünden dolayı bir sorun yaşama şansın azalır. Sana en çok dolmuşçular çektirecek, dolmuşlara çok dikkat et. Sinyal minyal uğraşmazlar, bir dolmuş gördüğün anda her an şak diye önüne fırlayabileceğini unutma. Taciz açısından çok sıkıntılı bir bölge değil bahsettiğin yer. Ama yine de dikkat etmelisin. Sana bir tavsiye, bu işi ne kadar profesyonelce yaptığını gösterirsen o kadar az tacize uğrarsın. Yani her zaman en az kare as takıl (kask, mont, eldiven dizlik). Hadi bakalım selametle...

Ankara caddesi içerisinde bulunan çevreyolu'na çıkmamı gerektirmiyor iş yerime giden güzergah. ama 3 dakikalık bir yol süresi tırcıları göreceğim kesin. Zaten motorum geldiğinde sokak araları, ardından taşkent civarı ve motorun hakimetini aldığımda da cadde olarak migros - folkart arası bir istikameti kendime öğrenme alanı olarak belirledim. Ancak daha sonra adliye tarafına ineceğim. Kendi kendime öğrenmeye çalışacağım için dezavantajlıyım ama buralardan dikkat etmem gereken şeyleri okuyorum. her zaman en az kare as takıl derken?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:23 ----------


Ceyda Kardeşim helal olsun diyorum.Ben ehliyet aldım ama daha motor alamadım kask alamadım ekipman desen bir dizliğim birde dirsekliğim var!Hayallerini benim gibi ertelemediğin için seni tebrik ediyorum:cat:

Benimki de zaman aldı biraz :/

capozzz
12 Mayıs 2015, 12:34
Ankara caddesi içerisinde bulunan çevreyolu'na çıkmamı gerektirmiyor iş yerime giden güzergah. ama 3 dakikalık bir yol süresi tırcıları göreceğim kesin. Zaten motorum geldiğinde sokak araları, ardından taşkent civarı ve motorun hakimetini aldığımda da cadde olarak migros - folkart arası bir istikameti kendime öğrenme alanı olarak belirledim. Ancak daha sonra adliye tarafına ineceğim. Kendi kendime öğrenmeye çalışacağım için dezavantajlıyım ama buralardan dikkat etmem gereken şeyleri okuyorum. her zaman en az kare as takıl derken?

Senin dolaşıcağın yerlerde tırdan ziyade dolmuşlar sakat. Tıra yanaşmazsın, uzağında olursun, hatta o gözden kaybolana kadar sağa çeker durursun falan, onu elimine etmek kolay. Ama dolmuş öyle değil, müşteri görür, ya da indirecek olur sinyal falan vermez anında atlar önüne, aman dikkat. Önünde dolmuş varsa takip mesafeni uzat, sen yolunda giderken yolun sağında dolmuş varsa sen sola doğru açılmaya başla.

Kare as derken yani işte en az 4 ekipmanın, kask, mont, eldiven ve dizliklerin daima üzerinde olsun. Bunu sadece kaza yaparsam korunayım amacıyla takma, motorlulara gıcık olan araba sürücülerinin çoğu, motor sürücüleri (özellike pizzacılar) hiç kural tanımadığı, sağlarından sollarından herkesi tehlikeye atacak şekilde vızztt diye geçtikleri için gıcık olurlar. Bu yüzden motorcu görünce ön yargılı olurlar, agresif sürüşe geçerler. Senin üzerindeki ekipmanın tam olur, bu işi kuralıyla, kaidesiyle yaptığını etrafa hissettirir, yolda da saygılı davranırsan (ki davranırsın zaten) fazla bir taciz olayıyla karşılaşmazsın.

EldekiDebryj
12 Mayıs 2015, 15:09
Evet çoğu zaman araba kullanırken bayan olmanın fazlasıyla avantajını yaşadığımı itiraf etmeliyim (ya da Türkiye de kadın sürücüler kötüdür düşüncesi ile "aman acemidir bu kaza maza olur uzak duralım" diyede düşünmüş olabilirler :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:34 ----------



Şahsı fikrim olarak, istediğimi sürebilme özgürlüğünü kendimde bulmasam, A2 ehliyeti kapıp, sevdiğim motoru anında almazdım. Bu geleneksel soruları bize sorduran içinde bulunduğumuz kültürden dolayı karşılaşacağımız riskleri önden bilmek isteğinden öteye geçmiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:37 ----------



Bornova özkanlardan adliyenin oraya kadar. tamamen işten eve gelme amaçlı kullanmayı düşünüyorum ilk etaplarda. Sonrası için yorum yok :)

Polemige gerek yok "he..he..."

ceydamer
12 Mayıs 2015, 15:35
öncelikle dreksiyon değil gidon. 100 metre kadar sürdüğünüz anda o gerekçelerin elinizin titremesi için olmadığını anlayacaksınız.

Ona gidon mu deniliyor :o

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------


Polemige gerek yok "he..he..."

Benim lafımı bana yöneltmeden önce doğru düzgün okusaydın keşke "he he" diye gülüp kendini rezil etmezdin :) "ilk etaplarda" kelimesi sana neyi hatırlatıyor. Ben acemi olduğum için kısa metraj güvenli alanı seçtim, ee noulmuş yani?!

abeciMotoru
12 Mayıs 2015, 16:17
dar sokaklarda yol almayın derim şehir içi dünyanın en tehlikeli yerleri, izmirde asfalt analizi yapman da gerekebilir bazı yerler güvenliyken bornovada çok berbat asfaltlar da mevcut.

bi şekilde trafikte olacaksınız ama, her yerde gözünüz olsun bol şans!

skystar
12 Mayıs 2015, 17:32
Bana kalırsa honda today ile ankara asfaltı,yeşildere cad,Altınyol gibi ana artellere çıkmamanız.(Millet orada allah ne verdiyse basıyor)

Özkanlar adliye arası bol trafik ışığı mevcut ama bol bol otobüs dolmuş ve taksici ve trafikte mevcut.
Ayrıca Adliyenin orada lap diye yola atlayan bol bol yaya mevcut aman dikkat.
Bol bol mazgalda mevcut hele hele lastikler ıslaksa asla ama asla o mazgalların üzerinden gitmeyin.
Bornova'daki ana arteller asfalt kalitesi bakımından tatminkar iken ara sokaklar vasatın altındadır.Bazı yerler taş döşeme bazı yerlerde ise delik deşiktir(Adamı fıtık eder)

Trafiğe girmeden önce boş bir alan bul(Trafiğe kapalı alan) sonra aracın ağırlığını önce ölç biç.Sonra yavaş yavaş gaz fren alıştırması yap düşük süratte kalkış duruş.(Fren konusu çok önemli AEA fren teknikleri videosu vardı onu izle)Asla ama asla freni cart diye aniden sıkma artan basınçla yavaş yavaş sık(Limon sıkar gibi)Bunu kavradıktan sonra dönüşlere çalış.Altın kural motosiklette baktığın yöne dönersin.(Yine bununla alakalı bir çeşitli videolar mevcut önce izle sonra uygulamaya çalış)Tabii bunların hepsini pat diye 1-2 günde öğrenemezsin.Önce teorisini öğren sonra boş alanda uygulamasını çalış.(Her şeyden öncede motosiklet kullanırken soğukkanlı ol ölümün nefesini ensende hisset hisset ki gözü açık tedbirli ol yeri gelince de gözü kara)

Ben dahil buradaki pek çok kişi boş vakit buldukça bilmesine rağmen kontra fren dönüş çalışması yapıyor bunada emin ol...

Haydi kazasız belasız rastgele...

Serkan S
12 Mayıs 2015, 18:48
Antalya beldeleri de sandiginiz kadar rahat sayilmaz aslinda. Tamam motosiklet bilinci diger sehirlere gore nispeten oturmus bir sehir fakat facali sahin, kendi kafasinca "modifiye" edilmis araclariyla, kuba motorlarla 20km/h ile gitmesine ragmen butun duyu organlarinizi yoran bircok insan var. Erkek olmama ragmen Antalya ve cevresinde trafikte baya taciz ediliyorum ( herkesin basina geldigi gibi ) seridimden atmak isteyeninden tutun, arkama yapisip sanki "sen surme ben seni iterim" dercesine surenler. Ama hakkini yiyemem insanlarin bir o kadarda saygili, gecislerde oncelik veren, yer veren, beni gorunce gecmem icin cekilen soforlerde azimsanacak sayida degiller.

Saygılar

EldekiDebryj
12 Mayıs 2015, 19:20
Ona gidon mu deniliyor :o

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------



Benim lafımı bana yöneltmeden önce doğru düzgün okusaydın keşke "he he" diye gülüp kendini rezil etmezdin :) "ilk etaplarda" kelimesi sana neyi hatırlatıyor. Ben acemi olduğum için kısa metraj güvenli alanı seçtim, ee noulmuş yani?!

Bende acemiyim ve Istanbul trafigindeyim ,motosiklete boyum kıt kanaat yetiyor tutup 50 tane konu acmam lazimdi ozaman
Bayan surucu Istanbulda -istanbulda bayan suruculer nerede ?- istanbulda bayan surucu ne gibi zorluk ceker ? Bayan surucu boy
Sanki uzayda yuruyus yapicaksiniz ..
Bunu anlatmak istiyorum :)))

ceydamer
13 Mayıs 2015, 09:39
Bana kalırsa honda today ile ankara asfaltı,yeşildere cad,Altınyol gibi ana artellere çıkmamanız.(Millet orada allah ne verdiyse basıyor)

Özkanlar adliye arası bol trafik ışığı mevcut ama bol bol otobüs dolmuş ve taksici ve trafikte mevcut.
Ayrıca Adliyenin orada lap diye yola atlayan bol bol yaya mevcut aman dikkat.
Bol bol mazgalda mevcut hele hele lastikler ıslaksa asla ama asla o mazgalların üzerinden gitmeyin.
Bornova'daki ana arteller asfalt kalitesi bakımından tatminkar iken ara sokaklar vasatın altındadır.Bazı yerler taş döşeme bazı yerlerde ise delik deşiktir(Adamı fıtık eder)

Trafiğe girmeden önce boş bir alan bul(Trafiğe kapalı alan) sonra aracın ağırlığını önce ölç biç.Sonra yavaş yavaş gaz fren alıştırması yap düşük süratte kalkış duruş.(Fren konusu çok önemli AEA fren teknikleri videosu vardı onu izle)Asla ama asla freni cart diye aniden sıkma artan basınçla yavaş yavaş sık(Limon sıkar gibi)Bunu kavradıktan sonra dönüşlere çalış.Altın kural motosiklette baktığın yöne dönersin.(Yine bununla alakalı bir çeşitli videolar mevcut önce izle sonra uygulamaya çalış)Tabii bunların hepsini pat diye 1-2 günde öğrenemezsin.Önce teorisini öğren sonra boş alanda uygulamasını çalış.(Her şeyden öncede motosiklet kullanırken soğukkanlı ol ölümün nefesini ensende hisset hisset ki gözü açık tedbirli ol yeri gelince de gözü kara)

Ben dahil buradaki pek çok kişi boş vakit buldukça bilmesine rağmen kontra fren dönüş çalışması yapıyor bunada emin ol...

Haydi kazasız belasız rastgele...

Tamma bahsini ettiğiniz videoları araştırıyorum şimdi.

Kontra ne demek peki?

İş yerim ve evim arası kullanma önceliğim var, 4 km lık yol için dolmuşa binmek saçma geliyor. özkanlar tarafından, sabah gazetesinin bulunduğu alana kadar ilerleyen bir rotam var. (çevre yoluna çıkmadan) , adliye kısımları ve ankara caddesinde geçen süre toplam 4-5 dakikadan fazla olmayacaktır ama yine de riskli mi dersiniz? Hoş zaten motorda hakimiyet sağlamadan o taraflara çıkmayı da planlamıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:29 ----------


Bende acemiyim ve Istanbul trafigindeyim ,motosiklete boyum kıt kanaat yetiyor tutup 50 tane konu acmam lazimdi ozaman
Bayan surucu Istanbulda -istanbulda bayan suruculer nerede ?- istanbulda bayan surucu ne gibi zorluk ceker ? Bayan surucu boy
Sanki uzayda yuruyus yapicaksiniz ..
Bunu anlatmak istiyorum :)))

Bu soruların senin kafana takılmamış olması benim kafama takılmayacağı anlamına gelmiyor. Senin aklına taktığın konuları da şu an ben takmıyorum; Mesela; bende senin gibi başkasının aklına takılan soruları didik didik edip altından eleştirecek bişi bulmak için kendimi zorlayacak kadar başkasının cümlelerine takılmaz, gider kendi sorunlarımla uğraşırdım.
Aynısını tavsiye ederim, kişiye daha yararlı oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:32 ----------


Antalya beldeleri de sandiginiz kadar rahat sayilmaz aslinda. Tamam motosiklet bilinci diger sehirlere gore nispeten oturmus bir sehir fakat facali sahin, kendi kafasinca "modifiye" edilmis araclariyla, kuba motorlarla 20km/h ile gitmesine ragmen butun duyu organlarinizi yoran bircok insan var. Erkek olmama ragmen Antalya ve cevresinde trafikte baya taciz ediliyorum ( herkesin basina geldigi gibi ) seridimden atmak isteyeninden tutun, arkama yapisip sanki "sen surme ben seni iterim" dercesine surenler. Ama hakkini yiyemem insanlarin bir o kadarda saygili, gecislerde oncelik veren, yer veren, beni gorunce gecmem icin cekilen soforlerde azimsanacak sayida degiller.

Saygılar

Yine de Türkiye'de motosiklet kullanımına en uygun olan şehirlerden birisinin Antalya'da beldeler olduğu su götürmez gerçek. Haksız mıyım?

EldekiDebryj
13 Mayıs 2015, 15:29
Tamma bahsini ettiğiniz videoları araştırıyorum şimdi.

Kontra ne demek peki?

İş yerim ve evim arası kullanma önceliğim var, 4 km lık yol için dolmuşa binmek saçma geliyor. özkanlar tarafından, sabah gazetesinin bulunduğu alana kadar ilerleyen bir rotam var. (çevre yoluna çıkmadan) , adliye kısımları ve ankara caddesinde geçen süre toplam 4-5 dakikadan fazla olmayacaktır ama yine de riskli mi dersiniz? Hoş zaten motorda hakimiyet sağlamadan o taraflara çıkmayı da planlamıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:29 ----------



Bu soruların senin kafana takılmamış olması benim kafama takılmayacağı anlamına gelmiyor. Senin aklına taktığın konuları da şu an ben takmıyorum; Mesela; bende senin gibi başkasının aklına takılan soruları didik didik edip altından eleştirecek bişi bulmak için kendimi zorlayacak kadar başkasının cümlelerine takılmaz, gider kendi sorunlarımla uğraşırdım.
Aynısını tavsiye ederim, kişiye daha yararlı oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:32 ----------



Yine de Türkiye'de motosiklet kullanımına en uygun olan şehirlerden birisinin Antalya'da beldeler olduğu su götürmez gerçek. Haksız mıyım?


Ozellikle sana veya sorularina takilmiyorum cunku seni tanimiyorum duruma genel bakisim boyle

daha gidon nedir bilmiyorsunuz "umarim şakadir bu" ve hersey bitmis ,motosikletin herseyini ogrenmiste kafasina takilan seyler bayan suruculuk olmuş :D bayan surucu asssa bayan surucu yukari sadece komiksiniz gercekten ogrenmek isteyen adam once onlari sorar ,ogrenir ,teknik sorar nebileyim .. actigin konular dikkat cekme amacindan ote gitmiyor daha fazla birsey yazmayacağım

abeciMotoru
13 Mayıs 2015, 15:32
kaçın beyler burası kızışıyo :D

Oldjack
13 Mayıs 2015, 15:41
kontra için video atacaktım sonra vazgeçtim. ceydamer in uslubunu itici buldum. Burada sormak yerine kontra tekniği diye google ye yazsan aea nın videoları direk çıkıyor zaten.Bende biraz dikkat çekme çabası sezdim doğrusu.

Yiğit_
13 Mayıs 2015, 20:56
Ozellikle sana veya sorularina takilmiyorum cunku seni tanimiyorum duruma genel bakisim boyle

daha gidon nedir bilmiyorsunuz "umarim şakadir bu" ve hersey bitmis ,motosikletin herseyini ogrenmiste kafasina takilan seyler bayan suruculuk olmuş :D bayan surucu asssa bayan surucu yukari sadece komiksiniz gercekten ogrenmek isteyen adam once onlari sorar ,ogrenir ,teknik sorar nebileyim .. actigin konular dikkat cekme amacindan ote gitmiyor daha fazla birsey yazmayacağım

Büyük bir kavga seziyorum(MT.net ablaların savaşı):mrgreen:

ceydamer
15 Mayıs 2015, 09:39
kontra için video atacaktım sonra vazgeçtim. ceydamer in uslubunu itici buldum. Burada sormak yerine kontra tekniği diye google ye yazsan aea nın videoları direk çıkıyor zaten.Bende biraz dikkat çekme çabası sezdim doğrusu.

İş yerindeyim çalışıyorum ve serverlerin çoğu engelli, kontra için video görselleri var ya da uzun yazılar.

Allah aşkına bu kadar ön yargılı olmayın!
Herneyse yardımın için teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------


Ozellikle sana veya sorularina takilmiyorum cunku seni tanimiyorum duruma genel bakisim boyle

daha gidon nedir bilmiyorsunuz "umarim şakadir bu" ve hersey bitmis ,motosikletin herseyini ogrenmiste kafasina takilan seyler bayan suruculuk olmuş :D bayan surucu asssa bayan surucu yukari sadece komiksiniz gercekten ogrenmek isteyen adam once onlari sorar ,ogrenir ,teknik sorar nebileyim .. actigin konular dikkat cekme amacindan ote gitmiyor daha fazla birsey yazmayacağım


Benimle elbette sorunun yok velhasıl saçma sapan yönlerden bakıp, ıhınır gibi zorla eleştirecek konular buluyorsunuz. Gerçekten bu bana daha çok klasik kadın kompleks ve ego tatmini huyunu gösterdi.

Ha birde yazımı gerçekten istediğin yere çekmeye çalışarak okumasaydın benim en az 15 defa tekrarladığım "araba da sürücülüğüme güveniyorum ama motorda güvenmiyorum ve bu yüzden öğrenme sürecimde dengesiz trafik beni korkutuyor. Trafiğin durumunu o yüzden soruyorum" cümlemi görmüş olurdunuz. Fakat illa göze sokmak gerekiyor galiba.

Lütfen egonuzu gidip başka yerde tatmin ediniz. Şayet amacım dikkat çekmek ise bile bu sizi yine zerre kadar ilgilendirmez tabi asıl siz o dikkati üzerinize çekmeye çalışmıyorsanız.

Selametle....

Camo
15 Mayıs 2015, 09:48
Ozellikle sana veya sorularina takilmiyorum cunku seni tanimiyorum duruma genel bakisim boyle

daha gidon nedir bilmiyorsunuz "umarim şakadir bu" ve hersey bitmis ,motosikletin herseyini ogrenmiste kafasina takilan seyler bayan suruculuk olmuş :D bayan surucu asssa bayan surucu yukari sadece komiksiniz gercekten ogrenmek isteyen adam once onlari sorar ,ogrenir ,teknik sorar nebileyim .. actigin konular dikkat cekme amacindan ote gitmiyor daha fazla birsey yazmayacağım

Gidon ne?

Böle bişimi acaba?Sizin Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

http://i.hizliresim.com/MEkRb6.jpg

CEM.
15 Mayıs 2015, 09:58
Ne kadar yardim severiz :)

Sevgili camo :cherry:

Halilim sende gozumden kacmiyorsun :)

ceydamer
15 Mayıs 2015, 10:11
Gidon ne?

Böle bişimi acaba?Sizin Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

http://i.hizliresim.com/MEkRb6.jpg

Motosiklet kullanmayı ve bunla ilgili bir çok detay bilmiyorum diyen bir insana "gidon bilmiyorsun, komiksin" demek kadar komik olan başka kaç şey vardır öyle değil mi?! :))))))

mozgur
15 Mayıs 2015, 10:24
Forumda bir kaç haftadır gözlemlediğim, bazı insanların(geneli kastetmiyorum) idam sehpası kurmaya çok meraklı olduğu. Bir kaç konu da benim de başıma geldi. Hoş değil insanlar üzerinden tartışma yaratmak ve ithamlarda bulunmak. Ha forum yeterince kalabalık daha fazla insan istemiyoruz deniyorsa o ayrı mesele.

Herkesin bilgi düzeyi aynı olmak zorunda değil. Biri bir konuda iyidir, diğeri başka bir konuda. Bilgi birikimi genel-geçer değildir.Kişiye özgüdür.

Ama edep heryerde aynıdır...

Camo
15 Mayıs 2015, 10:35
İlim ve irfan ne nisbette ziyade olursa, edeb ve sükût da o ölçüde artar.

:king:

Onurhan D
15 Mayıs 2015, 10:42
Yeni başlayan bir insanın gidon kelimesini bilmemesi bence çok normal.Bunun neresi komik anlam veremedim.Bende izmirdeyim şuan motosikletim yok ama günde ortalama 2 saatim trafikte geçiyor servisle çiğliden başlayıp, ataşehir, mavişehir, bostanlı, karşıyaka, tersane, bornova güzergahından manisaya gidiyorum tabi dönüşü daha detaylı tam içlere giriyoruz bornova, tersane, alaybey, aksoy, girne caddesi, bostanlı içleri, çiğli istasyonaltı gibi baya dolaşıyoruz yani bence trafikte izmirde pek sorun çıkmıyor ancak motosikletli bayan sürücüye tepkileri nasıl olur bilemem.Ama siz minibüslere ve taksi şoförlerine dikkat zaten trafikte tecrübeniz varmış biliyosunuzdur.Bide o üniversite caddesine çıktığınızda gençlere dikkat edin.

Hondolog
15 Mayıs 2015, 11:15
Konu başlığında "bayan" kelimesini başa alsaydınız daha çok cevap alabilirdiniz.