PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir motosiklet alıp yıllarca binmemek.



bazen25
10 Mayıs 2015, 08:57
Nadiren de olsa malum sitede böyle enteresan ilanlar olabiliyor bunlara tamam derim, ancak bazı ilanlar var ki akıl mantık almıyor. Bire bir şahit olduğum bir durum var 2 yıl önce Honda shadow ace 1998 model bir motosiklet zamanında Toprak Bank kredisi ile alınmış,ancak ehli keyif vatandaş krediyi ödedikten sonra satılamaz kaydını kaldırmamış banka TMSF ye devrolmuş ve alet daha 18000 km de idi. Bir sürüş esnasında ölümle sonuçlanan bir kaza yaşanmış,(kendisi değil bir arkadaşı) arkadaş o kazadan sonra eşinin baskısı ile motoru kenara bırakış. Tam almak için niyetlendiğimde sahibini aradım ve vatandaş motoru sattığını söyledi (abi ok adar rahat ki ilanı bile kaldırmıyor) alan da sektörde tanınmış benimde arkadaşım olan bir vatandaş, neyse o motordan güzelde bir ekmek yedi (9000 lira kadar).Geçenlerde bir ilan gördüm vatandaş ilana km olarak 34600 yazmış, dün akşam bahsettiğim arkadaşa motordan bahsettim "hacı kalmadı onların temizi, motoru sorgulattın mı" dedi hayır deyip o an hemen sorgulattık, şimdi bağzı uyanık arkadaşlar var 2 ay öncede yaşadım benzer durumu ilan 30 bin son muayenede km 61 bin çıkıyor. Dün akşamki ilanda ise durum daha vahim hasar veya kaza kaydı yok ancak 2009 da araç muayeneye giriyor km 33.434, 2011 de muayeneye giriyor km 33.435, 2014 de muayeneye giriyor 33.435.Ya arkadaş şunu bir öğren Tramer sorgusunda varsa muayene bilgisi geliyor, be ebesi güzel,bu araca hiç mi binmedin birde açıklamada "ev iş arası yoğun trafikte kullanıyorum yazık olmasın diye satılık" yazıyor e güzel hadi diyelim binmedin aldığın vatandaşta binmedi, ulan bu motor muayene istasyonunun içinde muayene alanında mı durdu da 2yılda 1 km yaptı. Hastasıyım böyle tatlı su kurnazlarının.

arda4
15 Mayıs 2015, 14:54
başlığı tamamlayalım:

"Bir motosiklet alıp yıllarca binmemek" hikayesi ile motorsiklet satmaya çalışmak, milleti kazıklamaya kalkmak.

Güzel yazı olmuş, aralıklı yazarsanız daha rahat okunur :bounce:

agrasiwe
15 Mayıs 2015, 15:10
gözüm yoruldu yeminlen :)

serkani
15 Mayıs 2015, 15:41
Ben de çince metinleri okumakta acayip zorlanıyorum. :)

Birkaç paragraf ve noktalama işaretlerine daha bi özen çok iyi olurdu.

Yazdıklarında haklısın. İşin özeti şu:

Türk milleti çok zeki ve akıllı bir millet aslında. Lakin bu zekasını hep kısa yoldan para kazanmaya çalışmakla ve birbirini düzeltmeye çalışmakla uğraşıyor. Birilerinin eğitim sisteminin içine ve yetiştirdiği çocuklara üretmeyi, çalışmayı, dürüstlüğü, onuru ve haysiyeti çok iyi öğretmesi gerek.

Lafa gelince kimse mangalda kül bırakmıyor, herkes adam! Onursuz çirkef bir toplum olamaya beş yıldızlı adayız vesselam. Çok yazık.