PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DonanımHaber -EVET Hepimiz Motosikletlerden Ölesiye Nefret Ediyoruz-



emrb
12 Nisan 2015, 23:59
Güzel bir konu olmuş.Yavaş yavaş fark edileceğiz inşallah..

http://forum.donanimhaber.com/m_104685075/tm.htm

Carbondioxid
13 Nisan 2015, 00:13
Ters köşe'ye yatırmak , sağ gösterip sol vurmak , güzel bir konu açanı tebrik ederim.:cat:

Granis
13 Nisan 2015, 00:48
Bu konuya mantikli sekilde cevap yazmamiz gerekli, ancak gercekten mantikli ve daha da fazla motosiklet dusmani insan yaratmadan. Kimseyle munakasaya girmeyip ne kadar insan bilinclendirirsek o kadar iyidir diyorum.

tekoklava
13 Nisan 2015, 01:18
DH acayip ergen kaynıyor yaş ortalaması 11 max 25 arası
konuyu açan arkadaşı pişman edebilirler=)

psyche
13 Nisan 2015, 01:27
Saçma bir platform,yorumları okudum da motorcuyu sevdirmek yerine daha çok antipati toplamaya yarar.
Bir söz vardı aptallarla tartışmayın önce sizi kendi seviyenize çekip sonra da alt ederler diye,o mevzu sanırım.

< iLk@yy >
13 Nisan 2015, 02:23
motosikletler arabalar gibi zınk diye duramaz yorumu yersiz ve yanlış olmuş
eğitimli ve motosikletini tanıyan bir sürücü herşeyi önceden öngörüp her duruma her zaman hazırlıklıdır
ve motosikletler arabalardan çok daha iyi ivmelenme ile durabilirler.

nedeni ise
otomobiller hızlandıkça yere basma kuvvetleri artarken yavaşladıkça bu kuvvet azalır
bu durum motosikletlerde tam tersidir. siz 200km ( misal ) hızın üzerine çıktığınızda ( veya tekerlekteki dönme ve oluşan dönme momenti arttıkça ) tekerleğinizin yere basma oranı ( yere basan alan ) dahada azalır 300km hızda tekerleğiniz bir iğne topuzu kadar bir alan ile yere temas ediyor muhtemelen.
frene bastığınızda ise durum değişmeye başlıyor
kaldıki bir araç ile motosiklette debriyaja bastığınızda bile bu fark görülebilir

Tİme_shİft42
13 Nisan 2015, 07:42
Dh de herkes filozof ordinaryüs olmuş klavye profosörleri motosikleti kullanmayan bilemez siz öndeki hıyarın size yol vermesini bekleyin biz aralardan geçelim siz ani şerit değiştiremeyin biz aralardan akalım siz arabanızda oturup önde göbegini kaşıyan selam bile vermeyeceginiz adamın keyfini bekleyin biz emniyet seridinde kendi yolumuzu bulalım

solmyr
13 Nisan 2015, 08:57
motosiklet kullananların azımsanmayacak kısmı maganda, azımsanmayacak kısmı trafik kurallarından bihaber. araba kullanırken, diğer araba sürücülerinden daha çok motosikletlilere kızıyorum. hiç uğraşmayın motosikletler farkedilsin, saygı görsün diye. önce aramızdaki hainleri temizlememiz lazım. bu da çok zor. ister kabul et ister etme.

atillatopal9
13 Nisan 2015, 09:54
DH ya teknolojik birşeyler harici girmiyorum.
burada ki insanlar gereksiz. çoğu -15 yaşlarında velet kaynıyor.

hakikiteker
13 Nisan 2015, 10:29
motosiklet kullananların azımsanmayacak kısmı maganda, azımsanmayacak kısmı trafik kurallarından bihaber. araba kullanırken, diğer araba sürücülerinden daha çok motosikletlilere kızıyorum. hiç uğraşmayın motosikletler farkedilsin, saygı görsün diye. önce aramızdaki hainleri temizlememiz lazım. bu da çok zor. ister kabul et ister etme.

Katılıyorum, yolda beni en çok zora sokanlar diğer motosikletliler oluyor. Şeritte giderken sağımdan önüme makas atan mı, olmadık yerde beni geçmesinin ardından benim normal hızımla onu tekrar geçmem mi... Bunun gibi saçma sapan olaylara maruz kalıyorum her sürüşümde ve çoğu motosiklet kullanıcısının savunulacak hiçbir yanı yok maalesef. Onlara tepki gösteren sürücüler de haklı ama kurunun yanında yaş olarak biz de yanıyoruz. Ben bu forumda dahi farkında olarak ya da olmadan birbirini sıkıştıran sürücüler olduğunu düşünüyorum. Çünkü sıkıştırmayan çok az kişi gördüm ve onlarla kullanmak gerçekten zevkli oluyor. Biz tutup da bu adamları tek tek yontacak değiliz. Bana kalırsa yapmamız gereken şey selamsız geçmemek ve her zaman empati yaparak kullanmak. Kendimizi o an başkasının gözünden görebilirsek en azından bir fark yaratabiliriz.

draggy
13 Nisan 2015, 11:07
Motorun yeri emniyet şeridi değildir, 2 şeritli yolda 4 tane araba yan yana ve dip dibe gitmeye çalıştıklarından bu sonuca maruz kalıyoruz.

Sende emniyet şeridine girme diyen çok bilmiş arkadaşlara ben de diyorum ki 2 şeritlik yolda 4 tane araba dip dibe ve yan yana gitmeyin. Biz de Fransızlar gibi kendi şeridimizi kullanırız.

Fransa:

https://ukfrance.files.wordpress.com/2011/03/traffic-filtering.jpg

http://images.gizmag.com/inline/motorcycle-lane-splitting-filtering-safety-research-0.jpg

http://www.motards-idf.fr/wp-content/uploads/2011/11/circulationinterfiles-592x394.jpg

https://cdn.rideapart.com/wp-content/uploads/2011%2F07%2Flane-splitting1.jpg

Venezuella'dan:

http://extras.mnginteractive.com/live/media/site36/2013/0705/20130705__20130706_A22_ND07VENEZUELA~p2_200.jpg

Buyrun bunlar da Türkiye'den:

http://www.lojistik-haber.com/lojistikhaber/wp-content/uploads/2013/04/arac-trafigi.jpg

http://img7.mynet.com.tr/hbr/2014/09/30/052157662/93b8ac15-255e-4ad2-aacf-b954b0b979ca-640x360.jpg

http://media.sondevir.com/250x190/2012/07/09/trafik-kopru.jpg

biyeybaraküs
13 Nisan 2015, 11:11
su saçma DonanımHaber forumlarını mı kafa ya takıyorsunuz bilgisayar elektronik harici bir sürü bok püsür konusu (otomobil ,vücut geliştirme , vs aklınıza ne gelirse ) var ne yazıyor okumaya gerek bile duymadım takmayın boş verin

Mamba09
13 Nisan 2015, 11:26
Aslını isterseniz çoğu motorcudan hoşlanmıyorum bende. Yakından tanıdığım full ekipman giyinen iyi görunumlu bir eleman var. Arabalarin yanindan gecerken arabalara ters ters bakiyor. Kadinlarin yaninda ara gaz veriyor falan filan. Boyle tip çok. Biz bunu düzeltmek icin sakin, güler yüzlü olmalıyız. Bişeyler yapmalıyız.

acayüp
13 Nisan 2015, 11:58
Adamlarda analitik düşünce sıfır . Biraz beyni olsa motosikletllere teşekkür babında elinden gelen kolaylığı sağlar.

Nedenmi,
Ortalama bir motosikleti satıp ucuz bir araba alınabilir.
Ve tüm motosikletliler motorunu satıp araba alırsa ,
O trafikte beklerken motosikletlilere gıcık olan geri zekalı o beklediği yerde 1 saat daha bekler.
Farkında değilki bizim sayemizde çocuğunu akşamları yarım saat bir saat daha fazla görüyor.
Karısı ile sevişmek için bir saat daha kazandırıyoruz ona.
Yada işe gitmesi için 6 da değilde 7 de çıkıyor evinden.

barodi
13 Nisan 2015, 12:52
hangi araba bana yol verirse kesinlikle teşekkür ediyorum hafif korna veya kafa sallama el kaldırma vs böyle yaparsanız olumlu ve nazik olarak kafalarında yer edinebiliriz yani alan memnun veren memnun oluyor.

phradrel
13 Nisan 2015, 14:03
hangi araba bana yol verirse kesinlikle teşekkür ediyorum hafif korna veya kafa sallama el kaldırma vs böyle yaparsanız olumlu ve nazik olarak kafalarında yer edinebiliriz yani alan memnun veren memnun oluyor.

Haklısın, teşekkür işini kesinlikle küçümsemeyelim. Kimse bize yol vermek zorunda değil.

Murat.K.
13 Nisan 2015, 14:06
DH forumlarını beğenirsiniz beğenmezsiniz ayrı ancak yazılanları okumanızda fayda var. dışarıda karşılacağınız sürücülerin en azından 70% si orada yazan kafadan....

pazar günü başıma gelen bir durumu anlatayım:
GİS akedemiden döünüyorum. kağıthane mevkiinde bir taksi SOL şeride yanaşıp yolcu almaya başladı.. yolcularda bir kaç genç. kılığı kıyafeti saç traşı ne mal olduklarını gayet net bir şekilde ifade ediyor.

bu gençler kadırım yerine asfaltın ortasında toplaşıp taksiye binmeye çalışıyorlar idi. ancak 2 farklı yöne dönüş veren bir kavşak ve gayet yoğun bir mevki olduğu için herkes cambazlık yapma peşinde. yan tarafımdan kamyonette bulunduğum şeride geçmek için sıkıştırıyor, gençlerde yola yayıldıkça yayılıyor. yani 1 şeridi taksi dolduruyor orta şeridinde yarısında yayalar.... ve haklıyız diyorlar. yol ortasında taksi çevirip binmek normal bir şeymiş. olayın devamında gırtlak gırtlağa gelmemize ramak kaldı o detayları anlatmıyorum gerek yok. 5-6 kişi değil 50-60 kişi olsalardı bile benim eşime küfür edildikten sonra yine gözüm görmez aynı tepkileri verir araçtan inerdim...





bu başıma gelenleri sadece trafikte karşılaştığımız insan profillerine örnek olsun diye detaya girmeden yazdım.

şimdi bu profil sizin donanım haberde okuduğunuz yorumları yapan tiplerin profili!
- yaya yol ortasında yayılmayı kendi hakkı olarak görür. yaya geçidinde yol yayanın olarak bilinir ama bu duruma dayalıdır. her yaya geçidinde yol her zaman yayanın değildir. yaya geçitleri yayaların daha güvenli toplu geçişleri için vardır ancak yol hakkı yolun bağlantı yolu, ana yol, ışıklar ve tabelalar ile kime öncelik verdiğini belirtir. araç kullanırken buna dikkat edin. olmadık yerde yaya size kükremesin...

- emniyet şeridi: aslen ihtiyaç anı dışında ülkemizde kullanılması yasaktır. trafik polislerimiz ülkemizin trafik adabında motosikletlerin yeterince fark edilmediğini bildikleri için hoş görü gösterirler. lakin bizim motorcu kardeşlerimiz bu durumu bir hak olarak görürler. arkadaşlar bu bir hak değildir. sadece gösterilen bir hoş görüdür...

- araçların arasından geçmek: trafik kurallarımıza göre motorların diğer araçlara karşı bir geçiş üstünlüğü yoktur. yani aralardan geçmek bir hak değildir. bu da yanlış bilinen bir husus.

eeee biz trafikten kurtulmak için motora biniyoruz!
iyi de trafik kuralları bu konuda gayet net! böyle bir hakkımızın olmadığını bilmemiz lazım.

hayatta kalmak için yapıyoruz!
ne yazık ki haklısınız. memlekette halen motosikletller araçtan sayılmıyor! bunun için kebapçı/pizzacı motorlarına teşekkür etmek lazım sanırım. envai çeşit cambazlığı, olmadık yerde gaz açmaları, birde motorlarının sesi çıkmadığı için aniden yanımızda bitme huyları yüzünden otomobil sürücülerinin nefretlerini kazandılar. birde topcase ile arabaya arkadan sürtüp kaçmaları var tabi ki!!

şimdi bu yazılanlara tepki gösterecek bir sürü apaçi arkadaş var burada. arka arkaya hak elde için bahaneler atılacak ortaya. bu forumda da motosiklet kullanan bir çok arkadaşın eğitim almadığı sır değil. deneyim ile gelişmekteler.


motosiklet kullanmak bu ülkede önce cesaret işi ne yazık ki. motorcunun motorcuya bile saygısı yok. adam diğer motorun yanından santim farkla geçiyor marifetmiş gibi. büyük cc küçük cc yi hor görüyor, japon çinliyi küçümsüyor, enduro kullanan ss e serseri gözüyle bakıyor vs vs....

kısacası DH forumlarına kızmayın. okudukça tedbir alın. o 11-28 yaş aracı topluluk bu sene olmasada ilerleyen zamanlarda aynı görgü ve terbiye ile altında araba yola çıkacak ve karşınıza gelecek. bizler yine 2 teker üzerinde kendimizce yazılı olan ve olmayan kurallar geliştirip hayatta kalmak için uğraşacağız. yukarıdaki kuralların bazılarını duruma dayalı olarak uygulama şansımız olmayacak. mecburen emniyet şeridine gireceğiz veya tırdan, kamyondan, yada dengesiz sürüşünü fark ettiğiniz bir dallamadan kaçmak için aralara girip aramıza mesafe koymaya çalışacağız. MECBURUZ! ama mecburiyet ile haklılık farklı.

CHaTaN
13 Nisan 2015, 14:52
İnsan yapısında olan bir şey özellikle türk insanı ego ve haseti ile ünlüdür. Bu sebepten ötürü şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Araçlı bir kişi trafikte sıkışmış beklerken motosiklet hareket edince birden o ego ve haset onu yiyip bitiriyor ve bu onda birikim oluyduğu için motosikletlilere yol vermemek üzerine sanki yemin etmiş gib her fırsatta motosikletli üstüne çıkıyor. Genç olanlarda da almış arabasını ama 20,000 TL lik adam daha çok havası oluyor kızlar daha çok beğeniyor. Ama onda da o motora binecek toto yok binemiyor. Parası yetsede popo yemeyince gene ego devreye girip motorculara kin ve nefret giriyor.

Birde bütün bunlara toplumumuzun genel hastalığı olan saygısızlık ekleniyor. Konuşan araç sürücülerinin hangisi dönel kavşakta kavşak içindekine yol vermiş ve beklemiş. Hangisi sağ taraftan gelene yol vermiş, kim şehir içinde hız limitlerine ve şerit kurallarına uynul vb birçok örnek devreye girebilecekken. Vay efenim motor neden emniyet şeridinde neden aralarda gider diye konuşuluyor. Sebep trafik kuralı yada başka bir şey değil sebep insanlığımız ile ilgili kafa yapımız ile ilgili. Bu memlekette olmadı dönel kavşaktaki motorlu trafik kuralları açısından hatalı olarak girmesi sonucu motorlu çarpıyor ve yapmayın ilk yardım zaten iyi olsa ben komaya sokarım diyen. Siz daha ne bekliyosunuz farkındalık mı. Araba ile giderken bile millet önüme kırıyor motoru kim neylesin.
Herkes herlşeyi farkediyor ama kimse saygı duymuyor. İşte işin asıl altında yatan sonuç bu.

Morphin
13 Nisan 2015, 15:22
10 yıldır Donanım haber'e üyeyim. En eskilerden biriyim. Son 4 yıla kadar ortamımız çok iyiydi, Çoluk çocuk pek yotku.
Ama ne zaman şu internet yaygınlaştı, PC fiyatları ucuzladı bütün forum ergen TROLL dolu. Ve bu sığırların hiç kimseye anasına babasına bile saygısı yok malesef. Yeni nesil tamamiyle bozuldu, Elin gavuru bile o kadar başına buyruk olmasına rağmen saygı nedir bilir. Yeni neslin %70'i saygısız, Din eğitimi almadığı için inançsız ve akılları bir ton boş şeyle doldurulduğu için cahiller. Yorum yapanların yarısı 15 yaşında ergen bu nedenle fazla takmayın sırf bir şeyler yazmak için yazıyorlar.

Bu yaz motorum ile trafiğe çıkıyorum. Eğer yeterince sabrımı sınarlarsa aşağıdaki görüntüyü görmeleri an meselesi.

https://www.youtube.com/watch?v=3Ir9AhCRQVk

demirkask
13 Nisan 2015, 15:37
Beyler burada boş yere DH'e laf atmayın tamam ergenler varda burada yok mu sanki ? Açılan konulara bakın Moto Sohbet'te buradada çok var.

O yüzden boş yere kavgaya gerek yok burada DH'e laf atarsanız oradada Motosiklet.net öyle,böyle derler.

Bune
13 Nisan 2015, 16:29
2004 te üyelik açmıştım hayatımda görüp görebileceğim en yavşak (bit yavrusu) moderatörler dh' deydi, reklam verenlerin isteği üzerine üyeliği silinenler mi görmedim, faydalı bişey öneren üyeleri önce taşlayıp iki gün sonra o öneriyi kendi fikirleri gibi sunan yöneticiler mi görmedim. Kendine göre kural tanıyıp sırf gıcık kaptığı kişilere ceza verenler mi görmedim. 8 yıldır uzağım sadece mal alıp satarım arada bi ikinci el odasında onun haricinde işim olmaz.

Yöneticileri de üyeleri de ayrı bi terane o yüzden çok kafanıza takmayın orda yazılanları iyi de olsa kötü de olsa....