PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Durmam diyenler tekrar düşünsün...



beko12345
10 Nisan 2015, 00:34
http://motordelisi.com/bunu-yapanin-cezasi-2000-tl/






AYM trafikte polis tarafından çevrildiğinizde alkol denetimlerine direnerek alkolmetreye üflemek istemeyenin ehliyetine 2 yıl el konulmasına ve kontrolden kaçanlara ise 2 Bin TL para cezası verilmesini onayladı.

Anayasa Mahkemesi trafik denetimlerinde alkol kontolünde yaşanan sıkıntılar ile ilgili yapılan düzenlemeye onay verdi. Alınan karara göre Polis’in yaptığı denetimlerde alkolmetreye üflemek istemeyenlerin ehliyetine 2 yıl el konulmasını ve denetimlerden kaçanların ise 2 Bin TL para cezası ile cezalandırılmasını kapsayan düzenleme Anayasa Mahkemesinde onaylandı.

Söz konusu kural, Tokat İdare Mahkemesi tarafından iptal istemiyle AYM’ye taşınmıştı. Ancak AYM, etkili bir trafik denetimi ve kamu otoritesinin sağlanması gerekçeleriyle düzenlemeye onay verdi ve iptal istemini reddetti.

trafikte uyuşturucu almış veya alkollü olmayı, alkol-uyuşturucu denetimi amacıyla uzatılan cihazlara üflemeyi reddeden sürücüler de 2 bin lira ceza ödemeye devam edeceği gibi, sürücü belgelerine de 2 yıl süreyle el konulmasına devam edilecek. AYM’nin bu kararına üyelerden sadece Hasan Tahsin Gökcan karşı oy kullandı. Gökcan, kişilerin kendini suçlamama ve susma haklarına dikkat çekti.

CHaTaN
10 Nisan 2015, 00:37
Haber faydalı da keşke başka bir forum sitesinin adresini kopyalamamış olsaydın daha bir güzel olurdu bence.

F54
10 Nisan 2015, 00:59
Alkol kötü dür motor tepesinde daha da kötü dür

kinqdai
10 Nisan 2015, 01:04
Şimdi anlamadım ben.
Alkollüyken durup üflemek istemeyip kaçan insanlar içinmi, yoksa alkollü insan üflemediği için ayrıca hiç alkol yada normal bir şekilde trafikte seyir ederken polisin dur ihbarına karşılık vermeden giden insandamı aynı ceza kapsamına giricek. Bence her iki olayda geçerli gece gece tam okuyamadım ama inş taşlamazsınız :D

mhmtesk
10 Nisan 2015, 01:16
Şimdi anlamadım ben.
Alkollüyken durup üflemek istemeyip kaçan insanlar içinmi, yoksa alkollü insan üflemediği için ayrıca hiç alkol yada normal bir şekilde trafikte seyir ederken polisin dur ihbarına karşılık vermeden giden insandamı aynı ceza kapsamına giricek. Bence her iki olayda geçerli gece gece tam okuyamadım ama inş taşlamazsınız :D

Şimdiye kadar uygulanan uyguma suydu.

Çevirme yapılır, alkollü olanlara para cezası ve ehliyete 6 ay el konulur. Peki bizim insanımız ne yapıyordu.

Baktı alkollü adam çevirmeden durmadan basıp kaçıyordu, arkadan plakaya çok az bi miktar para cezası geliyordu.

O kadar. adam çevirmede durmayarak (kaçarak) ne ehliyetinden oluyor nede tomarla ceza ödemekten yırtıyordu.

Şimdi ise 2 bin gaymeye mal olacak, zengine gene koymaki 2 bin gayme nedirki.

Ante
10 Nisan 2015, 01:20
Alkollüsün veya değilsin. Alkol kontrolü var, trafik çevirme yapıyor. Kaçarsan veya durup üflemiyorum dersen cezayı yiyorsun.

serkani
10 Nisan 2015, 10:49
İyi olmuş. Yanlış bir şey yok. Hala alkollü iken araç kullanmayı hak görenler var bu ülkede, ben bunu anlamıyorum...

İçeceksen gidersin içersin, ya içmeyen bir arkadaşına rica edersin ya da taksiyle dönersin. Bunun olması gerekeni budur. Alkollü araç kullanma da nedir, yahut alkol denetiminden kaçmak??


Cezalar çok az. Alkollü ilken araç kullananların ehliyeti bence tamamen iptal edilmeli. Para cezası çok daha da artmalı. Hatta aracına el konulup kamu malı sayılmalı, araç dahi iade edilmemeli.

Trafikte araçlar var, yayalar var, çocuklar var...


Alkollü araç kullanmak cinayete teşebbüsten başka bir şey değildir.

oenaj
10 Nisan 2015, 11:17
Acaba trafik polislerine "Haritadan yer seçtirtme bana,Şırnak mı, Diyarbakır mı?" diyen vekil oğluna da bu ceza uygulanır mı?

Karacocuk
10 Nisan 2015, 11:36
Böyle bir uygulama ve yönetmelik çıkarmalarındaki amaç tuzak kuran polislerden bıkıp usanan insanlardan kaynaklı. Örneğin; polis sizi durdurduğunda eğer alkol kontrolü yapacaksa önce soruyor, alkol aldınız mı? Cevabınıza göre muamele alıyorsunuz bu tuzakçı polislerden. Binin için de bir tanedir belki böyle memurlar ama varlar. Cevabınız evet ise ayvayı yediniz, aynen gerçekleşen olayı anlatayım size. Tek bir 50cl lik bir bira içtikten sonra arkadaşımla yarım saat yada 1 saat sonra kalktık, yaklaşık 30 kmlik bir mesafeye gidecez. Polis durdurdu. Alkol var mı? Dediki arkadaşım tek bir bira içtim bir saat önce. Üfle dedi memur. Üfledi arkadaşım. Kaç çıkmış olabilir promil olarak? Tahmin edin bakalım.

motorcu48
10 Nisan 2015, 11:48
güzel olmuş alkole karşı değilim ama trafikte olmamak kaydıyla .en ağır cezada verilsin kabul