PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaz ve Marş sorunu ?



victorhugo
20 Mart 2015, 15:52
Herkese benim çin işi bir scooterim var. Bunda titreşim vardı bi kaç ustaya sorduğumda debriyaj kavramasından olduğunu söyledi. Gittim biryerde değiştirdim sorun düzeldi.

Fakat buna istinaden farklı bir sorun ortaya çıktı. Fazlada anlamıyorum nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama debriyaj kavraması değişmeden önce motor gaza dokunur dokunmaz hissettirirdi ve aniden gazı alıp harekete geçerdi. Şimdi bazen gazı veriyorum motor yavaş yavaş alıyor yani sanki kontrol bende değilmiş gibi. Yokuşlarda bazen sorun olabilir. Gazı veriyorum aniden motor yavaş yavaş alıyor. Arkadan korna sesleri yükselmeye başlayabiliyor. Sizce bu sorun neden olabilir. ?

Birde bir sorunum daha var scooter birgünden fazla çalışmayınca zor çalışıyor. Marş düğmesine basıyorum fakat belli bir süre bekletiyor. Bazen ayak marşına basmadan çalışmıyor bile. Sizce bu neden nasıl düzeletebilirz ?

victorhugo
21 Mart 2015, 17:21
Arkadaşlar kimse yokmu en ufak fikri olan ?

hsk
21 Mart 2015, 18:30
Arkadaşım motoru orta sehpa ya al ve öyle gaz ver bakalım hangi devirde harekete geçiyor motor teker dönmeye başlıyor.Marş sorunu ise benim motorda da oluyor önce kontagı aç biraz bekle jikle devreye girsin sonra marşa bas alacaktır biraz ısınsın 2-3 dk sonra yola çık.