PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda CB125E marş motoru hakkında.



mehmet__26
15 Mart 2015, 05:30
Herkese selam arkadaşlar.

Motosikletim şuan 30000 km'de marş motoru kömürü resmen bitmiş durumda. + uç yani aküden gelen pozitif ucun olduğu kömür parçalanarak bitmiş. Marş motorunun kutusunu açtığımda kömür tozları ile kömür parçacıkları dağıldı gitti. Şuan kömürü yan çevirip biraz daha kullanılmasını sağladım. Yani şuan motosikletim marş yapıyor, bu şekilde çok gideceğini sanmıyorum kısa zamanda yan çevirdiğim kömür de bitecek. Şimdi size sorum bu kömürleri nereden bulabilirim? Ya da bulabilir miyim? Marş motoru alın demeyin sağlam olan marş motoruma 80 - 100 lira verip de veda edemem yeni motorla.

Elimde çinli bir motosikletin marş motoru kömürleri mevcut. Yalnız bu kömürlerin bakır kabloları benim cb'nin kablolarına bakarak çok uzun. Yani marş motoru kutusuna uymuyor. Kömürleri kablolarından ayırır isem tekrar birleştirmek zor olacaktır. Lehim falan tutacağını sanmıyorum çünkü pres ile tutturulmuş kablolar.

Size sorum bu sorunu nasıl çözebilirim, yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

Ramazan Can
15 Mart 2015, 09:02
gideceksin bir bobinajcı ya.. sökeceksin elindeki kömürleri.. bobinajcı ona uygun kömür verecek.. az kalın yada daha uzun bir kömür verirse üzerine yada yanını taşla incelt... yada zımparala...

mehmet__26
15 Mart 2015, 14:27
Dostum sağol ilgin için, elimde zaten kömür var.