PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu kadarda terbiyesizlik olmaz !



Sayfa : [1] 2

umuterdogdu
07 Mart 2015, 13:01
Sabah 10:30 da Kağıthane Axis e gittim spor yapmaya scooter ımı park ettım yanımdada cbr 125r özel renk ve 2014 model 2 adet cıbır vardı oturdum scooter ımın ustune baktım allah sahiplerine bağışlasın :) :cat:

Sporumu yaptım kaskımı aldım elime indim otopark a her yer boş sabah otopark boş olur zaten motosiklerlere özel olan park yerıne böyle bir dallama park etmiş geldiğimde sizcede bu tam bir terbiyesizlik değilmidir. :jocolor::jocolor::jocolor::jocolor::jocolor:

4http://i.hizliresim.com/ORzVJ3.jpg

Yani bu kadarda insafsız olma be her yerde yazıyor Motosiklet yeri diye :jocolor:

mucoist
07 Mart 2015, 13:07
Her şeyi bu kadar dert etmeye gerek yok. Sadece lila renkli olan bölümün motosiklet için ayrılmış olacağını düşünerek aradaki boş alana park etmiş olabilir. Geçişi falan da kapatmadığına göre lafını etmeye bile değmez.

snappy x
07 Mart 2015, 13:08
öküz diyecem onlara saygısızlık oluyor sonra:santa:

-ZERO-
07 Mart 2015, 13:10
ben bu tarz durumlarla karşılaştığımda, elimdeki anahtar yanlışlıkla arabaya sürtüveriyor azcık :)
sadece bu tarz durumlarda değil tabi, oturduğum yerde yani mahalle sokakta çoluğun çocuğun oyun oynadığı yerde anlamsızca yüksek süratlerde giden araçlar eğer aynı mahallede bir yere parkederse veya eskaza bi şekilde karşılaşırsam onlara da az buçuk bi zarar veriyorum tabi

DraQuila
07 Mart 2015, 13:12
Buna benzer bir durumla karşılaştım birkaç sene önce AVM de.
Elamanın arabayı hatırlamıyorum ama yeni bişeydi.Anahtarla boydan boya ....
Bida yaptığını düşünmüyorum

"mucoist" arkadaşım lafını etmeye değer ben araba alanına park edince gelip laf ediyorlar her defasında.Girişin çok uzağında olan motor park alanını gösteriyorlar ozaman laf edrim hatta fazlasını yaparım

Murat.K.
07 Mart 2015, 13:15
ben bu tarz durumlarla karşılaştığımda, elimdeki anahtar yanlışlıkla arabaya sürtüveriyor azcık :)
sadece bu tarz durumlarda değil tabi, oturduğum yerde yani mahalle sokakta çoluğun çocuğun oyun oynadığı yerde anlamsızca yüksek süratlerde giden araçlar eğer aynı mahallede bir yere parkederse veya eskaza bi şekilde karşılaşırsam onlara da az buçuk bi zarar veriyorum tabi

tebrik ederim büyük marifetmiş gibi yazıyorsunuz ya!

umuterdogdu
07 Mart 2015, 13:17
Her şeyi bu kadar dert etmeye gerek yok. Sadece lila renkli olan bölümün motosiklet için ayrılmış olacağını düşünerek aradaki boş alana park etmiş olabilir. Geçişi falan da kapatmadığına göre lafını etmeye bile değmez.

Araba yerinin 400 oldugu yerde sadece bu avm ye sizde 10 tane motosikletmi geliyor ? tek motosiklet park yerı orası orası motosiklet kullanıcılarına ayrılmış hemen yanındaki araba yerıne park edebilir ? biz araba park yerine park etsek adamlar alıyor taşıyor laf olmuyorda onlar park edince edebilir oluyor :D


Anahtarla çizme olayına tamamen karşıyım silecek kaldırmak daha mantıklı oadamda havadan almadı o arabayı ama demek istediğim öküz olunmaz saygı duymalılar bize

-ZERO-
07 Mart 2015, 13:17
tebrik ederim büyük marifetmiş gibi yazıyorsunuz ya!

teşekkür ederim. zevkle yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim :cat:

neonxc
07 Mart 2015, 13:18
Saygısız, bencil, düşüncesiz bir insan. Allaha haval edip yüreyeceksin. Başkada yapacak bir şey yok.

Ertugyigit
07 Mart 2015, 13:39
Anahtarla çizmek en mantıklısı , bizim insanımız öyle silecek kaldırmadan şundan bundan asla anlamaz , zarar görmesi lazım ki bir daha yapmasın malına zarar gelmemesi için.

Karalı
07 Mart 2015, 13:43
Allah beterinden saklasın:)

kordinaryus
07 Mart 2015, 13:47
benim bi niyetim var. çıkmayan marker veya sprey boya ile böylelerinin arabasını boyamak. saçma park edenlerin kaputa ve kapılara 'böyle park edilir mi?' yazmak. mesela buna da kaputa çarpı koyup kapılara da 'bak orada ne yazıyor, burası motosikletler için!' yazmak isterdim. çok isterdim. ama yapmıyorum ve yapmam da muhtemelen. herkes kendine yakışanı yapar sonuçta.

tekoklava
07 Mart 2015, 13:54
danadır o dana

Berkay*
07 Mart 2015, 14:01
Çizin arabaları çok iyi yapıyorsunuz. Mesela kaldırıma parkeden motosiklet görüncede aynasını falan kırın nasıl fikir? Benim yürüyeceğim yola parketmiş sonuçta. :farao:

Siyah&Beyaz
07 Mart 2015, 14:04
Yurdum insani 2 dk. yurumeye usendigi icin bosver parkedeyim demistir. Mala zarar vermenin de bir anlami yok. Bu gibi durumlarda silecegi kaldirip yan aynalari terse donduruyor ve guvenlik gorevlilerine de anons ettirip kaldirmasi icin cagrida bulunmalarini soyluyorum. Oturdugum sitede anlamsiz yerlere park edenlere de aynisini yapiyoruz. Bir iki defa yapip hep aynalari ters donmus silecekler kalkmis gordukten sonra yapmiyorlar aynisini. Halen bir iki dallama var israrla devam ediyorlar artik onlari da Allah'a emanet ediyorum.

zapalka
07 Mart 2015, 14:28
bundan sonra kaldırımda yürürken,kaldırıma parketmiş bir motor görürsem basıcam tekmeyi devrilsin,hatta tekmeyi yola doğru vuracam ki yola düşsün arabalar da motoru ezsin...

lan nasıl bir milletiz anlamadım gitti. sürekli forumlarda,sosyal medyada iki tekere saygı,motorlara saygı diye yırtınıyorsunuz. ama aynısını siz göstermiyorsunuz.

adamın arabasını çizmek nedir ? şimdi aynı şekilde benim başıma gelse böyle bir olay,olanlardan haberim olmadığı için arabamın çizilme sebebini bilemeyeceğim. ama insan gibi bir not yazıp bırakırsan öğrenebilirim belki di mi ? adam yanlış yere parketmiş olabilir de,sen adama birşey söylemeden adamın arabasını çizersen, adam neden çizildiğini nereden bilecek ? insan gibi bir not yaz veya arkadaşın dediği gibi aynasını kapat,sileceğini kaldır falan.

şimdi düşün bakalım. motorunu adamın birinin evinin önüne parkettin veya kaldırımın üstüne parkettin,işini görüp geldin,bir baktın ki motor yerde. ne düşünürsün ? başından aşşağı kaynar sular dökülür mü ? veya agzına ne geliyorsa sayar mısın ? yoksa " aa dur lan bak ben motorumu kaldırıma parkettim, o yüzden biri bana ders vermek için/bir daha bu hatayı yapmayayım diye gelmiş düşürmüş" mü dersin?

oluroyle
07 Mart 2015, 14:32
oluroyle

burası Türkiye diyorum. Arabanın üzerine bırakacağınız notta , güzelce buraya neden park etmemesi gerektiğini izah edip ( aklı kıt muamelesi yapmaktır bir nevi :p ) , güvenliğe de ya da nereye edilebilirse, şikayet edebilirdiniz. Sonucta engellilere ait park alanlarına park etmek nasıl yasaksa, motosiklet alanına park etmekte yasak. Hata,hata ile karşılık görürse, hata olarak kalır.

C.Kaan
07 Mart 2015, 15:34
Ne güzel'de bakıyor öyle gel beni çiz diye :mrgreen:

Onurhan D
07 Mart 2015, 15:42
Hata yapmış parketmiş illa çizmeniz mi lazım böyle mi çözmeyi düşünüyosunız bu problemi ?
O arabalarda sonuçta alın teriyle alınıyo yaptığınız kul hakkına girer.

Alisilin
07 Mart 2015, 16:00
Bi insanla bi derdiniz sorununuz varsa, eğer sıkıyorsa bizzat kendisiyle hesabınızı görün. Evini yakmak, arabasını çizmek, lastiğini yarmak gibi adamın malına zarar verecek hareketler korkak, aciz insanların yaptığı eylemlerdir.

EldekiDebryj
07 Mart 2015, 16:04
Not bırakılması daha iyi olur .Herne olursa olsun mala zarar vermeyin bizde hata yaparız ,yapabiliriz ama motorumuzda cizik gormek istemeyiz en iyisi not yada kisiyi ikaz etmek

DKN
07 Mart 2015, 16:09
birde şöyle birşey var, o araba emanet olabilir.. eşinden dostundan arkadaşından o anlık ulaşımını sağlamak için alır ortaya park eder de.. araç sahibinin suçu nedir ? birde eğer düşünceli aklı başında biriyse malına yazık olmaz mı ?

karacabeg
07 Mart 2015, 16:19
motorcu da olabilir veya arkadaşı bir araba bir motor gelip o yüzden oraya bırakmış çok akledememiş olabilir bende sinir olurum ben dikkat ediyorsam o da edecek. Ama mala zarar vermek bize yakışmaz silecekler aynalar yeterli bir uyarı arabanın etrafında dolaştım anlamına da gelir.
Bir keresinde ben arabaylayken önüme arabasıyla park eden bir audi a6 lı bir öküz park ederken bana dokundu ufak bir çizik oldu tamponda indim özür dileseydin dedim 3 tanede veleti var yanında ne oldu ki hemen diye üste çıktı çocuklarının önünde dövmek istemedim içeri girdiler avm ye ön tamponu bir taktım arabayı çıkarırken siyah arabaya yazık oldu benimde çizildi ama umrumda değildi mesajı almıştır zaten böyle laftan anlamayana uygulanabilir ama ilk uyarıda zarar vermek bence yanlış.

fazil
07 Mart 2015, 16:21
Not birakmak mantikli ama soyle guzel bir not olsun:

https://www.youtube.com/watch?v=BHJxIwvFIGY

ozrace
07 Mart 2015, 16:44
tam geri geri gelirken yanlışlıkla çarpmalık :)

MkD
07 Mart 2015, 16:57
O arabayı oraya bırakıyorsa bir kişi, pişman olup dersini almadan akıllanmaz bence.
Çizmek yerine lastiklerinden birisinin havasını indirirdim ben olsam yada plakasını alırdım, tam olarak o tenekelerden birini :cherry: çıkarken görebileceği bir yere koyardım. Bulabilmesi lazım tabi birde :)
Cezayı hak ediyor ama dozunda ::whip::

dyavol-77
07 Mart 2015, 17:18
O arabayı oraya bırakıyorsa bir kişi, pişman olup dersini almadan akıllanmaz bence.
Çizmek yerine lastiklerinden birisinin havasını indirirdim ben olsam yada plakasını alırdım, tam olarak o tenekelerden birini :cherry: çıkarken rebileceği bir yere koyardım. Bulabilmesi lazım tabi birde :)
mkCezayı hak ediyor ama dozunda ::whip::

MkD en güzel yorumu yapmış..Afferin.:bounce:

freewill
07 Mart 2015, 17:18
aslında etrafını motorlarla kapatacaktınız ne güzel olurdu :) bir de hepsini birbirine bağladın mı ohh mis :)

sdirer
07 Mart 2015, 17:23
çıkarırken motoru geri geri; egzozdu, çantaydı, ayaklıktı, kasktı, eldeki çantaydı, fren leveriydi yaslansın hafiften çizersin olur biter. sıkma tatlı canını böyle ufak şeyler için.
sen yerden göge haklısın. ama bu ülke böyle, mal bu. keşke otoparkçı da iş olsa da getirip çekiciyi çektirse, o arabanın sorumsuz şoförüde fıldır fıldır arasa arabasını.. ah keşke..

Enes Bakır
07 Mart 2015, 17:26
Ben olsam bu aracın sahibini sıkılmadan beklerdim sonrada gereken dille uyarırdım.

Mirkuza
07 Mart 2015, 17:40
Sağduyulu cevap veren tüm arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. memleket kötüye gidiyor tezini çürütüyorsunuz.

Uğur
07 Mart 2015, 17:45
Çizmek yerine ufak bir not bırakıp medeni şekilde sorunu dile getirin.
Ben şehir içi trafiğinde bir kere ayna indirdim,bir kere kaporta çizdim yanlışlıkla.
Durup arabanın sahiplerini bekledim ya da buldum. Zararı ödemek istedim,canın sağolsun diye karşılık aldım hep.
Millet zaten birbirini gırtlaklamaya yer arıyor,böyle çizerim,asarım,keserim tutumu çok yanlış.
Çizerken sizi çizecek biri çıkar,üzülürsünüz.

Adventure58
07 Mart 2015, 18:06
Not birakmak mantikli ama soyle guzel bir not olsun:

https://www.youtube.com/watch?v=BHJxIwvFIGY

En çok not yiyenin bayan olması tesadüf değil değil mi? :queen:
Dik kafalılar illa dediğim olacak. :mrgreen:

sdirer
07 Mart 2015, 18:23
Sağduyulu cevap veren tüm arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. memleket kötüye gidiyor tezini çürütüyorsunuz.

iyi de; gidiyor.. :)

serkanksk
07 Mart 2015, 18:24
Peki Bizler kaldırımlara veya araç park yerlerine park etmiyormuyuz?

sdirer
07 Mart 2015, 18:32
Not birakmak mantikli ama soyle guzel bir not olsun:

https://www.youtube.com/watch?v=BHJxIwvFIGY

keşke bizim ülkemizde de gençler böyle şeyler yapsa.
sonra da polis onları gaza boğsa. Ya hu Ruslar kadar olamıyoruz ya.. :(

videoyu hayranlıkla izledim ve İMRENDİM...

millet vekilini bile geri bastırdılar. HELAL OLSUN. hamaseten deriz ki gusuleri yok gavur bunlar. gavura bak hizaya gel..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:26 ----------


Peki Bizler kaldırımlara veya araç park yerlerine park etmiyormuyuz?

ispark yola ettiriyor mu?

LynXMaSTeR
07 Mart 2015, 18:51
tamam adamın oraya park etmesi yanlış ama gidip de anahtar ve benzeri şeylerle aracı çizmeye çalışmak daha da yanlış!
bi gün acil bir işiniz olabilir, aracınızı 5 dakikalığına gelişi güzel bırakabilirsiniz ve aynı durum sizin aracınızın da başına gelebilir,

RS383
07 Mart 2015, 18:58
Motorcu adam zaten arabaların koyduğu yere koymaz ama arabası olanlar her yere koyabilir diye bir düşünce var.Mesela motosiklet park yeri yazan yere araba koyuyorsa bende geri geri çıkarken yanlışlıkla (!) Portbagajım kapıya giriyor gayet normal durum bunlar ha biz arabaların park yerine koysak kufurleri saydırirlar o yüzden hak ediyosa yapın

hakikiteker
07 Mart 2015, 19:02
Bence koli bandı gibi bir şeyle kapısını bantlayıp gitmek lazım :mrgreen:

murti82
07 Mart 2015, 19:08
Arabayı çizdin diyelim, adam belki görmeyecek ilk bindiğinde, sonra alla alla nerde oldu bu çizik acaba diyecek. Hem çiziği orada görse bile niye çizildiğini anlayacak mı, bence anlamayacak. Bence bu çizme işini yapanlar türkiye pasta-cilacılar, boyacılar ve yakınları derneği üyeleridir :P

Seko
07 Mart 2015, 22:02
Bazı arkadaşların bu insanların sadece motosiklet parkı olduğunu farketmediği için parketmiş olabileceği fikrini savunmalarına hem şaşırıyor hem de gülüyorum. Yahu bu insanlar park yeri kalmadığı zaman, bile bile engelli araç yerlerine araç bırakıyorlar. Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz ? Bu ne hümanizm merakı, ne saflıktır böyle ? Oraya yanlışlıkla parketmiş olabilir ama bu ihtimal binde bir bile değildir. Hala öğrenemediniz mi, bu memlekette araç girebiliyorsa o yola girilir, araç sığıyorsa o yere park edilir. Biz buyuz, bizim mayamızda ince düşünmek, saygı yok.

Kara35
07 Mart 2015, 22:16
Saygi falan olmaz cizeceksiniz arabayi hatta en guzeli kilidinin icine japon yapistiricisi sıkmak, ben cebimde hep tasirim, lazik oldumu hop kilidin icine sivri ucuyla tam oturan kaliteli japonu doldururum 1 tup arac sahibi dusunsun sonra. Manuel kilit kullanilmaz oluyor.

mete_han
07 Mart 2015, 22:21
ben bu olayı şöyle yorumluyorum...bazı sürücüler ne kadar mal olduklarının bile farkına varamaz...algı eksikliği diyelim...yani bazı sürücüler her boşluğa parkedebileceklerini sanabilirler...olay basit aslında...ve aracını hasarlı bulduğunda buna bile bir anlam veremez...acaba nerede çarptım diye düşünür...biraz da IQ eksikliği diyebiliriz...Amerikadaki insanların önemli bir kısmının IQ sü düşük olduğunu biliyormuydunuz...yani embesil denen grup...aptal aptal olduğunu asla bilmez...ancak biri ona sen aptalsın derse farkeder...:P

iyiniyetli bir ahmak şoför galiba bu zat...

efendy06
07 Mart 2015, 22:42
Park eden kişinin niyeti ile ilgili yazmayacağım. Muhtemelen umurunda bile olmamıştır. Yada Ankaralı falandır. Bizim burda motor parkı falan yok. Pisiklet parkı var, hani şu demirin arasına teker girenden. Orayı gösteriyor avmlerdeki görevliler. Klasikleşti tepkim, şöyle iniyorum motordan, "senin müdürün kim, bi çağır bakalım" diyorum, hemen uzuyorlar.

Arabayı çizme/zarar verme mevzusuna gelince, burda birkaç yıl önce arabamın aynasını bilerek kıran elemanı polis gelene kadar alamamışlardı elimden. İnsanoğlu hata yapar. Biz yapmıyor muyuz? Kaç kişi motorunu hep kurallara uygun park ediyor? Çoğumuz apartmanın girişine çekiyor motoruna. Birileri de gelse bizim motoru devirse, çizse, bizde bunu görsek ne yaparız?

Mala zarar vermek cesaret yoksunu kişinin işidir. Çok güveniyorsan kendine, beklersin araç sahibini, kendisini döversin gelince. O da yerse tabi. Adam yok nasıl olsa arabanın başında, zarar verelim hemen. Sahibinin yanında denesenize bir bakalım ne olacak?

berkcigdem
07 Mart 2015, 23:09
tamam kullanıcı bir hata yapmış. öküz diyip geçersiniz. hatta baktınız çıkamıyorsunuz avm içerisindesiniz danışmadan plaka anonsu yapılır adam gelir çeker arabasını arkadaşım bak burası motorlar için vs falan dersiniz adam özür diler sizden ve birdahada park yapmaz böyle bir yere konu kapanır. ama adamın arabasını çizmek nedir ya nasıl bir zihniyetiniz var sizin anlamıyorum. o zaman sen motoru kaldırıma koydun diye kırsınlar aynanı yada ne bilim düşürsünler. al buda sana ceza o zaman. neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum ya !

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------


Saygi falan olmaz cizeceksiniz arabayi hatta en guzeli kilidinin icine japon yapistiricisi sıkmak, ben cebimde hep tasirim, lazik oldumu hop kilidin icine sivri ucuyla tam oturan kaliteli japonu doldururum 1 tup arac sahibi dusunsun sonra. Manuel kilit kullanilmaz oluyor.

al işte. inşallah senin motorununda kontak yerine dökerler o japonu !! bak bakim motorunu çalıştırabiliyormusun yada orayı kullanabiliyormusun.

Kara35
07 Mart 2015, 23:13
Vallaha ben anlamam cizer gecerim, zarar veririm, bizim insanimiz essektir laftan anlamaz, basina bir olay gelmesi lazim

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------

Kac araba benim japondan nasibini aldi,hic dinlemem veririm zarari basar giderim, anirsin gelen essek arabasinin basinda.

sezerh
07 Mart 2015, 23:14
ucuz bir silinebilir tahta kalemi alıp oraya dertlerinizi yazın kaputa uygun bir dille

berkcigdem
07 Mart 2015, 23:31
Vallaha ben anlamam cizer gecerim, zarar veririm, bizim insanimiz essektir laftan anlamaz, basina bir olay gelmesi lazim

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------

Kac araba benim japondan nasibini aldi,hic dinlemem veririm zarari basar giderim, anirsin gelen essek arabasinin basinda.

umarım birgün sende nasibini alırsın o japondan...

kawa_20
07 Mart 2015, 23:35
Bu tip yanlış parklar için tekere kilit vurulup, sonrasında cezai işlem uygulanması gerek ki ; tekrarı olmasın.

Otopark yönetimi denetlemeli, gereken önlemi almalı. Hatta her otoparkta standart uygulama olmalı kanımca.

sezerh
07 Mart 2015, 23:36
Vallaha ben anlamam cizer gecerim, zarar veririm, bizim insanimiz essektir laftan anlamaz, basina bir olay gelmesi lazim

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------

Kac araba benim japondan nasibini aldi,hic dinlemem veririm zarari basar giderim, anirsin gelen essek arabasinin basinda.


kontak girişine japon doldururlar bigün. o zaman foruma yazma böyle oldu diye . ben bir şeye iinanırım. ne yaparsan ölene kadar o mutlaka karşına gelir..