PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet sürücülerinin en çok yaptığı hata REVİZE



Sayfa : [1] 2

Murat.K.
07 Mart 2015, 12:42
konuyu ikinci kez açmamın sebebini izah edeyim baştan ki yanlış anlama olmasın....

Konuyu ilk açtığımda aslında destan gibi yazmam gerekiyor idi lakin ben kısaltıp özet geçme hatasına düştüm, akabinde de gelen mesajlara konuyu daha fazla detay vererek anlatmaya çalıştım. Ancak bir çok arkadaş yazılanları okumadan ilk sayfaya göz atıp cevap yazmaktan vaz geçmediler....

ikincisi: siz herkesi kendiniz gibi adaba uygun motor kullanıyor sanıyorsunuz. bu kadar duygusal davranmayın! trafikte o kadar apaçi motorcu var! onların neler yeptığını ne densizliklerde bulunduklarını sizde biliyorsunuz. yani ben kanatsız melek değilim ama o enduro kullanıcısıda melek değildi!!!!!! ben kafirim o süzme müslüman muamelesi yapmayın!

Her konu duruma dayalı olarak ele alınır!

Konuya detay mesajlarımıda buraya alıntı olarak ekleyeceğim ki bazı hadiszler bu seferde farklı yazmışsın, ağız değiştirmişsin demesinler.

kısa paragraflar halinde sindirilebilir yazacağım. fazla uzun olunca bir kaç arkadaş devrelerini yakıyor (büyük bir ihtimal ile hayatında hiç kitap okumadığındandır...

Yer: Boğaz Köprüsü.
Zaman: Trafik yoğunluğunun en üst seviyede olduğu iş çıkış saati
Olaya karışan araçlar : Chevrolet Cruze LS ve Enduro motor.

şimdi konuyu ilk açtığımda en sağ şeritte iken bu arkadaşın sağımdan geçmesine farklı sebepler ile müsade etmemişim anlamı çıkardı bazı arkadaşlar. BUNDA KABAHAT BENİM! çünkü detay vermedim!

Enduro motorun Durumu: Bu endurocu arkadaş maşallah kamyon gibi idi sağında! solunda! arkasında! ve depo üstünde Çantalar vardı. O yüzden sanırım enduro motor dedik çünkü motorun markası okunamaz halde idi. Arkadaş dünya turuna çıkar gibi kocaman metal çantaları dizmiş her yere! Benim sağımdan GEÇEMEZ İDİ!

Siz ise cbr 250 ile bu sorunu yaşamışım gibi anladınız! hayır o akşam bir sürü motorcu arkadaş sağımdan rahat rahattttt geçti. hepsinin geçişinin farkında idim ve kendimi tehliye atmadım yani yol vereceğim diye solumdaki aracı sıkıştırmak zorunda kalmadım! adamın motor boyutu uygundu bende hafif açılınca efil efil yürüdü gitti.


Endurocu vatandaş ne yapmaya çalışıyordu? Sağımdan zorluyor! geçemiyor! solumdan zorluyor! solumdaki araç yüzünden de geçemiyor! kusura bakmayacaksınız! boyunuza posunuza bakmadan aralara dalamazsınız!

Geçemeyince ne oldu ve ben neden sağa yanaşır iken camımı açtım ve elimi çelik jopuma attım?
-Biincisi ben pisikopat filan değiilim! tamam biraz asabi bir adamımdır ama mümkün mertebe iş saygısızlık ve hakaret boyutuna gelmedikçe sinirlenip kendimi yormam. her şeyden önce kendimi düşündüğüm için gereksiz sinir yapmam. moralimi bir değersiz yüzünden niye bozayım, keyfimi niye kaçırayım derim. bu lafımıda yanlış anlayan çıkar.. hayır arkadaşım gelip rahat rahat şaplak atacağın bir adam değilim. edepsizlik yapma o yüzden.....

-Vatandaş elini kolunu sallaya sallaya bir şeyler yapıyor arkamda. küfür ediyor belli! hareketler çekiyor onu yapıyor. hadi diyelim ki ben sizin sevmediğiniz türden bir sürücüyüm. hadi diyelim ki ben 100% hatalıyım. kendinize bir sorun benim arkamda inatla yol alır mısınız? yoksa ilk fırsatta "bu adam sıkıntı çıkaracak aman uzaklaşayım mı dersiniz?"

-sağa neden yanaştım : çünkü köprü bitmiş idi gişelerin orada idik ilk yazımda da belirtmişim sinyalimi vermişim oğlumu tuvalete götüreceğim.

zaten sağ sinyalimi vermiş idim, maksadım gişelerin orada durup oğlumu lavaboya götürmek idi

-camı neden açtım: arkamdan o kadar hareket çeken adam bu forumdaki bazı apaçiler gibi ayna kırmaya cam yumruklamaya veya diğer olasılık insan gibi konuşmaya gelebilir. ki onuda ilk yazımda belirtmişim


arkadaş gelse ve tabi birazda ters konuşsa arabadan çelik jopu alıp öyle ineceğim. esas maksadım gelsede yaptığı eşekliği anlatayım aslında.

bu arada artık kendimi bir garip hissetmeye başladım kendimi alıntılar yaparak tekrar tekrar açıklama yapıyorum... bu kadar mı insanlar okuduğunu mabadından anlar!!!!!


ilk başta da öz eleştiri yapmak gayesi ile demişim ki
Sollamaya makas atmaya çok meyilli bir sürücü olduğumdan bunu vatandaş sen sürekli böyle kullanıyorsun arabayı diye yorumlamış. evet arakdaşım benim arabam uçuyor iş çıkış trafiğinde sağa sola kanguru gibi zıplıyorum sanki yapılabilecek bir şey miş gibi ...

hemen akabinde de belirtmişim ki trafik zaten müsait değil!

Makas atma veya Sollama vs yapma şansımızın olmadığı gayet sıkışık bir trafikte


şimdi insanlar zorla katil olacaktım lafına takılmışlar... arkadaşım zorla katil olacaktım derken adam beni sinir etti katil oluyordum anlamında değil bakınız onunda alıntılarını veriyorum bağlantılı okumayı lütfen becerin!

2 tekerli bir dostumuz beni zorla katil edecek idi.

Sağ tarafımda emniyet şeridi vs yok o yüzden yol vermeyi düşünmedim. Açıkcası bunu kendi güvenliğim için yaptım. Rüzgar şiddtini artırsa veya boş bulunsa direk devrilip altıma girecek. Arabaya zarar vermesini geçtim sayesinde "katil" olacağım.

Sen hata yapmasan bile ben hata yapabilirim! yolda bir şey görürüm (kedi, köpek, çukur, hayvan ölüsü vs) ondan kaçmak için nasıl olsa en solda isem hafifçe sola en sağda isem hafifçe sağa kırarım. Kırmam ile seni altıma almam bir olur!


buraya kadar yazılanlar halen biz motorcuların güvenliği için!
sadece siz değil bizde motorcuyuz. sadece siz değil bende motor ile trafikteyim.
sadece siz değil bende abuk subuk durumlar ile karşılaşıyorum
sadece siz değil bende aynı riskleri yaşıyorum


diğer taraftan yazılanlar motorcuyu kötülemek için değil aman arkadaşlar gereksiz riskler almayın, olmadık yerde kendinize güvenip aksiyona girmeyin siz iyi bile olsanız karşınızdaki hata yapabilir. mesajı veriliyor. onuda adam sen cüssene güvenip motorcuyumu ezeceksin???? diyerek okuyor!!!!! eeee yani yuh artık. ilk mesajımı yazarken aklıma hiç böyle bir olasık gelmemiş idi. bunuda bu şekilde anlayacak bir kazma çıkarmı diye düşünmedim açıkcası!

Sen hata yapmasan bile ben hata yapabilirim! yolda bir şey görürüm (kedi, köpek, çukur, hayvan ölüsü vs) ondan kaçmak için nasıl olsa en solda isem hafifçe sola en sağda isem hafifçe sağa kırarım. Kırmam ile seni altıma almam bir olur!


konu da verilen bir diğer mesaj ise en soldaki araç sol aynasını en sağdaki araç sağ aynasını kontrol etme ihtiyacı duymuyor!

Kısacası En SAĞdaki adam SAĞından, en SOL daki adamda sizi SOLundan beklemiyor. Bunu unutmayın! "Ne var abi geçer giderim" Geçersinde ya adamın yolunda bir şey varsa? ya üstüne kırarsa? bunlarıda düşünün.

bu her zaman yaşanan şey. size var olan bir gerçeği naklediyorum! aman diyorum bunu göz ardı etmeyin. adam orta şeritte iken ayna kullanmıyor diye şikayet ediyoruz burada yani onuda mı ilk okul çocuğuna anlatır gibi anlatmak lazım? hiç mi yaşadıklarınız aklınıza gelmedi okurken??! vatandaş "vay sen" diye konuya giriyor!



konunun açılma sebebi ise en son satırda hatırlatılmış size.

Hayatta Kalın!

Hatta köprüde tırın altında kalarak hayatını kaybeden genç kardeşimizden bahsetmişiz. demişizki şu hatayı yapmış olabilir! aynı hatayı illa tır altına girerek keşfetmeyin diyoruz! kurallara göre tır hatalı duruma düşmez olan size olur diyoruz. kötü bir şey mi diyoruz??

o ilk mesaj ile bir sürü şey yazılmış ama anlatılan konu ile sizin anladığınız
veya benim niyetim ile sizin bana yüklediğiniz niyetler bir birinden çok farklı!



sizin mesajlarınızdan alıntı yapmaya başladığımda konunun neden saçma yerlere gittiğini daha rahat anlarsınız...

buyrun cenaze namazına

babamın silahı var haaaa


tek kafaya bakar.

Babam ruhsatlı tabancasını yanına almadan ekmek almaya bile gitmez
bu zihniyet ile aynı trafikte korumasız yola çıkmak ne kadar mantıklı? napıyo baban silahı markette? para üstü vermez ise kasiyeremi gösteriyor? yada baban gölgesinden korkarak yaşayan bir adam mı ki silahsız markete bile gidemiyor? o zaman zaten hiç taşımasın o silahı eli titrer mazallah!bu arada gözden kaçan bir detay vereyim. o measjı atan adam meajı atmadan önce üye olmuş ve ilk mesajı! yani bu adam zaten troll!!!!!! çok zeki olduğu için anlaşılmaz sandı. ergen ağzı ile babamın silahı varrrrr benimde kafam varrrrr, akabinde vatandaşa sizi kafanızı istanbula yolunuz düşerse beklerim diyerek özel telefon numaramı gönderdim




ayrıca eşinin çocuğunun yanında bir motorcu tarafından rencide edilip, akabinde şaplakları da ağzına ağzına yemek istemiyorsan motorcuya zulmetme azıcık kenara al arabanı vatandaş yoluna gitsin

tuna efendinin mesajını okuyan adam direk şu ruh haline girecek.. vay konuyu açan zulm etmiş vuralım kırbacı....
ancak kazın öyle değil. Tuna efendi trafikte arabalara çektiren, motorcuyuda zor duruma düşüren kafanın en güzel örneklerinden biri. şimdi bu tür bir adam yanıma gelirken elim jop veya silaha gitmesin de ne olsun? BAKIN !HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ!!!! Sırf iki tekerin var diye trafikte istediğin gibi at koşturma özgürlüğün var mı? zaten aklı selim adam dönüp VAR demeyecek. "ulan o trafik kuralları bizim içinde geçerli arkadaş" diyeceksin bana!!!! adam açık açık ben olsam darp ederim demeye getiriyor! tamam da kimi darp ediyorsun? bari haklı ol öyle darp ederim de yine diyecem ki sinirinden söylemiş hoş görelim. Hem anlamamış hem okumamış hemde tehdit!!!!! 3ü bir arada! bu arkadaşımıza da telefon numaramı gönderdim.

edepsizliğinde bir sınırı var!



bütün bu adamların yorumunu gördükten sonra benim mesajıma dikkat etmeden cevap yazan adama zaten kızamam!

çünkü o adam direk linç psikoljisine sokulmuş "savulun lan ben fatihin fedaisiyim" diye mesaj yazmaya başlıyor... bakın geri dönüp bazı mesajları okuyun fark edeceksiniz.

bu arada 23 arkadaş benim ne yazdığımı anlamış beğeni atmış. şimdi o 23 arkadaşa da hakaret etmiş olmuyor musunuz? yani onlarda okuduklarını anlamamış veya katil ruhlu ki il yazılan mesajı beğenmişler? öylemi? peki ya 23 kiş doğru anladı da sen ve bi aç kişi yanlış anladı ise yazılanları? hiç düşündün mü?

hemen arada küçük bir genel kültür bilgiside verelim:


fatih köprüsünün üzerinden 233 km ile geçmiş adamım. bana hikaye anlatma.

kapiş?
hemen arada küçük bir genel kültür bilgiside verelim:
birincisi o zaten kapiş değildir capire olarak yazılır oyle okunmaz. ikincisi capire fiilinin 3ncü tekil şahsa söylemidir bana yazacak isen capiscono yazarsın. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır o yüzden yazdım! 233 km ile geçmiş olmanın ise hiç kimseye faydası yok veya bir şeylerin ispatı değil. allahtan tekerine bir şey değmemiş önüne bir şey çıkmamışta sende boğazın serin sularına 233 km ile uçmamışsın! tamamen şans. ya bir şey olsa idi???? tamam sen fırsatta diyorsun ki "ben motoruma hakimim!!" sana da anlatamadığımız şey "sen motora hakimsin" ne yol şartlarına nede diğer sürücülere hakim değilsin! onların yapacakları hataları zamanı durdurup tek tek düzeltemezsin. adam penceren çöp poşetini yola atıyor. 233 km hız ile giderken buna fark edemeyebilirsin!!!! ve ölürsün. ölmeni istermiyim? hayır istemem! üslubun ve tarzın hiç hoşuma gitmiyor ama o da sensin işte! nasıl bu ben isem.
işte bu yüzden demişim ki


Hayatta Kalın!

hayatta kal abi! yaşa!

sonra kalkıp diyorsun ki
"sen motora binme ardında öksüz çocuk kalır!"

yahu arkadaşım inşallah bende hayatta kalırım ve inşallah sende hayatta kalırsın! ama inşallah ile olmuyor! o beğenmediğin kurallar sayesinde olacak!

yine demişsin "kimse kurallara uymuyor!!"
ee o zaman çektir edelim hacı! yaşamayalım, nefes almayalım! onlar kurallara uymuyorsa biz daha fazla uymayalım! onlar 1 yapıyorsa biz 2 yapalım! onlar hayatı cehennem ediyorsa biz daha da beterini yapalım. eee son okta hadi kaosu yaratalım kim kimin gırtlağını sıkarsa! bu mu yani?? o senin dediğin şeyin sonu yok. o uymuyo bende uymayayım dediğin anda o adam vay ben senden daha beterini yaparım der. bu neyin kafası ?? ciddi anlamda sağlıksız düşünüyorsun. hani bana diyorsun ya sen bırak. bu yazdıklarında ciddi isen bence sende bırak! 28 sene aynı şeyi yaparsın hiç bir şey olmaz bir gün olur! öbür yandan ise yazdıkların yaptıkların arasında dağlar kadar fark olduğuna inanıyorum. eminim sokağa çıktığında yazdığının 10da 1ini yapmıyorsundur. o yüzden çokta takılmıyorum. "233km ile köprü geçtim ben" diyen adam kusura bakma bir şeyler eksiktir hayatında ondan bir ispat çabası vardır. bana 233 km den bahsetmen ne kadar sağlıklı bir yaklaşım. hazır mıçmışken elimi de kirleteyim sıvıyayım demişsin.

bak arkadaşım bunları gereksiz kavgalar çıkarmak için yazmıyorum. sana farklı bir açıdan bakmanı söylemek için yazıyorum. üslubumda hata bulduysan büyüklük sende kalsın takılma! ve o farklı açıdan bak, benimle düşünceni de paylaşma. kendi içinde tahlil et geç gitsin...


benim bozulduğum esas şey :



size yemin ediyorum 2 ve 3.sayfadaki tartışmaları mesajımı yazdıktan sonra farkettim...genelde başı okurum ve sonu okurum...

tebrik ederim Mete_Han! bir çok yazını okuyorum ne kadar da aklı başında bir adam diyordum ta ki bu mesajına kadar. bu yaptığın foruma saygısızlık! orada sayfalarca şey anlatılıyor, konuşuluyor, millet duruma dayalı açıklama yapıyor! sen bir başı oku bir sonu oku! hop mesaj yaz! ve konu başa sarsın! bende yazdıklarımı senin gibi bir başı bir sonu okuyup geçenler için tekrar tekrar yazmak zorunda kalayım! niye sen ve bir kaç kiş okumaya üşendiğiniz için!


Burası fark etmedi iseniz bir forum! önce okunur fikir sahibi olunur sonra yorum yapılır. her şeyi okuyup anlamadan yarım yamalak göz ucu ile gördükleriniz ile yorum yaparsanız ben
Hayatta Kalın! diyen adam olmaktan çıkarım !


zorla katil edecek idi
diyen adam olurum bir anda...




alın başka bir husus! niye o gün ben sadece 1 enduor ile sıkıntı yaşadım da yanımdan geçip giden diğer motorlar ile sıkıntı yaşamadım acaba?
neden o adamlar rahat rahat yollarına gittiler? çünkü onlar sizin gözünüzde canlandırdığınız türden motorlar idi! o araya sığabilen kendinive beni tehlikeye atmadan geçebilecek boyutlarda idi!



bu endurocu zatı şahane motor değil araba kadar yer kaplıyor! 2 tarafında çantalar arkası depo üstü.... hadi depo üstünü boşverin yahu yanında ki çantalar ile zaten cambazlık yapamaz trafikte!!!!!!! bana sürtmeden geçemez!!!!! sığacak yeri yok herifin!!! zaten olsa idi geçer gider idi!!!! benim ona özel olarak takılmama gerek yok!!!!


konunun ilerleyen kısımlarında bunları izah etmek zorunda kalmışım! bu seferde hikaye anlatma olmuş! o mesajın alıntısını veremeyeceğim üşendim artık!



bunları daha da örneklendirerek anlatırdım ama anlamayacak adama nafile...

bakın kişi profiline girdiğinizde yazdığı bütün meajları görebiliyorsunuz! benim hakkımda bazılarınız fikir sahibi. nasıl bir adamım nasıl bir üslubum var? mesaj yazarken nelere dikkat ederim? biliyorsunuz.

bunu da geçtim anlamadan okumadan yorum yapmanız buradaki herkese hakaret, ayrıca kusura bakmayın ama ben SALAK bir adam değilim! ne yazdığımı ne yaşadığımı gayet farkındayım. hem motosiklet camiasının bir parçası olmak için uğraş vereceğim hemde yolda motosiklet sürücüsüne düşman kesileceğim! sizin aklınız bunu alıyor mu? insan durup bir düşünür. yahu bu herifin de motoru var acaba neden böyle bir şey yaptı. beni tanımıyor isen gir profilime bak! mesajlarıma göz at! fikir sahibi olursun!

tabi bunu OKUMAYA ÜŞENMEYEN ADAM YAPAR!

konu açıyorsunuz ilk yaptığım şey sizin profilnize bakmak! bir kaç eski mesajınızı okuyorum sonra girip yorum yapıyorum. bazılarının konularına yorum bile yapmıyorum. çünkü işi gücü insanları aşağılamak, tepeden bakmak.

isim vererek örnekleyeceğim rencide olacak! adamın profiline girdim, mesajlarını 7-8 sayfa inceledim. hepsinde bir kibir, insanları aşağılama vs... maksadımız kavga çıkarmak değil. o yüzden yazmıyorum nickini!


Hayatta Kalın!

size bunu söyleyen bir adam sizin düşmanınız değildir!


ya adamın yolunda bir şey varsa? ya üstüne kırarsa? bunlarıda düşünün.

size bunu hatırlatan bir adamın maksadı yolda gördüğü motorcuya eziyet etmek değildir!


her konuda eğitim alın, aman ekipmana para vermekten kaçmayın, aman canınızı düşünün, aman gereksiz riskler almayın, aman 2 dakika geç gidin ama sağ sağlim gidin! diyen bir adam trafik teröristi değildir!

AMA SENDE MAKASA GİRDİĞİNİ YAZMIŞIN!
yazdım çünkü melek değilim! bende senin gibi diğeri gibi insanım! hata yapıyorum ve kalkıp bunu itiraf edebiliyorum senin aksine! 180 ile otobanda durmadan gidiyorum diye böbürlenmiyorum ben bazıları gibi.

EŞİNİN YANINDA ŞAPLAK YERSİN!
höst! haddini bil deve! klavye erkekliği yapmayın! milletin namusuna, haysiyetine, onuruna dil uzatmayın! o şaplağı sana attırmaz kimse o durumda!

O çelik jop ne o zaman? onunda izahatını vereyim! hoş vermek zorunda değildim ama mabadı ile okuyanlar mecbur ettiler:
Bazılarınız motor üzerinde benden daha deneyimli, bazılarınızda ise bendeki toplam yol deneyiminin onda biri yok.
işim gereği Türkiyeyi araç üzerinde gezmiş bir adamım ben. Her hava koşulunda her yöreye gittim. haftalarca tek başıma şehirler arası yollarda bulundum. eve dönmeden 1 ay kesintisiz bayi turuna çıktığım oldu. o yollarda her türlü adam ile karşılaştım. hırlısı hırsızı, iti kopuğu, zorda/darda kalanı, iyi niyetlisi art niyetlisi... o kadar süre yollarda iseniz gecenin köründe başınıza her şeyin gelme ihtimali varsa arabnızda jopta olur silahta! elinize kır çiçekleri alıp öyle gezmezsiniz. hele de terörün aktif olarak yaşandığı doğu illerine filan gidiyorsanız korumanız olmadan o dönem yola çıkmak en hafif tabiri ile SALAKLIKTIR!

üzerimde bir şey asla taşımam! ne gölgemden korkarım nede gereksiz risk alacak kadar safım! ama aracımdan mutlaka bir şey vardır. çünkü o araç uzun yola çıkacaktır!



daha o konunun altında yazılıp çizilen, haksız yere edilen bir sürü laf var. yazıp çizmeye kalksam okuyacak zamanınız olmaz. zaten gerekte yok. bukadar yazmama durum açıklaması yapmama rağmen halen saldıracak ise o adam veya bu yazılanları es geçip öbür tarafa yazıp çizecekse o adam zaten onun niyeti farklıdır. başka bir kuyruk acısı vardır onun mutlaka. çünkü o noktada iyi niyet aramam artık! bu adam kasıtlı olarak hakaret ederek kendini tatmin etmeye çalışıyordur! malum bazı insanlarda o sendrom vardır. gerçek hayatta aslında bir şey olamamıştır kendini forumlarda veya online oyunlarda ispatlama çabasına girer. erkeklik yapar! ona buna çemkirir!




kısacası:

benim yazdığım farklı anlaşılıp farklı şekillerde yorumlanmış, bir de üstüne okumadan yorum yapanlar türemiş... konu saçma boyutlara gitmiş....





Bu mesajı bir motosiklet sürücüsü olarak değil ama bir otomobil sürücüsü olarak yazıyorum. Ne zamandır bu konuyu açmaya niyetli idim ancak hep öteledim ta ki son yaşadıkalarımdan sonra.

2 tekerli bir dostumuz beni zorla katil edecek idi. Her zaman trafikte aynalarımı sürekli kontrol ederim. Bunu motosiklet alma kararı vermeden öncede yapardım. Sollamaya makas atmaya çok meyilli bir sürücü olduğumdan huy edinmiş idim. 27 şubat cuma akşamı Avrupa yakasından Anadolu yakasına iş çıkış trafiğinin en hareketli olduğu zamanda geçiş yapmakta idim. Cts günü GİS akedemide tüm gün eğitime katılacak idik eşimle beraber bu sebeple oğlumu babanesine bırakma kararı almıştık. Yanımızda götürme şansımız yoktu küçük beyi.

Köprüye çıkana kadar her şey normal idi. Makas atma veya Sollama vs yapma şansımızın olmadığı gayet sıkışık bir trafikte 1nci köprü üzerine çıktık. Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda genç bir kardeşimiz tam köprü üzerinde tırın altında kalarak feci şekilde can vermiş idi (Allah amelince rahmet eylesin) ve gariptir ki eşim ile o konuyu konuşmakta idik. Köprü üzerinde en sağ veya sol tarafta emniyet şeridi tadında bir genişlik yok! bizim yorumumuzda (kazaya şahit olmadık, kendimizce ne hata yapmış olabilir diye tahmin yürütüyoruz) dedik ki her halde en sağ taraftan zorladı, Tırında aynalarında yapısı gereği kör noktalar var. Tır bunu fark etmedi bile ve sürüş sırasında hafifçe sağa kaydı! olan oldu genç bir fidan hayata gözlerini yumdu! tam o konuşma sırasında arkamdan bir motorcu arkdaşımız peydah oldu. sağ tarafımdan geçmek için sürekli hamle yapıyor ama geçemiyor. Sağ tarafımda emniyet şeridi vs yok o yüzden yol vermeyi düşünmedim. Açıkcası bunu kendi güvenliğim için yaptım. Rüzgar şiddtini artırsa veya boş bulunsa direk devrilip altıma girecek. Arabaya zarar vermesini geçtim sayesinde "katil" olacağım.

Bu arkadaş inatla korna ve sellektör yaparak yol istedi en sonunda biraz daha sağa kaydım ve camımı açtım. bekliyorum ki yanıma gelip bir şeyler desin, tabi bu arada gişelerede yaklaştık (zaten kağnı arabasından biraz daha hızlı ilerliyor trafik) yanlış hatırlamıyor isem enduro tarzı bir motor kullanıyordu. keşke yanaşsa idi zaten sağ sinyalimi vermiş idim, maksadım gişelerin orada durup oğlumu lavaboya götürmek idi. arkadaş gelse ve tabi birazda ters konuşsa arabadan çelik jopu alıp öyle ineceğim. esas maksadım gelsede yaptığı eşekliği anlatayım aslında.

Yahu arkdaşlar emniyet şeridinin olmadığı yerde neden en sağdan zorluyorluyorsunuz? veya demin bir arkadaşımız konu açmış video paylaşmış "Neden Motosiklet" diye orada da göreceksiniz ki en soldan bariyerler ve arabların arasından gidiyor. Sen hata yapmasan bile ben hata yapabilirim! yolda bir şey görürüm (kedi, köpek, çukur, hayvan ölüsü vs) ondan kaçmak için nasıl olsa en solda isem hafifçe sola en sağda isem hafifçe sağa kırarım. Kırmam ile seni altıma almam bir olur! Çoğu zamanda bu ters yerden hızlı geliyor "akılsız" arkdaşlarımız. eminyet şeridi varken en sağdan gitmeni anlarımda emniyet şeridi yokken niye oradan geliyorsun!

Arkdaşlar en SAĞdaki veya SOLdaki adam o tarafa bakan aynayı kullanmaz! Bariyer ile kendi arasına bir aracın girmesini beklemez! En solda giden adam sadece sağ aynasını ve arkaya bakan aynasını kullanır! Trafikte dur kalk hızında giderkende ardından hızlı bir aracın gelmesini beklemez! o yavaş akan yol şoföründe reflekslerini yavaşlatır.

ÖLÜRSÜNÜZ! tıpkı köprü üzerinde tırın altında kalan genç kardeşimiz gibi GÖÇER GİDERSİNİZ! arkanızdan sadece gözü yaşlı aile fertleri kalır. ve biliyor musunuz En sağ şeridin sağından veya en sol şeridin solundan girip kendinizi öldürttüğünüz için sizden başka kimse SUÇLU olmaz. Genç kardeşimizin ardından insanlar TIR şoförüne kızdılar. çok az kişi ölen gence hata kondurabildi. "vay ben öyle tır şoförünü" dedi herkes. 2 tekerliyiz ya mütemadiyen haklıyız, ezileniz! yok öyle bir şey.

Kısacası En SAĞdaki adam SAĞından, en SOL daki adamda sizi SOLundan beklemiyor. Bunu unutmayın! "Ne var abi geçer giderim" Geçersinde ya adamın yolunda bir şey varsa? ya üstüne kırarsa? bunlarıda düşünün.

Hayatta Kalın!

yasdal
07 Mart 2015, 13:20
Arkadaş bu ne tür bi egodur. Acil şifa diliyorum. Eşine ve beraber seninle yaşlanmak durumunda olan diğerlerine de sabır diliyorum. Bir motosiklet forumundaki gülüp geçilecek bir konuyu ne boyuta getirmişsin. Diğer başlıkta da belirtmiştim. Ama bu sefer kabul ederek yazıyorum yoksa kurtulamayacağız. Biz bütün forum malız siz çok yüce bir kişisiniz. Allah aşkına bir konu daha açıp orada da bu konuyu açıklamaya çalışmayın.

hkn34
07 Mart 2015, 13:37
birincisi murat kardesım bu konunun en can alıcı noktası olan hata yaparak benı katıl yapıpta aılemın ve benım hayatımı mahvetme demenızden yola cıkarak sunu soylemek ıstıyorum duragan bır trafıkte arkanızda belıren ve sızı uyararak sızden cok az bır pay ısteyerek gecmek ısteyen bır ınsanı duruken nasıl altınıza alıp oldurebılırsınız merak ettım bu tutarsızlıklerından bırısı .

ıkıncı olarak trafık kuralları hakkında cogu verdıgınız bılgıler dogru olmasına ragmen kontrollu ve makul hızlarda aracların sagından veya solundan gecmek cok fazla bır rısk yaratmaz yeterkı bırbırını gecen suruculer bırbırlerınden haberdar olsun zaten bır arac surucusu kendısınden yol ısteyen bır araca kasıtlı bır sekılde sıkıstırıp yol vermıyorsa ben bunda art nıyet ararım kı sız boyle yapmıssınız zaten burada sıze yuklenen ınsanlarda bu hareketınızden rahatsız olup sıze tepkı verıyor. cunku bız ıstanbullular bu bahsettıgınız yolları cok ıyı bılıyor ve hergun kullandıgımöız ıcın sızın gıbı davranan suruculerıde cok ıyı bılıyoruz.

ucuncu olarak da sızı sınırlerıne hakım olamayan bır ınsan olarak tasvır edıyorum kafamda hakıkaten sızın ıcınızde potansıyel bır katıl var bence bana kızmayın ama acıl bır sekılde ofke kontrolu ıcın bır yetkılı kuruma muracat edın ben buardan sıze ve tum sıddet yanlısı ınsanlara buradan seslenıyorum trafıkte veya baska bır ortamda tanımadıgınız ınsanlarla lutfen agız munakasası bıle yapmayın boktan bır sebeple katıl olabılır ve ya ölebılırsınız , her ıkı durumdada hem ahıretınız hemde dunyanızı cehenneme cevırır ve gerıde bıraktıklarınızı cok kotu bır hayatla yanlız bır sekılde basbasa bırakırsınız.

lutfen bana kızmayın ama cogu tespıtınız dogru olmasına ragmen yanılıyorsunuz ( trafıkle ılgılı olarak ) bagzı durumlarda cogu kural kontrollu bır sekılde esnıyebılır ve hayat daha yasanılabılır hale gelır . bu hatalı sollama ve saglama konusunda haklısınız ama bırbırınden haberı olan gecıslerde bır kasıt yok ıse kolay kolay (makul hızlarda tabı) bır tehlke olmaz.

Nikkfurie
07 Mart 2015, 13:42
İstanbul da yoğun trafik de otomobil kullanan herkes bu arkadaşla aynı travmayı yaşıyor :mrgreen:

nereden mi biliyorum,köprüyü hergün bende kullanıyorum ve bazen otomobilimle gitmek zorunda kalıyorum iş nedeniyle malzemeler oluyor..

dur kalk dur kalk insanın nevri dönüyor,2teker kullanıcısı olarak ben otomobilde isem motorculara çok dikkat eder geçmeleri için koridor bırakırım..

araba ile giderken motorculara kızdığım tek şey, sağdaki motorcuya yol verirken lap diye solumada birinin girmesi yahu arkadaş yapma bunu

görüyorsun diğer yanımda motor var onun arkasından aynı koridordan devam et :joker:

Murat.K.
07 Mart 2015, 13:44
birincisi murat kardesım bu konunun en can alıcı noktası olan hata yaparak benı katıl yapıpta aılemın ve benım hayatımı mahvetme demenızden yola cıkarak sunu soylemek ıstıyorum duragan bır trafıkte arkanızda belıren ve sızı uyararak sızden cok az bır pay ısteyerek gecmek ısteyen bır ınsanı duruken nasıl altınıza alıp oldurebılırsınız merak ettım bu tutarsızlıklerından bırısı .

ıkıncı olarak trafık kuralları hakkında cogu verdıgınız bılgıler dogru olmasına ragmen kontrollu ve makul hızlarda aracların sagından veya solundan gecmek cok fazla bır rısk yaratmaz yeterkı bırbırını gecen suruculer bırbırlerınden haberdar olsun zaten bır arac surucusu kendısınden yol ısteyen bır araca kasıtlı bır sekılde sıkıstırıp yol vermıyorsa ben bunda art nıyet ararım kı sız boyle yapmıssınız zaten burada sıze yuklenen ınsanlarda bu hareketınızden rahatsız olup sıze tepkı verıyor. cunku bız ıstanbullular bu bahsettıgınız yolları cok ıyı bılıyor ve hergun kullandıgımöız ıcın sızın gıbı davranan suruculerıde cok ıyı bılıyoruz.

ucuncu olarak da sızı sınırlerıne hakım olamayan bır ınsan olarak tasvır edıyorum kafamda hakıkaten sızın ıcınızde potansıyel bır katıl var bence bana kızmayın ama acıl bır sekılde ofke kontrolu ıcın bır yetkılı kuruma muracat edın ben buardan sıze ve tum sıddet yanlısı ınsanlara buradan seslenıyorum trafıkte veya baska bır ortamda tanımadıgınız ınsanlarla lutfen agız munakasası bıle yapmayın boktan bır sebeple katıl olabılır ve ya ölebılırsınız , her ıkı durumdada hem ahıretınız hemde dunyanızı cehenneme cevırır ve gerıde bıraktıklarınızı cok kotu bır hayatla yanlız bır sekılde basbasa bırakırsınız.

lutfen bana kızmayın ama cogu tespıtınız dogru olmasına ragmen yanılıyorsunuz ( trafıkle ılgılı olarak ) bagzı durumlarda cogu kural kontrollu bır sekılde esnıyebılır ve hayat daha yasanılabılır hale gelır . bu hatalı sollama ve saglama konusunda haklısınız ama bırbırınden haberı olan gecıslerde bır kasıt yok ıse kolay kolay (makul hızlarda tabı) bır tehlke olmaz.

öncelikle normal yazıp çizen birine niye darılayım?

olayı yaşamadan bakıldığında sizin belirttiğiniz gib gözüküyor olay. ama gerçekten öyle bir pay vereyim gülümseyerek yoluma gideyim gibi bir durum mevcut değildi. ve inanın korktum adamın dengesiz sürüşünden. motor hamle yapıp duruyor hamle yapıp duruyor. yani aslına yazıp çizdiğim kadar bile kabul edilebilir bir durumu yoktu arkadaşın. zaten olsa konu buraya taşınmaz idi. bir ihtimal buradamı o vatandaş diye merak ederek tarih vs vererek konuyu açtım. artı geçebilecek olsa zaten solumdan da geçebilir idi. adam geçemiyordu! sığmaz! sığdıramazsınız!

gayet ciddi kalıplı bir enduro motordan bahsediyoruz burada. iki tarafında kocaman metal çantalar var adamın. bu adamın boyutları hiç bir koşul altında emniyet şeridi yok iken oradan geçmeye uygun değildi. dediğim gibi adamın zaten önünü görür görmez kesmedim. arkamda saçmaladıkça sağıma girmesine müsade etmedim.

öfke kontrolü konusunda inanın o boyutlarda bir adam değilim. kaldı ki tanımadan bu şekilde yorumlar yapmak hoş olmuyor....

tekoklava
07 Mart 2015, 14:03
o çelik jopunu al gerisini anladın

hkn34
07 Mart 2015, 14:04
sizi tabıkı tanımıyorum ve amacım sızı ıncıtmek degıl tabıkı.öfke konusunda yazdıklarınıza göre bu yorumu yaptım çünkü demir bir jop ıle hıc bırısıne vurdunuzmu bılmıyorum ama kafasına vurusanız hemen oldurme , vucuduna vurursanız ıc organlarda ıc kanama vasıtasıyla cıddı olum tehlıkesı bacaklarına veya koluna vurursanız da kesın kırıkla basbasa kalınır bunlarda basınıza bayagı bır iş açar . bakın ben bir insanın bir insana bunları sızın dedıgınız kadar kolay bır sekılde veya kendızı tasvır ettıgınız gıbı normal bır ınsanın yapabılecegı bır durum degıl eger boyle bır sınırlenme halınde bu dedıklerınızı gercekten yapabılecek kadar gozunuz kararıyorsa bır problem var demektır . dag basında ıssız bır yerde bılınmeyene karsı savunma hareketı degıl bu hakeza .

yol verme konusuna gelıncede arac ne kadar buyuk olursa olsun sız eger sagınızdan gelen ve yol ısteyen bır adama sola sınyal vererek ılk fırsatta sana yol verıcem acele etme gıbılerınden bazı hareketler yapsa ıdınız oda sınırlenmez ve sızı sıkıstırmaya devam etmez ıdı ama sız ne yaptınız gozgore gore onu saga sıkıstırıp gecmesını ıyıcen engelledınız tum konu bundan dolayı dallanıp budaklandı. kendızı yukarıdakı gıbı uzun uzadıya anlatmanıza ragmen ıfade edemıyorsunuz ve hatanız olmasına ragmen kabullenmıyorsunuz . tabı sızın durumda bıraz zor hem konu acıp ya ben hatalıymısım kusura bakmayın demek zor :) basta da dedıgım gıbı sıze asla saldırmıyor hos goru ıle yaklasıyor ve dostane bır sekılde fıkrımı sunuyorum sızı kırıyorsam tekrar özur dılerım.

KaanD
07 Mart 2015, 14:16
Arkadaş mesajımdan alıntı yapmış ancak alıntı yaparken mesajın yarısını silerek kendini haklı göstermeye çalışmış. Mesajın orijinali babam ruhsatlı tabancasını ekmek almaya gitmez ancak sizinde Çelik jopla inmeden önce tabancayı görme şansınız yok şeklindeydi.burda yazdığımı gerizekalılar hariç herkes anlar 'Çelik jopla ağlarken karşıdakinde ne olabileceğini düşünün' tarzında bir uyarıydı.

Yine belirttiğiniz yalan beyanda ilk mesajım olduğunu ve trol olduğumu ifade etmişssiniz. Bunu yaparken isteyen herkesin profilimi açıp mesaj geçmişimi,açtığım konulara bakabileceğini unutarak büyük bir hataya düşmüşsünüz.

Eli titremez çünkü mesleği gereği taşıyor,ki polis veya asker değil.ilgili yönetmeliği açıp kimlerin ruhsat alabildiğini öğrenin cahil cahil konuşmayın. Yine dediğim gibi siz Çelik jopla inmeden görmenize imkan yok.

Savunma yaparken karşıdakini karalayarak savunma yaparsanız daha çok dibe batarsınız.mesajları çarpıtmayın!kendinize göre kesip biçersek olmaz o işler!

hkn34
07 Mart 2015, 14:43
olayı yasayan sızsınız ben gormeden bu kadar yorum yaparak bıle tabıkı sıze haksızlık yapıyor olabılırım o andakı sartları anlattıgınız kadarı ıle fiilen kendı yasadıklarım ıle harmanlayıp buradan yorumluyor ve fıkır beyan edıyorum yanılıyor olabılırım kusura bakmayın . hakkınız helal edın sızı kırmak ıstemem .

benım derdım ıstanbul trafıgı ve motosıkletlerı aracdan saymıyan sorumusuz suruculer ( emınım sız onlardan degılsınız ) ama daha once de dedım serıt kullanımlarında aracların sagından veya solundan kontrollu ve makul hızda gereklı ıkazları yaparak gecmekte bır sıkıntı olmaz . benım lafım buna ragmen gormesıne ragmen sıkıstıran otomobıl suruculerıne, olay orda patlıyo zaten.

yasdal
07 Mart 2015, 14:53
ahmaklığınız mı mallığınız mı bilemem o sizin kendi takdiriniz! ancak belirtmeden geçemeyeceğim sizin egonuzunda benimkinden aşağı kalır yanı yokmuş hani. haklı çıkmak sizin içinde gayet önemliymiş. önünüze bu kadar detaylı konanı bile mabadınızdan okumak için çaba sarf etmişiniz! açıkcası pekte umursamıyorum artık TROLL leri

İşin buraya geleceği belliydi. Yüksek ego ve kontrolsüz kişilik tahlilimde yanılmamışım.

kinqdai
07 Mart 2015, 14:57
Buralar değerlenir.

tekoklava
07 Mart 2015, 15:01
İnanın yazdıklarınıza kırılıyorum bir üstünüzde ki adam şunu yazmış "o çelik Jopu al gerisini anladın sen"

Şimdi adama diyeceğim ki haklısın gerisini anladım o çelik Jopu alıp sana monte etmem lazım ama sizin aksinize homoseksüel değilim erkeklerden Cinsel anlamda hoşlanmıyorum :) şimdi bunu yazınca ben kötü oluyorum

Hatam yok kusursuzum demedim aksine yukarıda belirttim benimde hatalarım var.

İş neye geliyor biliyor musunuz araç şoförü motora düşman motor söförü arabaya düşmana geliyor

Ben motor üzerinde aynı tepkiyi arabaya verdim diye yazsa idim burada beni alkış kıyamet karşılarlar idi.

Arkadaşlar tamamen duygusal yaklaşıyorlar kaldı ki bir çoğu aynı haltı yapıp haklı olmak istiyor.

2 tekerim var her yerden geçerim ben yazmak istiyor aslında.

Olayı ben mi yanlışım diye bir kaç kişi ile görüştüm tepkilerden sonra. Bire bir yazmak yerine fiilen anlatınca adamlar beni haklı buldular. Bir kaç tane apaçi beni eleştirmiş o da dert değil. Bu bir forum alt tarafı hüküm yeri değil.

Dünden sonra pekte umursamama kararı aldım zaten. Son bir kez detaylı yazayım ondan sonra küfür eden it kopuk ile uğraşmayalçcağım dedim.

Sizede üslubunuzdan dolayı teşekkür ederim. Herkes bu şekilde yazsa....

Ama ne yazık ki bu yukardan bakan abuk subuk yazan küfür eden karaktersizler çoğaldı burada.

Neyse koca bir hafta sonu var önümde. Çarşambadan perşembeden önce foruma bakmam her halde

bilader
senin memleket nere
burda millete süslü püflü laflar yazıyorsun kendini medeni eğitimli gibi yamalamaya çalışıyorsun
nedir bu kardeşim daha gol'ü ilk kelimeden yedin
elimi çelik jopa attım
senin küçükken jopla ilgili kötü anılarınmı var
her olayda jop arıyorsun elini atıyorsun
çokmu seviyorsun jopla oynamayı

hkn34
07 Mart 2015, 15:14
edep;edepsizlerin edepsizliklerine sabretmektir (mevlana)

yapmayın arkadaslar kırıcı olmayın.

celikat
07 Mart 2015, 15:15
sevgili murat k,

motosiklet.net sitesinde açılan bir başlıkta gördüğüm en uzun yazıyı yazmışsın ama içinde motosikletle ilgili neredeyse hiç bir şey yok. bu kadar uzun bir savunma yazısını ergenekon avukatları bile yazmamıştır.

gördüğüm kadarı ile ruh sağlığın pek yerinde değil. sana acilen bir psikoloğa görünmeni tavsiye ediyorum.

acil şifalar.

hkn34
07 Mart 2015, 15:28
murat arkadasımız bısey yasamıs onun anlattıklarına göre yorumladık kendı yasadıgımız durumlarla harmanladık fıkırlerımız beyan ettık . bende sıddetle ılgılı haddım olmayarak bazı tavsıyelerde bulundum ama daha fazla üstüne gitmeyelım keza tatsız kelımeler ve yapamıyacagımız iddalar havada ucusacak bıraz sonra o yuzden nacızane kısısel tavsıyem bırazdaha yapıcı bır sekılde kendısı ıle yazısırsak daha medenı olur .

tekoklava kardesım hos olmayan dıyologlar karsılıklı gerceklesıyor daha fazla uzatmayalım bence.

tekoklava
07 Mart 2015, 15:56
murat arkadasımız bısey yasamıs onun anlattıklarına göre yorumladık kendı yasadıgımız durumlarla harmanladık fıkırlerımız beyan ettık . bende sıddetle ılgılı haddım olmayarak bazı tavsıyelerde bulundum ama daha fazla üstüne gitmeyelım keza tatsız kelımeler ve yapamıyacagımız iddalar havada ucusacak bıraz sonra o yuzden nacızane kısısel tavsıyem bırazdaha yapıcı bır sekılde kendısı ıle yazısırsak daha medenı olur .

tekoklava kardesım hos olmayan dıyologlar karsılıklı gerceklesıyor daha fazla uzatmayalım bence.

hakan kardeşim haklısın
butür polemikleri hiç sevmem aslında
ama bir yere kadar
ne demek (((elimi çelik jopa attım))) nasıl bir ilkelliktir bu
bu tür cahil egitimsiz kişiliksiz insanlara birazda haddini bildirmek gerek
yahu hiç düşünmüyorsun yanımda karım çocuğum var diyorsun
hadi adam durdu sen indin elinde ((çelik jopunla)) adam çıkardı belinden 2 tane sıktı oldumu şimdi
veya sen adama geçirdin kafasına ((çelik jopunla)) adam öldü sen girdin 20 sene içeri kendine acımıyorsun karın çocuğun?
nedir bu insanlardaki şiddet hayvanlar bile kavga etmeden iletişime geçerler
benim kızdıgım mevzu budur

karacabeg
07 Mart 2015, 15:56
kendisine saygısını yitirmeyen insan, başkalarına saygısızlık yapmazken ona yapılmasını hazmedemiyor. Haklıda ona yapılmış bir haksızlık bu susmak alttan almak zorunda da değil. Herkes üslubuna dikkat etmeli forumda kimse şöylesin böylesin tarzında yargılama hakkına sahip değil. Benim düşüncem deyip herşeyi altına yazamaz. Kimsede kimseyi tehdit edemez. Oluyorsa da forum yetkililerin varlığını görmek isteriz. Yoksa forumda konuların altına garip yorumlar yapan kişiler dışında kimse aktif olmaz.
Bu mesajıda şahsileştirmeyin gayet genel ve tüm forumlar için bir geçerlidir.

Bune
07 Mart 2015, 16:18
http://2.bp.blogspot.com/-dPauKSVbt50/UvYDyG5rtgI/AAAAAAAABN8/ZIHb93DrENI/s1600/ilber-ortayli-caps-cahil.jpg

http://i.hizliresim.com/LpRbyZ.jpg


https://www.youtube.com/watch?v=xIwK7nykfCQ

hkn34
07 Mart 2015, 16:26
hakan kardeşim haklısın
butür polemikleri hiç sevmem aslında
ama bir yere kadar
ne demek (((elimi çelik jopa attım))) nasıl bir ilkelliktir bu
bu tür cahil egitimsiz kişiliksiz insanlara birazda haddini bildirmek gerek
yahu hiç düşünmüyorsun yanımda karım çocuğum var diyorsun
hadi adam durdu sen indin elinde ((çelik jopunla)) adam çıkardı belinden 2 tane sıktı oldumu şimdi
veya sen adama geçirdin kafasına ((çelik jopunla)) adam öldü sen girdin 20 sene içeri kendine acımıyorsun karın çocuğun?
nedir bu insanlardaki şiddet hayvanlar bile kavga etmeden iletişime geçerler
benim kızdıgım mevzu budur

olsun genede edeplı yazısmak gerekır kardesım . oda muhtemelen sınırle o tur davranıslara gırmıs bellı . tabıkı bu zamanda kımseyle hırlasmamak lazım zaten bunuda oncekı yazdıklarımda soyledım ama tabıı herkezın dusuncesı bır degıl. kımılerı adam oldurmeyı kolay sanıyor ama yanılıyor ...

Taner YILMAZ
07 Mart 2015, 16:39
15-20 sene olmuştur. Gölcük içinden geçen anayol kenarında sigara almak için durmuştum.
Büfeden çıkarken bir TIR'ın korna sesleriyle kapıya çıktık.

TIR birden durdu. Hemen önüne acı fren yaparak bir Mercedes durdu.
TIR'daki abi küfürlerle elinde beyzbol sopasıyla aşağı atladı.
Mercedes'ten inen adam gayet sakin belinden silahı çıkardı adamın ayaklarına sıktı bindi gitti.
Sonra o adam bulundumu bilmiyorum ama kurşunu yedikten sonra bulunsa ne olur?
Yada kurşunu kafasına da yiyebilirdi.
Yani sen çelik jopla inersin adam kafana bir sıkar olur biter...
Sadece trafikte değil her zaman sakin olmakta fayda var..Eşkiyalık imrenilecek bir şey değil.

EldekiDebryj
07 Mart 2015, 16:51
O değilde ben çok üzülüyorum bu trafikte yol verme olsun vs diger butun kavgalara.
Sinirleniyoruz ,bende kızıyorumda birbirini öldürmeye ,yaralamaya varacak kadar hatta niyetlenecek kadar olmamalı
Bizde eşimle trafikte giderken ,eşim fevri oluyor bazen "vaay beni ölduruyordun vs " diyip davranabiliyor tartismak için ben diyorum ki
Yapma!
Tamam hatalı ,tamam canina kast etti bilerek veya bilmeyerek ama inip o sinirle kavga edersen belkide kazadan yirttigin halde kavgada başına birsey gelecek yapma! Bırak gitsin, bırak geçsin
Çunku, biliyorum ki biçok hasta insan arabada jop,silah vs taşıyor kullanmaktanda çekinmiyor ,benim eşimse hicbisey tasimaz boş gezer ama insanlar o kadar hasta ki ne konusabilirsin ne tartisabilirsin eli hemen silaha bicaga gider yazık cidden yazık

Burda olayla ilgili bir yorumda bulunmuyorum ama bu sehir icinde salihli vs gezmek ortalığın ne kadar berbat olduğunu bi kez daha gosterdi

Biyturs_OnSr
07 Mart 2015, 16:56
Öncelikle geçmiş olsun, çok haklısınız. Bazı motorcularda maalesef ben motor sürüyorum heryerden geçerim kafası oluyor.

Fakat konu başlığı değiştirilmeli, revize dediğimizde çok geniş bir alanı kapsıyor, başlığı okuyunca kötü bir şekilde eleştirecektim ki konu içeriğini okuyunca anladım. İyi sürüşler ;)

Darkfriairs
07 Mart 2015, 18:58
Sakin ol şampiyon. "Besmele" ile başlacaaksın yola,"La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil'Aziym" diyecek, gülümseyecek yol vereceksin. Çok zor değil. Allah yolları açar. Sakin.

KaanD
07 Mart 2015, 20:53
Murat K, silah var diyince ne ergenliğimi bıraktın ne de trollugumu benim tek cümleyle anlatmaya çalıştığım durumu tekoklava ve Taner YILMAZ kardeşlerim uzunca anlatmışlar umarım idrak edebilmişssindir.seni çekip vuranda ceza almaz jopla indiğin için.

Son olarak sana haklısın demeden susmayacaksın galiba? Sen haklısın,hata bende sana laf anlatmaya çalıştım

mete_han
07 Mart 2015, 21:16
konu neden bu kadar uzamış gerçekten anlamak güç...özelden ne yazışıldı bilemiyorum ama tatsız şeyler olmuş olabilir...


kendimle alakalı olan konuyada açıklık getireyim..


ben genelde polemiğin başı olarak anılırım MT Yönetimi tarafından kafası ezilecekler top 5 listesinde hep ilk üçde oldum...:P

o yüzden konunun başıyla sonunu okurum derken o konuda sanki polemiği ben başlatmışım gibi algıladım kendimi bir an...ulen adamlar haklı olaya ters açıyla baktığım için sanki yine polemik çıkaracağım hissine kapıldım...


ama orta sayfalara baktığımda benim gibi düiünen birileri varmış...bu duruma sevindim..yalnız olmadığım hissettim ve 10 yıllık polemiklerin efendisi damgasını yemiş olmayı hiç haketmedim sanki..:P

önceden tüm konuları detaylı inceler okur kurcalardım ..yön verirdim...ama şimdi genelde konunun başını okuyorum ve yorumumu yapıp geri dönmeyi dahi unutuyorum...


ve galiba beni konuyla alakasız olarak diğer sayfaları okumadığım için suçluyorsun...:P

bende zamanında çok olayı kişiselleştirdim ama bu konu gerçekten saptırılmaya müsait olmayan bir konu...yapılan şeyin yanlış olduğu dah afarklı nasıl anlatılabilir ki..veya özeldne tehditleşme veya herneyse bunlara ne gerek vardı...

celikat
07 Mart 2015, 21:21
Ben revize versiyon 2.0 adlı bir başlık bekliyorum murat k dan.

C.Kaan
07 Mart 2015, 21:27
Memleket yanıyor, sülalemizi şaabıyolar desek bu kadar tartışan olmaz anasını satayım.

eraksoy
07 Mart 2015, 21:30
Bunlar hep suçluluk duygusundan kaynaklanıyor.

KaanD
07 Mart 2015, 21:31
En sinir olduğum olay Murat K nin yazdığım mesajın yarsını silip alıntı yaparak mesajımı çarpıtması oldu hiç bir iyi niyetli insan bunu yapmaz

eraksoy
07 Mart 2015, 21:37
Ben en çok şu motosikletli arkadaşı merak ediyorum. Büyük ihtimalle bu forum da ve bu mesajı okudu ama kendisi olduğunu bilmiyor. Arkadaşın direksiyon başında yaşadığı gayal gücünü. O motosikleti üzerin de yaşamamış olmalı.

tuna_tour
07 Mart 2015, 21:41
Murat K efendi benim yazdığımı tehdit gibi algılamış ama ben trafikte geçemediğim noktada vizörümü açıp yol vermesini rica ediyorum sürücüden, rica ettiğim içinde yolu açmayan sürücüye daha denk gelmedim, telefon numarasını bana da göndermiş kendisi neyin peşindeyse artık, anlayamadığını sana tekrar anlatayım trafikte karşına çıkan herkes benim gibi olmaz elinden copu alır seni bi temiz döver hem rencide olursun ailenin yanında hem onların üzülmesine neden olursun hemde sopayı yersin bana telefonu gönderme doktora git murat efendi

celikat
07 Mart 2015, 21:49
Tuna tour sanada mi telefonunu yollamış bu komedi dükkanı? Bu arkadaş çok sağlam bir dayak yememiş benim anladığım kadarıyla. Bir gün bu arkadaşı alır bir kaç zibidi arasına, süper turnike yaparlar, sonra gelir buraya topic açar revize 32 diye. İnşallah başına böyle bir şey gelmez, hele ki eşi ve çocuğunun gözü önünde hiç olmamasını dilerim.

Burada senin iyiliğin için tavsiyelerde bulunan değerli arkadaslara atarlanmaman gerektiğini de inşallah anlamışsındır.

Aynen benim de yukarıda yazdığım gibi acilen tedavi görmesi lazım bu arkadaşın.

mete_han
07 Mart 2015, 21:56
bende araya kaynadım.... :P

celikat
07 Mart 2015, 22:08
bende araya kaynadım.... :P

Mete han araya kaynak yapma polemik çıkabilir.

mete_han
07 Mart 2015, 22:16
konunun tamamını okumadığım için fırça yedim...buna inanamıyorum...:P

celikat
07 Mart 2015, 22:23
Arkadaş fena atarli yahu, böylesi görülmedi.

atillatopal9
07 Mart 2015, 22:24
konu ne kadar çılgılaşmış yahu. sakin forum halkı..
geçenlerde mt7 buluşması olacaktı kazlıçeşme de.
3 ay oldu herhalde.
kız arkadaşımı aldım gittim, park halinde de uzun yol otobüsleri var. hangi firmaydı hatırlamıyorum.
dengesiz sola sinyal verdi ama yol benim, geçtim darda yol. şere***z herif beni gördü genede yola daldı. kornaya bastım o bastı, ben bastım o bastı, ben gene bastım o gene bastı. motoru yanına çektim oda yanıma geldi camdan dışarı çıktı.
ben artistleniyorum tabi, haklıyım ya hani.
adam başladı tehtitlere seni burda deşerim. seni öldürürüm. elimi kana bulama çocuk bas git. dedim "öldür ulan" " adammısın sen " deyip adamı iyice alevlendirdim.
( bunu espiri olarak algılamayın, adamı sinirlendirmek gibi nedenim yoktu. arkamda kız arkadaşım varken onun canını tehlikeye atacak her çıkışta deli gibi sinirlenirim )
adam çıkardı silahı, vurayım mı lan " yavşak " dedi.
o sıra gaza bi bastım. ya Allah dedim arkama bakmadan vutututuututututu
o gün ogündür, vallah önüme kırsalar selamın aleyküm abi deyip kaçıp gidiyorum.

ama o gün,
işin garip yanı. arkamda ki kız arkadaşım " polis ".
suskunluğumuzun sebebi var, hemen büroyu arıyoruz. bir ekip geliyor. plakayı da almıştık. gelen polisler bizim hatunun kankileri.
silaha el koyuldu, tehtiten dolayı ve polise silah doğrultmaktan dolayı 6 ay içeride yattı. otobüsüne el konuldu trafiği tehti de atmaktan,
sonra çalıştığı firmadan kovuldu. hanımı geldi yanıma, şikayeti geri çekin diye. çocuğunu görünce vicdanım el vermedi çektim ama, anca tazminattan kurtuldu. devletin polisine silah çektiği için tutanağı yırtamadık.

sansürlediğim ve atladığım bir kısım var.
ekip aracı gelince bizde yanına gittik. polisler silahı aldıktan sonra, ben bir otobüsün içine girdim.
bana silah çeken otobüs şöförünü güzelce patakladım. hemde çıplak yumruklarımla. öyle sinir attım ki " oh " dedim.
sağolsun polis amcalarında o sıra oksijene ihtiyacı vardı, dışarı çıkı verdi.

kısacası arkadaşlar,
ne zaman ne olduğunu bilemeyiz.
kime rastlayacağımızı, karşımızda ki insanı bilemeyiz.
biraz daha dikkat.

eraksoy
07 Mart 2015, 22:32
Atilla plakanı verde seni görürsek silah çekmeyelim.

berkcigdem
07 Mart 2015, 22:39
Öncelikle trafikte yaşanan ufacık ufacık bir tartışma gidilen mesafe 1 köprü yani. Herneyse öncelikle böyle küçücük bir olay teeee buralara nasıl geldi anlayamadım.

Ben size güzel bir cevap veriyim Murat Bey belki ilginizi çeker.

Her gün köprüyü kullanıyorum karşıya gidip geliyorum. Anadolu yakasında ikametgah ediyorum. Öncelikle bakın köprüden geçerken en sağ şeridi kullanıyoruz o küçücük daracık emniyet şeridi çizgisi üzerinden yada 5 cm solundan yada sağından gidiyoruz o çizginin. En sağ şeridi ortalayıp nizami bir şekilde gider iseniz aracın sağı ile bariyerler arasında 1- 1.5 metre genişliğinde boşluk var.Bu dediğim yoldan bir motorun geçmemesi imkansız istediğiniz kadar çanta vs takın goldwing bile oradan gidiyor. Buradan şu durum çıkıyor motorlu arkadaş sizin arkanıza kadar gelmiş demekki sizin gerinizde bulunan araçları geçebilmiş ama sizi geçemiyor. Hata sizde olabilir mi ? Evet sizden yol istiyor aracı 10 cm sağa almanız emin olun yan şeridinizdeki riske etmez o şeritler arası iki araç arası 1 metre fark var. Demekki neymiş yol verebilceğiniz yer var iken siz vermemişsiniz yada şeridin ortasından gitmiyor bariyerlere yakın gidiyordunuz. Şimdi bana yok öyle yok böyle demenize gerek yok bunların hepsini biliyoruz. Sağa sinyalinizi vermişsiniz çocuğunuz için vs güzel sinayi verdiniz peki düşünüyormusunuz sağa giriceğiniz yerde genişlik var bu motor hala sizi neden geçemiyor çünkü onu oraya doğru sıkıştırmışsınız ve geçebiliceği alanı işgal etmişsiniz. Bence biraz böyle düşünün yolunuz düşerse gözlemleyin yolu dediğim şeyi çok iyi anlıcaksınız.

Bakın beyfendi sizde motor kullanıyorsunuz bende araç kullanıyorum size böyle birşey yapsam hoşunuza gider mi ? Yanlış anlamayında lütfen motor kullanan insanlarda hata yapıyor hiç birimiz melek değiliz. Ben olay yaşanır iken sizinle beraber olmadığım için sadece sizin anlattığınız kadarıyla yorum yapabilirim. Fakat iğneyide biraz kendinize batırın.

Şimdi gelelim benim en gıcık olduğum yere.Buraya kadar " bey " " beyfendi " diye hitap ettim ve hiç bir saygısızlık yapmadım size fakat bundan sonrası ağırınıza giderse kusura bakmayın. Elinizi jopa atmışsınız. Aferin madalya takıcaklar sana yavrum.Bunu her zaman deneme lakin benim gibi kendini savunma eğitimini almış yada benden daha beteri karşına çıkar önce seni güzelce bir şekile sokar. sonra sana yemin ederim çelik jopun gibi kaskatı gezersin aylarca canım.

Hayatta kal !!

sezerh
07 Mart 2015, 22:42
sayın hayabusa sahibi çelikat nickli üye abimiz. 233 km ile geçip dünyayı kurtarmışsın. iyiki geçmişsin ya bravooo ::biggrinn. konuyu bukadar uzatmasının sebebi bence arkadaşın haklı olması. ben motosiklet üzerinde sizin kadar vakit geçirmemiş bi insanım. uzun yıllardır 4 teker üzerşndeyim. her gün onlarca km gidip geliyorum. şöförlerin napıcağı belli olmuyo.2 saniyelik bi hapşırma sonucu bile yanllıştıkla direksyonu kırabiliyo. motor enduro vari bir motor. çantalı. bu ince bir bisiklet gibi olan motorlardan değil. adam siz geçesiniz diye zorla sağa yada sola çekilmek zorunda değil. ya yandaki araba aniden bir şeyden kaçmak için sana(motosiklete yol vermek içinçekilen arabaya) girip kaza yaparsa 2 araba pert+ motorsiklet sürücüsü komada.. acelenin ne lüzümü var. bi üyemizin bi imzası vardı yanlış hatırlamıyosam ( motosiklet sürerken tam orada olucaksın. ne ilerisinde ..)
hakan kardeşim haklısın
butür polemikleri hiç sevmem aslında
ama bir yere kadar
ne demek (((elimi çelik jopa attım))) nasıl bir ilkelliktir bu
bu tür cahil egitimsiz kişiliksiz insanlara birazda haddini bildirmek gerek
yahu hiç düşünmüyorsun yanımda karım çocuğum var diyorsun
hadi adam durdu sen indin elinde ((çelik jopunla)) adam çıkardı belinden 2 tane sıktı oldumu şimdi
veya sen adama geçirdin kafasına ((çelik jopunla)) adam öldü sen girdin 20 sene içeri kendine acımıyorsun karın çocuğun?
nedir bu insanlardaki şiddet hayvanlar bile kavga etmeden iletişime geçerler
benim kızdıgım mevzu budur
kardeşim jopa sarılmasınınsebebi insan adlı varlığkın iç güdüsel olarak savunma mekanızması. bunun sebebi daha önce bir kızıl derili kabilesinden arkadaşlar (benim gözümde öyle yakın zamandan beri):)arabalara çok fazla zarar verdikleri için.

arkadaş zaten motor üzerinde olan birisi. yani bilinçli biri. bence olayı çok uzatmanın lüzümu yok.bu arada eraksoy komik bi yaklaşım olmuş :))ölmek için motora binmeyin arkadaşlar. saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:40 ----------

bu ne tehditler hacı. herkes uzakdoğu dövüş sanatlarını yakından eğitim almış herhal :)

celikat
07 Mart 2015, 22:44
bu forumda herkes uzak doğu dövüş sanatları ustası ya la? Bir tek ben mi tıfılım be?

atillatopal9
07 Mart 2015, 22:46
bu forumda herkes uzak doğu dövüş sanatları ustası ya la? Bir tek ben mi tıfılım be?

Reis bende çok tıfılım he,
hiç kavgaya karışmadım desem yalan olmaz.
hatta kavga oldu mu araklarım. :) :) :)

berkcigdem
07 Mart 2015, 22:48
sayın hayabusa sahibi çelikat nickli üye abimiz. 233 km ile geçip dünyayı kurtarmışsın. iyiki geçmişsin ya bravooo ::biggrinn. konuyu bukadar uzatmasının sebebi bence arkadaşın haklı olması. ben motosiklet üzerinde sizin kadar vakit geçirmemiş bi insanım. uzun yıllardır 4 teker üzerşndeyim. her gün onlarca km gidip geliyorum. şöförlerin napıcağı belli olmuyo.2 saniyelik bi hapşırma sonucu bile yanllıştıkla direksyonu kırabiliyo. motor enduro vari bir motor. çantalı. bu ince bir bisiklet gibi olan motorlardan değil. adam siz geçesiniz diye zorla sağa yada sola çekilmek zorunda değil. ya yandaki araba aniden bir şeyden kaçmak için sana(motosiklete yol vermek içinçekilen arabaya) girip kaza yaparsa 2 araba pert+ motorsiklet sürücüsü komada.. acelenin ne lüzümü var. bi üyemizin bi imzası vardı yanlış hatırlamıyosam ( motosiklet sürerken tam orada olucaksın. ne ilerisinde ..)
kardeşim jopa sarılmasınınsebebi insan adlı varlığkın iç güdüsel olarak savunma mekanızması. bunun sebebi daha önce bir kızıl derili kabilesinden arkadaşlar (benim gözümde öyle yakın zamandan beri):)arabalara çok fazla zarar verdikleri için.

arkadaş zaten motor üzerinde olan birisi. yani bilinçli biri. bence olayı çok uzatmanın lüzümu yok.bu arada eraksoy komik bi yaklaşım olmuş :))ölmek için motora binmeyin arkadaşlar. saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:40 ----------

bu ne tehditler hacı. herkes uzakdoğu dövüş sanatlarını yakından eğitim almış herhal :)


tehdit eden bir mesaj gördüysen baya yanlış algılamışsın olayı. evet eğitim aldım ve halada çok nadir olsa spor amaçlı ayda 1 kez gidiyorum hala.8 yıldır kick boks eğitimi alıyorum. kusura bakmayın ama karşıma birisi jopla gelirse buyur abi gel vur demem... taşıdığı şey suç aleti haberin var mı ? onu kullandığı için aylarca hapiste kalabilir. suçlu veya suçsuz bundan bahsetmiyorum. ayrıca benı tanımıyorsun etmiyorsun hacı falan diye hitap etme lütfen. ismimi kullanman yeterli olur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------


bu forumda herkes uzak doğu dövüş sanatları ustası ya la? Bir tek ben mi tıfılım be?


yok be bende tıfılım :D öle kaslı maslı bir vücudum yok :) ama 8 yıldır kick boks eğitimi alıyorum. kendimi savunmak adına. bir arkadaş daha vardı hatta benden yaşça büyük askerdi hemde. oda eğitimi olanlardan :)

sezerh
07 Mart 2015, 22:51
mesajı sadece senin için yazmadım berkçiğdem. üzerine alındıysan özür dilerim.hacı derken kendi kendime yazmıştım. herhangi biirine hacı dememilştim yani. hata bende yorum size denk geldi :)ayrıca sayın berkçiğdem adam polis olabilir. güvenlik görevlisi olabilir, kasasp olabilir :) yani taşımasında bi sıkıntı olmaz. hatta polisse sizin başınız yanar dayak deseniz bile onu tehdit ederseniz :D

*mesaj imla haatalarından ve 120 sn kuralından dolayı dolayı editlenmiştir,saygılar

berkcigdem
07 Mart 2015, 22:53
mesajı sadece senin için yazmadım berkçiğdem. üzerine alındıysan özür dilerim.hacı derken kendi kendime yazmıştım. herhangi biirine hacı dememilştim yani. hata bende yorum size denk geldi :)

kusura bakma o zaman ben bana dediğini varsayarak öle yazdım.

Madem bu konu hakkında yazarken son olarak bu konuyla alakalı sana Hayatta Kal !! diyip kaçıyorum bu konudan :D

Çelikat bu arada senin geçen benzincide başına gelen olaya sesli güldüm kusura bakma... geçmiş olsun..

Benzinciden varsa güvenlik kamerası kayıtlarını al komik bir hatıra olur :)

sezerh
07 Mart 2015, 22:55
adam motoru viteste bırakmış napsın :mrgreen::P

efendy06
07 Mart 2015, 22:55
Dağılın uleynnn diye gelecek Kadir İnanır şimdi :queen:

Ya bu forum dostluk için kullanılmıyor mu? Ne o öyle numara göndermeler falan? Ben tıfıl değilim, valla şirketin terazi 3 hane gösteriyo, boy da orantılı, eh, kavgada da iyiyimdir de mevzu ne? Sen haklısın demedi diye yahut sen haksızsın dedi diye, ne bileyim, başlığıma şunu yazdı diye kavga edilir mi yahu?

Netice, bazen bende gıcık oluyorum sağımdan geçen motorculara. Abi en sağdayım ya, bazen atlıyorum aynayı, çok defa son anda (allahtan direksiyonu oynatmadan ayna kontrolü yaparım hep) görmüşümdür pizzacıları. Riske değmez, 3-5 dk için. Kavgaya da değmez. Motosiklet özgürlüktür, saygıdır, sevgidir. Bunu unutmayalım.

Celikat: Abi köprüden öyle geçilir mi? Sen iyisindir de o köprüler miladdan kalma, sallanıyor, sen gene yavaş geç.

neonxc
07 Mart 2015, 22:59
2013 yılı olması gerekti sanırım, Ankara da en çok cinayet trafikte çıkan tartışmalardan işlenmiş.
Altın elbiseli adam trafikteki sürücülerin 4 yaşındaki bir çocuğun muhakkame gücü ile hareket ettiğini bir yerde okduduğunu söylemişti.

Şöyle konuşmalara bakıyorum da bir birini vurmalar kesmeler falan. Ölümü hapishaneyi oyun sanıyorsunuz sanırım.

Trafikte bende bir kaç kez kaza yapmama sebebiyet veren insalarla ışıkta ya da başka bir şekilde karşılaşma imkanım oldu. Beyefenfdi farketmediniz sanırım ama az önce kaza yapıyordum diyerek ten cümleye girdim ve özür dilediler. Bu bir kaç kez oldu, onun dışında da kaza olmamışsa hiç muhattap olmam gazlar giderim. Yol isteyene de her zaman yol veririm.

Son bir kaç aydır motosiklet te kullanmaya başladım. Trafikteki araçların hızı 0km düşmedikçe kolay kolay aralara girmiyorum. Yol verenlere fırsat buldukça başımı öne eğerek teşekkür ediyorum. Yol vermeyenlere ise durup montumu falan düzeltiyorum o yol verene kadar.


Ben numara vermiyeceğim, ama yeşil ninja 250sl motorum ve, siyah yeşil montum ve yine yeşil AGV k4 kaskımdan beni tanıyabilirsiniz. Trafikte beni görürseniz selam verin :) vaktimiz olursa size bir kahve ısmarlarım :)

berkcigdem
07 Mart 2015, 23:00
adam motoru viteste bırakmış napsın :mrgreen::P

scooter ile yaptı onu =)

sezerh
07 Mart 2015, 23:02
işin esprisi orda zaten. konuyu okursa yorumlardan ne demek istediğimi anlıcaksınız :D zaten busada viteste bıraksa direk stop ederdi :D