PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorun çizilmesini önlemek için ne yapılabilir?



Bune
07 Mart 2015, 10:52
Arkadaşlar herkese merhaba, motorumu asansör işi yapan bi işyerinin deposuna koyuyorum adamlar sağolsun izin verdiler içim rahat hemen eviminde karşısında ama şöyle bi sıkıntı var bu arkadaşların ne zaman malzeme getireceği ve indirip bindireceği belli olmuyor kalın demirler taşıyorlar bi kaç kez motorumun deposu bu demirlerle tanışıp çizikler almıştı o zamanlar sağlık olsun adamlar bana kapılarını açtı bunun lafını etmek büyük eşşeklik olur dedim ve sustum ama şimdi R25 alacağım hem siyah daha çok çiziliyor hem de grenajları olduğu için daha çok masraf çıkartır.

Depo 50 metrekare bazı zamanlar ağzına kadar doluyor bende motoru hep en boş yer olarak gördüğüm bi köşeye koymaya çalışıyorum ama işte malzemenin nerden nereye konacağı belli olmuyor bazen motorun dibindeki duvar kenarına bile konabiliyor bi yere sığmadığı için. Şimdi ben kendi çapımda nasıl bir önlem alabilirim motorun çizilmesini önlemek için? Yağmur brandalarından almayı düşünüyorum ama tahminim sivri bişey gelse onlarda delinip çizilebilir herhalde. Bu olay çok sık olmuyor ama yine de bi şekilde önlem almam lazım, bu şekilde motorunu koruyan yada aklında bi fikir olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

Atakan121
07 Mart 2015, 11:26
-Tank kılıfı (hem cepli olanlar kullanışlı)
-Branda

Freye
07 Mart 2015, 11:33
branda en iyisi bence yada deponun bahçesi varsa bahçenin en az kullanılan yerine falan adamlara söyleyip oraya ufak bir garaj yaptıra bilirsin :)

PysLre
07 Mart 2015, 11:55
Malzemeyi indirdikleri ve kapıdan sokarken sağda veya solda duvar varsa oraya yakın koy. Malzeme nasıl olsa büyük bişey olduğundan kapıdan sokarken düz şekilde girecekler. Gerçi sen düşünmüş denemiş olabilirsin ben yinede paylaşaym dedim. Onun dışında brandanın içine karton kutularla destek yaparsan ilk darbeyi engellemekte etkili olur

Bune
07 Mart 2015, 16:03
Tankı kılıfı olmaz diye biliyorum böyle grenajlı motorlara, depo bi binanın alt katı bahçesi filan yok hemen girişte kapının kenarına doğru bırakıyorum duvar dibinde ama dediğim gibi bazen adım atacak yer olmuyor depoda, yalnız karton kutu yazınca aklıma geldi belki o brandanın içine karton gibi kalın bir bez diktirebilirim böylece karton gibi etkili olur özellikle hassas parçaların olduğu yere yaptırırsam pek bir sorun olmaz sanırım.

El elden üstündür bu yüzden seviyorum forumu aklıma gelmeyen bişeyi başkası söyleyebiliyor teşekkürler yardımlarınız için. :cat: