PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet ile nasıl yanlanır



tolqaa1
06 Mart 2015, 18:12
Bende ybr var ırc lastiğe sahip bununla yanlanır mı yanlanırsa nasıl olur ne tarz zeminde olur ?

okan4037
06 Mart 2015, 18:19
zemine lastiğine ve motosikletine bağlı bi durum. zemine çok dikkat etmeniz gerekiyor kaygan değilse veya lastiğiniz iyiyse yanlayayım derken bir anda kendinizi tekerde bulabilirsiniz deneme yanılmayla öğrenebilirsiniz ancak trafikte şov amaçlı yapmazsınız umarım

phradrel
06 Mart 2015, 18:25
motosikletle yanlamanın bir tekniği var; internette bolca döküman olmalı, detaylıca okumanızı öneririm. ancak 400cc altı motosikeltlerle asfaltta biraz zor. viraja girerken vites küçülterek debriyaj fren vs kullanılıyordu sanırım. bu şekilde arka tekerin hızı değiştiriliyor ve kontrollü bir şekilde virajdan daha hızlı çıkmanız için size avantaj sağlıyor.

yalnız benim dediğim biraz supermoto işi oldu keza motogp de böyle bir şey göremezsiniz :)

ama daha az güçlü motosikletlerle yanlayan arkadaşlar da var. arka lastiğin tutuşunu azaltıp (motorda da oynamayapıyorlar) yerden kesilmesini sağlıyorlar. stuntçı arkadaşlar daha iyi bilgi verecektir.

nylon sert lastiklerle (yolu tutmayan) yapılanları saymıyorum. onalr istemsiz oluyor zaten :):):)

sezerh
06 Mart 2015, 18:59
ybr ile yapmayı düşündüğünüze göreapaçilik varmı birz??

m1t0
06 Mart 2015, 19:01
http://img-9gag-ftw.9cache.com/photo/abyYLB9_460sv.mp4

kinqdai
06 Mart 2015, 19:40
ybr ile yapmayı düşündüğünüze göreapaçilik varmı birz??

Ne yani kardaş şimdi çok güzel bi motor olmadan böyle hareketleri yapamıyormuyuz bunumu demek istiyon bence öyle demek istiyon. Kimseyi eleştirme hakkın yok senin burda. Adamın imkanı bu kadar bundan yararlanmak istiyor. Bir arkadaşımızda 125 Drift i Şov motor(stuntbike) u yapıp çok güzel hareketler yapıyordu. Düşük CC ye karşı şu ön yargınızı yenin bir kere. Ayrıca motosikleti olmayan birinin böyle boş boş insanların canını sıkmak için eleştiri yapmasıda çok saçma. Başka yere gidin insanların canını sıkmak için gelip gidip dolaşmayın şu forumda.

Sabırsız
06 Mart 2015, 19:46
Hocam biraz zor birkeree zemin düz olması lazim heleki otopark âsfaltlari sabunlu gibi olursa super avantaj olur lastiklerinin irc yumuşak bir lastik bende irc kullanıyorum biraz işiniz zorlasabilir.

telike
06 Mart 2015, 19:48
ybr ile yapmayı düşündüğünüze göreapaçilik varmı birz??

yehhhuuuuu :D

sezerh
06 Mart 2015, 20:47
sayın kinqdai kardeş. motosiklet almamamın sebebi apaçi olmamam. ehliyet almadığım için gerek duymuyorum.küçük cc ye karşı bi düşmanlığım yok. bwlki eski mesajlarımı okuyanlar hayalimde cbr 125 olduğunu bilirler.motosiklet almamam beni ilgilendirir ayrıca. ybr 125 alıp yanlarsa motorun bazı aksamlarına zarar vericek. sonra bwenim gibi kardeşlerim abilerim yada kuryelik yapmaya başlıcak kişiler alıp başına bela alıcak. 2 gün sonra problemlerini yazmasın diye bir soruydu sadece.

ayrıca arkadaşın para durumu müsait. eski konularına bakarsan 7-8 e cbr almayı düşünüyomuş. hatta 1 ay önce felan 9 milayra çıkartmış bütçeyi. madem bukadar yanlamak istiyo. stunt motora uygun bi motor alır yada süpermoto alır kafası rahat eder.

atillatopal9
06 Mart 2015, 22:06
irc lastikle yanlamana gerek yok hocam. hafif viraj alırken motoru yatır zaten kayıyor lastik :) :) aman dikkat düşmede..

telike
06 Mart 2015, 23:45
kinqdai dostum. olay şöyle ki amacına göre hareket edeceksin. ucuza dertsiz tasasız her yere gideyim diyorsan ybr, hız istiyorsan r1, viraj yapacaksan smr, vites debriyaj derdim olmasın diyosan scooter, stunt yapayım diyosan speyşıl motorlar,

anlayacağın her tarz var aslında ama kalkıp debriyajlı motor sevmeyip ybr yi debriyajsız kullanır mısın? bunun gibi işte. ya da scooter ile stunt yapar mısın?

ben amacı dışında kullanmaya karşıyım arkadaş. sonra çatladı patladı oluyor. dandik oluyor.

giritli
06 Mart 2015, 23:53
Yanlama neymiş ya ne güzel ybr var işte bin motora fıtı fıtı git işte.Aksiyona gerek yok ayrıca arkadaşa apaçi denmiş çok ayıp çok:)