PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : topcase montajı coocase



drej73
07 Şubat 2015, 11:28
Slm arkadaşlar geçen gün bir topcase (coocase s48 astra) aldım montajını kendim yaptım ama elektrik sistemini tam yapamadım fren ışığını falan bağladım oldu ama alarm ve kumandadan kilit sistemini yapamadım siyah kabloyu şaseye, sarıyı fren lambasına, kırmızıyı nereye bağlıcamı bulamadım nereye bagladıysamda olmadı bende direk aküye bağladım gene olmadı şimdi aküye bağlı ama kumanda çalışmıyor


http://i.hizliresim.com/2yd48d.jpg (http://hizliresim.com/2yd48d)

Artes
07 Şubat 2015, 13:44
direk aküye bağlamak doğru olanı ama başka sıkıntı var sanırım

EneS_Turker
07 Şubat 2015, 15:17
açıkça yazmışlar zaten ama neden olmadı acaba..

Sarı fren lambasına

Siyah şase

Kırmızı aküye..

drej73
09 Şubat 2015, 13:12
Slm arkadaşlar topcase sorununu kısmen çözdüm yerine tam oturmadığı için elektrik gelmiyordu kumanda kilitleyip açıyor ama alarm kuramadım acaba alarm yokmu? Satın aldığım adam hic bilmiyor kullanma kılavuzu İngilizce bende anlamadım.

http://i.hizliresim.com/M6yBLa.jpg (http://hizliresim.com/M6yBLa)

HAZZILHAR
09 Şubat 2015, 14:29
Slm arkadaşlar topcase sorununu kısmen çözdüm yerine tam oturmadığı için elektrik gelmiyordu kumanda kilitleyip açıyor ama alarm kuramadım acaba alarm yokmu? Satın aldığım adam hic bilmiyor kullanma kılavuzu İngilizce bende anlamadım.

Alarmı kurmak için "A" harfiyle tanımladıkları tuşa 3 saniye boyunca basıyorsun, ta ki bir bip sesi duyana ve led lamba çakana kadar. O ses ve lambanın yanması alarmın kurulduğunun göstergesiymiş. Alarm çalınca da "B" harfiyle tanımlanan tuşa basıp alarmı kapatıyormuşsun tamamen. Ancak alarmı susturup ama alarmın da kurulu kalmasını istiyorsa yine alarm ötünce "A" tuşuyla susturuyorsun ve tekrar alarmı kurmana gerek kalmıyor. Öyle yazıyor kılavuzda.

Bir de 5 çeşit alarm hassasiyeti varmış. En altta yazıyor "Five level alarm sensitivity adjustment" diye.

drej73
09 Şubat 2015, 14:58
Teşekkür ederim arkadaşım senin sayende çözdük alarmı, peki 5çeşit alarm hassasiyeti var demişsin o nasıl oluyor ben anladım

HAZZILHAR
09 Şubat 2015, 16:11
Son kısımda yazdığına göre fabrika çıkışı alarm hassasiyeti 3. kademedeymiş. Bunu ayarlamak için yine kitapçıktaki aynı sayfada bulunan kumanda çiziminin üstündeki "C" tuşuna led lambalar aralıksız yanıp, bip sesi çıkana 5 saniye boyunca basılı tutuyorsun. O ses çıkıp da ışıklar yanınca ayarlamaya hazır demek oluyor.

Ayarlarken hassasiyeti artırmak için "A" tuşuna, düşürmek için "B" tuşuna basıyorsun. Unutma, fabrika ayarı 3. kademede. Her yükselttiğin veya düşürdüğün kademede; kaçıncı kademedeysen o kadar bip sesi çıkarıyormuş. 4'teysen mesela 4 defa bip sesi çıkıyormuş. İstediğin ayara getirdikten sonra "C" tuşuna basıp hassasiyet ayarlarından çıkıyorsun. 10 saniye boyunca hiçbir işlem yapmazsan da ayarlardan kendisi otomatik olarak çıkıyormuş.

Bu arada en hassas ayar benim kanımca 1'de. Kullanmadığım için bilmiyorum tabii. Tahmin yürüttüm sadece. Onu kontrol etmek için de hassasiyet ayarını yaptıktan sonra motoru bir sarsın bakalım. Ne kadarlık sarsıntılarda öteceğini ayarlamış olursunuz bu şekilde. Şahsen ben 2. kademeye alırdım ki kedi medi çıktığında ötmesin zırt pırt diye.

drej73
10 Şubat 2015, 12:36
Acaba alarm ses seviyesi yükseltilebiliyormu? çok kısık sesi

HAZZILHAR
10 Şubat 2015, 13:08
Kitapçıkta yazmıyorsa yükseltilemez. Ben de bu ürünün sahibi olmadığımdan bilemem.

drej73
17 Mart 2015, 11:24
slm arkadaşlar 2 haftadır benim bu top case sessiz moduna geçmişti :) bütün fonksyonları çalışıyordu ama ses yoktu alarm falan çalışmıyordu içini açtım baktım hoparlürün üstündeki kablonun lehimi kopmuş lehimi yaptım, sökmüşken birde biraz yağlıyayım dedim mekanizmayı falan yağladım şimdi şimdi kumanda bazen çalışıyor bazen çalişmıyor kilit içini tekrar açtım yağlarını biraz sildim otomatik kilit açma motoruna yağ girmişti sprey yağ acaba onun içinmi bazen çalılışıyor bazen çalışmıyor bi tahmini olan varmı aranızda,