PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CBR 250R Alarak aranıza yani katıldım merhabalar herkese



MustafaErdur
07 Şubat 2015, 01:42
Öncelikle kendimi tanıtayım. Uşakta ikamet etmekteyim yaşım 19 Öğrenciyim , 14 sene izmirde yaşadım hala gidip gelmekteyim motorumu da izmirden aldım zaten daha çok tazeyim alalı 3 gün oluyor, ehliyetim var eğitim almadım ama motor tecrübelerim var küçükte olsa :cat: Bu konuyu açmaktaki amacım izmirden uşak'a motoru getirmem gerekiyor fakat nedense ben daha kendimden emin olamıyorum hiç uzun yol tecrübem olmadı ve malum havaş şartları nedeni cesaret edemedim şu an motorum izmirde bi akrabamızın garajında yatıyor acaba küçük bir tecrübeyle ben bu ss motorla uzun yol yapabilirmiyim? Mesafa çok uzun olmasada ben baya çekiniyorum açıkcası boyum 1.71 (68kg) bu arada ayaklarım tam olarak yere temas etmiyor:farao: topuklarım havada kalıyor acaba bu boyutla bu motoru aldığım için sorun yaşarmıyım gerçekten çok acele ettim fakat motor uygundu açıkcası kaçırmak istemedim. Okuyan ve ve yorum yapan büyüklerime ve tecrübeli abilerime yaşıt kardeşlerime şimdiden teşekkür ediyorum sizinle olmak güzel :)

ozhanhrmann2
07 Şubat 2015, 01:49
Merhabalar bende 17 yaşındayım hoşgeldin aramıza,
öncelikle şöyle söylemeliyim motorum yok ama çok araştırma yapıyorum. (altın elbiseli adam vs izleyebilirsin az sonra söyleyeceklerim hakkında birazda araştırma yaparsan iyidir)


Yaptığım araştırmalarla bütün tecrubeli abilerimizin dediğine göre 125cc bir motorla falan 10 - 15 bin km yaparak bir eğitim alıp cbr 250 geçmen doğru bildiğime göre.
Karenajlı motorla başlamak herkesin dediğine göre biraz sakat, ama durum udüzeltmek için eğitime mutlaka gitmelisin. inşallah bende yazın ybr125 almayı planlıyorum, her gün birşeyler araştırıyorum kısmetse motoru ve ehliyeti aldıktan sonra para biriktirip kendimce eğitimler alıcam. bakalım hayırlısı tekerin düz bassın :)

EKLEME : Uzun yol trafiğe göre biraz daha tehlikesizdir ama sonuçta hayatta kalmaya çalışıyoruz , ekipmanların tamsa güvenini toplayıp gidebilirsin trafik daha tehlikeli kanımca

MustafaErdur
07 Şubat 2015, 02:04
Aldığım kişi güzel bir kask verdi yola çıkmadan da çeket alacaz bakınıyorum bikaç gündür. Tecrübem ve eğitim almadan çıkıcam ben bu yola bakalım hayırlısı sakin sakin giderim düşüncesi var çarşamba veya perşembe bi sorun yaşamadan gelebilirsem direk oturucam pc başına forumla paylaşıcam küçük bi yazı :) Motor konusundada haklısın aslında bende farkındayım iyi bişey yapmadık gibi de motor uygun denk geldi nasip dedik aldık bakalım hayırlısıyla gediğimi müjdelerim inşallah 4-5 gün sonra :)

ayberk16
07 Şubat 2015, 02:35
Otobüs firması vs başka alternatifler düşünsek ? 3 günlük deneyim ile uzun yol çok büyük risk buna cesaret etme derim ben nacizhane fikrim

MustafaErdur
07 Şubat 2015, 02:48
Aslına bakılırsa bende doğru olmadığını biliyorum ama başka bi seçenek de yok gibi , var olmasına varda para dökmek gerekiyor. Biri ilnginç bir fikir verdi yük trenlerine verilebiliyormuş pek anlayamadım ama güzel fikir gibi. Çok büyük ihtimal tezcanlı oluşumdan çarşamba çıkıcak gibiyim yola ama bende korkmuyor değilim :D

c4gin
07 Şubat 2015, 02:54
Hayrlı uğurlu olsun, bence o tecrübeyle yalnız gidip gelmeyin en az iki motor olunderim tecrübeli sürücü önden siz arkadan gidin. Birke kask konusunda Altın Elbiseli Adamın izle derim 2. el kask kullanımış prezervatif gibidir kask iyide olsa başkasının kafasına göre şekillenen kask sizi korumayabilir.

ayberk16
07 Şubat 2015, 02:56
Sana bu saatten sonra bol şans demek düşer bende 19 yaşındayım o kan çok deli akıyor durdurulucak gibi değil dikkatli ol sağ salim git gel :)

BatuhanK
07 Şubat 2015, 03:08
Büyük ihtimalle araba tecrübeniz de yoktu. Virajları olan, kamyonların, otobüslerin yoğun olduğu, arabaların yavaş olmadığı bir yol.
Gidilebilir ama dışarıdan bakınca biraz tehlikeli duruyor. Gergin bir yolculuk olacaktır. Ehliyetli ve tecrübeli bir arkadaşınız yok mu? Siz artçı olsanız motosiklete ve direk kendinizi şehirler arası yola atmasanız.

yolda kedisi var, köpeği var, sıkıştıran otobüsü var. belkİ sert bir fren yapmanız gerekecek.
-Konuşan adam da 100 lük motosiklet ve köy yeri dışında tecrübesi olmadan, gece vakti ve ehliyetsiz 150 km yola çıkmış biri ama o yolu hiç o kadar uzun gittiğimi hatırlamıyorum -

MustafaErdur
07 Şubat 2015, 03:18
Yok yanlışınız var benim B ve A2 ehliyetim var :) Araba tecrübemde gayet fazla 2 sene ehliyetsiz ( iyi birşey değil ama yaptık yani )1 sene de uzun yollar da dahil edilerek baya yol yaptım arabayla. Araba ile birlikte aldım motor ehliyetimi de 17 de almadım yani, MZ 251-301 sürmüşlüğüm var çok fazla yol yapmadım ama doğrusu toplasan 200-250km dir. Babamla birlikte alıp gelicez zaten o önde araba ile bende arkada motorla. Biraz tehlikeli birazda heyecanlı olacak diyede hoşuma da gidiyor işte, gençlik diyelim yukarda yazan arkadaşımız da söylüyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:15 ----------

Doğru sölüyosunuz ama kaskı denedim gayet iyi oturdu rahatsız etse yeni birtane alırdım zaten okadar masraftan sonra çokta önemi kalmıyor onun :)

BatuhanK
07 Şubat 2015, 04:16
Arkadan araba gelire daha rahat edersiniz öyleyse, arkanızdan sıkıltıran olmaz en azından