PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İfşa ediyorum 2 ...



Sayfa : [1] 2

ugurcan88
06 Şubat 2015, 20:30
Merhaba arkadaşlar,
Önceki videoya yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim... Bugün ise şöyle bir durumla karşılaştım... Şükür ki temkinli ve bu tür durumlara her zaman hazırlıklı olduğum için başıma bir iş gelmedi... 50.000 km'lik İstanbul trafiğinde tecrübenin sayesinde olsa gerek...
Saygılar...

https://www.youtube.com/watch?v=YMyWc_wNM4o

Onurhan D
06 Şubat 2015, 20:37
Kamyonun arkasındasın karşı tarafı göremiyosun üstelik sollama yasağı var öküz :pr:
Şükür kaza olmamış.

Darkcity2000
06 Şubat 2015, 20:37
Cok hizlisin dostum bolunmemis bir yolda herzaman karsilasacagin durum giderek kisa cope yaklasiyorsun dikkat ;)

xaselcuk
06 Şubat 2015, 20:43
Cok hizlisin dostum bolunmemis bir yolda herzaman karsilasacagin durum giderek kisa cope yaklasiyorsun dikkat ;)

Karşı taraf suçsuz yani ?

BatuhanK
06 Şubat 2015, 20:43
Vay ayı. bana foçada virajda kendi şeridi boş olduğu halde benim şeridimden (ağır ağır)dönüş yapan 4 ayaklı daha az gelişmiş akrabasını hatırlattı

CHaTaN
06 Şubat 2015, 20:43
İlk ifşandan sonra biraz ürkerek açtım video nu.
Bu videoya yorum bu tarz .a........... o............. ç.............. herifler gebertsen gene bitmezler.
Geçen gün Bırakın motoru 4x4 iri bir araçla ailemle ilerlerken bu hayvandan daha da hayvanı kartal hızı da yetmiyodu sollamaya nerdeyse girecektik birbirimize. Adama korna el kol hateketi hiç sanki ben yokum karşıdan gelen. Yolda sağa çektim döneyim yakaliyim diye dönemedim. O sinirle dönsem ailem arabada bir şey yapsam yine bana o bana yapsa yine bana her türlü sonu bana dokunacak. çünkü bu adamlar adam değil. benim köpeğim bile insanlara daha çok saygılıdır.

Velhasıl A....... s........... ç.......... ehliyet verenlere laf demeli.

Böylelerini daha çok ifşa etmeli ki toplu sövmelerle belki biyerleri sızlar.

Darkcity2000
06 Şubat 2015, 20:49
Karşı taraf suçsuz yani ?

Haklı ve ölü olmak mı ?

CHaTaN
06 Şubat 2015, 20:54
Burada arkadaşın hızı yaklaşık olarak 100-110 km civarı. Yani öyle çok hızlı gidiyor gibi bir durum yok. daha ne yapsın bu arkadaş dursun motoru emniyet şeridinden itsin mi?

ogzcngdk
06 Şubat 2015, 21:03
burda otomobil sürücüsü %100 hatalı sağa virajda karşısını göremdiği şeride çıkıyor. salak işte. sizin yerinizde araba olsaydı çarpışacaklardı

Darkcity2000
06 Şubat 2015, 21:05
Burada arkadaşın hızı yaklaşık olarak 100-110 km civarı. Yani öyle çok hızlı gidiyor gibi bir durum yok. daha ne yapsın bu arkadaş dursun motoru emniyet şeridinden itsin mi?

Altın kural, hareketin orada bereket değil tehlike vardır, yol sola doğru kıvrılıyor bir dizi arac kamyonun arkasında olduğu artık görülüyor, bir hırtlık çıkacağı belli, motorun güzergahında trafik yok, kamyon arkasında araçların sabırsızlandığı tahmin edilmeli, ama sevgili dostumuzun hızında bir değişim yok, ancak tehlike vukusunda yavaşlıyor. Dikkat edersen karşıdaki hanzo için bir yorumum yok zaten gerek te yok ...

A.Volkan
06 Şubat 2015, 21:09
Uğurcan bu sefer haklı beyler!Artık tövbe ettiğim için küfür edemiyorum!::lac::

CHaTaN
06 Şubat 2015, 21:17
Altın kural, hareketin orada bereket değil tehlike vardır, yol sola doğru kıvrılıyor bir dizi arac kamyonun arkasında olduğu artık görülüyor, bir hırtlık çıkacağı belli, motorun güzergahında trafik yok, kamyon arkasında araçların sabırsızlandığı tahmin edilmeli, ama sevgili dostumuzun hızında bir değişim yok, ancak tehlike vukusunda yavaşlıyor. Dikkat edersen karşıdaki hanzo için bir yorumum yok zaten gerek te yok ...

Bakın güvenli sürüş kuralları gereği sizin söyledikleriniz ok.
hatta ekliyeyim yol size sola kıvrılan bir viraj olduğunu gösteriyor bu durumda sizin şeridinizin en sağında olmanız gerekiyor ki arkadaş solda kalıyor ve görüş açısını düşürüyor ve riskini arttırıyor.
Bunların hepsinde hem fikirim ama bu arkadaşımızın yaptığı hataları sürüş eğitimi almamış birçok insan yapıyor. Bu arkadaş motor sürüşü olarak hataları olabilir ama trafik kuralları olarak hiçbir hatası yok o yüzden ben o karşıdan gelene hayvan derim bu arkadaşımıza da geçmiş olsun derim yola çıkan öküze çarpmadığı için.

Yakında arkadaş Sadri Alışık gibi çıkıp buda mı gol değil sayın hakim diye haykıracak :D

ENİGMA
06 Şubat 2015, 21:18
vay koç...

Murat.K.
06 Şubat 2015, 21:32
Video nun a anını kare kare yakalayın internet üzerinden trafiğin açtığı bir site vardı. Vatandaşın plakası ile beraber gün saat ve mevki bildirerek şikayet edin.

Şükür ki size bir şey olmamış

dental_land
06 Şubat 2015, 21:42
Karşı taraf suçlu ama size tavsiyem ; sola viraja girerken konumunuz hatalı .

GezeGeze
07 Şubat 2015, 02:21
Daha başlarken, tepeye doğru yaklaşırken hız kesmiyorsunuz; oysa tepenin arkasını görmüyorsunuz.
5.saniyeden itibaren kamyonu gördüğünüz halde şeridinizde sağa yanaşmıyorsunuz.

Hatta otomobille karşı karşıya iken bile tam sağa yanaştığınız söylenemez. İşte bunun sebebi en baştaki yanlış konum, ve sahneye yüksek hızda girmeniz.

Daha düşük hızda ve daha en baştan doğru konumda, o yol 3'lenebilirdi de! Kazadan kaçınmak için ...

Tamam, şerit sizin, adam da baştan sona trafik kurallarını alt üst ediyor, tamam, ama ya kamyonun arkasına geri giremeseydi ... geri girebilmek için ani fren yapıp arkadan gelenler çarpsaydı ...

Sanki, şerit benim ne arıyorsun şeridimde demenin yeri ve zamanı çok da değil gibi; kaza ihtimali varsa ...

Acil durumda 2 şeritli yolu pekala 3'leyebilecek şekilde hazırlıklı olmak gerek ...

Yeni başlayanlar için şu kısmı da örnek olacak şekilde; belirtmeden geçmiş olmayayım: Karşınıza otomobil çıktığında panik yapmadan usulünce sıyrılmaya güzel bir örnek.

Geçmiş olsun!

sezerh
07 Şubat 2015, 02:35
burda gerçekten tebrik ederim.bu sefer o öküzün hatası. ama ben diğer ifşa videonuza pek hak vermemiştim çünkü sizinde hatalarınız vardı diye hatırlıyorum.

BatuhanK
07 Şubat 2015, 02:41
Güvenli sürüş bilmemnesi göre evet konumlanma daha sağda olmalı ve bir tepeden sonrası için ve kamyondan ötürü miktar gaz kesilmeliydi. Bunlar gelecek sefere uygulanabilir ama bunun eksikliği temel ve büyük bir hata değil. Kaldı ki motor aşırı hızlı da değiL. Siz bütün konumlanmayı yapsanız hızı düşürseniz de o araba oradan çıkacaktı ve mecburen yolun en sağına geçecek ve frenlere asılacaktınız.
O durum için konuşursak evet, belki aracı yarım saniye belki daha az bir süre önce farkedebilirdik. Belki aracın da bizi yarım saniye önce farketmesini sağlayabilir ve toplamda biraz daha vakit kazanabilirdik.
Ama bunun için motosikleti kullanan arkadaşa senin hatandan dolayı diyemeyiz. (araba yüzde yüz hatalı, motosikletlinin sürüşü dışında gelişen bir olay tamamen) Bu oturduğumuz yerden ahkam kesmek olur :)

Bir tavsiye olarak, bu tür yolun devamı görünmeyen yerlerde hız kesip, bölünmemiş yollarda karşı şeritten uzakta kalmayı söyleyebiliriz.

Videoda görebileceğimiz bir diğer şey ise soğukkanlılık. Güçlü bir Fren yapıp yolun ortasında kalarak manevra kabiliyetini azaltmak yerine önce kaçış noktası düşünülüyor ve en mantıklısı bana göre budur. İzleyen arkadaşlar ufak bir NOT olarak alıp kaçış manevrası nediri araştırıp uygulayabilir

abeciMotoru
07 Şubat 2015, 02:49
durmanın pek mümkün olmayacağı şekilde gelişmiş olay, karşıdan gelen dallamos gelmeye devam etseydi kaçış manevrasından başka bir çözüm düşünmek zor olurdu sahiden, o yüzden refleksler ve soğukkanlılık önemli, boş alanda panik fren, kontra vs çalışabiliriz ancak olayın içinde olmak ve yaşamak başka şeyler,

bu sebepten bazı ufak çaplı riskli durumları, kendim için eğitim sayıyorum :)

ümitersoy
07 Şubat 2015, 03:03
Adam neguzel panik yapmadan hafif hafif saga yanasmis kurtarmis kazayı. Hala hatalisin diyenler var. Hata falan yok karsidakinin sığırligi. Gecmis olsun dostum

Bozüyüksporl
07 Şubat 2015, 13:28
Hocam geçenki videoda hatalıydın ama bu sefer 100de100 karşı taraf hatalı ve durumu iyi kontrol etmişsin bence, hızın da normal o yolda hepimiz öyle giderdik.Allah kaza bel vermesin.

Murat.K.
07 Şubat 2015, 13:34
yahu bu videoda motor sürücüsüne hata kusur aramak bence mantıksız... motor yerine araba ile gidiyor olsa idi 100% kaza olurdu orada...
motor olduğu için şerit dışına doğru hamle ederek kurtulabilmiş. ben kendimi araba ile orada hayal ettim sonuç hüsran oldu. kendi şeridinde giden adamda nasıl hata buluyorsunuz anlamadım ki? passatlı dana bütün kuralları hiçe saymış, hatalı sollama- şerit ihlali- kör noktada olmadık hareketler... direk adam öldürmeye teşebbüs etmiş işte..

Bune
07 Şubat 2015, 13:43
50.000 km sürüp eğitim almayınca insan kendine güvenip böyle "tecrübe" yazabiliyor.

Tamam karşıdaki %100 suçlu kör noktada sollama yapıyor peki ben size trafik kuralları dışında bi kaç şey sorayım.


Tek şerit yolda sol tarafa yaslandınız peki acil durumda kaçış noktanız neresi? Sağ yazmayın sağ taraftan uzak kalmışsınız, o araç ya kafasını tam sizin 5 metre önünüzdeyken çıkarsaydı ne olacaktı?

Viraja soldan girdiniz peki ya önünüzdeki araçların kör noktasında sizin şeridinizde stop etmiş bir araç olsaydı o hızla ne yapacaktınız? Sağ taraf yapışsanız görüş açınız daha geniş olacak ileriyi daha net görebileceksiniz.


Bakın siz ifşa etmeyi bırakın bu tip işler boş işler siz ifşa ettiniz diye kimse araç sürmeyi bırakacak değil ama o kameraya verdiğiniz parayla bi ileri sürüş eğitimi alın, benim babamın oğlu değil eğitim kurumları bana beş kuruş faydaları yok ama madem motor üstündesiniz iki videonuzda da bir motorcunun yapmaması gereken davranışlar görüyorum. Gelin bi eğitim alın helalinden ondan sonra bakın ifşa etmeye tenezzül bile etmeyeceksiniz çünkü o dümbükler daha sollamayı akıllarından geçirmeden siz kendi kendinize "bak bu kamyonun arkasından bi lavuk birazdan yola atlayacak videoya çekeyimde gençler eğitilsin" diyebileceksiniz. :cat:

DKN
07 Şubat 2015, 13:45
o viraj biraz keskin olsaydı o hızla çakardın. yine acemisin birinin böyle bi sollama yapacağını düşünmeden gidiyosun. zaten hep gıcık olmuşumdur 50.000 km kullandım 100 bin yaptım diyenlere.. öyle olsaydı taksiciler ken block kadar iyi kullanırdı heralde

MD.Murat
07 Şubat 2015, 14:01
bu videoda karşı taraf %100 şerefsiz ve hatalı.

ilk videoda da sen hatalıydın.

burda yeni video paylaşıyorsun , hiçbirimiz seni tanımıyoruz. dbu şu demek ; yorumlar objektif.
ama sen geçen videoda hatalı olduğunu kabul etmiyorsun sanırım.

karacabeg
07 Şubat 2015, 15:14
Paylaşım için teşekkürler arkadaşım.
Allah kaza bela vermesin.

Darkcity2000
07 Şubat 2015, 15:14
Bence paylasima devam suradan 1 bilgi ogrense insanlar ne kadar guzel olur.

Dusty
07 Şubat 2015, 15:27
İlk iki videoda hata payın vardı, karşı taraflar da hatalı olmasına rağmen. Kabul edersin ki iki taraflı hata tek taraflıdan her zaman daha kötüdür ve hata kimde olursa olsun üzülen biz motosikletliler oluyoruz.

Bu videoda ise senin açından hata göremiyorum. Çok kötü bir durumda kalmışsın ve passat sürücüsünü mutlaka şikayet etmelisin. Bazı arkadaşların dediği kadar temkinli olursak yol alamayız, sonuçta trafikteyiz ve motoru bir araçla ilerliyoruz. Ben kendi adıma bu gibi durumlarda biraz yavaşlarım ancak ne kadar yavaşlarsak yavaşlayalım engel olamayabiliriz, bu kadarı artık şansa yahut şanssızlığa giriyor diye düşünüyorum.

Mertcan39
07 Şubat 2015, 15:33
geçmiş olsun hocam böyle şerr... ler oldukça kaza kaçınılmaz aynısı benim başıma geldi siste 2 tırı sollamaya çıkan jeep beni gördü ve dahada hızlandı sollayabilmek için bende yoldan dışarı attım kendimi bereket düşmedim. kazasız sürüşler

SametSenel
07 Şubat 2015, 15:50
IQ testi yapıp ehliyet verseler memleketin %70i alamaz.

yasdal
07 Şubat 2015, 16:04
yahu videoyu izleyince makara olsun diye senin hatan yazayım diye düşündüm. sonra bi baktım ciddi ciddi yazmış da savunuyor millet.mis gibi gitmiş, mis gibi önemini almışsın kardeşim.Paylaşmaya devam.

Pekbipicadam
07 Şubat 2015, 16:20
Geçmiş olsun ucuz atlatmışın, bunun gibi o kadar çok var ki topunun belasını versin demekten başka birşey gelmiyor elden.

Bune
07 Şubat 2015, 16:22
yahu videoyu izleyince makara olsun diye senin hatan yazayım diye düşündüm. sonra bi baktım ciddi ciddi yazmış da savunuyor millet.mis gibi gitmiş, mis gibi önemini almışsın kardeşim.Paylaşmaya devam.

Kime göre mis neye göre mis? Tez zamanda ölmek isteyenler kulübü kurulsa mis derler bu duruma orası kesin ama.

Bu viraj alma teknikleri hakkında bi çok makale var google da araştırın *ok yoluna gitmeyin motor üzerinde, bu arkadaşın bu videoda yaptığı en bariz hata yoldaki konumuydu dediğim gibi buradan ifşa edilmesi umurumda değil burası trafik şube değil motosiklet forumu keşke şikayeti işe yarasa o herifi bulup ehliyetine el koyup bir daha sınava soksalar ama ben burda gördüğüm yanlışı söylemek sorumluluğunu hissediyorum belirli bi kısma batabilir bu ama beynini azıcık kullanan adam için hayati önlem taşıyabilir.

http://enisizci.com/wp-content/uploads/2013/11/g13.jpg

BatuhanK
07 Şubat 2015, 16:35
Bahsettiğiniz şeyin viraj alma tekniği ile alakası yok. Bahsettiğiniz şeyin adı konumlanma.
Diğer bir yönden ise sürücü şeridin ortasında gidiyor 20-40 Cm sağ tarafta olması dünyasını değiştirmez. Siz Tabelada yazdığı gibi 30km ile gidip yolun en sağında da olsanız o araba yola çıkacak. Bunun anlaşılmaz tarafı ne anlamıyorum, sürücüden kaynaklı bir karşılaşma yok ortada. İnat etmeyi, ahkam kesmeyi bırakırsak konumlanmanın, sollamanın yasak ve araba için yolun devamının dahi görünmediği yerde sollamaya çıkan arabaya hiç bir önleyici etkisi olmayacaktır. (viraj içindeki tehlikeli durumları önceden farkedebilmek için önemlidir, bu ani gelişen bir olay)
Bu yüzden daha önce de yazdığım gibi bu durum için konumlanman yanlış demek bir hata değil, tavsiye niteliği taşır.

BlackGhost
07 Şubat 2015, 16:36
http://www.motosiklet.net/forum/alpaslan-kuzucan/29548-guvenli-surus-grafikleri-ve-bakislari-dogru-kullanmak.html

bence buradan devam etmek daha mantıklı güvenli sürüş teknikleri için

tekoklava
07 Şubat 2015, 16:40
vay forum bu seferde trafik yol uzmanı dolmuş
seviyorum seni motosiklet net:flower:

40yapar
07 Şubat 2015, 16:45
Kardeş, sen "trafik kurallarına" uymuşsun, bu açıdan hiçbir sorun yok. Karşıdan gelen sığırın hatalı olduğu konusunda ise herkes seninle hemfikir zaten. Ama yolu okumak konusunda biraz sıkıntı var sanki, bu konudaki eleştirilere biraz hak vermelisin bence. Mutlaka bunun eğitimini almanı öneririm nacizane. Şu videoda 55. saniyeye bakarsan aslında nerede hata yaptığını ve doğrusunun ne olduğunu görebilirsin (eğitmeni tanımam etmem bu arada)
https://www.youtube.com/watch?v=KL_wMvMQWzY
Sağlıcakla kalasın,

ucanteneke5
07 Şubat 2015, 17:11
orası zekarya köy ye giden yolmu?
oraya benziyo ve orada çok fazla hızlı gonzalezler var.

fazil
07 Şubat 2015, 17:18
Video cok iyiymis. Tesekkurler.

ozgurozeren
07 Şubat 2015, 18:26
40 yapar faydalı video...

sollamaya çıkan harbiden sığır ama:) en azından sağlam bir küfürü hak etmiş...

crxforever
07 Şubat 2015, 18:36
sollamaya çıkan hakiki sığır bereket tez zamanda hatasından döndü.

mete_han
07 Şubat 2015, 18:49
kendi şeridinde normal bir şekilde giden motorcuyada bıt bıt ediyonuz valla dencek bişey yok...:P kamera nedeniyle hızlı geldi belki arkadaş size..ama yavaş olsa ne yazar karşı taraf hatalı sollamayı yapmış bir kere...bu kadar öküzlük olmaz ama...orman yolu pezevenk az ilerde ışıklar ve ana caddeye çıkacaksın...

peki bu motor bir ss olsaydı hali ne olurdu sizce..

bence duman olurdu...hiç ummadığın taş gelir baş yarar...

bursagsli
07 Şubat 2015, 19:43
Hatalı araç sürücüsü devamlı çizgi olduğu için kesinlikle sollayamaz sollasa bile yol kıvrımlı düz yolda karşıyı görürse sollayabilir

AttilaXtreme
07 Şubat 2015, 19:52
Bu memleket kilometrekare başına en çok ORÇO'nun düştüğü bir memlekettir. Allah korumuş. Bölünmemiş yollarda da bu şerefsizler tehlike yaratıyor. Ne diyorum; "Kaybeden sen olduktan sonra kimin hatalı olduğunun önemi yoktur"

Aman dikkat, motorun üzerinde en kötü şeyleri düşünerek durmak lazım. Motor üzerinde giderken kafanda olabileceklere ve yapman gerekenlere ilişkin sürekli bir durum kuracağın, bir saniye sonra o durumu yıkıp yeniden bir durum kurmanı gerektiren sürüş şekli ile kullanılmalı.

Çok geçmiş olsun.

Darkcity2000
07 Şubat 2015, 19:59
kendi şeridinde normal bir şekilde giden motorcuyada bıt bıt ediyonuz valla dencek bişey yok...:P kamera nedeniyle hızlı geldi belki arkadaş size..ama yavaş olsa ne yazar karşı taraf hatalı sollamayı yapmış bir kere...bu kadar öküzlük olmaz ama...orman yolu pezevenk az ilerde ışıklar ve ana caddeye çıkacaksın...

peki bu motor bir ss olsaydı hali ne olurdu sizce..

bence duman olurdu...hiç ummadığın taş gelir baş yarar...

Abicim goktasi dusse motorcu golgesini gorecek deyimini yedin bitirdin valla :) Trafikte her bir nesneyi bak araci demiyorum, orço olarak gormek zorundayiz..
Buradaki hata
1. Ongorude bulunmamak
2. Yolun yanlis konumunda pozisyonlanmak.

Bir arkadasta bu kadar temkinli olursak yol alamayiz demis, arkadasima hayatta basarilar diliyorum..

karacabeg
07 Şubat 2015, 20:17
Öngörüde bulunamamış diyenler sağda gidiyor olsa o araç inatla sollamaya çıkmaz mıydı sizce
araç şeridine tam girmemiş olsada arkadaş geçip gidememiş mi tehlikeyi farkedip atlatamamış mı
Her viraja ezbere mi girilir yoksa sağın solun yol temizliği ıslaklığı ve açısına bakıp yolu okuyup girmez misiniz
Arkadaşın eğitim almadığını nereden biliyorsunuz
?

Darkcity2000
07 Şubat 2015, 20:27
Öngörüde bulunamamış diyenler sağda gidiyor olsa o araç inatla sollamaya çıkmaz mıydı sizce
araç şeridine tam girmemiş olsada arkadaş geçip gidememiş mi tehlikeyi farkedip atlatamamış mı
Her viraja ezbere mi girilir yoksa sağın solun yol temizliği ıslaklığı ve açısına bakıp yolu okuyup girmez misiniz
Arkadaşın eğitim almadığını nereden biliyorsunuz
?

ilk paragraf icin cevap vereyim, on gormek seni hayatta tutar simdi i sollamaya cikan sığır dikkat edersen motoru goruyor tekrar iceri yoneliyor, eger arkadasimiz bu hatali sollama olabilir on gorusu icinde olsaydi yolun solunda degil sagina yanasaca hem kendi gorus acisi dardan genise gececek hem karsidan cikmaya hazirlanan dallama daha erken gorecekti... On goru iste boyle bisidir... Eger sollamaya cikan kus beyinli biraz daha tassaydi arkadas 1 sn kadar biraz daha ilerde olsaydi istatistik olacakti..

karacabeg
07 Şubat 2015, 20:33
Geçen bende karşılaştım benzer bir durumla daha düşük hızlardaydı ben sağdan girdiğim için karşımdaki geçerim ben burdan deyip atladı silme geçti yanımdan bilmeden yol vermiş oldum bende öküze

draggy
07 Şubat 2015, 20:40
Geçen bende karşılaştım benzer bir durumla daha düşük hızlardaydı ben sağdan girdiğim için karşımdaki geçerim ben burdan deyip atladı silme geçti yanımdan bilmeden yol vermiş oldum bende öküze

Tam sağdan gitse bu olacaktı eminim..

Darkcity2000
07 Şubat 2015, 20:52
Tam sağdan gitse bu olacaktı eminim..

Emin ol Euro Ncap mizanseli yasamaktan iyidir, birinde eshedu..diyemez digerinde kendini disari atabilirsin..