PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cbf 150 ön disk sorunu



borana
04 Şubat 2015, 22:46
Motorun ön diskten insanı gıcık eden bir sürtme sesi geliyor. Yağ değişimi için d&b Honda servisine gittiğimde bunu da söyledim. Bana çok mantıklı gelmese de oradaki arkadaş zimparayla balatayi zimparaladi tamam oldu dedi ama ses hala devam ediyor. Sizce yapılabilecek birşey varmı

Bune
04 Şubat 2015, 22:50
balata spreyi denen bişey var onu sıkıyorsun sorunun geçiyor :cat:

borana
04 Şubat 2015, 23:02
Teşekkürler. Ama servis bunu neden yapmadi ki.

Freye
04 Şubat 2015, 23:04
Teşekkürler. Ama servis bunu neden yapmadi ki.

spreye acımışlardır cimriler sakın wd-40 sıkma ha :)

oluroyle
04 Şubat 2015, 23:07
Merhaba,

E zimpara ile zimparalama işlemini yapmis,niye gecmemiş.. Sesin gelmemesi için,balata spreyi yeterliyse, ne diye balatayi zimparalamakla ugrasmis.. Fis fiss daha kolay degil mi ?

efendy06
04 Şubat 2015, 23:22
Motorun çinli olsa idi disk yamuktur çinlide olur böyle şeyler derlerdi. Kimse dememiş hayret. Sprey ile geçer mi bilmem. Ön teker havadayken el ile döndürdüğünde durum nedir? Dönüyormu boşta yoksa fren tutuyor mu tekeri?

borana
04 Şubat 2015, 23:39
Frende tutma yada sıkma yok ama turda bir sürtme sesi varki insani gıcık ediyor.

sedat_57
04 Şubat 2015, 23:39
sprey aspirin tedavisinden başka bişey değil eğer zımparayla olmadıysa o balata artık sertleşmiştir değişsen iyi olur..

Bune
04 Şubat 2015, 23:53
Frende tutma yada sıkma yok ama turda bir sürtme sesi varki insani gıcık ediyor.

Kardeşim ikinci ve son kez yazıcam bende winkel marka parça temizleme spreyi adında bişey var, ben motorda ses ve takırdı çıktımı kuduruyorum bu disk sesini ilk duyduğumda motoru yakacaktım o hale geldim ciyk ciyk ciyk beni hasta etti servise gittim bakın bunun diski mi yamuk yamuksa değişin parası neyse vericem dedim adamlar hava tuttu 1 saat sonra sorun tekrar etti ben hava tuttum başka erde yine 1 saat sürdü eski haline geldi ön freni çok az sıkıp frenlemeye başlayınca ses kesiliyordu, gittim servise dedim değişin balatayı diski ne varsa (daha 4bin km de) abi öyle şey mi olur daha motor yeni dediler ordan az bilgili bi arkadaş çıktı ver spreyi dedi içerden bi sprey geldi sıktı diske şimdi al bunu git ve haftada bir kez sık diskine temiz bak dedi, bu olay 2-3 ay önce oldu o günden beri bi kez sıktım sadece ve ötme sorunu bitti tekrar da etmedi. Senin sorun da büyük ihtimalle bu geçen ay forumda benzer başlık vardı orda 4-5 kişi sprey sıkınca dertlerinin bittiğini söylemişti sende dene bence kesin etkili olacak. :cat:

Not: Spreyi diskin yüzeyine ve balataların iç tarafına doğru sıkmaya çalış.

ucanteneke5
05 Şubat 2015, 00:23
diskle alakası olmaya bilir soldaki kilometre salangozu da yapıyo olabilir bu sesi çıkarıp greslenmesi gerekiyo.
ben iki CBF 150 eskittim toplamda 300 bin km.yapmışımdır CBF le o gıcık ses geldimi ya salangoz bozuldu ya içindeki pul yada km. teli koptu amabalatadan hiç çıkmadı.

efendy06
05 Şubat 2015, 12:16
diskle alakası olmaya bilir soldaki kilometre salangozu da yapıyo olabilir bu sesi çıkarıp greslenmesi gerekiyo.
ben iki CBF 150 eskittim toplamda 300 bin km.yapmışımdır CBF le o gıcık ses geldimi ya salangoz bozuldu ya içindeki pul yada km. teli koptu amabalatadan hiç çıkmadı.
Bu da bir olasılık. Aynısını yaşamıştım motorumda. 1 hafta ses dinleyip sprey sıktıktan bütün ön fren mekanizmasını elden geçirdikten, diski ölçtürdükten sonra bir gün farkettim ki, orta sehpada arkaya basıp ön tekeri boşta çevirince o cızırdamaya ek bir de dişli sesi geliyor. Açıp km dişlisini greslemiştim ve düzelmişti.

oluroyle
05 Şubat 2015, 12:20
Merhaba,

Benim motor da ses çıkartıyor arada surtunme sesi gibi birsey, gözle görülür sorunu yoktu ama önemsemedim çünkü çok nadir duyuyordum sürüş aninda.. Rahatsiz etmedi.

Bende dediginiz kisimlari kontrol edeyim bakalimm..

suatatak
05 Şubat 2015, 12:34
Merhaba
Fren balataları aşınmaya meyilli malzemelerden üretilir. Yani aşınarak bir süre sonra bitmesi gerekir.
Sizin sorununuz da fren yaptığınızda bir ötme (ıslık a benzer) sesi ise;
1- balatalar arasına taş, çakıl v.s. bir şey girmiştir. ve bu şey balata içine saplanmıştır (gömülmüştür). zımparalansa dahi normal balata yüzeyinde daha sert olduğu için diske sürttüğünde ses yapar. çözüm balata incelenir, daha çok zımparalanır, yada o sert nesne bulunur ve çıkarılır yada balata değiştirilir.
2- Balatalar kendi aralarında kalite farkı olabilir. kimi balata çok yumuşak malzemeden yapılır, çok iyi fren tutuşu sağlar ama çabuk aşınır. Kimi de daha sert malzemedendir, ucuzdur, daha uzun ömürlüdür, arasıra ses yapar, yada ıslandığında ses yapar.
aynı sorun diğer araçlarda da var malesef..
3- Balanız bitmiştir. balata metali diske sürtüyordur. bu daha farklı bir ses çıkarır metal sürtmesi ...

burak5353
05 Şubat 2015, 13:12
kilometre şeyi sürtmese adınıda tam bilmiyorum bende rodajdandır gecer dediler fakat aylar geçti halan sıt sıt sıt ses yapıyor giderken