PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosikletlerde ÖTV kaldırılsın (kampanya)



allpower
03 Şubat 2015, 19:19
insanların bilinçli bir şekilde bu işe başlamaları taraftarıyım yani trafikteki apaçi sayısı hızlı bir şekilde artacaksa, şartlar dahada zorlaştırılmalı bence.


Motosikletler trafikte diğer araçlardan çok az alan kaplar, karayollarında zemin bozulmalarına sebep olmaz, daha az yakıt tüketimleri ile hava kirliliği yaratmadıkları gibi, başlıca kent sorunları olan otoparkları, cadde ve sokak işgalleri yaratmaz. Motosiklet diğer araçlara göre bireylere daha fazla enerji harcatır ve toplum sağlığı açısından faydalıdır.

Ülkemizde motosiklet fiyatlarında uygulanan ÖTV oranları motosiklet fiyatlarını yukarı çekmiş. Bu durumdan dolayı kalitesiz ve sürücü açısından riskler içerebilen uzak doğu malı motosikler bu boşluğu doldurmuş, güvenlik donanım eksiklikleri ile sürücülerin hayatını riske atarken, diğer yandan dayanıksiz oldukları için uzun süre hizmet etmeye elverişli değiller. Kalitesizlik sebebi ile pek çok kullanıcı mekanik eksikliler yüzünden hayatını kaybetmiş, öte yandan ülkemiz adeta motosiklet çöplüğü durumuna gelmiş, emek kaybı ve israf yaratmıştır.

Diğer ülkelere bakıldığında motosikletleri en pahalı satın alanların maalesef ülkemiz tüketicileri olduğu görülecektir. Motosiklet kullanımı, aynı coğrafyada ve benzer iklimler yaşadığımız ülkelerin çok gerisinde kalmıştır.

Motosiklerde ÖTV'nin tamamen kaldırılması halinde kısa vadede başta akaryakıt olmak üzere, araç yedek parça vb malzemelerinin ithalatında ciddi azalma yaratacağı da bir gerçektir.

Motosikletin ciddi bir eğitim ve toplum bilinci ile kullanılması halinde faydaları saymakla bitmez. kampayayı imzalama (https://www.change.org/p/maliye-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-motosikletlerde-%C3%B6tv-kald%C4%B1r%C4%B1ls%C4%B1n?utm_source=action_alert&utm_medium=email&utm_campaign=230566&alert_id=CplXCXJEmN_jEcdMunIsQt5ZojA6PKs7Cj7cXHTln spr5gsmWsepJyi9YFq%2B4KZPAfuFB1%2F8P46)