PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şans Oyunlarından Gelen Para ile Motor Almak ?



Sayfa : [1] 2

jagerbull
09 Ocak 2015, 16:09
Merhabalar uzun zamandır aklıma takılan bir soru vardı,yılbaşıydı piyangoydu derken aklıma daha çok takılmaya başladı bu soru.

*Sizce Şans oyunlarından gelen para ile motor alınır mı ?
*Bu para yaramaz düşüncesine ne şekilde bakıyorsunuz ?
*O parayla motor aldın kesin bir kamyonda patlarsın şeklinde bir düşünceniz var mı ?
*Sadece fikirlerinizi almak istiyorum kazanmış olduğum bir para yok :)

şimdiden çok teşekkürler :)

tanertc
09 Ocak 2015, 16:16
Sen paranın miktarını söyle ona göre yorum yapalım:) Kaç para yakaladın İsim, telefon, şehir,kimlerdensin akrabalığımız vardır belki :)

C.Kaan
09 Ocak 2015, 16:17
Hayrını görmeyeceğin kesin, başına devamlı sıkıntılar açacaktır - düşüp kalkacaktır.
Ölürmüsüsün ölmezmisin bilmem, onu bir denemeden öğrenemeyiz :mrgreen:

TIGERSHARK
09 Ocak 2015, 16:18
Merak etme helal para ile alınan motorla'da kamyona patlayabiliyorsun.

EminBey
09 Ocak 2015, 16:19
Şu şans oyunlarından para çıkan adamların iflah olmaması konusu çok saçma 800 tl ile çalışan adama 5 trilyon parayı bi anda verirseniz sapıtır o parayıda kaybeder tabi ki 2011 piyangosu bi iş adamına çıktı o adam batmadı hayla haberlere çıkıyor servetine servet katıyor diye iş hayırda şerde değil kafada bitiyor parayı kullanabilme yetisinde bitiyor gaz açıp manyak gibi gidersen helal paraylada kamyonda patlarsın.

crxforever
09 Ocak 2015, 16:20
bence alınır. hem de nasıl alınır. işin dini boyutunu bilmem. şans oyunlarında kazandığın para senin gibi şansını deneyip parasını risk eden ama kaybedenlerin parası . sonuçta o parayı kaybetmeyi göze almışlar. etik açıdan bir sıkıntı yok.

TIGERSHARK
09 Ocak 2015, 16:25
iş sadece helal yada haramda olsa idi bu kadar mafya bababsı yada pis iş yapan insan olmaması gerekirdi hakimlerin yaptığı işi arabaların yapması gerekirdi.

redlion999
09 Ocak 2015, 16:27
Babam evin yarısını at yarışından kazandığı para ile yaptı.. 99 depreminde de yıkılmadı(sakaryada ev) hala da oturuyoruz.. Soruna güzel bir örnek oldu bence..

shooter1
09 Ocak 2015, 16:28
piyangoyu hiç alma böyle sorular kafana takılmaz :queen:

jagerbull
09 Ocak 2015, 16:28
OO yıllardır aradığım kuzenimi buldum diye mesajlar gelicek anlaşılan :) Şaka bir yana para çıkmadı , sadece merak.. Yararmı acaba diye :)

abeciMotoru
09 Ocak 2015, 16:34
haydan gelen huya gidermi bilmem ama, çalışarak kazandığınız parayı harcamak,
onunla motosiklet almak daha keyiflidir. :cat:

kakare
09 Ocak 2015, 16:41
hiç sorun etmezdim herhalde alır yoluma bakardım..

Kimseden çalıp çırptığın bişey yok sonuçta :)

Gökhan_Aygün
09 Ocak 2015, 16:44
Şahsi görüşüm amaç polemik yaratmak değildir.

Bu tarz günaha,sevaba,hayra,hayırsızlığa yorulan olayların insanlar tarafından oluşturulan şeyler olduğunu düşünüyorum.Gereksiz harcamamak,israf etmemek,kibirli olmamak ve mental sağlığını kaybetmeden hayata devam edebilmek adına " kutsal " kabul edilen bir çok şeyin aslında toplumun sağlıklı işlemesi adına " ilkel hukuk kuralları " olarak oluşturulduğunu inancındayım.

Umarım para çıkar ve dilediğin motoru alırsın.

Nikkfurie
09 Ocak 2015, 16:45
böyle derin düşünceler varsa neden gidip şans oyunu oynanır :)

Proud
09 Ocak 2015, 16:47
https://www.santralsozluk.com/gorseller/64400_2535_1388843861_c2442d.jpg

Leon10Rhyme
09 Ocak 2015, 16:51
http://1.bp.blogspot.com/-DKx6XfVhL6g/VAnB1pA_OYI/AAAAAAAALb4/kF5HIfmG5NA/s1600/c%C3%BCbbeli.jpg

Şaka bir yana bak dalgana takılma böyle şeylere. Şahsen ben günah olduğunu düşünmüyorum. Bir kumar türü değil sonuçta bana göre tamamen şans KADER Nasıl 301 madencinin üstüne çöken madem ocağı KADERse senin kazandığın parada kaderinde varmış :wiinkk:

harung
09 Ocak 2015, 17:10
Kumarın ve piyangonun her türlüsü haramdır bu din adamlarının üzerinde hem fikir olduğu tek konu diyebiliriz ..

Bence bu piyango haram midir oradan gelen para hayır eder mi etmez mi sorusundan daha önemli konular var cunku bir başkasının hakkini yiyerek para kazanma ihtimali piyangodan milyonlarca kere daha yuksek..

mesela başkasının hakkini yiyerek kazanılan para, başkasına iftira edilerek kazanılan makam mevki, dayım amcam kontenjanından devletin belli kısımlarına yerleştirilen personelin kazandıkları vs gibi..

Bence bunlar daha çok tartisilmali..
Ve asil buradan kazanılacak paradan gelecek olan musibetten korkmali..

jagerbull
09 Ocak 2015, 17:10
Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler :) Bende şahsen kesin olarak haramdır yaramaz gibi keskin bir kanıya varmamıştım zaten ancak "acaba ?" diye düşünüyordum. İçim Rahatladı Fuardan bir H2 çözeyim bari :P

logan07
09 Ocak 2015, 17:10
Islami açıdan soruyorsan bildiğim kadarıyla şöyle: eğer bu dünyada biryerlerinden çıkmazsa diğer tarafta daha fena patlayacaktir. Eğer bu işlerden uzaksan ve şans oyunuyla alınan motor hayretmez açısından bakarsan batıl inanç olarak yorumlarım bu bakış acısını. Ben motorun ustunde yatan kedilere ilismiyorum belki sadakasi vardır da olası kazalardan koruyordur diye

Tİme_shİft42
09 Ocak 2015, 17:12
Para çıkacakda almıyacam ha :P hemde boy boy alırım :p

jagerbull
09 Ocak 2015, 17:14
Islami açıdan soruyorsan bildiğim kadarıyla şöyle: eğer bu dünyada biryerlerinden çıkmazsa diğer tarafta daha fena patlayacaktir. Eğer bu işlerden uzaksan ve şans oyunuyla alınan motor hayretmez açısından bakarsan batıl inanç olarak yorumlarım bu bakış acısını. Ben motorun ustunde yatan kedilere ilismiyorum belki sadakasi vardır da olası kazalardan koruyordur diye

Zaten en büyük tartışma dini yönde, dini otoriteler(!) Haram para yaramaz şeklinde yaklaştığı için insanın içinde şüphe uyanıyor, sonra durup bir düşünüyorsun adam haram parayla imparatorluk kurmuş , saraylarda yaşıyor. Heralde diğer dünyada çıkacak bir tarafından diye kendimizi kandırıyoruz. ( şahsi fikrimdir , kesinlikle polemik yaratmak amacında değilim )

Tabi şans oyunundan gelen para harammıdır ? konusuda ayrı.. Yukarda bir arkadaşımızın dediği gibi insanlar o parayı riske atıyrlar. Şahsen ben İddia yada piyango oynucaksam bilete yada kupona verdiğim parayı yolda düşürmüş farzediyorum.

LynXMaSTeR
09 Ocak 2015, 17:15
hocam bu şekilde tereddütte olan adam zaten piyango bileti almaz, sayısal loto oynamaz.
bundan çıkan para haram, motor alır da kazar yaparım kesin diye düşünüyosan, o parayı nerde harcarsan harca hiçbir hayrını göremezsin.

AttilaXtreme
09 Ocak 2015, 17:16
http://i.hizliresim.com/ZAO2ag.jpg (http://hizliresim.com/ZAO2ag)

Bu konuyu Tahtalıköy dinlenme tesislerinde karşılaşırsak bi daha konuşuruz :)

jagerbull
09 Ocak 2015, 17:19
http://i.hizliresim.com/ZAO2ag.jpg (http://hizliresim.com/ZAO2ag)

Bu konuyu Tahtalıköy dinlenme tesislerinde karşılaşırsak bi daha konuşuruz :)

Enine boyuna tartışma şansımız olur abi :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:16 ----------


hocam bu şekilde tereddütte olan adam zaten piyango bileti almaz, sayısal loto oynamaz.
bundan çıkan para haram, motor alır da kazar yaparım kesin diye düşünüyosan, o parayı nerde harcarsan harca hiçbir hayrını göremezsin.

Kesinlikle.. Hatta o parayla motoru alıp sonra sürerken " Biz bunu aldık ama başımıza birşey gelmese bari" diye tedirgin olursak kaza yapmak ihtimalimiz daha da artıcaktır diye düşünüyorum.

moturmotur
09 Ocak 2015, 17:19
alınmaz güzel kardeşim alınmaz çünkü haram kredide haram aldın diyelim illa başına bişey gelmesi gerekmez ama gelebilir bu işin öteki dünyası da var hesapların görüleceği günde gelecek kim zerre kadar iyilik yapmış kim zerre kadar kötülük yapmış karşılığını bulacak illa bu dünyada başınıza birşey gelmesi lazım değil Allah-u Te'ala insana tevbe etmesi için muhlet verir ( Hem kim bir kötülük yapar veya nefsine zulmeder de sonra Allah’dan mağfiret dilerse, Allah’ı Gafûr (çok bağışlayıcı), Rahîm (çok merhamet edici) olarak bulur.) Ama kredi çeken bir çok kişiden evinde bereketin azaldığını duydum . İnsan zifiri karanlıkda başını yastığa koydumu şimdi ölsem bizim hesap nasıl çıkar acaba diye düşünmesi gerekir Allah bizi yoktan var etti ama boşuna var etmedi.sayamıyacağımız nimetler verdi el ayak göz gibi Peygamber gönderdi Kitap gönderdi haramı,helali belirledi insanın tek yapması gereken helale göre yaşaması haramdan uzaklaşması.

logan07
09 Ocak 2015, 17:25
Haram olduğuna dair şüphen varsa uzak durulmali. Bu dünyada çıkacak olsa neler var neler hesabından gidersen de doğru bir hesap yapmış olmazsin. "Yanlistan emsal olmaz" diye bir laf var pek severim. Aksarayi Fln bazalma. Yaşam felsefeni ve prensiplerini kendi içinde olustur. Bir yerinden çıkıp çıkmaması da değil mesele. Sen kendi vicdanında sorun gormuyorsan alır biner oynar kazanırsın. Ama vicdanın rahat olsa gelip de buraya zaten başlık acmazdin
Bugün cuma olunca pek bir vaazkar oldu yorumlar :)

EneS_Turker
09 Ocak 2015, 17:26
Vay be.. Ne hallere düşmüşüz :) bide şu ülkenin refaha ulaşmasını bekliyoruz.. 3 ay asılı kalıp alınmayan sadakalardan , grenaja dahi minnet eden hırsızlara , haram diye başka bir kadına bakmayan , başkasının hakkına girerim diye sesini yükseltmeyen , nezaketin hayatlarına destur olmuş insanlardan , haram olan bi parayı tartışan bi nesile gelmişiz.. Tabi ki herkesin görüşüne saygı duyarım zira öbür tarafta cezasını ben çekmicem , ancak İslam'ın sınırları bu konuda çok açık ve nettir.. Müslümanım deyipte bunları tartışanlar dönüp bir daha kendilerine bakmalıdır.. Tekeriniz düz bassın her türlü Allah dert bela vermesin dostlar..

sedat_57
09 Ocak 2015, 17:27
Çoğu haram olanın azı da haramdır..Arkadaşlar demiş biz ev aldık bişey olmadı..Her yanlışın cezasını allah o an verseydi bu gün 7 milyar insan

olmazdık..Fazla yazmayacam çünkü burda herkes inanmak istediği gibi alıyor..

Milli piyangodan,at yarışından ordan burdan para çıkabilir bunun haram olduğunu bilerek alıp harcarsan sadece büyük günahkar olursun imanına zarar gelmez....

Ama dersenki buda haram mı olurmuş bunu devlet yapıyor hem ben çalmadım etmedim dediğin vakit İMAN gider..Bu kadarını bil yeter..

Peki ben farkında olmadan yaptım söyledim diye düşünürseniz tecdidi iman yapmanız gerekir..Tövbe eder temizlenirsiniz..Tövbe kapısı her zaman açıktır

moturmotur
09 Ocak 2015, 17:31
Vay be.. Ne hallere düşmüşüz :) bide şu ülkenin refaha ulaşmasını bekliyoruz.. 3 ay asılı kalıp alınmayan sadakalardan , grenaja dahi minnet eden hırsızlara , haram diye başka bir kadına bakmayan , başkasının hakkına girerim diye sesini yükseltmeyen , nezaketin hayatlarına destur olmuş insanlardan , haram olan bi parayı tartışan bi nesile gelmişiz.. Tabi ki herkesin görüşüne saygı duyarım zira öbür tarafta cezasını ben çekmicem , ancak İslam'ın sınırları bu konuda çok açık ve nettir.. Müslümanım deyipte bunları tartışanlar dönüp bir daha kendilerine bakmalıdır.. Tekeriniz düz bassın her türlü Allah dert bela vermesin dostlar..

evet çok doğru tespitler

Tİme_shİft42
09 Ocak 2015, 17:31
O rakamları bulasıya kadar göbeğim çatladı alnımın teriyle bildim o rakamları :) haram deyipde o kadar para kendine çıkınca acaba nasıl bir evrim geçirecek o arkadaşlar çok merak ediyorum .

jagerbull
09 Ocak 2015, 17:36
alınmaz güzel kardeşim alınmaz çünkü haram kredide haram aldın diyelim illa başına bişey gelmesi gerekmez ama gelebilir bu işin öteki dünyası da var hesapların görüleceği günde gelecek kim zerre kadar iyilik yapmış kim zerre kadar kötülük yapmış karşılığını bulacak illa bu dünyada başınıza birşey gelmesi lazım değil Allah-u Te'ala insana tevbe etmesi için muhlet verir ( Hem kim bir kötülük yapar veya nefsine zulmeder de sonra Allah’dan mağfiret dilerse, Allah’ı Gafûr (çok bağışlayıcı), Rahîm (çok merhamet edici) olarak bulur.) Ama kredi çeken bir çok kişiden evinde bereketin azaldığını duydum . İnsan zifiri karanlıkda başını yastığa koydumu şimdi ölsem bizim hesap nasıl çıkar acaba diye düşünmesi gerekir Allah bizi yoktan var etti ama boşuna var etmedi.sayamıyacağımız nimetler verdi el ayak göz gibi Peygamber gönderdi Kitap gönderdi haramı,helali belirledi insanın tek yapması gereken helale göre yaşaması haramdan uzaklaşması.


İyi hoşta Krediyi geri ödemiyormusun ? bunu haram yapan ne ? Repo haram desen anlarım az çok da ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------


Haram olduğuna dair şüphen varsa uzak durulmali. Bu dünyada çıkacak olsa neler var neler hesabından gidersen de doğru bir hesap yapmış olmazsin. "Yanlistan emsal olmaz" diye bir laf var pek severim. Aksarayi Fln bazalma. Yaşam felsefeni ve prensiplerini kendi içinde olustur. Bir yerinden çıkıp çıkmaması da değil mesele. Sen kendi vicdanında sorun gormuyorsan alır biner oynar kazanırsın. Ama vicdanın rahat olsa gelip de buraya zaten başlık acmazdin
Bugün cuma olunca pek bir vaazkar oldu yorumlar :)

Daha önce belirttiğim gibi Kendime ait bir görüşüm zaten var sadece düşünce konusunda azınlıkta mıyım yoksa benim gibi düşünen insanlar var mı ? bunu öğrenmek adına açtım :)

logan07
09 Ocak 2015, 17:36
Asıl hikaye de bu. Elime o kadar para geçse g.tüm başım oynar mi? G.tumun başımın oynaması itikatimce paranın haram olduğu gerçeğini değiştirir mi ? Burada inançlı insanların sergilediği tavırlar inanışın kurallarını değiştirmeyecektir. O yüzden bir laf daha var :) "hocanın dediğini tut gittiği yoldan gitme" diye :)

moturmotur
09 Ocak 2015, 17:36
Çoğu haram olanın azı da haramdır..Arkadaşlar demiş biz ev aldık bişey olmadı..Her yanlışın cezasını allah o an verseydi bu gün 7 milyar insan

olmazdık..Fazla yazmayacam çünkü burda herkes inanmak istediği gibi alıyor..

Milli piyangodan,at yarışından ordan burdan para çıkabilir bunun haram olduğunu bilerek alıp harcarsan sadece büyük günahkar olursun imanına zarar gelmez....

Ama dersenki buda haram mı olurmuş bunu devlet yapıyor hem ben çalmadım etmedim dediğin vakit İMAN gider..Bu kadarını bil yeter..

Peki ben farkında olmadan yaptım söyledim diye düşünürseniz tecdidi iman yapmanız gerekir..Tövbe eder temizlenirsiniz..Tövbe kapısı her zaman açıktır

Arkadaş çok önemli bir noktayı vurgulamış müslüman birisiniz Allahın ayetlerinde haram olarak belirlediği ve Resulunun hadislerinde haram olarak belirlenmiş fiilleri ne haram olacak helaldir bu dediği taktirde iman gider nikah gider haccı herşeyi gider yüze sövmek ağza sövmekde el faz-ı küfürdür imandan eder insan dilinede hakim olmalı nasılki bir söz kelime-i tevhid insanı müslüman ediyorsa bir sözde insanı kafir edebilir.

EneS_Turker
09 Ocak 2015, 17:38
İyi hoşta Krediyi geri ödemiyormusun ? bunu haram yapan ne ? Repo haram desen anlarım az çok da ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------



Daha önce belirttiğim gibi Kendime ait bir görüşüm zaten var sadece düşünce konusunda azınlıkta mıyım yoksa benim gibi düşünen insanlar var mı ? bunu öğrenmek adına açtım :)

Faiz işin içine girerse haramdır dostum açık net zaten.. Sedat ' ın dedıgı gıbı 1 tlside aynı 1 milyon tlside..


O rakamları bulasıya kadar göbeğim çatladı alnımın teriyle bildim o rakamları :) haram deyipde o kadar para kendine çıkınca acaba nasıl bir evrim geçirecek o arkadaşlar çok merak ediyorum .

Asıl azmaz , Bal kokmaz dostum.. Herkes kötüdür, içinde bi kötü vardır mantığıyla kendimizi kaybettik.. O yapıyor bu ediyor ile yaşar olduk.. Onu bunu boşverelimde , biz nasılız ? gerektiği gibi yaşasa herkes kendini bilse zaten böyle olmaz ortam.. Mayanda varsa zaten al kullan hukuksal olarak bi sakıncası yok.. :)

jagerbull
09 Ocak 2015, 17:41
Peki kazanılan haram paralar ile dini vakıflara yapılan yardımların hiç sorgulanmadan kabul edilmesi ? Paranın haram olduğu gerçeğinimi değiştiriyor ? haram paraysa onunla yapılan herşey mi haram ? Yoksa herkes işine geldiği şekilde mi yorumluyor , cami yaptırırsan helal , motor alırsan haram diye. Cevapları okuyunca zihnimde canlandıda..

logan07
09 Ocak 2015, 17:42
Faiz işin içine girerse haramdır dostum açık net zaten.. Sedat ' ın dedıgı gıbı 1 tlside aynı 1 milyon tlside..



Asıl azmaz , Bal kokmaz dostum.. Herkes kötüdür, içinde bi kötü vardır mantığıyla kendimizi kaybettik.. O yapıyor bu ediyor ile yaşar olduk.. Onu bunu boşverelimde , biz nasılız ? gerektiği gibi yaşasa herkes kendini bilse zaten böyle olmaz ortam.. Mayanda varsa zaten al kullan hukuksal olarak bi sakıncası yok.. :)

Yörukluk var mi soyda?

Darkin
09 Ocak 2015, 17:42
Bak dalgana yok böyle şeyler.

celikat
09 Ocak 2015, 17:44
şans oyunlarından gelen para ananızın ak sütü gibi helaldir arkadaşlar. hurafelere inanmayın.

EneS_Turker
09 Ocak 2015, 17:45
Peki kazanılan haram paralar ile dini vakıflara yapılan yardımların hiç sorgulanmadan kabul edilmesi ? Paranın haram olduğu gerçeğinimi değiştiriyor ? haram paraysa onunla yapılan herşey mi haram ? Yoksa herkes işine geldiği şekilde mi yorumluyor , cami yaptırırsan helal , motor alırsan haram diye. Cevapları okuyunca zihnimde canlandıda..

Hangı kurum gerçekten dini vakıf görevini görüyor ki.. sıkıntıda o zaten İslam kisvesi altında yapılan işler.. İslam ı terör gibi göstermekle aynı şey.. şahsen İslama hizmet eden halis niyetli bi kurum olduğunu sanmıyorum yada ben bilmiyorum.. herkes cebini doldurma peşinde.. Zira bunu layığıyla uygulayan bi vakıf zaten dikkat ederdi heralde.. sorunun cevabı çok basit yani..


Yörukluk var mi soyda?

Yok.. Erzurum asıllıyım.. :)

moturmotur
09 Ocak 2015, 17:45
jager bull banka sana 100 lira verdi 2 ay sonra 150 istiyor arada ne ticaret gerçekleşdi ve sen parayı ödemedin borcun 170 oldu ortada bir mal yok bakkaldan kap mantığı bakkal sana ekmek satar ticaret olur banka sana ne satıyor para işde bu olmuyor haksız kazanç.peki banka sana ne sattıda 70 tl attı cebe ortada ürün yok ama bir dükkana gitsen kardeşim bana şurdan bir fırın ver hele nedir fiyatı 100 bana 5 taksit yaparmusın yaparım tamam ozaman 120 ye yaparım anlaştıkmı anlaştık bu olur ama arada banka olmuyacak banka mevzusu ise peşin fiyatına taksit yapanları öneriyorlar.ödediğiniz tutar değişmemeli

Susuki
09 Ocak 2015, 17:46
abi iki yıldır oynuyorum totalde 90 tl kazandım 600 gitmiştir sana çıksın sen bana al,çıkınca bunun konusu yapılır.o kadar zor ki

logan07
09 Ocak 2015, 17:46
Azcik kurcala olabilir. Tokatlı değilsin o belli :)

moturmotur
09 Ocak 2015, 17:47
Peki kazanılan haram paralar ile dini vakıflara yapılan yardımların hiç sorgulanmadan kabul edilmesi ? Paranın haram olduğu gerçeğinimi değiştiriyor ? haram paraysa onunla yapılan herşey mi haram ? Yoksa herkes işine geldiği şekilde mi yorumluyor , cami yaptırırsan helal , motor alırsan haram diye. Cevapları okuyunca zihnimde canlandıda..

kazanılan paradan hayır yapılmaz sidikten abdest alınmayacağı gibi

EneS_Turker
09 Ocak 2015, 17:47
Azcik kurcala olabilir. Tokatlı değilsin o belli :)

yoo doğma büyüme Tokatlıym.. son 5 yıldır 2si konya son 3 yılda istanbuldayım işte.. :)

shooter1
09 Ocak 2015, 17:48
konu başka yönlere gidiyor

tanertc
09 Ocak 2015, 17:49
Çoğu haram olanın azı da haramdır..Arkadaşlar demiş biz ev aldık bişey olmadı..Her yanlışın cezasını allah o an verseydi bu gün 7 milyar insan

olmazdık..Fazla yazmayacam çünkü burda herkes inanmak istediği gibi alıyor..

Milli piyangodan,at yarışından ordan burdan para çıkabilir bunun haram olduğunu bilerek alıp harcarsan sadece büyük günahkar olursun imanına zarar gelmez....

Ama dersenki buda haram mı olurmuş bunu devlet yapıyor hem ben çalmadım etmedim dediğin vakit İMAN gider..Bu kadarını bil yeter..

Peki ben farkında olmadan yaptım söyledim diye düşünürseniz tecdidi iman yapmanız gerekir..Tövbe eder temizlenirsiniz..Tövbe kapısı her zaman açıktır

Dediklerinin çoğuna katılıyorum.
Büyük günahkar lafı saçma olmuş. Ayrıca dediklerinin çoğuna katılmakla beraber samimiyetine inanmıyorum. O kadar hırsızlık ahlaksızlık tartışmasının görüntülerinin tartışıldığı bir konuda, şarlatan, İslamı kendi çıkarları uğruna yerin dibine sokan, cahil bir canlı olan Kadir Mısıroğlu'nun videosunu araya sıkıştırıp o hırsız ahlaksızlara tek kelime etmeden sıvışan sen, burada bülbül gibi şakımışsın. Eğer orada evet arkadaşlar hırsızlık ahlaksızlık bu inanca göre şudur budur veya benzer bir kaç cümle kursaydın evet burada seni samimi bulabilirdim ki samimi değilsin. İslamı kendinden gördüklerine karşı sessiz, seninle alakası olmayana konuşacak şekilde kullanan birisin.

Leon10Rhyme
09 Ocak 2015, 17:49
Kredi harammış ahahahah :D

http://i.hizliresim.com/RbO6Oj.png

logan07
09 Ocak 2015, 17:52
Eveeet bir konu daha çığrından çıkmak üzere bir ara tartışılıyordu bu gibi konular forumun başka bölümlerine taşınsın diye. O noktaya doğru ilerliyor bir konu daha

ülgenhan
09 Ocak 2015, 17:54
alını rniye alınmasın kardeşim, alan keriz mi?

şu dünyada "haram para yedi de başına bir şeyler geldi" iddaasının ispatı yoktur. hem haram yiyip hem başına iş gelmiş insanlar olduğu gibi hayatı boyunca bir kuruş haram yememiş ama başına gelmemiş iş kalmamış insanlar da var.

dikkatli sürersen, aşırıya kaçmazsan, şansın da yaver gider ölümcül bir arıza yahut katil bir sürücüye denk gelmezsen başına hiç bir şeycikler gelmez arkadaşım. dünya haram ile saltanat sürmüş siyasetçilerle dolu, bak hiç birine bir şey olmuyor, sefa içinde yaşıyor, sefa içinde ölüyorlar...

ha öteki dünyada bir cezası var mıdır dersen o başka. o sorduğun inanç sistemine, o sistemin kollarından hangisine göre sorduğuna, sorduğun alimn yorumuna göre değişir.

biri çıkıp "şans oyunlarını yaradan çilesini bitirip bazı insanları zordan kurtarmak için yaratmıştır" da diyebilir.

EneS_Turker
09 Ocak 2015, 17:59
Herneyse bol sohbetler arkadaşlar :) herkes istediğini yaşar ister bu dünyada yanar ister öbüründe.. nolcak sanki max 100 yıl yaşıcaz.. şu imtihan dünyası kimseye kalmaz .. Tekeriniz düz bassın..