PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dolandırıcılık çetesi hakkında bir bakarmısınız



alper_becker
09 Ocak 2015, 15:11
Bi firma arayip laf ebeliği yapip iPhone 5 yok bilmemne sadece 300 tlye, isim soyisim adres hemen kapida ödemeli gonderelim dediler. Hayat medikal diyorlar kendilerine. internete bakinca beni arayan numaraya dolandiricilik çetesi oldugunu gördüm, aradim istanbula gonderttim ürünü. Haliyle de almadim başka isim soyisim söyledim. Zaten cayma hakkim olduğundan almayadabilirim degilmi. Simdi bir mesaj geliyor icra takibiniz için su numaraya ulasiniz diye. İsim benim ismim değil, fakat arayan kadim avukatim diyor, icra mahkemesine gidip 50 kusur lira odeyeceksiniz diyor, kargoyu almadiniz diyor. Yahu bir firma sadece dolandiricilik adina calisan, birde avukatları var, nasil bir şebeke olmuşlarsa birde ürünü alip dolandirilmayanlara dava aciyorlar. Kimsede bununla ilgilenmiyor nedense.

Murat.K.
09 Ocak 2015, 15:13
polise ihbar edin gitsin....

alper_becker
09 Ocak 2015, 15:14
https://www.sikayetvar.com/hayat-medikal/saglik/medikal

Bunlarda şikayetvar sitesine yapilan şikayetler. Bana yaptiklarini başkalarına yapmislar zaten.

tanertc
09 Ocak 2015, 15:23
Seni hala dolandırmaya çalışıyorlar anladığım kadarıyla. İcra ile ilgili bir mektup gelirse gider itiraz edersin en fazla. Bilen biri yazsa daha iyi olur ama senden bir şey koparamayacaklarını anlarlar ise uğraşmazlar herhalde. Korktuğunu falan düşünürlerse peşini bırakmazlar.

yasdal
09 Ocak 2015, 15:25
yahu iyi de neden adamları boşuna istanbul'da, olmayan bir isme yolladınız :)

Dolandırıcı dolandırmak da neymiş. Robin hood musun bilader

Macit250
09 Ocak 2015, 15:34
İphone 5 in camını 300 tl vermezler geçiniz efm

Salih_T
09 Ocak 2015, 15:36
İcra işi telefonla olmaz.. Hele bi yazı gelsin bakalım.. itiraz hakkın var.. itiraz etmez isen kabul etmiş sayılırsın..

çok takıldı isen sor bakalım hangi icra dairesi imiş. Telefonla ara yada git görüş gerçeklik payı ne imiş... icra dairesi diye kendi hesap numaralarını vermesinler...

Leon10Rhyme
09 Ocak 2015, 15:53
Beni arasalar ne kafaya alırım varya. Boşver İphone 4'ü bana bi kısa marlboro, 200 gram peynir böyle az bişey leblebi fıstık falan gönder der telefonu onlar kapatana kadar konuşurum :mrgreen:

Bune
09 Ocak 2015, 16:11
Takma kafanı 7-8 yıl önce benzer bi işte 1 gün çalışmıştım lanet edip ertesi gün gitmemiştim telefonda kendilerini avukatlık bürosundanmış gibi tanıtıp tehditle kapıda pazarlayıp sattıkları ürünü icra olacak öde paranı diye tehdit ede ede almaya çalışıyorlardı 50 tl için açacakları dosya ve avukat parası daha masraflı olduğu için mantıken yapmamaları gerekiyor zaten.

Sen sen ol bi daha böyle şov yapma ama illa yapıcam diyorsan da bölgendeki karakolun adresini ver hayali bi adres verme bari bi iş yapacaksın tam olsun :)

logan07
09 Ocak 2015, 17:15
Bir tanıdığım almış öyle radyodan kazandınız dalgasına. Vergisini siz ödeyeceksiniz demişler. 300-400 bir para odemisler. Kargo tesliminde. Kutudan salatalık çıkmış ;)

İsim soy isim bana ait değil de geç.

harung
09 Ocak 2015, 17:21
ikametinin bulunduğu muhtara git bir bak tedbiren.. sana ulasan bir tebligatta yoksa sittir çek gönder..

Unutmayın siz herhangi birsey imzalamamis bile olsanız icrada takibi açabilirler icradan gelen tebligata itiraz etmezseniz sahte senetle bile icra yapılabilir dikkatli olunuz..

Tek yapmanız gereken tebligat varsa itiraz etmek yoksa korkmanizi gerektirecek bir durum yok :)

AydınOğlu09
09 Ocak 2015, 17:33
Dostum bunu anlamanın çok basit bir yolu var.


e-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/davalarim)

E-devletten sorgulamak adınıza açılmış bir dava varmı diye bakınız.

hayko5
09 Ocak 2015, 19:10
Beni de gecen gün sağlık sigortası şirketi adi altında internette hic bahisleri geçmeyen bir firma aradı muhtemelen herkese baska bir isim veriyorlar. Telefonu acar açmaz iyi günler efendim 1 yıllık sağlık sigortasının ödeme günü geldi nakit mi kartla mi odeyeceksiniz dedi bende hop ne oluyor ben öyle bir şey yaptirmadim dedim imzaniz var dedi ben kabul etmiyorum öyle bir şeyi dedim o zaman anlaşmadan caydiniz fazlası ile ödeme yapacaksınız dedi tam dava ediyorum diyecek pat telefon kapandı bunlar iyice meydanı bos buldular dolandırıcılık hırsızlık serbest oldu ülkede.

alper_becker
09 Ocak 2015, 20:41
zaten dolandirici diye bos adrese gonderttim bende, hep milleti keriz yerine koyacaklarına kendileri ugrassin azicikta. Ondan sonra bu yaptiklari taktikte ama inanılmaz yani, kimbilir bu örgüte calisan kaç polis savci kimbilir kimler vardır ama? Bana çok organize geldiler. Birşey yapamazlar tabiki de laf ebeliği ile kadirmaya calisiyorlar. Sonuçta tc numaram yok, isim yanlis adres yanlis. Nasil olur dava acilir icra gelebilir sacmaliga bak =D bunun gibi çok dolandiricilik çetesi var fakat. Yok duvar arkasini gösteren dürbün bilmemne. İnanipta alabilecek biride olabilirim ki çok fazla var bu tipte insan. Lütfen diyorum görmeden ürün almayin hakikaten çok hipnoz edici konuşuyorlar.