PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Birdaha KUBA bir motora binersem 2 OLSUN!!!! KAZA HİKAYEM



Mr.Yldrmdmr
06 Ocak 2015, 15:03
Selamın Aleyküm arkadaşlar herkese iyi günler. Hepinizin tekere düz bassın.
Pazar günü ilk kazamı yapmış bulunmaktayım Rabbime çok şükürler olsun ki ne bende nede arkadaşıma birşey olmadı.
Çok uzatmadan konuya girip özet olarak geçicem. Pazar günü Gaziantep'de hava soğuk fakat motorla gezmemize engel yağmur yada kar yoktu bende arkadaşımı çağırdım gezelim diye. Benim 0 2014 model Yamaha YBR 125 ESD' model motosikletim var Lakabı beyaz kurt ve lakabının hakkını veren motor canavarın teki (tek kişide). Arkadaşım geldi, kendisinin Kuba KR139 2013 model bir motosikleti var. kendisiyle birlikte kubayı garaja koyup yamahayı çıkarttık (benim ehliyetim yoktur arkadaşımda var motosiklet açılsın diye biraz turluyoruz benim yamahayla şoför arkadaşım) çıkıp gezdik akşama kadar akşam saat 6 gibi olduğunda eve döndük yamaha garaja koyduk kubayı çıkardık. Arkadaşım yamahayı pek begenmiyor çünkü çekişi gerçekten 2 kişide çok zor ve kuvvetsiz. "Gel benim motorla bir turlayalım" dedi bende "Ben sürücem ama" dedim kabul etti. Çıktık yola ama çıkmaz olaydım böyle bir motosiklet YOK AMA GERÇEKTEN YOK ÇÜNKÜ MOTOSİKLET DEĞİL!!! Vitese takıyorum debriyajı bırakıyorum debrej manetinde boşluk var gaz veriyorum gaz'da boşluk var. İyi kötü çıkarttık motoru yola bastık gitmesinde sorun yoktur fakat vites geçişleri gaz yemesi tek kelime ile BERBATT!! daha sonra bir ışıklarda durduk ışıklara gelene kadar vites 2'ydi ışıklarda vitesde durdum 1'e çektim sonra yeşil ışık yandı ve kaza anı bu an. Gazı verip debreji bırakmama rağmen motosiklet hareket etmedi. Kafamı bi eğdim o da NE vites boşta bir an baktım devir 6.000'DE vitese taktım debreji bırakmamla motosikletin önünün şahlanması ve bizim motosikletten düşmemiz 3 yada 5 saniye sürdü. kalktık motoru kenara çektik çizik vesayre yoktur fakat nasıl kalktıysa önü plaka tutacaklarından biri kırılmış ve arka stop lambasını alttan kırmış koruma demiri ve sol manet hafif çizilmiş. En büyük şükrümüz Rabbime ikimizde de bişey yoktu. Eve gittikten sonra kendi Beyaz Kurtumdan başka kuba asya ve bu tarz kötü çin malı motora sürücü olarak binmeye tövbe ettim. Ve şunu da anladım ki herkes kendi motosikletinde usta sürücü..
Beni dinlediğiniz için sizlere teşekkür ederim. Dualarım Tüm motosiklet sürücülerine. Allah bana ve tüm motosikletçilere bundan daha büyük kazalar vermesin (Amin)

kinqdai
06 Ocak 2015, 15:08
Dostum motor ne olursa olsun önemli olan sürücü. Ehliyetin de yok belki deneyimin vardır orasıda tartışılır. Seninde hatan çok büyük direk kontağı kapatman gerekirken elini niye debriyajdan çekiyorsunki 6000 deviri görünce yazıyı okurken hem acıdım hem birazda güldüm :) Ucuz atlatmışsınız yinede buna şükür. Neyse size büyük bir deneyim olmuştur umarım tekrar başınıza gelmez :) Güzel dileklerin için AMİN :)

Mr.Yldrmdmr
06 Ocak 2015, 15:14
Deneyim sadece Yamahanın üzerinde var ve anladımki ben ne şoför nede sürücüyüm :D ben sadece kendi beyaz kurtumda sürücüyüm :)

beko12345
06 Ocak 2015, 15:22
Hocam kazayı motor değil sen yapmışsın.

Belliki tecruben yok.

Artçılı iken motor zaten tekere gelmeye müsaittir. Birde 6bin devirde büyük ihtimalle debriyajıda aniden bıraktın. O durumda ybr olsa oda tekere gelirdi.
Bence motorda hiç suç bulma.

anyhow
06 Ocak 2015, 15:35
bence motora hiç suç bulma senin tecrübesizliğinden kaynaklanan bir kaza olmuş geçmiş olsun

jackonbir
06 Ocak 2015, 15:37
ayarları yapılmamış problem yok :)

C.Kaan
06 Ocak 2015, 15:37
Her motosikletin sahibine göre kişneyişi vardır, huyunu suyunu bilmediğiniz motosikletlere binmenizi önermem.
Kaza'da motosikletin suçu yok debriyaj ve gazda'ki boşluk çok küçük bir ayarla halledilebilir.
Siz acemiliğinizden dolayı motoru kafanıza geçirmişsiniz, altınızda YBR olsa ve bu hareketlerin aynın ondada yaparsanız inanın oda kafanıza geçecektir.

Darkcity2000
06 Ocak 2015, 15:40
kuba ile tekermi yaptiniz tam anlamadim :)

Mamba09
06 Ocak 2015, 15:44
Dostum motosiklet kötü olabilir ama burda hata sende. Geçmiş olsun.

CrosseR
06 Ocak 2015, 15:56
Bence o kuba da seni bir daha bindirmemeye tövbe etmiştir:)
Akşamüstü giderayak çocuğun motoru eline verip göndermişsin valla iyi size birşey olmamış geçmiş olsun:)

Proud
06 Ocak 2015, 17:39
Adamın rabbi var koruyor. Sizde anca hangi kaskı alsam,hangi ceketi alsam.. :queen:

zulu
06 Ocak 2015, 17:47
Geçmiş olsun , sende katıldın düşmüş motorcular kervanına , milli oldun işte ::gazla:: :santa:

mmysgr
06 Ocak 2015, 17:48
Bu olaydan sonra parçaları yerden topladıysanız motora bok atık bir şey diyemem. Fakat bu tamamen sizin tecrübesizliğiniz. Buradaki tecrübesizlik sizi aşağılama anlamında da değil yanlış anlamayın. Belli ki siz o motora alışık değilsiniz.

Freye
06 Ocak 2015, 17:50
Akşamüstü giderayak çocuğun motoru eline verip göndermişsin

bu yoruma çok güldüm :queen: :queen: :queen:

Bozüyüksporl
06 Ocak 2015, 17:57
Motordan değil senden kaynaklı kaza keşke motora suç atmasaydın.Geçmiş olsun.

GezeGeze
06 Ocak 2015, 18:13
Hadi vites boşa düştü diyelim ...

Bir kere ışıklarda kalkarken gazı nasıl açtın ki daha hareket bile etmeden 6000 devri gördün?!

Vites boşta, 6000 devri görüp debriyajı da birden bırakırsan başka ne bekliyorsun ki?

Başlığı yanlış açmışsın! Kendi kaza hikayen elbette başkaları için tecrübe olabilir. Ve insan doğası, eleştiriyi kendinden ziyade önce düştüğü makineye atması doğal. Ama markalara yerli yersiz eleştirilere de karşıyım.

Pek çok yorumcunun yorumlarına da bakılırsa, sizin kazanız, anlaşıldığı üzere kullanım hatasından olduğundan, bu konu başlığının markaya yanlış ve haksız yere zarar vermemesi adına kaldırılmasını moderatörlerden talep ederim. Gerçi böyle bir talep hakkımız var mı bilmiyorum, ama, her halde markaları yanlış yere kötüleme yeri olmasa gerek forumlarda bilgi paylaşımı imkanının. Kuba'da çalışmıyorum; ama Kuba kullanıcısı olarak nedense kademeye girme ihtiyacı hissettim.

Kuba kullanıyorum. A2 ehliyetimi yeni aldım, Kasım'da. Öncesinde de 5-10 saatlik motor deneyimim ya vardır ya yoktur; ehliyet sınavı öncesi sürüş eğitimleri hepsi dahil. Bildiğin acemiyim. Ve Kuba kullanıyorum. Ben düzgün kullanırsam, beni yolda bırakmayacağına güvenerek.

Halihazırda 1000 km üstünde yol yaptım; uzun yol dahil. Nazar değmesin, son derece memnunum; beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor.

Elbette ben de normal şartlar altında, dikkatli ve emniyetli kullanmaya çalışıyorum.

Isparta'da dün itibariyle kar var; kar erimeden binmeyi düşünmüyorum mesela ...

Size ve arkadaşınıza tekrardan geçmiş olsun elbette, yalnız, eleştirilerinizin yerinde ve ölçülü olmasına çalışınız.

Motor, marka bir yana; iyi ki sizlere bir şey olmamış ...

Güvenli sürüşler ...

tuna_tour
06 Ocak 2015, 18:29
sen motor kullanmayı bilmiyosan Kuba ne yapsın, ha bu arada debrej değil debriyaj olacak

Proud
06 Ocak 2015, 18:41
sen motor kullanmayı bilmiyosan Kuba ne yapsın, ha bu arada debrej değil debriyaj olacak

:mrgreen: :mrgreen: Vurmayın vurmayınn.

yavuz benli
06 Ocak 2015, 19:12
Arkadaşın motoru bide r1 falan olaydı bak sen işe o zaman :)

Seko
06 Ocak 2015, 19:19
Burada asıl sorun debriyajını ayarlatmayan arkadaşında. O şekilde motor mu sürülür ? Tamam o motoru birebir YBR kopyası olduğu için ben de sevmem de bu yaşanan olayın kaliteyle falan alakası yok.

Blackeagletr
06 Ocak 2015, 19:59
Geçmiş olsun, ama motora b*k atma :)
Karşılaştığın sorunların HEPSİ motosikletin bakımsızlığıyla alakalı, kaza da senin tecrübesizliğinle alakalı. Yani Kuba diye değil.
Yani istersen senin Ybr, sürdüğün Kuba'dan daha kötü hale getirilebilir :)

efendy06
06 Ocak 2015, 20:08
Altındaki motor honda olsaydı, suzuki olsaydı yine aynısı olurdu. Sen hissedeceksin vites geçtimi diye. 6 bin devirdee vitese atar debriyaj bırakırsan bunu yapmaya gücü yeten her motor tekere kalkar. YBR'yi muaf tutuyorum çünkü zayef olduğu bilinen bir gerçek güç bakımından. Bununla geçmiş olsun. Ama hata motosikletten değil senin tecrübesizliğinden kaynaklanmış.

Bahsettiğin boşluklara gelince, hepsinden benim motorda da vardı, çektim tamirciye yaptırdım. 2 bardak çayını içtim, 5 tl para aldı. Bakımını yaptırmazsan harleyde alsan boş...

zileliorhan
06 Ocak 2015, 20:13
Bence forumun başlığı "Bir daha başkasının hiç sürmediğim bir markadaki motoruna binersem 2 olsun" olmalıymış.

yusufozugenc
06 Ocak 2015, 20:30
Kendi motorundan başka motorda gaz debriyaj ayarını beceremeyen sen, ehliyetsiz motora binen sen, ikinci viteste duran sen, vitesi geçiremeyen sen, gazı harş diye açan sen, devir yüksekken debriyajı çat diye bırakan sen, suçlu olan motor. İnşallah arkadaşının hasarını karşılamışsındır bare.

EldekiDebryj
06 Ocak 2015, 21:29
Aaa bende gecemden baska motora binersem düşüyorum :D :D gece benim motorumun adi yani oburleri ustunden atiyor.
Beni bir tek gece anliyor :D saka biyana motorun sucu yok bencede kaza sizin

ardacik
06 Ocak 2015, 21:40
Bak senin icinde deneyim olmus 6000 devirde birdaha birakma aniden debriyaji yoksa gokyuzuyle kanka olursun :)

jonkro
06 Ocak 2015, 22:01
Kardeşim ben de Antep'liyim. Dediğin KUBA'nın benzer modelini 55000 km kullandım ve Maraş'a sattım. 10000'de 1000 tl'ye almıştım satarken 800 tl'ye sattım 45000 km binmişim. Son zamanlarda gerçekten motorda bazen çok sık olmamakla beraber gaz yememe,vitese geçmeme gibi olaylar oluyordu ancak o fiyata 55000 km yaptım ve her binişimde motorumla gurur duyuyordum. Sanki o benim sadık bir dostum gibi geliyordu. Ne günlerimde benim yanımda oldu. Ne zamanlarımda işimi gördü. O yüzden sen o motora laf söylemekle gerçekten yanlış yapıyorsun. Sağda solda ' ÇİN MALI MOTOR ALMAYIN' gibi HANEKLER duymuş olabilirsin ama bu kadar da çamurlu işlere girmeyin lütfen. Yiğidi öldürün,hakkını verin vesselam.

sahin08
06 Ocak 2015, 22:54
o gene iyi cub kullandığım dönemde o motoru debriyajsız kaldırmışlığım var ve halaaa o dişlileri nasıl kırmadığımı merak ediyorum
bu arada kübanın motosikletleri gene iyi heleki viteslerde bir kısmı sıralı da değil 5 ten boşa falan geçiyor büyük kolaylık
şuan kullandığım chopperda ole her istediğinde vites değiştiremiyorsun hele hareket halinde değilken bide soğukken tam eziyet boşa almak ustalık istiyor (özellikle dururken)
ama bir yamaha kawasaki olmasada parası kadar kaliteli ve yeterli (bide gerçekten sürücü usta şöför hepsini kullanır )

MAOK
06 Ocak 2015, 23:04
kesin ben yanlış biliyorum ama artçı ile sürebilmek için deneyim sahibi olmak gerekir.

dyavol-77
06 Ocak 2015, 23:25
Arkadaşın motoru bide r1 falan olaydı bak sen işe o zaman :)

Nenemin bıyığı,sakalı çıksaydı dedemi...:mrgreen::queen:

cenkito
06 Ocak 2015, 23:33
yeter vurmayin artik
öldü gariban :)

Tİme_shİft42
06 Ocak 2015, 23:47
Belkide oda senin bisikletinden hoşlanmamıştır :)

Herkesin motoru kendine :)

kaanklky
07 Ocak 2015, 00:18
6.000 devirde 1. vitese geçmek...

lickup
07 Ocak 2015, 00:42
ya bak herşeyi geçtim debriyaj teli bile kopsun da sen o motor 6 bin devire gelene kadar hiç mi bişey hissetmedin be mübarek? Bide bi baktım 6 bin devir yazmış, devir saati falan olmasa redline redline gezeceksin demek. Veya bardağın dolu tarafından bakalım, motor o kadar iyi ki 6 bin devirde bile sıfır titreşim vermiş sana hiçbişey hissetmemişsin. :queen:

Berkay*
07 Ocak 2015, 02:57
Bu kadar yüklenmeyin en azından biraz daha koyup ybr almış.

beko12345
07 Ocak 2015, 03:08
Bu kadar yüklenmeyin en azından biraz daha koyup ybr almış.

Ahahaha

Son zamanda şu geyik iyice kabak tadı vermişti ama bu hoşuma gitti:cherry:

motocommuter
07 Ocak 2015, 03:09
Arkadaşım yorumunu okudum başlarda herhalde çok deneyimli bilgi birisi, bilgi verecek dedim ki. O da ne ! Sende YBR,CBF avukatları gibi motosikle koruyorsun. Ybr ve cbf ciler bile kendi markaları ile ilgili bu kadar uzun yazı yazmamıştır. Motosikletinizi seviyor ve beğeniyor olabilirsiniz ama çin malını lütfen bu kadar savunmayın, iyi forumlar.

moturmotur
07 Ocak 2015, 03:39
geçmiş olsun sorunun tamamen alışık olmadığın motora binmen huyunu bilmediğin motoru sürdüğün için sıkıntı yaşamıssın eğer durduğun vakit 3 vites düşürtürsen bazen vites 1 e geçmez çok az bişe ileri gitsen o vites 1 e geçer belki bu yamahada olmuyordur 2.si debriyaj ileride kavrıyorsa sende o motora alışık değilsen arkadada artçı varsa kavramayı geç yaptıysan arka taraf ağır olduğu için direk teker yapmışsın buda çok normal tek kişi olsan belki kurtarırdın tekrar geçmiş olsun birde çin malı felan karalamaya gerek yok herkez bunu bilipde alıyor en azından sen veya bir başkası ybr ye ucuz binmesi için bu çin mallarıda gerekli yoksa takamuro takaşi icizaki size 10.000 den aşşağı ybr satmazdı sağlıcakla kal.

Yiğit_
07 Ocak 2015, 04:15
Herifler boşuna demiyor biraz daha koy ybr al diye:mrgreen:

Arkadaşa katılıyorum bir yerde çin motorlarının sağı solu pek belli olmuyor mondialin commuter tarzı 125'lik motorunu sürmüştüm.Gaz kolu kendiliğinden geri gitmiyormuş arada sırada takılıyormuş öyle dedi sahibi bende motorun devrinin sesini pek bilmiyorum ilk kez sürdüm onu gazı yarıya kadar açıkmış debriyajı bir bıraktım ırmağa uçuyordum nerdeyse:)

manners
07 Ocak 2015, 05:46
ya ne guldum su saatte :D...
arkadasim motor dunyasi ile ilgi ve alakanin yeni olmasi kazayi yapis seklin ve bu konuda motoru suclu bulmandan anlasiliyor. sendeki iyi cesaretki bu tecrube ile artci ile motor surmussun, once git bir ehliyetini al sonra motor ve surus uzerine teknik ve pratik bilgileri edin, daha sonra . birde basligi degistir. kuba motorunu bilmem ancak burada suc motorun degil. bizzat senin.

Tİme_shİft42
07 Ocak 2015, 06:54
Göstergeye baktın vites göstergesi boşta devirde 6.000 devirde 2 kisi o sekilde vitesi 1 atıp debriyajı bıraktın arkadaşının motorunu kendi kafasına gecirdin benim arkadaşım öyle hir sey yapsa onu motordan aşşağıya atardım :queen:

celikat
07 Ocak 2015, 12:41
tamamen tecrübesizlikten kaynaklanan bir kaza. motorun hiç suçu yok.

Yiğit_
07 Ocak 2015, 13:03
tamamen tecrübesizlikten kaynaklanan bir kaza. motorun hiç suçu yok.

Yinede bi hayabusa olsa fena olmazdı

pnongrata
07 Ocak 2015, 14:01
Bu KAZMA motorları üretenler, bir de utanmadan ithal motorlara sınırlama istiyorlar ... Neymiş rakabet edemiyormuş efendim.. En kibar deyişle, "Hadi oradan..!!" diye cevap vermek istiyorum bunlara.

Kuba gibi markalar da yapsın kaliteli motor onları alalım. Böyle de forumlarda rezil olmasınlar..

Kara35
07 Ocak 2015, 15:09
Acemiligin sonucunu motora yormussun, seninki acemi kazasi motosiklet degil. O kadar kullanan var bu motorlari bir sanami denk geldi