PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Eskisi Gibi Değil" Konusu Devamı - Sorun Anlaşıldı, Çözüm?



melihbesikci
05 Ocak 2015, 21:49
Arkadaşlar selam,

Motorumun değiştiği, dengesinin kaybolduğu hakkında bir başlık açmıştım. Konuyu güncelleyerek yeni başlıktan devam ediyorum. Lütfen bilginizi ve tecrübenizi konuşturunuz :rendeer:

Bugün biraz test sürüşü yaptım. Şimdi ilk izlenimlerim şu,
-Kalkışta ön ve arka sağa sola hafif yalpalıyor,
-Dönüş yaparken, gidonu normal miktarda çevirdikten sonra, gidon kendi kendine biraz daha dönüyor (atıyor kendini sanki?)
-30-40 ile giderken, debriyaja basıp boşa aldığımda, motorun arkası yalpalıyor, tekrar debriyajı bırakıp motor gaz aldığında yine yalpalıyor o tork ile,
- VE EN ÖNEMLİSİ, düz yolda giderken, gidonu hiç güç uygulamadan tuttuğumda, motor periyodik olarak bir sağa bir sola gidiyor. Rüzgardan olduğunu düşündüm ama değil, bildiğiniz motor bir sağa bir sola gidiyor. Çok fazla değil ancak kesinlikle çok rahatsız edecek ve dönüşlerde dengemi bozacak kadar. Bu yüzden küçük bir düşüş bile yaşadım.

Eve geldiğimde motoru orta sehpaya aldım ve arkaya yaslayıp ön tekeri çevirdim. Düz dönüyor. Sonra çalıştırıp arka tekerleğe baktım, çok çok az çapraz döndüğünü gördüm. Sonra zincire ve dişliye baktım, her ne kadar az olsa da, bariz bir şekilde dişli, metronom gibi bir sağa bir sola gidip geliyor. Az, ama net şekilde farkediliyor.

Tekerleği sağa sola sallamayı denedim ve boşluk hissetmedim, sıkı bir şekilde yerinde duruyor.

Problem tam olarak ne olabilir? Neden böyle bir şey olmuş olabilir? Kaza vs yaşamadım, durup dururken oldu. Ama girip çıktığım çukurlar oldu. Tamiri nasıl olacak, ne değişecek, en önemlisi de masrafı çok olacak mı? Tabiki net cevabı servis verecek. Ama öğrenci, motorunu borç harç üç kuruşa almış adama zor geliyor bunlar..

Edit: Dişli yerinden sağa sola gitmiyor. Dişlinin merkezi sabit. Sanki yamulmuş ve uçları sağa sola gidiyor gibi. Zinciri yağlamamak ve motoru yıkatmamak dışında bir apaçilik-hareket vs bişey yapmadım.

ozgurakman
05 Ocak 2015, 22:03
teker rulmanları bozulmuş olabilir. arka teker dönerken ses varsa rulmandır. mil falan yamulmuş olabilir.

efendy06
05 Ocak 2015, 22:04
Dişlinin değişmesi gerekirse (dişli yamuk dönüyorsa değişmesi gerekir) 50 tlyi aşmaz işçilik dahil. Zincirde bozulma varsa iş değişir. Ancak gidonda dönüyor diyosun. Bence bir ustaya baktırmalısın.