PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik hava basinci yardimmm



gt170
04 Ocak 2015, 11:18
Herkese gunaydin abilerim benim motorumun lastiklerine uygun havayi bastigimda motor virajlara guzel giriyor ama kayicakmis hissi veriyor birazda kayiyor lastikleri biraz daha indirdim mi viraj kabiliyeti az miktarda dusuyor ama istedigim kadar yatirabiliyorum ne yapmami onerirsiniz yardimlarinizi bekliyorum..

bur4q330
04 Ocak 2015, 11:32
Üstünde kaç yazıyorsa "psi" yani hava basıncı ona göre hareket et dostum yüksek veya düşük yapmamanı öneririm:cat:

gt170
04 Ocak 2015, 11:45
Lastiklerin üstündeki yazan değer maximum hava miktarını gösteriyor lastiklere bakarak hava basarsam iyi sonuçlar doğurmayabilir

telike
04 Ocak 2015, 11:48
dostum kayıyorsa vijaj kabiliyeti düşüyor demektir. hava basınçlarından değil lastiklerini bi kontrol et artık özelliğini yitirmiş eskimiş sertleşmiş falan olabilir.
ben kitapçıkta yazan havayı bastım iyi lastiklerimle birlikte efsane bir viraj kabiliyeti kazandım tavsiye ederim

Carbondioxid
04 Ocak 2015, 11:52
Yazdıklarımı, bilirkişi yorumcular gelene değin göz ardı edin ( zira imzanızdaki ise motor, o motor değil yer uçağı, başka bir dünya) ancak bende klavuza manuele, yazılana itibar edip müsbet/kuralcı olmaya çalıştım.

Lastik basıncı değerlerinde gözlemlediğim şey ise, Yük / Hava sıcaklığı / Mevsim gibi değişkenlerde sabit yazılı değerler her daim başarılı olmuyor.

Sonuç Yük/Hava/Mevsim durumuna göre lastik basınçlarını , çok hafif değerde inik tutup yol tutuşundan kazanıp , yakıt sarfını göze alıp kullanmaktayım , kullandığım zımbırtı cross/enduro/süpermoto 2 takım'ada sahibim , her değiştiğimde, bu değişkenlere göre lastik basıncımı ayarlıyorum, dediğim gibi sizin alet ise başka bir dünya başka gaz tepkisi, başka kaabiliyette, kazaasız belasız keyifli günlere.

gt170
04 Ocak 2015, 11:59
lastikler daha 7 000 km yaptı daha yeni en iyisi ben kullanum kılavuzundaki belirtilen havayı basayım önerileriniz için teşekkür ederim

telike
04 Ocak 2015, 12:18
lastikler daha 7 000 km yaptı daha yeni en iyisi ben kullanum kılavuzundaki belirtilen havayı basayım önerileriniz için teşekkür ederim

km sinden ziyade kaç yılında üretildi, hangi teknoloji kullanıldı hamur kalitesi vesaire vesaire bunlar önemli. yani markadan markaya göre bile değişiyor.

gt170
04 Ocak 2015, 12:25
Yorumlariniz icin herkese tesekkur ederim

mucoist
04 Ocak 2015, 12:47
Motorunuzun lastikleri motorunuzu alırken üzerinde gelen lastikler mi, yoksa sonradan değiştirdiniz mi?

Ölçümü nerede yapıyorsunuz? İstanbul'da %40'lara varan hatalı ölçüm yapan benzin istasyonlarına rastladım. Tek bir benzin istasyonundan ölçüm yapıyorsanız yanlış ölçüm yapılmış ihtimali de vardır. Şehrinizde bulabiliyorsanız bir lastik tamircisinde ölçüm yapmanızı tavsiye ederim. Tabii kendi ölçüm cihazınızı almanız en güzeli olacaktır. Difi veya Oxford tavsiye edebileceğim markalardır. Diğer ucuz yollu, kalem benzeri basınç ölçerler çok stabil değiller.

Bir de lastiklerin soğukken ölçümünün yapılması gerekmekte. Bunu biliyorsunuzdur muhtemelen ama olur da gözden kaçmış olabilir diye söyledim. Sonuçta kimse anasının karnında öğrenmiyor ve siz de bugüne kadar bu bilgiyi edinmemiş olabilirsiniz.

gt170
04 Ocak 2015, 12:53
Evet motorumun orjinal lastikleri fabrika cikisi lastiklerden zaten fazla bisey beklememek lazim lastikler sogukken olcum yapilmasi gerektigini biliyorum bu arada ispartada oturuyorum ve kendi kompresorum var

berkerk
04 Ocak 2015, 14:51
motosikletin kullanma klavuzunda yazan değer, kiloya göre değişiklik göstermekle birlikte maksimum değeri değil ideal değeri gösterir. lastiklerin olması gerektiği hava basıncında virajlarda kayması da(yolda, tutuşu etkileyecek bir unsur olmadığını varsayıyorum) lastiğin hamurundan kaynaklanır. genellikle sert olduğu için kayar ki dediğiniz gibi fabrika çıkış lastikleri genelde sert olur. basıncı indirdiğiniz zaman lowside olması bile olası. lastikleri değiştirin.

gt170
06 Ocak 2015, 15:14
Ben kullanma kılavuzundaki değer değil lastiklerin üzerindeki değerinin max. basınç değeri olduğunu söylemiştim şuan kullanma kılavuzuna göre lastik basıncını ayarladım iyi gibi