PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni motosiklet kullanıcıları için pratik çözümler



motocommuter
03 Ocak 2015, 08:28
Merhaba arkadaşlar. Şuan bu yazıyı okuyorsanız ya yeni başlamış , ya yeni başlayacak, ya da öğrenmeyi seven bir kişisinizdir... neyse şimdi size kendi tecrübelerim ve araştırmalarım sonucu edindiğim bilgileri aktaracağım. (Anlatılanları bir sitede yahut mt'de görmüş olabilirsiniz. Sonuçta hepsi birbiriyle aynıdır. )
MADDE 1 : KASK KAMERASI KULLAN : kask kamerası kullanırsanız akşam eve gittiğinizde o gün nasıl kullandığınızı izleyebilir, hatalarınızı gözden geçirebilir ve hatalarınzı azaltmaya yönelebilirsiniz.
MADDE 1,UYGULAMA 1: hergün kameranızda yaptığınız hataları izleyin ve hata sayınızı azaltmaya çalışın. Bu zahmetli gelebilir, fakat iyi bir sürücü olmak için çok önemlidir. (Mümkünse kamerayı kaskın tepesine takınız. Böylece virajlarda bakışlarınızın ne derece düzgün olduğunu anlayabilirsiniz.
MADDE 2 : KASKIN içinde kendinizle sürüşünüz hakkında muhabbet edin. Ör:
- transit beni görmeyebilir , yada yeşil ışık yandı biraz bekleyeyim de kural ihlalinden hayatım kaymasın gibi.
Madde 2 UYGULAMA 1 : evet bu konuşma faslı ışıklarda biraz utandırıcı olabiliyor. Ancak konu ölmek ya da ölmemek.
Madde 3 : siz kurallara uyan birisi olabilirsiniz. Peki karşınızdaki sürücü kurallara uyan birisi mi ? Benim bir kuralım vardır "trafikte ve ticarette kimseye güvenme" eğer bunu ideoloji olarak benimserseniz kaza yapma oranınız çok düşük olur.
Youtube.com/watch?v=8hKykFraU7w mesela bu videoda özellikle son iki kazada sizce sürücülerin bir suçu var mı ? Yok neden kaza yaptılar. Çünkü diğer sürücülere güveniyorlardı ya da dikkatsiz sürücülerdi. Siz siz olun güvenmeyin.
Madde 4: güvenlik şeridi kullanımı: en çok yaşanan şudur : baba motosikletiyle -nasıl olsa kimse girmez. Düşüncesiyle gazı açtıkça açıyordur derken; bir sığır sağa sinyalini verip harstt diye yola girmiştir. (Otomobil sürücülerinde en gıcık olduğum huy . Nasıl olsa sinyal verdim aynaya bakmama ne gerek var.motosiklet sürücüsü mort! İkincisi ise şudur. Yolda arıza yapan araçlar emniyet şeridine parkeder ve şeride yağ, benzin su gibi motosiklet sürücülerinin hoşlanmadığı sıvıları bırakırlar. Yine kahraman sürücümüz gazı açmış gelir ve yağı farkeder ve heyecan yapıp düşeceği yoksa bile düşer. (Not: şuan anlattığım sürücü acemidir. Bilgili sürücü emniyet şeridinde araçlardan biraz daha hızlı/yavaş gitmesi gerektiğini bilir.) Emniyet şeridinde asla hız yapma!.
Madde 5 :youtube.com/watch?v=ggBlLyGBlqA kazaların en büyük nedeni paniktir. Mesela bu video da sürücü kardeşimiz panik yapsaydı sizce sonucu ne olurdu ? Ya frene basar tramvayın altında kalırdı , ya da gazı fazla açıp duvara toslardı. Bu nedenle panik yapmamaya dikkat ediniz. He bu arada bu murat çimen karseşimizin videolarını izlemenizi tavsiye ederim.
Benden bu kadar aslında daha yazacaklarım var fakat yazmaya üşeniyorum. Hepinize iyi forumlar , mutlu yarınlar dilerim. :flower:

hakikiteker
03 Ocak 2015, 10:36
Güzel çalışma olmuş, faydalı. Özellikle kask kamerası maddesi dikkate alınmalı bence.

Mexico
03 Ocak 2015, 12:25
Elinize saglik.
Tramvayli videoda ben olsam kesinlikle kaza olurdu.

KUVVETMİRA
03 Ocak 2015, 12:28
yahu hocam tecrübelerini aktarmak için en azından tecrübe edinmeyi bekleseydin :mrgreen:

motocommuter
03 Ocak 2015, 12:43
Tecrübem olmadığını nereden çıkardınız?

KUVVETMİRA
03 Ocak 2015, 12:46
önerilerinizdeki önceliklerinizden ve motosikleti kısmında yazan "yakında olacak" ifadenizden.
yeni başlayana birinci sıradan tavsiyeniz "kask kamerası" ise tecrübeleriniz tartışmaya değerdir.

Lucas
03 Ocak 2015, 13:37
Tecrübem olmadığını nereden çıkardınız?

Hocam forumu yanlış kullanıyorsunuz.
(Bu mesajı şikayet et) butonuna basmayınız lütfen yorum yaparken.
Yazdıklarınız bize şikayet maili olarak geliyor.

motocommuter
03 Ocak 2015, 13:46
Hocam özür dilerim. Mobil olarak kullandığım için tam alışmış değilim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------

Önce ya da sonra yazmak önemli bir husus değildir. Önemli olan bilgileri paylaşmaktır. Ha varsa böyle bir öncelikli sıra paylaşmanızı istiyorum. Takipteyim. İkincisi motosikleti satın almadan da belirli bir ücret karşılığında kiralayabilir ya da arkadaşlarınızdan ödünç alabilirsiniz. Bu yalnızca uygulama kısmıdır ki yeter de artar bile. Birde yaptığım araştırmaları düşünün. Bunları buraya yazıyorsam bir bilgi birikimim vardır herhalde. Öyle değil mi ? Eleştirilere açığım ve eleştirilerinizi bekliyorum, iyi forumlar.

hakikiteker
03 Ocak 2015, 15:11
motocommuter a katılıyorum. Tecrübe sadece km ile ölçülmez, tabi ki yaşamakla aynı değil ama okunup araştırılarak edinilen tecrübe de yanlış olmadığı sürece küçümsenmemeli bence.

solmyr
03 Ocak 2015, 15:13
Hocam forumu yanlış kullanıyorsunuz.
(Bu mesajı şikayet et) butonuna basmayınız lütfen yorum yaparken.
Yazdıklarınız bize şikayet maili olarak geliyor.

admin, sen adamı niye ifşa ediyorsun? :P özel mesaj atsaydın ya :queen:

hakikiteker
03 Ocak 2015, 19:27
admin, sen adamı niye ifşa ediyorsun? :P özel mesaj atsaydın ya :queen:

İçimden gelmişti de admini ifşa etmeyeyim diye yazmamıştım ::haapppy: ::haapppy: ::haapppy: