PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MOTOSİKLETÇİLER ADINA BİR PROJE



motocommuter
01 Ocak 2015, 10:34
Arkadaşlar merhaba ,
Öncelikle bir fikrim var ve hikayesini anlatıp fikrimi paylaşacağım.
Ben, hepiniz gibi motosiklete gönül vermiş fakat olası kazalarda tatlı canından olmamak için bu 'şeytan işi' makineye hep temkinli yaklaşmış bir vatandaşım. Dün gece yine bu aletle ilgili videolar izlerken bir kaza videosuna denk geldim. Başlık şöyleydi 'yarışın bedelini canıyla ödedi' youtube de kaza sonrası videosu vardı. İşte şahıs kaza yapmış,kafasından oluk oluk kan akıyor Ve sağlık memuru müdahale ediyor. İsterseniz videoyu paylaşırım. Neyse, ben, izlediğim bu videodan çok etkilendim. Ve bir simülasyon oyunu yapmayı düşündüm. Sistem şöyle işliyor. Android telefon ve bilgisayarlarda kullanılacak bir oyun olacak. Şöyle ki ; kişi oyunda motosiklet kullanıyor. Ve karşısına bir anda otomobil atlıyor. Bu esnada oyun yavaşlama moduna geçiyor ve kişi kurtulmak için taktik üretiyor ve uyguluyor. Bunun gibi yüzlerce şeyler. İşte cadde de gidiyor çocuk atlıyor , viraja giriyor önünde ki araç ani fren yapıyor vs. Şimdi asıl merak ettiğim konu şu , böyle bir oyun hazırlansa insanlar bu oyuna ilgi gösterir mi, yada mamtıklı bulup bu konuda bir grup oluşturup bu fikri hayata geçirmeye çalışır mı ? yoksa saçma bulup "sırada kiii" diye bağırır mı ? Lütfen düşüncelerinizi paylaşın. İyi günler.

harung
01 Ocak 2015, 11:25
Bence yapay zeka ile gerçek bir olmaz yol şartları falan .. yine ilginç geldi ilgi çekebilir :)

Erem Orhan
01 Ocak 2015, 12:32
Hocam mantıklı ama şöyle bir durum var.Tecrübeli bir sürücü kaza anında düşünebilir die düşünüyorum.Fakat yeni başlamış benim gibiler ani fren ve göt atma durumundan başka bir şey yapamazlar.Diceksin kii ee çözüm ne? O adrenalin ile mantıklı düşünemeyiz o anda ve herşey saliselik bir durum.gerçekte sherlok holms gibi zamanı durdurup anı düşünemeyebilirz.Tamam oyun bize yol göstercek ama %100 bir çözüme ulaştırmak gibi br durum olamaz.Ama yinede denenebilir.

Darkcity2000
01 Ocak 2015, 12:38
3 sn kurali ile bahsettigin hicbir durumun icine girmezsin...hatta 5 sn ye ye cikarabiliyorsan olaylara disaridan bakar icine hic girmezsin... o yizde arac ani fren yapti agac devrildi cocuk firladi pek sorun olmaz..

slyman_b
01 Ocak 2015, 13:24
Honda eğitimlerinde böyle bir simülasyon kullanıyor, atari salonlarındaki gibi motorun karşısında ekran var falan.

Artes
01 Ocak 2015, 13:38
Benimde arabanın içinde bulunduğum bi anda birine çapmıştık, amcam arabayı son anda gördü düz koşmasını beklerken yolun ortasında panikledi geriye döndü ve çapmıştık

sandıkçı
01 Ocak 2015, 13:47
Fikir güzel.oyun grafikleri iyi olursa ilgi çekebilir.ios ve android mağazada ne saçma oyunlar var hepimiz biliyoruz.
Ducati nin güzel bir yarış oyunu var applestore da tavsiye ederim herkese.

motocommuter
01 Ocak 2015, 23:20
Arkadaşlar, bu simülasyonun amacı olayları bilinç altınıza yerleştirip olay anında tepki süresini azaltmak. İlginç bir fikir olduğunu kabul ediyorum. Ama destek verirseniz bu oyun belkide birçok insanın hayatını kurtarabilir.

LynXMaSTeR
01 Ocak 2015, 23:21
flappy bird tuttuysa bu da tutar hocam, yap bence :)

Proud
01 Ocak 2015, 23:25
Videoyu atar mısın, merak ettim.

motocommuter
01 Ocak 2015, 23:31
Hocam bu olaylar zincirini bilinç altına yerleştirirsek ve kaza anında olacakları oyunda kanlı canlı gösterirsek, hem sürücü kaza anında olacakları önceden bilir hem de yapması gerekenler bilinç altında bulunduğu için istemsizce uygulayabilir. Yani başarılı olma ihtimali %80 diyebilirim. Ama yine de denemekte fayda var. İnsanların beynin pekmezinin aktığını görmek oldukça acı bir durum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------

https://m.youtube.com/watch?v=x-4DBfR-NKI buyur hocam

telike
02 Ocak 2015, 01:01
sıradakii
bence.
çünkü 1- motor şeytan işi değil
2- iyi motor kullanmak bence o kazadan kurtulmak değil, o kazaya sebebiyet vermemek içindir. çok güzel grafikler vs. yaparsan tabiki de indiririm denerim. beğenip beğenmemek değil yüksek puan da veririm desteklerim sonuçta boş boş oturmak yerine bi fikir üretiyorsun hocam. teşekkür/tebrik etmek gerekiyor. fakat dediğim gibi ben öyle rastgele görsem pek sallamam

tüylerim diken diken oldu
zaten dayanamam ben böyle şeylere. ooff arkadaşlar gözünüzü seveyim korunun ya.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:55 ----------


Benimde arabanın içinde bulunduğum bi anda birine çapmıştık, amcam arabayı son anda gördü düz koşmasını beklerken yolun ortasında panikledi geriye döndü ve çapmıştık

kardeşim böyle bir kaza yaptı. genç bir kıza çarptı mekanı cennet olsun. bir adım daha atsa kurtulcaktı geri döndü kızaklayan araba çarptı. sonuçları çok acı oluyor.
tabi kız iyileşmeye başlarken hastanede kaptığı enfeksiyon sonucu hayatını kaybetti kazadan 3 ay sonra. kardeşim de ceza aldı. trafikte bi suçu olmamasına rağmen.

motocommuter
02 Ocak 2015, 04:19
Hocam ben motosiklete direkt olarak şeytan işi bir makine demedim halkın bu makine hakkında söylemini dile getirdim. Bu makineyi de asla şeytan işi olarak görmedim. Benim için çok büyük bir tutku bu makineyi sürmek. Diğer bir konu ise dediğim gibi kaza anında olacakları kavrayabilirsen kaza yapmamak için çaba gösterirsin ki amaçta budur. Sonuçta kaza yapmamış sürücü yoktur henüz kaza yapmamış sürücü vardır. Ne kadar engellemeye çalışsanda başına gelir. Ve ne yapacağını bilirsen zararı en aza indirgemiş olursun. Düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:00 ----------

Hocam ben motosiklete direkt olarak şeytan işi bir makine demedim halkın bu makine hakkında söylemini dile getirdim. Bu makineyi de asla şeytan işi olarak görmedim. Benim için çok büyük bir tutku bu makineyi sürmek. Diğer bir konu ise dediğim gibi kaza anında olacakları kavrayabilirsen kaza yapmamak için çaba gösterirsin ki amaçta budur. Sonuçta kaza yapmamış sürücü yoktur henüz kaza yapmamış sürücü vardır. Ne kadar engellemeye çalışsanda başına gelir. Ve ne yapacağını bilirsen zararı en aza indirgemiş olursun. Düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler.

cbr1907
02 Ocak 2015, 04:20
Güzel fikir,ama daha güzel fikirleri olan abilerimiz,arkadaşlarımız var özellikle bu sitede.KASK takın,KORUYUCU EKİPMANA para ayırın,tecrübesiz büyük cc motora geçmeyin,eğitim alın,bana bişey olmaz demeyin gibi hepimizin bildiği şeyler.
Üzülüyorum ben böyle kazalarda hangimiz üzülmüyoruz?Gördüğümüzde koştur koştur yardıma gitmiyoruz?Hayattaysa da bilinçsiz bi vatandaş bi şekilde öldürmesin diye?Ben yapıyorum şahsen.Keşke trafik konusunda daha katı kurallı ve bilinçi insanlar olabilsek.

motocommuter
02 Ocak 2015, 06:43
Çok haklısınız. Değişik fikirleri olan arkadaşlarda bu başlıkta fikirlerini bekirtebilirler. Diğer bir konuya daha değineceğim. Ben işlek bir semtte oturuyorum. Ve birgün içerisinden en az 10 tane kask ve ekipman kullanmayan sürücüye denk geliyorum. Burada kask takmayan kadar polisinde suçu yokmudur. Yani ceza 80 tl'nin üzerinde bir meblağ. Fakat o ceza hem yıldırıcı değil hemde 1000 tl bile olsa gerekli kontroller ve çevirmeler yapılmadıktan sonra hiçbir anlamı kalmıyor. Benim çok arkadaşım var 2 sene 3 sene kasksız motosiklet kullanmış fakat hiç ceza yememiş. Bence önce polis bilinçlendirilmeli sonra gerek ceza yükseltilir gerek kamu spotları yapılır ve çoğaltılır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:49 ----------

Arkadaşlar bu projenin yapımlarına başlamaya karar verdim. Bakalım sonumuz ne olacak:thumleft:
unity 3d ile yapacağım ve javascript bilgim de var şükürler olsun. Yine de bana yardımcı olmak isteyenler varsa yaşadıkları kazaları ve sonuçlarını bu yaşadıkları kazadan edindikleri tecrübeyi paylaşmaları yeterli olur, saygılar.

Onurhan D
02 Ocak 2015, 09:16
İlla ki az veya çok bence yararı olabilir.Ancak hazırladığınız programda güzel güzel uygulayabiliyorken gerçek hayatta panik anında ne yazık ki uygulayamamak çok büyük bi olasılık uygulayabilen çok az.Bence asıl sorun o panik durumlarına sebebiyet vermemek/vermemek için neler yapılması gerektiğini iyice kavramak.Bu yüzden programda sadece panik anlarını değil eğitim amaçlı simülasyonlarda hazırlamanız daha iyi olur nacizane görüşüm.Şunu da belirteyim öyle bir program hazırlarsanız ben indirir destekte olurum.

///MPOWER
02 Ocak 2015, 09:39
Günaydın herkese, öncelikle fikir şahane kardeşim seni tebrik ederim yani biraz abartı gibi olacak belki ama harbiden insanlığa bir hizmet benim gözümde :cat:
ben simulasyonları hiçbir zaman oyun gibi göremedim zaten bir eğitim programı bir test gibi geldi bana hep bilgisayarımda yüklü olan oyunların hepsi simulasyon football managerden euro truck simulator e kadar çünkü gerçek hayata en yakın maximum yaşanabilecek deneyimleri veren tek tür simulasyon. bahsettiğin formatı az çok anladım benim önerim mesela kazaya yakın anda kask kamerası gibi bir görünümden bakış açısı seçip "görsel panik" dediğimiz olguyu yenmeye çalışabiliriz mesela tam o anda oyun yavaşlayıp 2-3 tane bakış açısı seçme şansı verir bize benim için en önemlisi o olur mesela çünkü sırf kafamı çeviremediğim için büyük bir kaza yaptım ve sadece bakış açım doğru olduğu için 2 kere aynı kazayı yapmaktan kurtuldum. tekniksel çok fazla bilgim yok hatta hiç yok :cherry: ama içerik ve fikir konusunda ihtiyaç duyarsan her zaman yardım ederim.
gerçekten fikir mükemmel ve inşallah hayata geçer inşallah sıkılıp bırakmazsın çok duacın olur yani başarılar...:cat:

mmysgr
02 Ocak 2015, 13:19
Bahsettiğiniz projeyi hayata geçirebilcek teknik bilgiye sahip misiniz? Bu konu hakkında destek alabileceğiniz kişiler var mı?

ELque
02 Ocak 2015, 13:47
Oyunu yada smilatörü yapsan bile klavye ile motosiklet kullanımı arasında fark oluşacağı için edinilen bilgi sadece teorik olacaktır.

http://dergiweb.com/inc/rDA/N/Playseats-ten-cok-amacli-F1-yaris-konsollari-100205164513.jpg

Ama bunun mantığıyla bir motosiklet konsolu üretilir ve smilasyona bağlanırsa o zaman bir şeyler değişebilir.

solmyr
02 Ocak 2015, 13:50
hiç bir faydası olmaz. oyun tutmaz. tutsa da kaza anında kimse oyundaki tecrübelerini düşünmez, gerçek hayattaki tecrübelerini kullanarak kurtulur ya da ölür. gerek yok.

Leon10Rhyme
02 Ocak 2015, 14:12
Fikir çok güzel desteklenmeyecek gibi değil gerçekten ancak bilgisayar için toplasan 50'e yakın motorsiklet simulator oyunları var ve hepsi çok yararlı. Önerebileceğim en iyilerinden biri " safety driving simulator " oyunudur. Ayrıca hem simulasyon hem arcade bir arada keyifle oynayabileceğiniz ve tecrübe edinebileceğiniz oyunlardan biriside " Test Driver " serisi. Araç simulator olarak şiddetle " city car driving " oyununu öneriyorum arkadaşlar eğer elinizde direksiyon seti varsa mutlaka oynamanız gereken bir oyun. İnanılmaz gerçekçi ve eğitici bir simulator yapmışlar. İsmini verdiğim oyunların grafiklerinden medet beklemeyin Test Driver hariç. Bunların haricinde android için bir motorsiklet simulasyon oyunu vardı adını unuttum virajları alırken gerçekten zorlanıyorsunuz eğer doğuru açı ile almazsanız sonunuz ya duvarda ya mezarda bitiyordu. O oyun sayesinde hangi hızda hangi açılarda viraj alınacağını öğrendim. Hatırlayınca bu mesajımı editleyip ismini veririm.

Konuyu açan arkadaşıma gelince eğer bir ekibin varsa, 3d modelleme ve yazılımda profesyonelseniz bu işe girin her türlü destekçinizim. Ayrıca ismini verdiğim oyunları oynayarak yeni tecrübe, deneyim ve fikir sahibi olabilirsin projende.

xbuky
02 Ocak 2015, 14:36
Yazılım, programlama yapay zeka ve bilgisayar oyunları dersim var fakat daha 1. sınıfım ileride yardımcı olurum :))
Bir başka öneride benden...
SAĞLAM KASK
SAĞLAM MONT
SAĞLAM PANTOLON
SAĞLAM ELDİVEN
SAĞLAM BOT
SÜRÜŞ EĞİTİMİ

mutlu sürüşler...
eee abi iyide başka araba önüne kırarsa işte eğitimde o adamın önüne kırıp kırmayacağını anlamanı sağlıyorlar.
eee abi iyide viraja girdik çakıl kum çıktı karşıma, eğitimde veriyorlar hocam ne yapman gerektiğini o viraja nasıl girmen gerektiğini, görüş mesafeni
eee abi ....

motocommuter
03 Ocak 2015, 01:17
Evet bütün bilgiler mevcut. Ancak yine de araştır-gerçekleştir mantığını kullanacağım. Destek alacağım kurum ya da kuruluş yok. Fakat yine de nir deneme amaçlı olur ve beğeni kazanırsa devamı gelir diye düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------

Düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler. Konu şu ki ; insanlar kaza anında reflekslerini kullanırlar. Refleksler , bilinçsiz bir şekilde, alışıldığa uygun biçimde hareket eder. İşte insan vücudunda hiçbirşey bilinçsiz hareket etmez. Önceden bilinç altına kaydedilmesi gerekir -ki bu oyunda o imkanı veriyor.