PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ybr125 Katalitik Konvektör



mobylette57
28 Aralık 2014, 17:34
Ybr 125 katalitik konvektörü nasıl iptal edebiliriz? :silent:

AydınOğlu09
29 Aralık 2014, 15:36
Ybr 125 katalitik konvektörü nasıl iptal edebiliriz? :silent:

Niye böyle apaçilik yollarına baş vuruyorsunuzki onu anlamadım canım motoru mahvediceksiniz. hemde doğaya zarar vericeksiniz...

hiç gerek yok böyle şeylere kimsede cevap yazmaz zaten.

Mertcan39
29 Aralık 2014, 15:44
katalitik kinvetorden kastiniz katalizor sanirim bence gerek yok birseye yaramiyor drifte kapatmistim bi ara farkini hissetmedim sonra gene actim.

bu arada dogayi kirleticek diyen arkadas o zaman 2 zamanli motorlari ilk kaldirsinlar yada eski kamyonlari bayir yukari cikarken attigi dumandan onumu goremiyorum.

AydınOğlu09
29 Aralık 2014, 16:08
Ayne şeymi arkadaşım aynı şeymi! eskiden yapıldı diye şimdi bunu yapmanın ne anlamı var o zamanın teknolojisi ona izin veriyormuş hey allahım...

audioslave
29 Aralık 2014, 16:14
Ybr 125 sayfası içinde biryerlerde paylaşıldı bu konu.Esd modellerde egzosun ortasında seramik peteğe benzeyen bir parça varmış,onun eritilmesi veya sökülmesi ile katalitik konvektör iptal edilmiş oluyor.İstanbul'da yapacak bir usta bulsam denemek istiyorum.Apaçilikle itham ediyorsunuz fakat bunun motorun hızlanmasına küçük bir miktar etki etmesinden başka bir katkısı olmuyor,kaldı ki 125 cc'lik motor için 1bg 'lik artış bile fark yaratır.Sanki bu işlemi herkes kafa kaldırıp hiç inmeden sürecek.Hemen apaçi olarak yaftalamayın. Şansen ben hergün çevre yolunda aniden yavaşlayan trafiğin hızlandığı zamanlarda daha iyi hızlanabilmek için bu modifiyeyi yapmayı düşünüyorum.En azından denemek istiyorum.Doğaya salınım konusunda da şunu söyleyeyim ; 2005 modellerinde katalitik hiç yok.Bu modeller doğaya zarar mı veriyor sizce? Katalitik takılıyor çünkü motoru Avrupa normlarına uyduruyorlar.Takılmasının amacı budur. Otomobil olsa tabiki gerekli olurdu ve salınım önem kazanırdı...

Mertcan39
29 Aralık 2014, 16:29
gerek yok diye belirtmistim yukarda bu arada hala 2 zamanli motorlar uretiliyor ktm nin cross lari doğada plaka takmayinca kirlenmiyor heralde tamam :)

hasanfuat
29 Aralık 2014, 16:31
avrupa normları ne için ? :D

Mertcan39
29 Aralık 2014, 16:41
avrupa normlarini bende biliyorum mesela kawasaki h2r in 310 hp lisi normlara uymuyor ktm nin 2 zamanli crosslari ktm sitesinde emisyon degerlerinden bahsetmemis ilk euro 6 adblue suz motoru scania yapti normlar hakkinda azda olsa bilgim var suan turkiyede euro 3 gecerli ama hala eski model kamyonlar ortada dolasiyor deli gibi yag dumani atan mibyletlerde oyle bu arkadas sadece katalitigi iptal etcem dedigi icin laf yapiyorsunuz :)

C.Kaan
29 Aralık 2014, 17:02
Niye böyle apaçilik yollarına baş vuruyorsunuzki onu anlamadım canım motoru mahvediceksiniz. hemde doğaya zarar vericeksiniz...

hiç gerek yok böyle şeylere kimsede cevap yazmaz zaten.

Apaçilik ile ne alakası var ? Normal YBR'lerin 3 ile çıkamayacağı yokuşları bu arkadaş kat iptali sonrası 3. vitesle güle oynaya çıkabilecek.
Siz sanıyorsunuz katalitik çok iyi bir şey ? Sadece taşıtları egzoz emilsiyon normlarına uydurmak için yapılan bir şeydir.
Bu zamana kadar sahip olduğumuz tüm araçlarda ilk işim katalitik iptali yaptırmak oldu hepsindede çok memnun kaldım aynı marka - aynı model araçlardan 1 vites üstün oluyordu.

Mıtısiklette'de iyi sonuçlar vereceğine eminim :cat: