PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni karburatör sorunu..



SEMERKENT
17 Aralık 2014, 17:57
Değerli yöneticilere ve görüşlerini paylaşan herkese selamlar..
Arkadaşlar mondial 150 zc scooter motosiklet sahibiyim.1 hafta kadar önce motsikletin bir takım parçaları değişti sırasıyla;
*krank
*üst piyano
*egzanrik dişlisi ve zinciri
*tüm contalar
*şarz dinamosu
*buji
*çıkma karburatör..

Bunların hepsini değiştirme sebebine gelince;motosiklet yağ akıtıyordu,conta ömrü tükenmişti,motor komple sökülünce değişmesi gereken parçalar varsa değiştir dedim tamirciye.Zaten motordan acayip sesler geliyordu yaptırayım dedim ve yaptırdım:)
Benim asıl sorunum karburatörle alakalı.Motosikletimin önceki karburatörü 125'lik karburatörmüş,tekleme-gaz kesme gibi sorunları vardı o yüzden hem hesaplı olsun diye çıkma karburatör taktırdım.Gaz yememe-boğulma gibi sorunlar tamamen ortadan kalktı ve çok sevinmiştim ancak 2 gün önce yolda giderken birden motor stop etti bir baktım ki benzin kaçırıyor.Eve geldim karburatörü söktüm ve tüm parçalarını gözden geçirerek temizledim ve aynen yerine taktım.Sorun düzeldi ama bugün yine aynı şeyi yaptı.Bende sinirlenip yeni karburatör aldım taktım,ama bu kezde gaz kesme-boğulma gibi sorunlar çıktı.(DEMEK İSTEDİĞİMİ UMARIM ANLAMIŞSINIZDIR) Aldığım yere sordum direk takabilirmiyim diye,takabilirsin hiçbir ayar gerekmez demişti bana.Ama şimdi sorun nerede anlayamıyorum,lütfen bana yardımcı olun karburatörün hiç bir ayarı ile oynamadım sizce ne yapmalıyım.
TEŞEKKÜR EDERİM.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun,sizlerden cevap gelmeden yanlış bir müdahelede bulunmak istemiyorum.

adm12
17 Aralık 2014, 18:01
Gaz kesme motorun eklektiği ile alakalı olabilir mi yani asıl sorun karbüratör olmayabilir

SEMERKENT
17 Aralık 2014, 21:27
Ateşlemeden olması zor gibi gözüküyor.Eğer öyle olsa benzin akıtan karburatördede aynısı olurdu halbu ki,olmadı öyle bişey.

kashmar54
17 Aralık 2014, 21:45
Aldigin gibi tak olmaz. Karburatorun hava ayarini ve igne ayarini kendi moyoruna gore yapman lazim

Ms_TunC
17 Aralık 2014, 21:53
Ustalar daha iyi bilir ama bana subap ayarı gibi gelio. Aynısı başıma gelmişti.

SEMERKENT
17 Aralık 2014, 22:04
Aldigin gibi tak olmaz. Karburatorun hava ayarini ve igne ayarini kendi moyoruna gore yapman lazim Anladım.peki aldığım yer ayar felan gerektirmez demişti acaba yanlış bilgimi veri bana.:cyclopsan

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------


Aldigin gibi tak olmaz. Karburatorun hava ayarini ve igne ayarini kendi moyoruna gore yapman lazim Anladım.peki aldığım yer ayar felan gerektirmez demişti acaba yanlış bilgimi veri bana.Ayrıca iğne ayarından kastınız rölanti ayarımı:cyclopsan

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------


Ustalar daha iyi bilir ama bana subap ayarı gibi gelio. Aynısı başıma gelmişti.Motor yeni bakımdan çıktı sübap ayarı sente ayarı felan yapıldı.Yani ondan olması uzak bi ihtimal.

kashmar54
17 Aralık 2014, 22:06
Sen bosver onu once igneyi ayarla.ignedeki segmani bi kademe asagi indir.standardinda ortadadir. Yine teklerse hava ayari yap. 125 cc lerinkini tam bilmiyom ama 1.75 olabilir.deneyerek bulursun

SEMERKENT
17 Aralık 2014, 22:22
iğne ayarı dediğiniz nedir.Benim motosikletim 150 cc.

kashmar54
17 Aralık 2014, 22:28
Gaz telini takip et karburatore girdigi yerin ucunda igne var.ignenin ustune bi segman.ve kanallar var.igne asagida olursa yetersiz benzin geldigi icin bogma yapar.igneyi ustundeki segmanindan.bir yada iki kademe duruma gore ayarlarsin.silindire benzin gidisi yeterli hale gelince bogmayi keser.hava ayariylada incebi ayar yaparsin karburator manifoltundan hava almadigina emin olursan sorun kalmaz

varan22
18 Aralık 2014, 00:01
Önceki karbüratör benzin akıtıyor demişsin. Karbüratörü söktüğünde benzin haznesinin içindeki şamandıranın iğnesi yerine takılımıydı yada toplarken kendin takdınmı pimini. Karbüratörü açmışken şamandırayı piminden çıkartmadan arka tarafını yukarı kaldırıp benzin girişinden üflediğinde hiç hava gitmemesi lazım. Şamandıranın iğnesi yada tutan pimi takılı değilse benzin taşar.
Yeni karbüratör ise fabrikada zaten ayarlanıp satışa sunuluyor. Hatta hava vidasında işaret boya olması lazım. Yoksa da mantık hep aynıdır. Hava vidası tam sıkılır ama yumuşak zorlama yok daha sonra 2.5 ile 3 tur arası geri açılır ve rolanti ayar vidası ile en uygun ayar yakalanıncaya kadar rolanti vidası açılır veya kısılır. Karbüratör o kadar kolay arıza verecek bir parça değildir. Yenisine hiç gerek yok. Eski karbüratörün resimlerini koysan nerden kaçırdığını işaretlersen daha iyi cevap alırsın.

serkanADH13
18 Aralık 2014, 00:09
Dostum zaten yenı yaptırmıssın motoru,
yaptırdıgın ustana danışsaydınya güzel kardeşim,

usta elindeki TEST karbüratörü ile deneseydi sana kesin sorunu söyleseydi,

Anlaşılan durum EMME SUBABI gibi geldi bana,

SUBAP SIKIŞIK KALIYOR VE KOMPRESYONA GİRDİĞİ ZAMAN MOTORUN İÇİNDEKİ SIKIŞMASI GEREKEN HAVA KARBÜRATÖRE GERİ DÖNÜYOR olabilir,

buda ustanın subap ayarını sıkı yapmasıyla alakalı sende motoru aldığın gibi fazla sıkıştırdın ise subap sıkışmış olabilir,,,

SEMERKENT
19 Aralık 2014, 00:50
Peki anlamadığım bir nokta var benim.Yeni karburatörde sorun yaratırken,çıkma olan karburatörde,benzin kaçırması haricinde,gaz kesme boğulma gibi sorunlar ortada yoktu anlamadım bende bunda bir terslkik var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------

Yokmu cevap verecek olan.

search16
19 Aralık 2014, 01:27
Üzerindeki karbüratör orjinaldi sanırım. Bunlar her nekadarda olsa fabrikasına montaja yapılanlar biraz daha itinalı yapılır. Piyasaya yapılan yedek parça olarak satılanlar ise üstünkörü yapılanlar olur herzaman. Otomotiv sanayinde çalıştığım için konuya hakimim. Gelelim probleme. Muhtemelen benzin jetleri karbüratör kanalları ile uyuşmuyor. Ben 4 tane karbüratör değiştirdim bu yüzden. En son orjinal karbüratör iğne ve jetini dışarıdan aldığıma takarak sorunu çözmüştüm. Demeneni tavsiye ederim.

SEMERKENT
19 Aralık 2014, 21:03
Yeni aldığım karburatör mü yoksa eski karburatördenmi bahs ediyorsunuz anlamadım.Eğer yeni karburatörden söz ediyorsak;eski benzin kaçıran karburatörün içindeki jetleri yeniye taksam sorun hallolurmu ve birde benzin kaçırırmı acaba.Ayrıca benzin kaçıran karburatörde orjinal değildi hurda bir scooter motosikletten çıkma olarak takıldı.

Uğur
19 Aralık 2014, 21:53
125'lik karbüratörde benzin kaçırması varyatör kapağının arka kısmından mı geliyordu?

SEMERKENT
20 Aralık 2014, 13:37
Benzin kaçıran karburatör 150 likti.2 kez ayrı günlerde kaçırdı.
1.Karburatörün üst kapağınız yanında boşta olan kısa bir hortum var onun içinden sızmıştı.
2.hava filtresi kapağının içinden. ve sanırım hava filtresinden karburatöre bağlı olan hava hortumundan akıyordu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------

arkadaşlar yardım etmek bu kadarmı zor.

Uğur
20 Aralık 2014, 13:44
Benzin kaçıran karburatör 150 likti.2 kez ayrı günlerde kaçırdı.
1.Karburatörün üst kapağınız yanında boşta olan kısa bir hortum var onun içinden sızmıştı.
2.hava filtresi kapağının içinden. ve sanırım hava filtresinden karburatöre bağlı olan hava hortumundan akıyordu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------

arkadaşlar yardım etmek bu kadarmı zor.

Hava filtresine ya da varyatörün o tarafa gelen bir hortum var,konumunu hatırlayamadım şimdi.

O hortumun ucunda bir vida olacak o vidayı sıkın,sıkmayla düzelmezse japon yapıştırıcı ya da sıvı conta ile vidayı sabitleyin. Sorun geçecektir.

Çünkü aynı motoru kullandım,aynı sıkıntıdan çok yolda kaldım.

Çok basit ama bir o kadar can sıkıcı bir sorundur.

Vida gevşediği için motosiklet tahliyeden benzin akıtıyor ve motor stop ediyor.

cenkito
20 Aralık 2014, 13:44
şamandrayı kontrol edin takılı kalır yada gec keserse karburatörden yakıt tasar,
muhtemelen 1 . yerde bahsettiğiniz yerde karburatör tahliye yeridir:cat:

SEMERKENT
20 Aralık 2014, 19:52
şamandrayı kontrol edin takılı kalır yada gec keserse karburatörden yakıt tasar,
muhtemelen 1 . yerde bahsettiğiniz yerde karburatör tahliye yeridir:cat:1.yerde bahs ettiğim kısa hortum serçe parmak uzunluğunda ve ucunda vida yok.Ayrıca ben karburatörü söktüm ve iyice temizledim şamandrasınıda kontrol ettim ne takılma nede bir arızasını görebildim.Acaba karburatörü yerine taktıktan bir süre sonramı kendiliğinden takılıyor.Ve ben yeni aldığım karburatörün jetlerini ve şamandrasını eskiye taksam olurmu acaba.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------


Hava filtresine ya da varyatörün o tarafa gelen bir hortum var,konumunu hatırlayamadım şimdi.

O hortumun ucunda bir vida olacak o vidayı sıkın,sıkmayla düzelmezse japon yapıştırıcı ya da sıvı conta ile vidayı sabitleyin. Sorun geçecektir.

Çünkü aynı motoru kullandım,aynı sıkıntıdan çok yolda kaldım.

Çok basit ama bir o kadar can sıkıcı bir sorundur.

Vida gevşediği için motosiklet tahliyeden benzin akıtıyor ve motor stop ediyor.Benzin kaçıran karburatörde bahsettiğiniz gibi bir hortum yok aslında o hortumun olması gerektiğini biliyorum ama nedense yok işte..Ayrıca yeni karburatör aldım kendim taktım hatta bahsettiğiniz hortum mevcut ama nereye bağlanacağını bilmediğim için boşta bıraktım ve ayrıca ucundada vida yoktu ama yinede motor çalıştı ama bu kezde motor gaz gesiyor özelliklede kalkışta ve gaz verdiğinde:/
Ayaralarıyla oynamakta istemiyorum çünkü aldığım yer direk olarak karburatörü takabilirsiniz ayar gerektirmez demişti.Acaba ayarlarıyla oynasammı yani kendi motoruma uyarlasammı anlamadım.Cevabınızı beklyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

Konu güncel

ergün1968
20 Aralık 2014, 19:59
Karbüratör ayarını yapman lazım.Eski düzgün çalışan karbüratörünün sıkıntısıda şamandıra iğnesi takılı kalıyor.Bahsettiğin benzin gelen yer yer tahlye çıkışı.Şamandıra kapatmadığında taşan benzinin bir kısmı oradan ve birkısmıda emişden filtreye gidiyor.Yenide boşta kalan hortumun ne olduğunu buradan anlayamam ama benzin otomatiği vakum hortumu falansa ordan hava emmeside sapıttırabilir.O hortumu tıkayıp dene.

SEMERKENT
21 Aralık 2014, 01:03
Karbüratör ayarını yapman lazım.Eski düzgün çalışan karbüratörünün sıkıntısıda şamandıra iğnesi takılı kalıyor.Bahsettiğin benzin gelen yer yer tahlye çıkışı.Şamandıra kapatmadığında taşan benzinin bir kısmı oradan ve birkısmıda emişden filtreye gidiyor.Yenide boşta kalan hortumun ne olduğunu buradan anlayamam ama benzin otomatiği vakum hortumu falansa ordan hava emmeside sapıttırabilir.O hortumu tıkayıp dene.
Teşekkür ederim bilginiz için.

**Şimdi ben diyorum ki,Yeni aldığım karburatörün şamandrasını ve diğer jetleri felan eskisine yani benzin akıtan karburatöre taksam olurmu yani sorun çözülürmü ve ne derece mantıklı olur?Sonuçta benzin akıtması haricinde performansı istediğim gibiydi yani sorun yoktu.Ayrıca bahsedilen ucu vidalı hortum ise mevcut değildir eskisinde belirteyim.

**Yeni aldığım karburatörün boşta kalan hortumu sanırım ucunda vida olan hortumdan ama nedense bunun ucunda vida yok ama dediğinizi yaparak deneyeceğim yani hortumun ucunu körleyeceğim.Ayarına gelecek olursak;İnternette araştırdığım kadarı ile karburatörün hava ayarı ile oynanırsa bir daha düzen tutmuyormuş diye çokça yazı var ve açıkçası bu ayarı oynamaktan çekiniyorum:/Sizce gerçekten oynamalımıyım hava ayarı ile.

Cevabınızı bekliyorum ve maddeler halinde yazarsanız sevinirim.

İYİ AKŞAMLAR.

not:BU BÖLGEDEKİ MOTORCULARA GİTTİĞİMDE SORUNU ANLATIYORUM;HEMEN BAKMAK LAZIM YOK ATEŞLEMESİNDEN YOK BAŞKA BİR YERİNDEN DİYEREK KAZIK ATMAYA ÇALIŞIYORLAR.HALBU Kİ,ELEKTRİK AKSAMINDA BİR SORUN OLSA ESKİ KARBURATÖRDEDE BENZİN KAÇIRMASI HARİCİNDE GAZ KESME SORUN OLMASI GEREKMEZMİYDİ?

cenkito
21 Aralık 2014, 01:36
hava ayarını o sekil 2 tur yada 3 tur hesabıyla tutturamazsınız,

hava ayarı her motorda, her karburatörde farklı olabilir,

motoru dinleyerek en saglıklı calıstıgı yer en dogru yerdır.

geleyim jet samandra transferi olayına.

eski karburatörün samandrasını söküp benzin girişinden su basarak tahliyenin neresinde oldugunu tespit edin.

kacırma olayı gene aynı yerden kaynaklı ise sorun samandradır kesinlikle.

eger tahliyenin ucu kapalı vidalı isede silindire asırı yakıt gider motor bogulur-stop eder, egime görede hava filtresine benzin gider.

sıfır yeni cg 200 karburatöründe de ara ara samandra takılması olayıyla karsılastıgım için aklıma o geldi.

samandra takılınca hem stop ediyor düzensiz calısıyor hemde benzin akıtıyordu.

acıp baktıgımda ise her hangi bir sorun görememiştim.

her stop etmemde benzini kapatarak sıvı altını koruma altına aldım.

benzin altın kıymetinde nede olsa.

2 defadan sonrada sürekli muslugu kapatmamdan da olabilir daha tekrarlamadı.

eger samandra ise sorunlu yer:

yeni jetleride takmanıza da gerek yok, sadece samandra acma kesme mekanızmasındaki sorunu çözerseniz

hersey eski haline döner

SEMERKENT
21 Aralık 2014, 01:55
hava ayarını o sekil 2 tur yada 3 tur hesabıyla tutturamazsınız,

hava ayarı her motorda, her karburatörde farklı olabilir,

motoru dinleyerek en saglıklı calıstıgı yer en dogru yerdır.

geleyim jet samandra transferi olayına.

eski karburatörün samandrasını söküp benzin girişinden su basarak tahliyenin neresinde oldugunu tespit edin.

kacırma olayı gene aynı yerden kaynaklı ise sorun samandradır kesinlikle.

eger tahliyenin ucu kapalı vidalı isede silindire asırı yakıt gider motor bogulur-stop eder, egime görede hava filtresine benzin gider.

sıfır yeni cg 200 karburatöründe de ara ara samandra takılması olayıyla karsılastıgım için aklıma o geldi.

samandra takılınca hem stop ediyor düzensiz calısıyor hemde benzin akıtıyordu.

acıp baktıgımda ise her hangi bir sorun görememiştim.

her stop etmemde benzini kapatarak sıvı altını koruma altına aldım.

benzin altın kıymetinde nede olsa.

2 defadan sonrada sürekli muslugu kapatmamdan da olabilir daha tekrarlamadı.

eger samandra ise sorunlu yer:

yeni jetleride takmanıza da gerek yok, sadece samandra acma kesme mekanızmasındaki sorunu çözerseniz

hersey eski haline döner

**Peki anladım ki yeni aldığım karburatöre ayar yapmam gerekiyor yani aldığım yer bana yanlış bilgi verdi.Peki şöyle bir şey yapsam olurmu sizce...eski karburatörün hava ayar vidasını sonuna kadar sıksam ve bunu yaparkende kaç tur olduğunu saysam ve o sayıya göre aynı işlemi yeni karburatörde uygulasam bir sonuç alabilirmiyim ki???Ayrıca yeni karburatörün boşta kalan hortumun ucunun nereye bağlı olduğunu nasıl anlarım ve sizinde dediğiniz gibi vida ile körlesem sakıncalı olur öylemi??

Benzin akıtan eski karburatörün şamandrasını söker dediğinizi yaparım Ama bu işlemi nasıl yapacağım yani şamandranın bulunduğu kapağı açıp şamandrayı alıp ve yine kapağı yerine vidalayıp ondan sonramı su basmam gerekiyor??

TEŞEKKÜR EDERİM.

cenkito
21 Aralık 2014, 02:54
hava ayarı rakıma göre de değişim gösterir
deniz seviyesinde 10 numara calısan motor dag basına 2000 mt relere cıkınca cekişten düşebilir.
rakıma göre oksijen farkından dolayı.
onun için sıfır karburatör bile tam randımanlı ayarlı olmayabilir, mevkinize göre.

hava vidasını sıkıp ölçmeniz 100 de100 tam ayar vermesede cok yakın bir ayar olur
karburatörün kendi farkından dolayı. her ne kadar aynı marka model olsa dahi cok ufak ayar farkları olabilir.

karburatörde genelde filtre ve subab girişi haricinde 3 yer oluyor.
1.si yakıt girişi
2. altta pislik tahliyesi
3 sü de fazla yakıt tahliyesi

en azından cg ler o sekil.

scoter karburatörünü tam bilmediğimden video yada ayrıntılı resim yuklerseniz daha net olabilir

su testini de samandrayı da tam cıkartıp alt kapagı kapattıktan sonra denemelisinz
ancak samandranın dibindeki mekanizma hassastır ona dikkat edin

yakıtı hangi seviyede kesecegini o mekanizma belirler


http://www.youtube.com/watch?v=OGps-kx3INA

bu video size biraz yardımcı olacaktır

SEMERKENT
21 Aralık 2014, 17:48
size resim url'si gönderiyorum bir inceleyin.Resimdeki eğik olan kısa hortumdan benzin kaçırıyor.URL biraz uzun oldu ama resim nasıl yüklenir bulamadım.

2. url ise boşta kalan hortuma ait kırmızı soketin hemen yanında.







data:image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAkGBxQTEhUUExQWFRQXGRwYGBgXGBgcGBwaGBgXGBwfHh gcHSggGBwlHRcaIjEiJSkrLi4uFx80ODMsNygt
LisBCgoKDg0OGhAQGywkICQsLCwsLCwsNCwsLCwsLCwsLCwsLC wsLCwsLCwsLCwsLCwsLCwsLCwsLCwsLCwsLCwsLP/AABEIAMIBAwMBIgACEQEDEQH/xAAcAAABBQEBAQAAAAAAAAAAAAAFAAMEBgcCAQj/xABEEAABAgQDBQYDBwMCBAYDAAABAhEAAwQhBRIxBkFRYXETIj KBkaFCscEHI1JiktHwFHLhM/EVgqKyJDRTY8LiFkNz/8QAGAEAAwEBAAAAAAAAAAAAAAAAAQIDAAT/xAAnEQACAgICAgICAQUAAAAAAAAAAQIRITESQQNRE/AiYaEyUoGRsf/aAAwDAQACEQMRAD8Ayhc9jd/r0eF/VBmGYdCP2idiaKJx2EyoUN5XLSPQZvnEFKJXCafNI+hhRjyXNA 8KA/5iT+wiQJ0xVlTMo4Cw/Sm3rHqOzGkl/wC6Yo/Joky5nCVKHUKPzMYKR3S0kgeIqWeFkj2vE6lUhwmWAm4Fm/7tYak1TapR5ISP8mJH9Vbusk8QAIXI8UghLppidUqD72IfoYlS Z84EbxvCg8B11E1bZpy1No6jaO0S5n45nkTG4tjYRZUSUq8Sb8 ocXhZ1QT0MVp5g+OaP1Q5T4pNQbT1jzf5wODQLQeThc7eD5QD2 lwmehPbgLyo8QuwHHpxgzh22tVJIKZqVcloBB+R9IMTftYnCWo TJEiYCCCHUkFxvBJccoZL2JJ+kZTOkmZ3xp8uUdSUbgI4w6eBM 71payxA0S+jdIILpxLUQosQeGo4g8IDsyobWizQOqA0F13Hdv0 iBKpVLUxs5b+PGRmLCaUF5iw6E7uKtwsXiw4Phq6iYG36ngBrE WXIzFKEjuJsOBO83+TxZq+sGHU7hv6mYGQN6R+Ly3QV7A/QM25xhKJSaSSQzZppSR5Jca8T6RVUhqRHOYr2EQJiySSS5Lknm YJV6ctLTJ451e4EEwPKoQXHAEIwAnRVHilZQ5D8Bx5lrtHSRvO nz5Q0ZapiglIKlKIAA9ABBQGybhKVz5oQiVLD3J+8ZKd5LzD/vGmYLKlUSkzAEsgKDLuCV5XPF3FuEVqQlFDKyBlTVXWrirgPyp +cAcZxhS7E3OvIcOvGG0FNJGt4Hjf8AxWcsShlEpSW1AKfx6uL i3k4vFd+0PZ409SW8C+8nz3eRcQE2FnTaBUqtNkFTLR8RkqYEk dWIH5QY2rbnCk1dJnQyikZ0Eb0kP6EXhEqtDW8HztVySDzhhAL KF/xWI3WOv5CqDNfTkEwNCRmS+hLHobH2MCxmiAtLL0D8Nw3t1i5b N1XeGpP5f8v9Ip9TLbK7OHGUcjqTzL+kHcDnszkjknXyOntAkJ RpwykOQCeKpZKvMgh49iDTVqQkfeThbTL/AIhQ/JiUY8uQE2UT5D6x4JqOCvYR7S1PwrNtxiQuSQxsQdCIF+xqvQ5 Ryc18pyAjMokkBzBiTTiYoJlI7vFTuebPbpA+kppqgyEqIJdho/TjBygw6vll0SJwa9pZP0jDxXsvmx+wCFsuehJHAiNDpNn6WWGR Tyh/yJf1aMoo8WxtPhlz25yQ3umJyTj81n7RAPHs0fK4hk2ugT/J4qjUFpkSRcSpY55UiBFfttRSrdqFkbpYze+nvFTp/s7q5ys1ZUg9CpaujqYCLZhWxNHJb7vtFfimd7209o2exGo+yBL 20VOtTU61c1An/pTp6xxTbJKqJnbVgTe+RIDnqRui5y5YSGSABwAYekdQQXWiujY iid1SUq66egaKR9qNFh8mT2Eqnliepi6AxQAXuRq4sx4vwi47c 7XIoZbBlTlDuJ4fmPL5xiCsRUuYZk51FRzF9S8JKT0gxVvIHFC GUlmfQ73ifKK51OCLzZHcWOMs+E+Rt5w/iHfecBllZsgPMAEgDUsGJ4ZhxENYdWS5U4TQVkFJTMRkAC0nc+ e3VoVS9jNegUtZF1JKTxFveJkjGVAMoJmDS9l/qGvnDk6sTcMW3Pct9YYpaKSScypt9MstNj5rjKSewNUWjZrE6e 61ulSA4QdVHcAd5imY9iEypnqmLfMSwF2SBoBwgijCyrwr6FSF Dp4c0G6HC0zO7UFOYeGdLTMzDktJQM494bkvYKZSF0xTrqYN7T UxSZMv/wBOUkHqbmCtPs+tdUhLJKEqDqChcPwJze0P7TUizNWpctSAVMM ySlwLDUcoKdozKR2RhCQbk6Qf/pwATuF4B1tTmNvCNB9YxrGJq/2Ai04NQppJRnTf9VQ7oPwJP/yMRtncMCQKmdprKSd5HxHike/yiYriBmqKlXSD6n+XhljICPX1hUStWp8I4DjD+zGECcozpo+5Q dPxq/D04+nFomE4curnZQWSLrVuSn99wH7Rba5QAEuWGlS7ADe2+DGL bNaWTnEcQzm/hIYj29hGl/ZFjomyF0cwuuR4X+KUrT9JLdCmMbxKdlEObHY6ulqUVAfuHvD8 SDZaeZYv5PujebFNdD+L8rT7/wClv2zwnsp8xO57ed4pVXLjbtuqNM1Eqol95CwC40IIcH0jK8c w7KXGhiTKrKK3iJ8d7FSV6XOdObyYEfq6RIwdZBDMn5/5jmuSW1Z5SXfglZSB6pH6RDWGm9gVdf40K9AayaFTV3dH/iB+mPIi0qpuRLSkM0KGr79ZOjMVoILKDHnD1LUKQeI3g6GLdIw ULlkTkhKm7qiWIPPf5RDRswkeKcTyQh/cmDFuSygzgovDNC+yuXS1CvEAtN8hIzdBx6xr8uWBYWj5ro8DT LUFyjOChcHMlPyEahs/t6pCQipQpbWC0sVf8wsD1inFiSbZo0KBGGbS00+yJgCvwq7p99 fKC8AQQhQoUYwoFbSY9Ko5Kps0/wBqd6lbgI92ix2VRyjNmlm0G8mPn3aLaCdiNQVKfKLJSNAP3gN hqxVtbNr6ozFlys+QG4dAIP41h8sSfDdIYNqTuHOOMLw/sUA6LVv4CPJlcDUJ3opwZyuakXQObryhucRkyyVIg7QSgn7gFx ThEq2hmqdc4/qOXolPCAQp7tBLBwVHMty2earrz8yIaoUuX5xz222UUaSYwmkd TNBvDMKKiAEwsPylSjvDksDYC5NgzRc9lkA5VgPv0Omuh3NGk2 kMlHsm7K7NozgzE7ouqcHlC6UAGAlRUfejkeP7fy0WGhmvLBd9 YbwtO0xPM2qaI0mmlBClqQgi7ukHTrGfbcbSU1OR2a1yVXdEpw TYaoSWGuimPKI32m7YTJUkSadTKMxRWQAWSm7cnJHkDGNTKgZn Ue8BfMSe9q+nMcd/lWC5JE5YbssO1GP9uEpCAlrrVllpWonQEy0JBA5uX3mIWz2Eic ozJg+5Qb/mP4R9T84g4XQmomZcwCRdSuCent5xYMVrLJkSQyQGA4DeTzO8/tF1+yZGx/E+1UUhkoSLtoANw+X+8ApMlc+YmXLDk2A+ZPDiT/iFVLc5EXD7viVp58ovmzWECml5lf6qvEfwg6JH1PFuEbbCleDq mpEU0rsZdzqtXFR/nkIi1U9klm0Z2Ed1p+89b8zrA3F6lksI6EqRKTtgKumKmLYXaL FslQSgTOn/APl5d1S1B86tyQN447i3WANPIvcMrXMDujrE6xu6NI5pPky0fx NZ+zjaaTU9ph6gUIcqpgpWZQTclGbe2o5ON0GMZ2EmLHdIMZT9 nSMk01BI7hZILuVqBZuQ1J3NH0XgmICfJRMGpFxzGv7+cDhWyj m/6l/k+f8AbDZ6ZTLCJiQpXYrULswCiSedtBzUbXMVihIfvKbpGp/bdlM6W7/6C/C+Y3UzsCMiSxLt44yuhUxDJHnCMrKqT9otMhdPlDqmE9T+0exI p59RlDJQA383R7DpfaOcJ0+BzlS+0RTrUg6LNh1D3PUQ5RbN1k 1TIlpHMkAD6xqezcyYKf7xiUuBl4DSCkqWnxAAExVybF1gxfE9 jsRQGTKUs/lUgp+YI9IpeKzKumXknS1ylcFA3HEHQjpH1DFexujRiCFSMqVS XZU4gFiDcSuKt2bQc7gKk/YHM+c//wAgqB8TjpF62S+0GqQgp/1UgHu6qTbUDXyiRtf9ka5YMyiJmp3ylN2g/tOi+lj1jNDnkruFS5iTzCgRxEBhtM06m+0+qk2mKRNTuKkMT5p IY+UWPDvtZkLT94jKrcynB9QG94yuTiFPVDJVgy1nSfLG/wDOjf1F4hbQ7OzaUBYPaSFeGag5kHqR4TyMLkzSLNttMqa5Xah SVS3ZKQbDlwJj3Z3BOzSCod7hzgXheNZ0olzSJaEIASwtdtNwU fxHhBDGaiVLYpnzUTH70uUyklLMO8rwqcXLF3Nonb0PSWQjidU iWO9mUs2SEtqS1ydPSJW0fZ4cESUIlrnFCVzCskl1OPCLm6Tqw ik1W0M34Gl8/FMPVZv1CWHKCv2iVBmrlYghWeVPlhJI+ApJ7p4MSQefUQk46TH Uu0QsSxxRIIky0BQZWUr73XvWhzC0ma/ZB1gOEHfxY8esVmRNcKDuHH1iwbJ1XZVCF8DFPjVC83YRwPFwj MkVExnysmamWklLi1gopGj2eLDSY8pM5Su/kOUAZwrKEpADOre5OsAFT0mpmIlqylRK8qXDA3UfUn1jnGJ6pK QvKlSSWLliH05H0iM/HywPaWS4ysUlrVmVNKN90LPukFoJ4ltBLTTkSqmQVt4c7E82UL 6RlBxVStEtzSpP0HL2iBVqUXTp1yv66wq8Ndmc2RMexRcxalKL kqd+YzA+V4D9uFEBQADhyANHuXiRWSTrp6fSB6zweOuKpHPJuw zWYoiWZZkywkp1LjvBmILG4PGJk7E5IlnIoKmKHAgh9bHePOKm oGPAYCgkqC5tuy+bKYZkaesOv/8AWltLeI8+Ag+uaSnm94q+yOJKMsoVokd1T3bh8284Kzqtu7vI joglQrdaGKysTmffvgLPmmYp2Cho2+HcQWGbfDCFhIdhmI9B+8 LNvRorscnLCEkDd/PQRApZJmzAHZzqd0M1E54smzUgy0FVipY3to7gcGs5056QiQ2w 6lYloCH+7lpckBu6T/3rLBzwHCItNthUgES5ipaM2YJTo4SlI8gEgQLrK4TVpkBWWVmz TJgBJUdCptWAskc3s5Ak4jTyUn7hWZAHmOoN/OGnWgqRzi1bNmdooqciWApSr5QorCUpuPFmU5Y6hhqQFoyHDrb ziTi1QhSSFJKlgICCPCgFioEaZid+rEaNDGGnvD7t+TiJNDciz yVycoeet+S4UTaeevKP/Cn1RCh+P2hOX2y54BtvT0wIVKmpRMWTrmSl72L6cosNX9o+Hy0 uZpNtEpUT05ecZNhf2azwFCbWIkJDOLkOz8QIlzNgKdbS0YkZk 5RsnJ3fV4jFeRYcrHnxfVF+wvbSmrn7SoRIlOwklYExY/8AcVuSfwJ13ki0XakqZSkjsloKQGGQpIA5NGQn7ESUgy60O3xS rP1C/pAWu+yzEqd1SimaB/6SylR/5VN84s2RpH0BFU292apKmSpc9IRMSk5ZossFrA/iHI+0Y1J2sxSgUEzFTkPomckkHpmF4l1W3U6uHZz2FrZDlHpCu WBlHJV5WFLMwpSQUg3Vug7hCJtNmSmcMi7KlqBKL/Fl4jh7w9LAQlkiGoTkyvFELEZa2SiWkFCTmUc3jWHZTEd3p/hq/OrFFRDF3v1i84dQmYpyO6A/pAhVZIlT5yZks95eZMxLOBazHnGizNEbD9jK6eApMhSUHRczuj rfvEcwDERc+bRrm06iFoC2Wi+QqAHeHAsW5sH0DXCXtjUSpSjK nBaEpJAUbhtNYpSiZ3fmEqWsla1HUuS5ikuLQGqf4iASwyJyv3 iOunsPeJ8hOUPDNJJK1PE7FGQgCAkKC5WNGXUBYTmIdBG8hTBh zcAjpErHsYM6UEplzAh+8pad4OgYka890DKSaElZyl8viv3XIu 40e484S56O88zMcpSBffxURcC5HMQvYbIIQI5WTuUr1MdKjloc UjzFK/EfMwyTEiaIaywRRkmORHqhdo7EYBaMDnJEo5Qyhr1glPIy9qNV W6Eaj+bjFOw+p7NTlyk2UOX7jWLrhstK0kKIMsgKCrty9b+/CLQeBWBVSye8dNQ/zgfVTn5QUxOUsTCix3gjQjiOTekCKoBwB5xFvJSsHlGl1AnR/wCecGKypIHZofMbL5DUpB91Hk2juNldwBvFu/Lz68PXhExU4SpJlj/Vmjvn8ErUIH5l2Ur8uUb1CDdZGWcdAuaFO4SSNxY3juRWEWU5G/i3IxLo6koPdyqezEBXtHqpgWsOES8xcFVkBrvd7BtLvox0hbBR zPuHQClKld1w+YAXUTpwYcDv1M3DJU0qGVTc2ED6pYUUlRKlF1 KWRdRJZ31Ke7YEBnNoIYZLkE95eX9Q99IAS9UtDVZEtNlm2+WX/wC6FHdHh9MUJarWLaCcW+cKLUv1/sjf2iftfQ08tE1U2rT/AFBuJQOZWZyWKUvkB0DgABohYRtzT0spIl0wVNAutRAD8gASfU RmiZ56DlHIVEKL2aXM+1erPh7JA4JR9VEw1O+0euspE9w7EFCG BJDfDxt0VGclcE6QgyVJ33PzaBK0GNGh4hjf/EJKTPAUCNAGbjFeVgVNuln9a/oY52Vn5gtG6y/1MT8x6QUnIiTbsoooB1tPkSQgkcHJPuYi4BPVNnplrIAPHW0GK pDpNoB4dLIqkkc/2gwd2mCSpo0ZUpOTKmwAjPNrqLIsL9ekaFSD7t+MVLbe8t4aOB ZOylLkqIOR7j2MTpCe6lPr+385Q1RWQOkHMFoXOdWgh7FqtEzD qQIAJ1gHjlUCtt0G8QrAAT6RUKmZmJVDdAZxPqB2SUizrUpXM2 A9A/6jEUtDypQUDcDffT/eIRU26MhWTZRGhjyoQwcaRxKu0F5dDnlnpBQAGlOY8onyKINcR GoQXII0t5iCpQUrCV90kA34HSFYyQwjDEk2boofUXEdHZ1RbSW +hUfu/wBbd3zA84smF4eVEWfpF7wPB2Dtr6f5gWxqRieKYHOp1ZJ0tUt TOHFlDik6KHMQ5hmLGWnsphPZuSk/hJZ+ZSWFt2o3g7pjeCS0SFnsROkAOqnJZSW+Onmay1AP3PCRYZ bhWTbTbJASzU0Uz+qpdVEBp0ptRNl6ht6gG4gQybWxHH0e1ZEk PMJBUkFBSxGVXxA/EkpfTWK9PGQlSmJN08CD8XT+bjEOTP7uRRJAcp4DeRyBibhlCq qmBCbFw5ayUXcnowtvcQza2BXoalJUq+pPHTmTCWBmuc6tSeJN 9d8aUcHElAEhRDDwqYpV14E8RARdIia7PLUPElhY/URLnZTjSK7JmKF8rcA2kWnCMNrZ8ohFKubLI1UlWS7OWA7zB7C 556Gu1lOqWpxMNoLVu2NZNCDPqEzkoSoBCpYypKwUgqAQEFVgU ku3qIL/AEPFrsB1GbtFkhyDlJIIJy93TdpBfBZwBGaQtX9rK9rQIo5Sz4 FKPS/tFs2dRVAhSUSlgbj3T6i3tDwVsjNqiyyKjDykFQQhW9K5MzMOr SyPePIi1m2sqWsoXKmJWmyh92piw+Jw/pCjrtf3fwR4v1/Jm+XdHqJV45kqeJaURxFxoSx5xJpgx6w6injuolsIDHSJ+xcwi fLABJIUlhv1a3kIt9UgtdLX3acxFF2TrRJnomKBKUrUCBqykgf UxtM3CUEAyrgkkOUlIJDne6QHAYHQ9IlJFE8GdFLvw3P6nrAbI RMBTYhTeoP1Ai9SqBKipKlEd0gMkq1IDOkZXZPLdrpFVCUhatz TEDpdRPyhIbGlofNXPNszdGHygRjomqlly4HH+c4vUuhTfd/PaKXjuIdtMyyv9NBsfxHj04RVEmCcOpHKU7gwg9VTRLTkT5wxT gSkvvMQV5piwkan2EOKQa+qctu0iCZSgcpEWubhQy5WgbOpg2V RuPCrW3A8R8oXnY3ADGSN5ho0gItE6to1oOj9C/yiImeIKYrQxLlMW5xc8DkuhuUVAF1+nyi7bNKYK/tisFbQjdI9p8BD9vLkzClA7xKVGWVjVT5Wyvufzit7RIc5iXPu 8a5hu2aqVNLTzEpKJ0gZG8aVZigOnQpUGbeS8ZjtJKJqVywEu9 wLpD3yg72NvKElVjR1TIOBYrPkHNLIWneg3t8x5RrWy+2Mmolq CRlnAE9mogEtchJ8oyk4BMSnOkEEcXY9DENClFTh0TRo1nI+Rj Jpm0b3TYzKqZCjKL2IUGdSS1wpGqWfnGOInT6aaammmmWt2IBs scFJ3jqOlwIiysaWhXbIUZU9HiI+JuPGLHKxylxBIE9qeqv96B 92s2YKS/dOtxyvujTtoMaQ1TYHTYkozDKFJUFXhQFf00yyd4P3SyrMdwvp qqJsjZAUfaqSoZyQTLvmTLHBSrLDvcG/lFs2KwAyySWzOwI08uIaI/2mVCZf3SR35pTmYnugakfhSQGI004wOEmrByjdFRXiLdICV1Wy hMTqLK5j/H1iRUEfwQMrJg05X9IRIZsaxBZWpkpKlbgkEkhn0HKBk1YNwgJ zbg5YAkfESb/SHyoFPjKVjTuuCN7qBdPoX5QySXfxB9+vrFEI2P0lOhRDLSk/mOU+pt7xoGDYdPkSzNTUEhIJyzE9oghtLEK9DFMwwyFKHaBSRv cZk/qTcekW7FZKaejM2hnMXBUJc905ectyCp9xD6xbxJbJy9FSqsWl TVqmLpk5lF1NNmAPvs5aPYCTahSlFRuSSSeJNzChXJjEmgS5gy JYaB2Hy2JeCYWIkykSQNGtDUxDjSOe0Js8dKm2uWgUGyHTHs1Z wxCZqHB/MlZ/+MWYYmuaGzOgOyczOqwS/wCIBrB2vpFVScypgFxmRz0TM/cxddnaOT2C1qSnMlCiknXMxAcDUPxtpCuNsKlSJdClGW8mdmZk lJSr0BXa99N8Ba1BSqYRYZSFJ1ZmIJI3uHPByINbO4QmZ2edCV FSgHMtHA8A403RW9ppp7dctK1ZUqIICu6dLEAsQCDbcwjKPZnL oI7SbQGYOxlaHxq4v8I5cf8AeBFPLCRDUiXlHOOiredIdIVscq Zn7DrE7CBkBCpcxMw+IrSyW3AWcRxhNOtUwCWgrnHwizIB3kmw JfyHWLzQ7CTykKXOmKVrllpRkHIKWRm8g0SlO8IZJLLK1MV3Mx 7ovc8Rw4xXq+pHwhh7n9otO08iypc5GSfLuhWXKVJ4LTdJB3LS WBYEAKeKsKLfMITZ9bwB07BSiVGwLx4uhKrrYDj8X+YnipSCEy wH3n/PCBtfXB2Dq56D/MUjYkqIdOO9rv19oueEBpSjxt6xTaJN4uM15dK4sWJHVmT7kR0 ePDshL0SFbRUmVpqFzZ6VAgbwpBGQJKbIAAAsbs8TdmsCXOWqd MF1HMwdhwA5AQE2O2dVNmBRG+NzwnBglGUBi0RcbKJ1llIq6Ar GUWSnWKVi+AmYoFIY6C2o3PGuY5ThP3aNB4j9P3ipYxUinkTZu VSikEA7gQ+/jrBUawFuzKcTolJmFKjmVoogfy8N0WGFS0C6c3h0c3awdy5sw/zEfHsU7dSVZcgAIAd+ZJPEmDdDVpVKQhSQoJSLEaEcH67oL0It ll2I2qmYfUGTPKlybhxcA7iCRcdIibQ4uqonLml2UWT03fznAe diBWoAu1za54P6qjybiaEd10678rwHN8aGUUnY3Mqt504A26l9 b/KBa1ZikBQSVFnJOUPZyQ5byMTpuLy2AORXQJaGamYnKxEvvJTM BsVAO1t19CNbboCMyLPmqYJVl7oygpCXYHeQBm/uLk8Y6pJC/FKc8WZX6k8OoiOCX0tw5cjBfCsORNWnJNyL3A9xb8i7K8i/KGFZYtlpawQVUuYHfKKQr9CjlPkRAPbWup6iYiZIzWBSoFASAA bMxLl8zl20i51Sqmjp1FeWYALiZLUlYSWT40qTfvCxc68IzvEp gmrXMSoArUVFLZblyW890Wk+MaEirdg3IYUTEUSiH7o5WhRHkh 6JmmkPIXHK5YJ7p8o5NrMYCGZLQIarpHdzDdHHaxxU1IyKB0aM AZwaZ31cyn2C/wB4shrQhLOzi/m8U3CphzKyllMWJ4gGC0mqmZCFkHM24OOh3QtO7GTVUWao2lKJ aZch0rGswG4sQyed9YBS2SH+KIyVt1hxJ3mClQGx995jqXMABW b5dBztr6w0mUpYcW4PviNIpZgJlkOV+FviI1A/NbTj1ECeEFbNp+y/DUqlZiHL5phOqll2H9qRu4mNHjOPsaxYTJMyWT3wQpt7F/rGjw3jiksCSeTI/tanj+rlAWKUMeYWSCOhBbzjMcblzM6gC+UkAPwLRbvtAxYLrpi ye6g8jZAA3Pv+cU2lpDPJKrlRf1LxKLxb9j10C3Ul0mxOvSG5h i2p2MmEEpST6+X0iqYhIMteRQZQZx1v8opF2K8EzB5bqHWLbj8 pZSiXLHe7o5a5vmBATZOnzTE8rxp2yeC/1E0zFDuhRb2H0iy0J2efZ3WCWsSaiWZUw+Akd1XQxp1fUpky1L O4eZPSBeO4bSinUqoACUJKs+hQw1CtQQ3+8Z1RYhMxaWmnmKWJ eYhLECZNys2bXIkeIm7sBuujairYdsMYFtjIWZhqHlsTZaSFeY NweRjzDK7+vkqSlKFU/bKSqWwzZJgU6lE7mUWA3jlGcbY0yqkzVst5CxJQD4ghACMpF+9 mQtWpZy1ohYdtOaaUtUla6efkAQoAGXMYnMhaFguoAuFjQ2Ia4 MJJuwStKiuVWETRNmICFKTKWqWpTW7qikn23RKVUs7dIL7MYgV H+smkk0KCq/hmKmKV2YP51TV97iHPwxUgtg0B5CnQYol95RLGwHrc/SA1YQpRPE+wtD3bkJbUq+cPSaDKkmaO8UnLLOYEHNlBWwcCyjl BewdgbhKgvJzh9KEZJywCM7CWpBLgpcKINstw2rmPZi7BJLjiA 3tD1XUkrUokut81+TW/m4QylJTYgKSdG+YMYBJppK0jMkBaOYdPR9Un0MWzAaWQpxNkrR Z3KVLR6pDjzHmYFYDhxUrNInhK2bKWSvoUqOVY6E+UHccxiZTS 0pX2PanNdKGUAwALBRSCXUNBppFIR7YsneEN4nW0zZEpWpLWKV qSkXsQggvZtQH5QGnIR4QxU3C8AVVxcsY5TNUdDf3/AMxOSt2UUqwSiUcB6D9o9iOvM+6FCmJMpZBBA/n1j2urnVDFPMBBd33EGO1yEqvd4JrOFTnu8cqlKXYWEOJQhPMx 5MqCbaCDQByRKTL8NzvMOidELPDgW0Y1ktK4jV1WQkEM5dvJh9 fYxMnUqRTLmE9/RIfcRwZ35vFdK3IG4BvqfcmCAJ0uMTCp13007v0b2grJxFAUUr UWsbgvbQgjfpcQFkyAzktEyaEKTlJuNFDUdRvEK6YVYZRtlkmi YgKE1Ok1ByqV/wD0QzL/ALgxO94tK/tonmWU9mjMQ2Zvo7e0ZgMPXwfpHYpjoxgJJaDlndfiCpqiTvLs OMWTZdJzJaK0KdmcRedj5DlLDQ7w8arwja2axgqHlCwc8v5byj 542mre3raiaGZUxWVtMqe4n/pSD5x9FbRVopcMnzksFIlKy/3kZU/9REfMtBLcgQyjQtl32TkZUKXwEX/YHGVU6xLqE5JKx3JhbKFG7KV8LufFvZoqdHTZadCN8wgeT39ou dHVsLANFP0KMfaJONck0qFdmVFJlFRAlzFJL5Cr4VaEA62Z2ir bJTP6OomyKuXNlqmIEtJQSFgOFEy1ix3vlPKNJVOzpYsx5/Tf/mKltXtCikRlQCVkFr6eYjS8d5bApP0UanxCRLph2hUpU0lagFq uyiEADRKiAVKVqxSN7QONPLqkzCtPZEJeUt7ZxqliXVmSBoC2X dvrtTVqmTHWXc+jly3CH11ZUAT0bcEJBOUDhb3PGJ6VIfYXxSh WmQimlKlmXm7WYrOnvzCnKLa5UJcDjnUWuIDysHL9+YkD8tz7s P8AePVTze/H1SkH5n2EJU895ibAHyIAPsRGMGKGmp5aFkzMkwICpRy5ytT+H MGEk73a2UOdXDTZmqkhwkgX1bc/yjxQzKKN6u8g8eA8xbqI7p0FZzJspmWkixG8tw4jcfYBOUo3gZ 0K9Qfooe8HsBwaarvSQJo1Uhsx85fiH9w9YdwXAysvLyBW9K1J D/qIC/Ivyghi+I09Jl+5QqePhTNdKW+IgAkOfhzOYaKsVscxGbJpkJXM pSmY/dTn7pYO7KRmCXbedWfWKBVVRWoqOpJJ6mOK6vXNUpa1EqUSS/MvbgL6RFzQzdgSoeMzhCEwwzHQVACS0zlR7DImGPIFGs9lzyI7 NQeMey6VyQlyBHaaI+XvGsJwJkdpVD0qmSNQTE3/AIahYYWMYAKmVDaXiOqaSbwQqMJWjc4hqXTHeIFhomTK9Jpykk Zm4Mf8iAks3glPpHEKRgxNyX5JDn1LCNaNTGMzka6QYpsQKRlS kJIbMWuf9+cQp+HLlkKAKgOV/Mb/AChtU2YSV9mplEksktruYbo2GHRbKJXadqQBLEtIXYkhTtuOnx e0T9n6LOpSp2ZaSklJllr3a37horeE1yRLWhTgzAE9ACTfkbe8 WjZClBn5VnNLRLVMSkuylJaxG8d523s0Mo5SM3gNYdsjLnIzTE ZDy/jR3huH9hOMsEKYi7NqAfW8XeTU9wFkpCWJKUpAIDWLABoBopyu oXNSiYoKLshBUAQABuY6RX4aI/JYS+0GmK8IqEC57LMG/wDbUmYfZJjBdnqfNMSOcfRaBNKMv9Os2YhZQkMd11cOUZdSbFz qWpKezJQ5UgghQCXsFKFgoaF2474WUchjIerZ2WYgDRCfdm+pj r/jwSLn94kYlhKUOpc8ZjcpSgKblmUb+kV1c9DsELX55QebJaEmm mUhTQYn7UKI7rmKntBiSpiSCB6gmCBnkX7GWnmsB/VZgfU18w2zpHIf/UNCXZTiU5csg3eHqqmVLZ7g6Hy9jf2idPV3sygCdwPzteOauyH LX5QSdA5Mw/zox9okSZSiQwzKAsn8aPy8d9tfSI4W2kSRiCwGcEO90pN+NxY8 xeCAn0uG50sMypYulQBKpZOoWkXy21HBxwg/TyZUr/zC0pWBmStC0FZ4Hs3zE8+7zim1GJTVXVMUT1v6i8RZa7ub8YFB LZjO2K2yU4CBvmGXLE08xlHd6uVX1ipZ4UxbxwIYB1CaPI6y74 xjyOhHkdITGMPJTaFHjQoBg3NksQlOg15mEEMQlrm8EhTgk8oZ RLZRJ4XMKONSpDxJl0nC0N0oupW86DgBDtJUOCTo9oR30MqJ8l J0N49m0aTwiIuvSLPflEKprjxg23s2OjjFwJYYeI/KI1DVuQd/CIlTMUtWrkaRHStjDJYEbyWxQzpcXG8REUVBJGYsdQ9vSPMOn2 3Hk94lT5fHyB1ieUyuGiDJloS5sl9TFj2cx9CMqlJJa7hs19W4 RXKiUC7QNkzTKUx0isJtOycoo2eX9pEqX3UIWQbkhKRfzN/lHqPtJzfAv9Yb5Rl0mcFhx/mPDmBivzyvSE+GNGsy9vEZyFImBDBljK5texJYDTTjHVbtTT5X 8Q4HMT6JYxliKkg7xE6mqh8UPHz+0K/F6LLW7RylB0oV07FL+SlkmKxiOIrW+SXNb88wfICCkqotuUPcR 7NWnKSI0mpIEU4lUMmer8KR0f5wzNlKD5lKPmw9BFgqJwgLiax lJMQlS0WV9lXCgFObw5WVAWRlSEAAWcndrcn+GO1dmbDXdEVaG jCiBjvNDcKMAUwx7HkImMY8MetHghPBMew4kw1HqYxjoQ6mOUi PSYBj0mPY4hRjFyozYx2B3fOPIUKORPxw0jxf8phQozAN0Yuj+ b4axfxnrChQAg6YbmOBrChQ4rJtEe8IslOpxe94UKANEgV4Y24 xDrRbyhQoUJCoz3oOjwwoUFmjo9k7/KHEfWFCgLYzCNIdP5vMOTdYUKKRJsFzjeBWNf6Z/m+FChOxnorKdYem/tChQxMbj0QoUYwo8j2FGMKORHsKCY8hyXChRjHYhQoUAwjChQo xj//Z
















http://www.scooter.web.tr/media/kunena/attachments/legacy/images/highperformancecarb.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:15 ----------

Yardımcı olun lütfen.

ookkaayy
21 Aralık 2014, 18:03
Bujinin kablosunun geldigi yere bak gecmeli oluyo onlar titresimden gevsiyo temassizlik oluyo atesleme yapamiyo bi bak derim

SEMERKENT
21 Aralık 2014, 18:17
Motor yeni bakımdan geçti.Elektrik aksamından tutunda motor aksamına kadar gözden geçirildi değişmesi gerekenler değişti.Yazdıklarımı baştan okursanız belki fikriniz olabilir.

cenkito
22 Aralık 2014, 19:08
size resim url'si gönderiyorum bir inceleyin.Resimdeki eğik olan kısa hortumdan benzin kaçırıyor.URL biraz uzun oldu ama resim nasıl yüklenir bulamadım.

2. url ise boşta kalan hortuma ait kırmızı soketin hemen yanında.


100 de 90:

ilk resim tahliye hortumu,

ikinci agzı acık olan ise karburatörün en altında yer alan, üstündeki vidayı acınca-gevsetince karburatör

havzasındaki yakıtı akıtan hortum. kirli yakıtı vs tahliye için.

1.ise egik olanda samandra kesmezse tasan yakıtı tahliye eden yer :cat:

SEMERKENT
23 Aralık 2014, 01:29
Benzin kısa ve eğik olan hortumdan akıyordu,doğrudur.Peki uzun olan hortumun ucunda vida felan yok ve ayrıca o hortum boştamı kalıyor acaba?onun haricinde t şeklinde plastik kısa boru var ve oda boşta.Acaba motorun boğuk çalışması hortumların yanlış takılmasından yada eksik takılmasından olabilirmi?Cevabınızı bekliyorum.İYİ AKŞAMLAR.

cenkito
23 Aralık 2014, 13:03
ucunda vida dediğimiz sey hortumda degil. hortumun baglı oldugu yerdeki vida :cat:

kırmızı işaretli vida bahsi gecen.

http://i.hizliresim.com/dW06ZV.jpg

samandara paklaksada yakıtı kesmez yandan yakıt tasırabilir, birde samandranın saglamlıgını kontrol edin

içine benzin giriyormu diye..

bu yolladıgım resimde hortumun ucu bosta kalmasın diye öylesine depodan gelmesi gereken benzin girişine takılmıs

o hortumun ucunu yere dogru egzosdan uzak bir sekilde sallarsınız.

scoter bilgim bu kadar, ortak konularda umarım yardımcı olabilmişimdir

SEMERKENT
23 Aralık 2014, 20:44
Teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.Siz olmasaydınız kafamdaki soru işaretlerinin bir kısmına cevap bulamazdım.SAYGILAR.