PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Japon roketi Hayabusa 2



Eagle7
04 Aralık 2014, 12:58
Japonlar asfalt canavarı olan hayabusanın sonunda beklenen roketini yaptılar. Aslında biraz ufak olsa yollarda bile görebiliriz :)

http://www.teknokulis.com/webtv/videoizle/japon-roketi-hayabusa-2-4-yillik-yolculuguna-basladi

Japonya Uzay Araştırma Ajansı (Jaxa), ‘Hayabusa-2’ uzay aracını taşıyan H-2A roketinin Tanegashima üssünden fırlatıldığını açıkladı.

Japonya Hayabusa-2 uzay aracını fırlattı
‘Hayabusa-2’ yaklaşık 4 yıllık bir yolculuğun ardından, Dünya’dan 300 milyon kilometre uzaklıktaki hedefi ‘1999 JU3’ isimli asteroide ulaşacak. ‘Hayabusa-2’, asteroide Alman Uzay ve Havacılık Kurumu (DLR) tarafından yapılan bir robotu da taşıyor. Robot, kısaca ‘Mascot’ (Mobile Asteroid Surface Scout-Mobil Asteroid Yüzey Araştırmacısı) adını taşıyor. DLR’den Hansjörg Dittus, ‘Çuri’ kuyruklu yıldızına ‘Philae’ aracının başarılı bir şekilde inmesinden sonra uzaycılıkta heyecan verici yeni bir dönemin başladığını söyledi. H-2A roketiyle evrenin ve yaşamın başlangıcına dair verilere ulaşılması umuluyor.

9 YIL UYUDU!

Bu arada NASA?tarafından 9 yıl önce gönderilen uzay aracı Güneş Sistemi’nin en küçük gezegeni Pluto’yu keşfedecek. 9 yıldır uyutulan uzay aracı 6 Aralık’ta uyandırılacak ve bilgi akışı almaya başlanacak.

hakikiteker
04 Aralık 2014, 13:02
Dünya ya fazla geldi uzaya gönderiyorlar :D

C.Kaan
04 Aralık 2014, 13:02
Adı Hayabusa olan her şey iyidir :) :cat:

D e m i r
04 Aralık 2014, 13:26
Japonlar ne enteresan isimler buluyor :)

40yapar
04 Aralık 2014, 15:07
Hayabusa'nın (隼) japonca'da "Doğan" anlamına geldiği söylenir. Ama aslında o kuşu tam olarak ifade eden kelime Taka'dır (鷹). Yine de, hızından dolayı Doğan için Hayabusa dendiği de olur. Ama bu daha ziyade masalsı bir kullanıma atıftır. Zira Hayabusa aslında "Hızlı" (速い - hayai) ve "Kanat" (翼 - tsubasa) kelimelerinin birleşiminden oluşan birleşik bir kelimedir. Ve rivayet odur ki:

Eski bir Japon efsanesine göre, doğadaki yırtıcılardan biri aşırıya kaçarak doğanın dengesini bozmaya başladığında, doğa kendi dengesini korumak amacıyla bu yırtıcıya müdahale eder (Japon kültüründe tabiat çok önemlidir :cat:). Bunu da "Hayabusa" aracılığıyla yapar. Hayabusa bir yırtıcı kuştur (misal bizde de Zümrüdü Anka kuşu var). Ancak Hayabusa o kadar öfkeli ve en önemlisi o kadar hızlıdır ki hiçbir yırtıcı ondan hızlı uçamaz; ondan kaçamaz. Hatta Hayabusa o kadar hızlıdır ki efsaneye göre onu görebilen bile olmamıştır :santa:

Güzide japonlarımızdan Kawasaki'nin Ninja ZX-11'i zamanının en hızlı motorudur. Ancak Honda 1996 yılında CBR 1100XX'i çıkarır ve ona "Super Blackbird" (Süper Kara Kuş) adını verir. Neticede Kara Kuş Ninja'yı "avlar" :salut: Bu oyunu bir süre elinde patlamış mısırla kenardan seyreden Suzuki buna daha fazla dayanamaz. İki yıl sonra bir motor çıkarır, ve bu motor o zamanın "en hızlısı" olarak kabul edilen Honda'nun Süper Kara Kuşunu "avlar". Bütün kuşlardan ve hatta Honda'nın süper karakuşundan daha da hızlı olan bu motora Suzuki hakettiği ismi vermiştir: Hayabusa... yani, bütün kuşların içinde en hızlısı... Hayabusa kelimesinin anlamı ve o motora Hayabusa adının verilme sebebi budur.

Not: 2015'te ne olur, kim kimi avlar, ahçı uşağı, uşak bahçivanı sonra hepsi bahçivanı avlar mı bilemem. Bu güzelim efsanenin ve ondan yola çıkarak rekabete renk katan bu hikayenin tadını çıkarmak yerine küçük abdest yarışına giren olur mu bilmem, ama olursa da beni katmasın bi zahmet :pr:

Not-2: Haa, ben aynaları çıkarır, ve hatta rüzgar direncini azaltmak için kasksız tişörtsüz bir şekilde motorun üstüne yatar Hayabusa'yı da avlarım diyen olursa onla da inatlaşmam tabi :queen:

Not-3: Ne işinize yarar bilmem ama Ejderhalar için de benzer bir sıralama var :) http://9gag.com/gag/aremoj7#_=_ (Hobbit-2 girsin artık gösterime ya)

Not-4: Yamaha XMAX 250 için bi efsane yok malesef :salut: bildiğin itelemişler motoru bize :(

Not-5: Sağlıcakla kalın, kurda kuşa yem olmayın, tekeriniz düz bassın

motorcu48
04 Aralık 2014, 15:51
adamlar nelerle uğraşıyor geri kalmış ülkem neleri tartışıyor

beko12345
04 Aralık 2014, 15:53
adamlar nelerle uğraşıyor geri kalmış ülkem neleri tartışıyor

İşte bizde hala erkeklerle kızlar aynı okulda mı okumalı diye tartışıyoruz.

Eagle7
05 Aralık 2014, 15:11
Adamlar uçmayı iyice kafaya koydular. artık uzaya gidiyor hayabusa :)

Vitus
05 Aralık 2014, 15:35
adamlar nelerle uğraşıyor geri kalmış ülkem neleri tartışıyor


İşte bizde hala erkeklerle kızlar aynı okulda mı okumalı diye tartışıyoruz.

Böyle şeyler söylemeyin onların uzay programı varsa bizim de duble yollarımız var.