PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MERAK ETTİĞİM 3 SORU



Onurhan D
04 Aralık 2014, 04:42
Öncelikle herkese merhaba ilk sormak istediğim vites ve benzin göstergesi olmayan motora yeni vites ve benzin göstergesi takılabilir mi ?
Cross motorlar kaç santim kadar jiletlenebiliyor (kısaltılabiliyor) ?
Cross kaskları arazide değilde normal şehir içi kullanabilir miyiz vizörleri yok sanırım.

ahmetkorkmaz
04 Aralık 2014, 04:54
Merhaba bildiğim kadarını cevaplıyayım.

Benzin göstergesi için depoda şamandıra olmalı, sonrasında bir de gösterge tabii. Gösterge bulmak dert değil de, şamandıra kısmı baya dertli iş gibi duruyor hiç denemedim bilmiyorum. Kısaca olmaz diyelim :)

Vites göstergesi dersen o da zor bir iş, ilk olarak bir gösterge bulman lazım ki bu en zor kısmı, diğer zorluğu vites koluna suya toza dayanıklı switch ayarlaman lazım, saatlerce uğraşman lazım, o da baya zor. Kısaca olmaz diyelim :) (Bir pic entegre üstüne program yazılması gerekecektir.)

Kesme biçme işini hiç bilmiyorum.

Cross motoru şehirde kullanmak pek iyi bir fikir değil en önemli nedeni lastikler, arazi için düşünülen o iri dişli lastikler asfalta neredeyse hiç tutunamıyor. Diğer neden ise sinyal, ayna, far ve plaka bu ekipmanların yoksa motorun bağlanır.

ogzcngdk
04 Aralık 2014, 05:05
cross motoru asvaltta kullanamazsın, kullanırsın ama lastiklerin dişsiz olması lazım. bu seferde arazide kullanamazsın.
gerçek bir cross motorda benzin deposu zaten plastik oluyor ve dışarıdan ne kadar benzin olduğu gözüküyor.
vites göstergesine ihtiyaç duyuyorsan daha çok yol kat etmen gerekir diye düşünüyorum cross için
kısaltma yapılabilir ama arazide uzun motor lazım

telike
04 Aralık 2014, 08:05
ktmlerin bazı modellerininde evet belli oluyor benzin ama her motorda belli olmaz. şamandıra lazım. ogzcngdk arkadaşın dediği gibi yol katetmen lazım masraflı bi iş. kısaltırsın ama verim alamazsın. kros kaskları için de şehiriçinde kullanırsın vizörleri yok ama goggle dediğimiz maskeleri var gözlük de diyorlar. ha 90 100 e çıktığında rüzgar rahatsız ediyor söylemedi demeyin :D

disturbed
04 Aralık 2014, 09:12
Motorun ne kadar yaktığını hesapladıktan sonra, km saati aynı zamanda benzin gostergesidir. Motoru bir sure kullandıktan sonra, devir ve hız gostergesi, vites gostergesidir.

Onurhan D
04 Aralık 2014, 19:45
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

biyeybaraküs
04 Aralık 2014, 19:55
soruya cevabım yok ama vitese alışılıyor belli bir süre sonra (eski 1700 tl lik motorda vardı şimdikende yok 13500 tl şimdiki ) ,benzinde ise motoru sallayarak deponun içinde ne kadar var tahmini fikir edinebilirsin

Onurhan D
04 Aralık 2014, 21:30
Benim ilk tecrübem olacak o yüzden acemiyim aslında commuter sınıfından almayı düşünüyodum ybr 125 ama cross motorlarada içten içe eriyorum bi sorayım dedim çok zorlanır mıyım bide şehir içi lastik değiştirsem felan kullanabilir miyim gibisinden.

burak5353
04 Aralık 2014, 22:21
benzin göstergesi takılamaz nerde motorcu varsa sordum yok takılmaz dediler olsa ben motoruma takarım zaten km hesabı benzin koy