PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KAZA anlaşmalı servis neden yok motorlar da ?



orhan0911
02 Aralık 2014, 21:39
ilk kaza mı yaptım motorla aslında benim kazam da değil park halin de ileri zekalı bir arkadaş nasıl becerdi bilmiyorum arkadan çarparak motorun sağ tarafına yatırdı yarın kaza tutanağı doldura cağız şimdi sormak istediğim şu bu motoru nerede nasıl yaptıracağım araçlar gibi mi oluyor işlemler yoksa motoru gösterip eksperin geleceği gün mü motoru götürsem ve kaza tespit tutanağıyla motor tamiratı yapılır mı ?.

servislerle konuştum her şey tamam olsa bile eksper onay verir sonra parçaları sipariş ederiz iş bitince sizden parayı alırız fatura keseriz siz paranızı eksperden alırsınız deniyor şaka gibi bu işi ben yapacak sam niye sigorta yaptırıyorum veya arabalar gibi niye değil ?

http://i.hizliresim.com/5o9MRq.jpg (http://hizliresim.com/5o9MRq)
http://i.hizliresim.com/89nDEV.jpg (http://hizliresim.com/89nDEV)
http://i.hizliresim.com/rmLZmM.jpg (http://hizliresim.com/rmLZmM)

xbuky
02 Aralık 2014, 21:52
Arkadaşım azcık özenli yazsaydın çünkü çoğu kişi anlamayacak ne demek istediğini bende dahil :D

Ramazan Can
02 Aralık 2014, 22:31
sigorta anlaşmalı servis bu güne kadar denk gelmedi.. genelde motoru servise götürür kaza dosyası açtırırım. eksper şu gün şu tarihte geleceğim der ve motor o tarihte orda olur... eksper bakar yazar çizer resimler.... sonra sigortalar kazayı inceler ve sonuca varır.. bu işlem 1 hafta 10 gün sürüyor... sonrasında yapılsın onayı gelir .... bu süreç te parça temini yapılır ve parası istenir.. parça teminini çoğu kez sigorta firmasının bağlı bulunduğu yer yapar ve orjinali yok ve birebir aynı ürün varsa orjinal olmayan üründe gelebilir... sonrasında işlem biter sen ustana işçilik parasını öder 30gün ile 45 gün arasında paranı alırsın.. eğer sigorta parça temini yapmaz ise senin parçaların fiyatını araştırıp sana 30 ile 45 gün arasında parça ve işçilik parasını gönderir... para senin hesabına yatar.. para gönderilmesi için aracının onarılmış resimlerinin gönderilmesi lazım ve üzerinden çıkan parçaların iade edilmesi lazım... işin zor....

ogzcngdk
02 Aralık 2014, 22:37
evet motosiklette dediğin şekilde ilerliyor sigorta expertiz işleri. yapacak birşey yok