PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklette rutin temizlik?



mertrichards
02 Aralık 2014, 02:08
Herkese hayırlı geceler,motosikletim cbr 125. Motosikletimin rutin temizliğini nasıl yapabilirim? Al eline su,al eline bezden,farklı olarak tabiki. Mesela önerebileceğiniz bir temizlik ürünü,lastiklerinden grenajlarına kadar yeni gibi durmasını ve uzun ömürlü olmasını nasıl sağlayabilirim?

almpoz
02 Aralık 2014, 02:40
krem türü cila alıp bezle ovuşturarak temizleyebilirsiniz plastik parçaları parlatacaktır.Hareketli parçalara wd40 sıkabilirsin anahtar içine butonların kenarlarına zinciri motoru her temizlediğinde motul sprey ile temizleyip tekrar yağlayabilirsin.lastik hava basınçlarını kontrol edebilirsin(önemli).Onun dışında pek birşey kalmıyor.Tabi bu işleri haftada 1 yaparsın.

Sj's
02 Aralık 2014, 02:52
1- Arap sabunu + 1 kova ilik su + sunger
2- Motul motowash sprey
3- 1 adet wd40
4- 2 adet vileda siradan silecek bezi
5- 2 adet mikrofiber bez

Bundan ote temizlik kiti yeryuzunde yoktur, fazlasi lukstur. Adimlar sirasiyla:

1- Arap sabunlu suyla motorun camuru pisligi sungerle yikanarak atilir
2- 1 vileda temizlik beziyle kurulanir, motor hala tamamen temiz degildir
3- Motowash spray motorun etrafina bolca sikilir, 2nci vileda ile silinir
4- Sirayla kirlenene kadar ilk mikrofiberle, sonra ikinci mikrofiberle guzelce kurulanir, cilalanmis etkisi verilir (motowashin kendi icinde cilasi var)
5- Metal baglanti aksamlara wd40 uygulanir.

2nci adimdan sonra ikinci kova sadece suyla ek bir yikama da yapilabilir eger garanti temiz olsun dilerseniz.

ogzcngdk
02 Aralık 2014, 04:41
motoru yıkadıktan sonra boyalı kısımlara cila uygulanır siyah boyasız plastik kısımlara ise bakım sütü uygulanır jantlar falan silinir işte ..
daha sonra zincir temizlenip yağlanır metal kısımlara wd 40 sıkılır debriyaj ve gaz telleri yağlanır diğer hareketli parçalarda yağlanabilir

grottobora
02 Aralık 2014, 09:45
Tabiki buradaki mutlaka her kullanıcı farklı ürünler ve farklı tiplerde motor yıkıyordur ama ben kendi tekniğimden bahsetmem gerekirse.Motoru cilalı şampuan ile yıkamak önem taşıyor.Sonrasında da sıvı cila kullanıyorum.Sünger ile uygulanıyor micro fiber bez ile siliniyor.Bir önceki motorsikletimde 7 sene boyunca kullandım.Halen sıfır gibi duruyordu.Zincir temizliği önemli eger bulabilirsen gaz bulmanı ve motorsikleti yıkamadan önce gaz ve fırca ile zinciri yıkamanı sonrasında motoru yıkamanı öneririm.Eger bulamazsan matoz ile yıkayanlarda var.Biraz daha yaglı olduğu için akıtman zor olabilir.Orada da yardımına pril koşacaktır.Ben motorun hiçbir yerine wd40 veya benzeri bir kimayasal kullanmıyorum sadece rutubet olmayan bir yerde tutuyorum.7-8 sene durmasın karşılık hiçbir yerinde oksitlenme veya pas görmedim.Yıkama sonrasında belirli bir süre kurumasını beklemek iyi olacaktır.

emre xt125
02 Aralık 2014, 13:58
aynı soruyu ben de soracaktım sağolsun arkadaş başlık açmış.. ben de motoruma çok kapsamlı bir temizlik yapıyorum.. boş kaldıkça motorumun yanına gidiyorum 15 20dk temizlik yapıyorum.. toz dahi kalmadı diyebilirim.. karenajlari söktüm güzelce yıkadim ama cila tarzı bir şeyler almayı düşünüyorum.. plastik parçalar ve metal kısımlar için ben de tavsiyelerinizi bekliyorum motorum yzf r125