PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İtalyan kafası



Capitao_3
29 Kasım 2014, 12:32
arkadaşlar haftasonu itlayaya gittim.. özellikle motor fiyatlarını kullanılan kaskları vs inceleme şansım oldu.. motor mağazalarında en çok satılan ve sokaklarda kullanılan kask ls2 :) üstelik fiyatlar tr göre çok daha yüksek..

özellikle mağazacı adamla konuştum en çok satan kasklar

LS2 FF370 120 euro

Shoei Raid II 240 euro

AGV K Series 100 euro

Dainese D-181 70 euro

milano, napoli ve torinodaki mağazaları gezerek aldığım sonuç bu...

1 sene öncesine kadar Dainese en çok satan kaskmış fakat şikayet üzerine yapılan testleri geçememiş haberlere konu olmuş bu yüzden kimse kullanmıyormuş artık...

motosiklet ülkesi italyada bile en çok satan kasklar ls2 varın gerisini siz düşünün...


http://i.hizliresim.com/OdW6Zn.jpg (http://hizliresim.com/OdW6Zn)


buda italyada 4 sene önce devlet tarafından yaptırılan kask testi çarpı oaln marklar testi geçememiş.. bu testlerin ardından ls2lerin satışı patlama yapmış..

KUVVETMİRA
29 Kasım 2014, 12:35
bazı markalar aynı modeli avrupa için başka türkiye için başka kalitede üretebiliyor.
onu da şeyetmek lazım.

baran.altun
29 Kasım 2014, 12:35
Ls2 alığıma 40 kere pişman oldum. İtalyada satılan ile burda satılan arasından kalite farkı olması muhtemel bence. 4 aylık kaskın tüm kumaş ve vinil parçaları param parça. Az daha bekliyorum ki yeni kask alayım. Bununda içini vb. parçaları alır yedeklerim. Ls2 denince kaçıyorum artık...

Capitao_3
29 Kasım 2014, 12:40
kasklar ararsında hiçbir fark yok arkadaşlar ls2ler hindistandan geliyormuş inceledim iyice keşke resimde çekseydim.. tr de gördüğümün birebir aynısı.. italyanlar kültür olarak bize benziyor güneye indikçe kasksız gezenler görmeye başlıyorsun :)

zulu
29 Kasım 2014, 12:42
Ls2 alığıma 40 kere pişman oldum. İtalyada satılan ile burda satılan arasından kalite farkı olması muhtemel bence. 4 aylık kaskın tüm kumaş ve vinil parçaları param parça. Az daha bekliyorum ki yeni kask alayım. Bununda içini vb. parçaları alır yedeklerim. Ls2 denince kaçıyorum artık...

Bende LS2 FF358 kullanıyorum 2 yıldır , bi sıkıntısı yok , seninkinin modeli neydi?

Capitao_3
29 Kasım 2014, 12:53
arkadaşlar ben ls2 kullanmıyorum.. hatta henüz motorum kaskımda yok ama ciddi araştırma içindeyim...

solmyr
29 Kasım 2014, 12:55
kafayı kaliteli kumaş korumaz. :) ipek koysun arai o zaman. kaza anında kafayı ne kadar koruduğu, darbeyi ne kadar sönümlediği önemli. gerisi teferruat. mesela ben ls2 kullanıyorum, kaskı 2 saat üzerinde takarsanız, kulaklar iptal :) konforsuz. ses alıyor, belli süratten sonra rüzgar sesi yapıyor.

ama kullanıcılar kaskta yok titanyum olsun, yok wolfram karbür olsun diye istedikçe üreticiler de al sana titanyum, al sana fiber deyim domaltıyor kasa da :)

bazı kullanıcı grubu da asla inanmaz daha ucuz kaskların kafayı aynı koruduğuna. "yemişim şark testini, sokmuşum ispanyol devletine" der, ben para verdim, o zaman koruyacak. :P tamam korur ama ucuz kask da korur. sadece onlar konforsuz. kaza anında kaskın kırılması çatlaması değil, kafanın durumu önemli. malum kasklar tek kullanımlık kazalarda. senin titanyum ile zenginleştirilmiş wolfram karbür kaskın belki kırılmaz ama beynin içinde çorba olduktan sonra gerisi yalan. kask kırılsın, çatlasın kafamı korusun. kaskın çatlaması kırılması, enerjiyi sönümleyebildiğinin de göstergesi olabilir.

bir de en sinir olduğum, aşırı pahalı kaskı alıp, sonra kafan kaç para hemşerim'ciler :rendeer: adam kafasına değer biçiyor ya la. eveeet. kaska 4000 lira verdin. demek ki senin kafanın ederi 4000tl. ben vereyim sana 5000, beyzbol sopasıyla bir kere vurayım o zaman.

demem o ki, ucuz kask da korur. yeterki gerekli sertifikaları olsun, hayvanlıkdan başka insani bir yaşamı tercih etmiş olan avrupa ülkelerinin hepsinde satılıyor olsun, önemli testlerden geçmiş olsun. kask kaza anında kafanızın yerine kırılması için takılır. zaten 1 kazalık kullanacaksın, bırak çatlayıversin.

baran.altun
29 Kasım 2014, 12:56
FF370 Acaba ben mi çok sert kullanıyorum dicem. Bir kaskı hırpalamak için ciddi uğraş gerek sanki.

Mertcan39
29 Kasım 2014, 13:03
ben ff386 kullanıyordum yaklaşık 1 sene kullandım kaa yaptım 70 ile filan arabaya vurdum ama kaçla motor üstünden yüz üstü uçtuğumu iblmiyorum sadece tak diye bir ses duydum kaskın vizöründe sadece çizikler var ve çene kısmında birazcık soyulma 220 tl lik kask bence gayet iyide korudu şuan kaldırdım kask arayışındayım gene ls2 alıcam rüzgar sesi var evet buğu da yapıyor ama korumasınıda yapıyor :)

mehmetenis
29 Kasım 2014, 13:42
Benim de annem fransaya gitti hatta bu konu hakkında başlıkta açtım,"fransadan ne getirmeli"
Kask fiyatları ab ülkelerinde daha pahalı.
Ab ülkelerinde elektronik ürünler ucuz,mesela intercom veya yol kayıt kameraları.
biBunların haricinde AB ülkeleri Ülkemizden pahalı.

Gelelim Ls2 kask olayına,
ben de ls2 ff 370 kask vardı aldığımın ilk haftası çene açma pimi bozuldu.Neyse elimiz tornavida tutuyor açtım kaskı,o mekanizmanın 1 hafta nasıl dayandığını merak ettim açıkcası.
Yine iyi dayanmış.
neyse o bölgeyi tekrardan yapıştırıcılarla ve vidalarla tamir ettim düzeldi bir daha da kırılmadı.
iç pedleri özeĺlikle çene kısımları aşırı derecede deforme oluyor,
camı aşırı buhar yapıyor muhakkak pinlock kullanılması gerek.
Sonra bu kasktan shark geçtim gece ile gündüz kadar aralarında fark var.

berkcigdem
29 Kasım 2014, 13:43
kaza yapılan kask bırdaha kullanılmaz.çünkü içerisindeki malzeme koruma özelliğini kaybediyor. ayrıca kaskımızı 5 yılda bir değiştirmeliyiz kaza yapmadıysak bile.

geçen sene italyaya gittiğimde bende 2 tane motor mağazına girdim. işin komik tarafı nolan kask italyan olmasına rağmen türkiye ile aralarında 30 tl gıbı bır ucuzluk vardı o zaman şaşırmıştım. hatta bazı modeller 20-30 tl gıbı daha pahalıydı turkıyeden bu ayın sonunda ise ingiltereye gidicem yılbaşında orda olcam. şimdiden bi kaç tane kıyafet- motor aksesuarları satan onlineshop tarzındaki yerlere baktım malum pound bizim para bırımımıze göre değerli oldugu ıcın cogu urun neredeyse turkıye ıle aynı fıyatta. ama yınede 2-3 tane motor magazına gırmeden edemıcem :)

Capitao_3
30 Kasım 2014, 03:57
tr bu konuda kesinlikle pahalı değil.. hatta ls2 tr de inanılmaz ucuz.. nasıl oluyor inanın bende anlamadım ama kasklar kesinlikle aynı

BatuhanK
30 Kasım 2014, 04:06
Abi o ls2 ler nasıl başarılı oluyor testlerde anlamıyorum. Yere düşen ve bana tam olan ls2 kaskım,o an kafama zor girdi. elimle kaskı genişletip taktım, bol geldi. Bir daha elimle sıktırdım yanlarından eski haline geri döndü. Ls2 ye tövbeliyim :)

İbrahim
30 Kasım 2014, 06:32
Abi o ls2 ler nasıl başarılı oluyor testlerde anlamıyorum. Yere düşen ve bana tam olan ls2 kaskım,o an kafama zor girdi. elimle kaskı genişletip taktım, bol geldi. Bir daha elimle sıktırdım yanlarından eski haline geri döndü. Ls2 ye tövbeliyim :)

oyun hamuru gibiymiş, ona biraz şekil verinde izmir mt toplanıp maç yapalım :mrgreen:

Capitao_3
30 Kasım 2014, 15:45
valla italyanlar takıyor kardeşim ne diyeyim ayrıca esnek olması darbeyi emiyor anlamına gelir çok sert olursa darbeyi emmez bence..

C.Kaan
30 Kasım 2014, 15:52
Boşuna'mı diyoruz LS2 dünya markası diye :mrgreen:
Binlerce dolar verip aldığınız kasklardan bile daha yüksek yıldız alıyor LS2'nin çoğu modeli :queen:
Hepsini döver hepsini :rendeer:

LS2'nin ucuz olmasının sebebi konfor açısından pek iyi olmaması ve iç pedlerinin çabuk deforme olması ama 200 - 300 liraya aldığınız kasktan'da kafanızı korumasından başka bir şey bekleyemezsiniz LS2'ler bence bu korumayı yeterince yapıyor ( 80 - 100 liralık LS2'ler değil tabi )

Bune
30 Kasım 2014, 16:38
AGV sınıfta kalmış Arai zar zor geçmiş birazdan damlar buraya starbuck hayranı tatlı su motorcuları nasıl da çok para verdikleri için en iyi kaskın onlarda olduğundan bahsederler o yüzden ne yapıyoruz test sonuçlarını görüp dersimizi alıp başlıktan uzaklaşıyoruz.

Bir şeye çok para vermek onun en iyisi olduğu anlamına gelmez :)

ckara
30 Kasım 2014, 16:48
Yanlış mantık uzun yıllar yurtdışında yaşadım ve motor kullandım şöyle bir durum var düşünebilceğiniz.

Adamların gelir seviyesi bizim 2.2 katımız. Alan adamlar adam aa 120 € pahalıymış demiyorki.Hatta çok çok ucuz diğer kaskların yanında.

Min 2000€ maaş alan motor kullanıcısı mağazaya gidiyor bana testlerden geçmiş şu şekilde kullanıcagım(ş.içi ş.dışı vb) bir kask ver diyor onlar genelde yarım kask ve çene açılır alıyolar sürekli şehir içi olduğu için.Adamda çıkarıp bak bu ls2 senin tüm isteklerini karşılıyor diyor.Adamda alıyolar .

Orda motosiklet ulaşım için kullanılıyor. Hobi amaçlı değil .Bizim araştırdığımızın milyonda birini araştırmıyolar neredeyse.

Zaten yukarıdaki kask modelleride 1 tanesi çene açılır diğerleri hep kapalı. İtalyada ben kapalı kaskla motor kullanan neredeyse görmedim diyebilirim %10 oranında falan.

http://cybermotorcycle.com/forums/forum/30-italian-motorcycles/ bu formun buluşmasına gittim sadece gerçek motorcular vardı arkadaşlar . Ulaşımcılar foruma bile girmiyor. Onların bana söyledikleri bunlardı.

Sıktıysam k.bakmayın. Bİlgi ve tecrübelrim bu yönde.

Capitao_3
30 Kasım 2014, 16:58
evet doğru herkeste yarım kask var.. ben sadece kapalı kaskları sordum.. inceleme kapalı kask konusunda zaten.. adamların ulaşım için kullandığı konusuna imza atarım aynı fikirdeyim hobi amaçlı kullanan yok.. benim tr de gözlemlediğim zaten %50 kask bile takmıyor.. bu forumda gördüğüm ise pahalı kask en iyi kasktır mantığının yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım.. benim henüz ne montum ne kaskım var sadece araştırma aşamasındayım.. italya'ya gitmişken küçük bir araştırmayıda orda yapayım dedim. olay bu.

ckara
30 Kasım 2014, 17:07
Zaten saygı duyuyorum sizin yaptığınız şey çok güzel ben o mesajıda genel yazdım altta yorum yazan mt arkadaşlarımıza.

Ama söyle bir gerçek var kask ta konfor çok çok önemli ben bunu bizzat deneyimledim . shoei den sonra dedimki bidahamı gelicem dünyaya al bi schubert gerçekten ve gerçekten eşsiz ve inanılmaz bir kask bana göre özellikle aerodinamik olarak rüzgarla sağlam başa çıkıyor.Shoei den de çok çok güzel.

Şehir dışı kullanıcaksan mutlaka bunu gözönünde bulundur.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ama sizinle hemfikir olduğum konu pahalı kask güvenli kask değildir. ama pahalı kask biraz daha hafif ve konforludur.

Tabi sizinde dediğiniz gibi canııım türkiyemde kaskın hiç bir işlevi olmaması ayrı mesele.

Capitao_3
30 Kasım 2014, 17:33
Zaten saygı duyuyorum sizin yaptığınız şey çok güzel ben o mesajıda genel yazdım altta yorum yazan mt arkadaşlarımıza.

Ama söyle bir gerçek var kask ta konfor çok çok önemli ben bunu bizzat deneyimledim . shoei den sonra dedimki bidahamı gelicem dünyaya al bi schubert gerçekten ve gerçekten eşsiz ve inanılmaz bir kask bana göre özellikle aerodinamik olarak rüzgarla sağlam başa çıkıyor.Shoei den de çok çok güzel.

Şehir dışı kullanıcaksan mutlaka bunu gözönünde bulundur.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ama sizinle hemfikir olduğum konu pahalı kask güvenli kask değildir. ama pahalı kask biraz daha hafif ve konforludur.

Tabi sizinde dediğiniz gibi canııım türkiyemde kaskın hiç bir işlevi olmaması ayrı mesele.

kesinlikle ama yaklaşık 1 aydır forumları okuyorum hepsini adam diyor ki günde 5 km motor sürecem motorum salcano wolf 2000 tl lik motor kask alacam altına 1000 tl lik kask yazıyorlar :)

ckara
30 Kasım 2014, 17:41
kesinlikle ama yaklaşık 1 aydır forumları okuyorum hepsini adam diyor ki günde 5 km motor sürecem motorum salcano wolf 2000 tl lik motor kask alacam altına 1000 tl lik kask yazıyorlar :)

Bizlere verilmiş en has özellik:) Ahkam kesmek bizim işimiz:)

Capitao_3
01 Aralık 2014, 00:56
kesinlikle ;)