PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaldırımdaki Motosikletimi Kamyonet Devirdi..



yiqit
28 Kasım 2014, 23:51
İşyerimin önündeki kaldırıma park ediyorum motosikleti. Kaldırımların önleride ücretli otopark. Kasalı kamyonetin birisi çıkarken sağ kırıp geri geliyor rahat çıkmak için.Arka kasayı hesaba katmayarak.Bu şekilde motoru az geri itiyor ileri çıkıncada motor yola doğru devriliyor. Sesi duyup çıktım son anda tuttum adamları. Hoooop motoru devirdiniz falan. Adamın dediği cümle ne arıyor motor orda benim hatam mı dedi. 2-3 Dakika tartıştıktan sonra polis çağırdı. Haliyle kaldırıma park etmekten ceza yedim fakat tutanakta tuttuk. Tutanağı işleme koyarsam sizce adamın sigortadan para alabilir miyim. Motorda ki hasar elciğim kırıldı. Gidonun sol tarafı yamuldu. Ha bu arada bu vatandaşın ağzından bir kere olsun ne özür ne kusura bakma lafı çıktı en çok ta buna tav oldum.

GB79
29 Kasım 2014, 00:01
Çok geçmiş olsun

zaferkarizma
29 Kasım 2014, 00:03
kusura bakma ama polisi aramakla hata etmişssiniz sigortadan karşılayamassınız cezayıda yemiş oldunuz . geçmiş olsun kasko ancak karşılar.

hsk
29 Kasım 2014, 00:18
Size motoru kaldırıma park ettiniz diye ceza yazan polis o kamyona kaldırımda ne diye çıktın demiyor mu ona neden ceza yok kamyonlara serbest mi kaldırımlara çıkmak ?

drfettah
29 Kasım 2014, 00:23
motosiklet park halinde. uygun yada değil önemli değil. cezanı ödemişssin. yanlış yerde diye çarpmak haklılık çıkartmaz. sigorta durumunuzu gözetir ve hasarı karşılamak zorundadır. emsalleri yaşanmıştır.

ballthrower
29 Kasım 2014, 00:24
Sigortadan alirsiniz hasari. Araci yanlis yere park etmissiniz ve cezanizi cekmissiniz. Arac yanlis yerde duruyor olsada size carpan arac kusurludur. Sigortaya basvurun.

harung
29 Kasım 2014, 00:48
Arkadaşların söylediklerine katılıyorum ama bir nuans var sigorta karayolu içinde gecerlidir kaldırım olduğu icin karayolu saymama ihtimalleri var siz dosyayı sigortadan açın kabul gormesze kaskoya gönderirseniz bu arada büyük gecmis olsun boyle odunları odunla dövmek lazım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:46 ----------

Unutmadan kaskoya gönderirken beyan yazın olduğu yerde devrildi gibi zira sigortacılıkta kurallar kasko için farklı değil..

LynXMaSTeR
29 Kasım 2014, 02:03
hocam senin suçun park etmekse, karşı tarafın suçu da senin motoru devirmek ve onun da kaldırıma çıkması.

atillatopal9
29 Kasım 2014, 09:57
geçmiş olsun. böyle dengesizler fazla var. günahını almamak lazım ama kasten yapıyorlar da olabilir. insanlar çok terbiyesiz. umarım sigorta karşılar

soccer
29 Kasım 2014, 10:45
öncelikle geçmiş olsun, adam kendini kurtarmak için aklınca bahane aramış. ama bence kurtarmaz. Tutanak tutulduktan birkaç gün bölge trafik ile görüşüp kusur oranlarını öğrenebiliyorsunuz. (2 yıl kadar önce başıma gelmişti.) yaptıracağınız hasar bedelinden oradaki kusur oranınız kadar kesinti yapılır. eğer kamyonet 8/8 kusurlu ise tamamını öder. Önce kusur oranını öğrenmekte fayda var. çünkü servisler trafik poliçesinden yaptıracağınız zaman fiyatı yükseltebiliyor.

acemi60
29 Kasım 2014, 11:54
Aynı şekilde kaza benim de başıma geldi. Tutanak tuttuk. Vuran aracın sigortası hasarı ödedi. Polis çağırmadığımız için ceza da yemedim. Senin şanssızlığın vuran adam vicdansızmış.

yiqit
29 Kasım 2014, 19:08
Hepinize teşekkür ederim. Hocam ne vicdanı ya. Polis çağırmıcaktık zaten gel tutanak tutalım dedim. Ne tutanağı falan söyledin böyle diyince polis çağırdı. En baştan insan bi kusura bakma der. Tam denyoya denk geldik. Bıraksak suçu bize yıkacak. Oraya motor mu konur benim suçum mu dediği an anlaşamıyacağımızı fark ettim :)

yiqit
04 Aralık 2014, 13:36
Dosya bugün sonuçlandı. %100 Karşı taraf kusurlu

AydınOğlu09
04 Aralık 2014, 14:38
Dosya bugün sonuçlandı. %100 Karşı taraf kusurlu

Hayırlı olsun, iyi bir kapak olmuştur artık,

Şunu benim için iletin adam :)

https://www.youtube.com/watch?v=rzLAVGVGLiE

emre xt125
04 Aralık 2014, 15:42
bende de xt 125 vardı olduğu yerde bir bayan sürücü arkadan dokundu malum motor öne gidince ayaklık kapandı ve hooop motor sola yattı. spor yapıyordum salonun hemen önündeydi motorda.. sesi duydum dışarı çıktım ki kadın hiç oralı bile olmadan arkasını dönmüş esnaf ile kahkaha ata ata ilerliyor hooop lan diye çıktım :-) üzerimde short, atlet, eldiven vs.. kadın pişkin pişkin hiç üzerine de alınmıyor.. ben vurmadım arabanin rüzgarından devrildi demesin mi benim kafa iyice attı. gel bakalım dedim motoru kaldırdım ayaklıga aldım motorun üzerine çıktım, salladim adamla dalga mi geçiyorsun bak şimdi niye yatmadi bu motor diye bağırdım. hala pişkin pişkin ay tamam iki plastik değil mi parası neyse veririz sen beni tanımıyorsn galiba dedi. orada kadına sinirim on kat daha arttı. çevreden esnaf toplandı filan. özür dileyecegi yere arabanin rüzgarindan devrildi demesi deli etti beni. acerbis elcik korumalarim vardı solda ki çatladi arka kuyruktada 2cmlik çizik gibi bi şey vardı ikisini de yenilettim 3yüz tl elcik, 120 tl kuyruk... parasını veririz diyen kadın fiyatı duyunca şok oldu sigortasına başvurdu neticede ödediler.. kpss sürecinde canımi sıktığım yanıma kar kaldı.. ben motorumun üzerine toz konsa silen temizleyen biriyim o derece seviyorm bayan gelmiş benim motorun g+tüne park etmeye çalışıyor. bomboş yer git başka yere park et arkadaş..