PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tecrubeli abilerim tavsiyenize ihtiyacim var.



bygizli
23 Ekim 2014, 00:25
Abilerim merhabalar ben esenyurtta oturuyorum ve burada herkes motor kullanıyor,ben de heves ettim internet üzerinden sıfır motor almak istiyorum.Bütçem 1500tl.Yuki yk 100 a arkadaş modelini beğendim fakat internette Yuki markasına yapılan olumlu bir yorum görmedim.Ilk defa motor alacagim ve yaşım 15.Sizce 15 yaşında motor sürülür mü (trafiğe çıkmadan)?Esenyurtta 14-18 yaş aralığı yaygın kullanıyor.Ve ilk defa motor süreceğim.Yuki yk 100 a arkadaş almalı miyim(1500tl fiyatı)?Ya da bütçeme uygun önerebileceginiz cup model var mi?Sorularima cevap bekliyorum.Teşekkurler simdiden.

Mr.[T]
23 Ekim 2014, 00:34
Allah korusun ; ehliyetsiz ufacık bi kaza yapsan tüm suç tamamen sende olacak.ailen birsürü mahkeme ıvır zıvır işlerle uğraşacak belki yüksek bedeller ödeyecek.ehliyetini almadan motora binme kardeşim. binenlere de özenme hiç.

Darkcity2000
23 Ekim 2014, 00:36
Seni annene babana sikayet ederiz, yasini bekle egitim yok, yas yok,ehliyet yok, ekipman yok, sabret derslerini calis oku seni okumak kurtarir, ilerde kralini alirsin.

fullpusat1
23 Ekim 2014, 00:40
şahsen ben sabrettim inşallah paramı ayarlayınca başvurucam ehliyetsiz kimseye bişe olmaz sana olur bana olur

hakikiteker
23 Ekim 2014, 00:43
Kesinlikle yaşın gelmeden ve ehliyet olmadan motorlu araç sahibi olma. Evet belki çok mantıklı veya havalı geliyor olabilir ancak etrafında gördüklerin -eğer ki hala sağlamlarsa- şanslı olanlar. Neden böyle diyorum, çünkü en basitinden kask taktıklarını dahi düşünmüyorum. Nereden mi biliyorum; benim kuzenimin oğlu da sadece kırsalda olmak üzere kullanıyor ve onunla konuşmalarımda böyle olduğunu öğreniyorum. Hatta kask takanların alay konusu haline geldiğini de söylüyor, ona bütün bildiklerimi ve neye ne kadar bütçe ayırdığımı söylediğimde ciddi ciddi dinlediği için onunla gurur duydum ancak her motora binişinde hepimizin aklı onda oluyor. Allah korusun başına bir şey gelirse kanuni yaptırımlar bir yana sakat kalma ihtimalin var, iyisi mi sen kendi sorumluluğunu alacak -kanunen 18 biliyorsun- yaşa gelmeden motorlu araç işine hiç bulaşma, öğren ama kendi başına kullanmaya kalkma. Başı çok yanan var, o havalı duranlar sadece şansı yaver gitmekte olanlardır. Tecrübeyle sabit...

fullpusat1
23 Ekim 2014, 00:48
yanlışım varsa düzelt ama motor için 17 değilmiydi yoksa başka bir nedendenmi 18yazdın

hakikiteker
23 Ekim 2014, 00:51
yanlışım varsa düzelt ama motor için 17 değilmiydi yoksa başka bir nedendenmi 18yazdın

Motosiklet için 17 yaşı doldurmak gerekiyor evet ama trafiği otomobilde öğrenmek gerektiğini düşünüyorum. Tecrübeli kişilerden aldığım bilgi bu yönde, sebebi bu.

fullpusat1
23 Ekim 2014, 00:53
anladım trafikte bazı özellikle motoru küçük görüp üstüne sürenler v.s olmasa çokta önemli değil ama

hakikiteker
23 Ekim 2014, 00:57
anladım trafikte bazı özellikle motoru küçük görüp üstüne sürenler v.s olmasa çokta önemli değil ama

Risk değerlendirme ve öngörü açısından önemli, gerçi bunu ileri sürüş tekniği kurslarında da öğretiyorlar. Nereden ne çıkabilir, nasıl durumlar gelişebilir bunları öngörebilmek önemli.

fullpusat1
23 Ekim 2014, 01:07
haklısın ama malesef hepsi para :(

hakikiteker
23 Ekim 2014, 01:14
Maalesef...

bygizli
23 Ekim 2014, 01:22
Peki bu motoru eğer alsaydım hata mı ederdim(bizimki akıllanmadi diye düşünmeyin dediklerinizi çok iyi anladım yaşım gelince almak en mantıklisi fakat sadece merak amaçlı soruyorum)? Yuki yk 100 a arkadaş <-

hsk
23 Ekim 2014, 01:44
Bende esenyurt da oturuyorum burada araç kuralları sıfır herkes burada kırmızı ışığı bilmeyen yolun ortasından geri dönüş yapıp ters istikamet de giden ne ararsan yani senin yapacağın yaş için hemde yavaş olduğu için elektrikli Scooter almaktır en doğru olanı o yamyam gibi sokak da gezen motorlulara hiç heves etme ...

obk11
23 Ekim 2014, 02:00
Bak canim kardesim bana 14 yaslarinda musallat oldu motor sevdası.. suan 18 yasindayim ehliyetim allahin izniyle kasim ayinin sonunda elimde olucak. Bende sen gibiydim zamaninda bu yuzden sakin tersleme gibi algilama beni. Bu forumu bulduktan sonra 2 yil boyunca uye olmadan okudum sonra bir seyler anlamaya baslayinca uye oldum ve basladim sormaya. Profilime gir bak su kadar butcem var su nasil vs. bilmem kac tane gereksiz konu acmisimdir. Ama saolsunlar abilerim kardeslerim bana dogru yolu gosterdiler. Beni yonlendirdiler. Hani bekara kari bosamak kolaydir ya hani, simdi de sana suan motor almak cok kolay gibi geliyor ama oyle olmuyor iste parayi pulu herseyi gectim altinda 20-30 bin liralik motoru olan abilerimizinde yasadigi bir sorun aile sorunu var. Aileni ikna edip kabul ettirirsen gerisi bir sekilde olur ailen ehliyetini alir motorunu alir tabiki durumlari iyi ise. Benim ailemin durumu allaha cok sukur iyi ama ben 4 senedir ikna edemiyorum ve halada oyle. Ama ben onlardan habersiz ehliyete yazildim parayi ailemden degil kendi harcliklarimla ve calistigim paralarla oduyorum ama sonradan soyledim yazildigimi artik is isten gecti bir sey yapamazlar, ama asla ve asla bana hic bir konuda maddi destek saglamiyorlar insallah yazin calistigim parayla, yazin sonunda motorumda allahin izniyle olucak. Yani kardesim simdiden basla aileni ikna etmeye derslerine calis zamani gelince hersey olur ben bunu gordum, bak kask konusuna vs. girmiyorum bile bu forumu 4 sene boyunca takip eden birisi nasil olur butun herkes biliyor, 10 metre bile motorla gidiceksen kaskini montunu vs. giyicegini bilir herkes. Kisaca ozetliyim cok uzun oldu ama iyi oldu bence, bu foruma her gun 10-15 dk ayir sadece oku konulari ehliyet yasin gelince yazil(aileni ikna edersen onlar yapar zaten edemessen biriktir parani calis git yazil) zaten ehliyeti alincaya kadar bu forumu okursan hergun, ben gibi olursun, sonra motor var sirada motoruda aileni ikna ettiysen ailen alir ikna edemediysen de calisip alirsin. Hadi iyi geceler :))))))))

mehmetenis
23 Ekim 2014, 02:20
Ah gençler,ah tabi ki güzel bir zevk ama yaşını beklemen doğru olur çünkü 2.5 sene az bir süre değil hem gelişimin hemde bakış açın değişecek,sen git bir tane elektrikli scooter al onla keyfine bak şu anda sana 100 cc lik motor oldukça fazla,

Keşke senin yaşında olsamda bir derdim motor almak olsa :)

bygizli
17 Kasım 2016, 17:16
Vay be ne kadar zaman gecmis ehliyet alacak yaşa geldim simdi de butçe yok hayirlisi olsun iyi ki sizin lafinizi dinlemisim. 😀

Salurbey
17 Kasım 2016, 17:32
Genç kardeşim, ben 34 yaşında sahip oldum motora :) ama hersey tam oldu. Oncelikle ehliyet almadan motora binmeyi aklından geçirme,ekipmansiz binmeyi aklından geçirme. Ailen endislenmekte haksız değil, hepimizin ailesi hemen hemen motor almamiza karsi cikmistir. Ailene motor kullanmayi bilinçli ve ne kadar ciddiye alınacak bir konu olduğunu bildiğini göster. Motor aşkı pahalı bir aşk :) benim tavsiyem kendi kazandığın para ile alman. Böylece cok daha farklı bir hisle bineceksin motoruna ve çok daha fazla özen göstereceksin. O parayı biriktirmek icin harcadığın emekler fedakarlıklar aklında olacak. Her zaman kurallara uy. Etraftaki kuralsız insanlara aldırış etme. Uzun vadedr hep faydasını göreceksin. Sigortasız ehliyetsiz ekipmansiz sekilde motora binip bunu ovunerek anlatanlarin yanından uzaklaş, sana eksikden başka birsey getirmez o tarz insanlar. Umarım gönlüne göre olur motor sevdan.
( zaten söz dinlemişsin 2yıl olmus ilk msjini atalı. Ben o msj a istinaden yazmış bulundum :))

tugi_
17 Kasım 2016, 17:49
Abilerinin lafını dinle kardeşim ve motorsikletteki tutkunun çok benzerini 1.000 TL'ye alabileceğin bir bisikletten de bulabilirsin. Hatta hafta sonları esenyurttan biraz uzaklaşıp dağlarda, ormanlarda kendini bulabilirsin.

fatih.met
17 Kasım 2016, 19:13
Abilerim merhabalar ben esenyurtta oturuyorum ve burada herkes motor kullanıyor,ben de heves ettim internet üzerinden sıfır motor almak istiyorum.Bütçem 1500tl.Yuki yk 100 a arkadaş modelini beğendim fakat internette Yuki markasına yapılan olumlu bir yorum görmedim.Ilk defa motor alacagim ve yaşım 15.Sizce 15 yaşında motor sürülür mü (trafiğe çıkmadan)?Esenyurtta 14-18 yaş aralığı yaygın kullanıyor.Ve ilk defa motor süreceğim.Yuki yk 100 a arkadaş almalı miyim(1500tl fiyatı)?Ya da bütçeme uygun önerebileceginiz cup model var mi?Sorularima cevap bekliyorum.Teşekkurler simdiden.

yorumlara hiç bakmadan cevap veriyorum, genelde ilk motorları sıfır önermezler. çünkü yeni başlayanlar düşe kalka öğrenebilir ve sıfır motorda bu durum cep yakabilir, pantolonun cepleri yanar :)

ikinci el scooter al ve sonra çarpışan araba gibi öğren önce. hatta dandik bir şey alırsan benim gibi daha iyi olur. tamircilere git gel artık herşeyi öğrendim, kendi başıma silindir piston bile atabilecek duruma geldim nerdeyse.

şaka bir yana ikinci el scooter almanı öneririm. ilk başlamada vites ile uğraşma hemen.