PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor önerisi



mucahitaktas
22 Ekim 2014, 17:44
Arkadaşlar merhaba.bu ve diğer çoğu forumlarda araştırdım ama işin içinden bir türlü çıkamadım.İlk defa motor kullanacağım.Ben mondial 150 zc scooter ile başlamayı düşündüm fiyat uygunluğundan dolayı fakat yakın çevremdeki motorcular çin malıda olsa vitesli ile başlamamı önerdiler.Bütçem 2500ü zorlamam lazım öyle söyleyeyim.Jinlun 150-5 modelinden güzel bi tane buldum nette araştırdım.Sonuçta fiyat ortada e çin malı ama kimi yerde en olmucak anda bile sorun çıkartabilir diyorlar.Bu fiyata düşük güçlü olması önemli değil günde işe gidiş geliş 40 km yapacağım.Ayda bir günlük 100 150 km yapar o da dinlene dinlene tabii ki.Ne yapmamı önerirsiniz fikirlerinizi bekliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------

Yada o fiyat çerçevesinde başka motorda önerebilirsiniz.chopper aramıyorum sadece fiyatı ve şekli hoşuma gitti.Ama dediğim gibi özellikle buna bulaşmayın diyorlar

EsesLifan
22 Ekim 2014, 17:50
jinlun falan değişik markalara yönelme çin malıda olsa bilindik parçası sorunsuz ve en kalitelisini almaya çabala benim tavsiyem mondial mcx roadracer 150 modelidir bende var 1senedir kullanıyorum 8bin kmde bikere bile yolda bırakmadı daha motoru süübob ayarına sokmadım gücü çok yerindedir araştırabilirsin sorun varsa banada sorabilirsin

porsuk80
22 Ekim 2014, 17:52
Dostum kaç yaşındasın?

mucahitaktas
23 Ekim 2014, 12:02
21 yaşındayım

Gökhan_Aygün
24 Ekim 2014, 11:44
Çok deneyimli sayılmam ancak naçizane bir kaç tavsiyem olabilir.İlk defa motora bineceksin ve motorun ağır olması illa ki yere düşüreceğin anlamına geliyor.Orta sehpaya alırken,belki yokuş çıkarken v.s.Yarı otomatiklerle başlarsan ve düştüğünde bir yeri kırıldığında üzülmeyeceğin bir motor istiyorsan ve sıfır olarak düşünürsek Yuki 100 B Gezgin ( yarı otomatik ) ya da Mondialin cub motorları ( sfs sports gibi ) düşünülebilir.Debriyaj yok tabii bunlarda en azından ilk önce direksiyon kabiliyetin artar,ne bileyim virajlara falan nasıl girilmesi gerektiğini öğrenirsin. İllaki debriyaj ve vites istiyorsan 2.000 - 3.000 arası bir çok çin motoru var.Tabii bu konuda da herkes kendi motorunu tavsiye edeceği için o konu da hiç kafanı karıştırmak istemem.Hayırlısı olsun.

telike
24 Ekim 2014, 13:00
2004-2006 ybr bak kardeşim. düşük modelleri iyi. ha çin düşünüyorsan da minimum risk maksimum fayda göreceğin modellere bak. mondial çinlide bir tık önde gibi geliyor bana. kullanmadım ama kullanıcı yorumları böyle. servis parça fiyat olarak diğerlerinden bir tık daha iyi sanki.

mucahitaktas
24 Ekim 2014, 13:43
İlla vitesli istemiyorum.Amacım ucuz ile ehliyet kaliteli ekipmanı bi alayım.Sonrasında birikenle sağlam bi vitesli alabilirim.Ama vitesliyle başla iki bacağınla yöneteceğin için kaza durumunda scooterdan daha iyidir dediler.Yorumun için çok teşekkürler.Mondial için 150 zc modeli bayağıdır aklımda başlangıç için kötü mü olur ?

oluroyle
24 Ekim 2014, 13:49
Merhaba ,

model önermeyeceğim,sadece konunuzu okuyup yazmadan geçemezdim.
aman , iyi karar verin, ilk defa motor kullanacağım diyorsunuz 150cc bir modeli düşünmüşsünüz, motordan önce kesinlikle ekipmanlarına mutlaka ve mutlaka bir bütçe ayır, onları belirlemeye de çalış. Düşmem düşmem demeyin,olur mu olur,düşüverirsiniz, mutlaka takılı ve koruyor olmaları gerek,canınız kıymetli.

Konuda yazılan modelleri listeleyin,karşılaştırın ve mutlaka bence deneyin,gidin bir görün,üzerlerine binip düzleyin, imkan varsa deneme sürüşü yapıp öyle karar verin derim.

Şimdiden tekeriniz düz bassın,daş değmesin

Gökhan_Aygün
24 Ekim 2014, 17:00
İlla vitesli istemiyorum.Amacım ucuz ile ehliyet kaliteli ekipmanı bi alayım.Sonrasında birikenle sağlam bi vitesli alabilirim.Ama vitesliyle başla iki bacağınla yöneteceğin için kaza durumunda scooterdan daha iyidir dediler.Yorumun için çok teşekkürler.Mondial için 150 zc modeli bayağıdır aklımda başlangıç için kötü mü olur ?

Kardeşim 150 zc demişsin ancak mondial 150 cc olarak "sentor,z-one,mcx roadracer,mr vulture,mg king,kt" bulunuyor ki mr vulture ve mcx road racer 162 cc ( 15 beygir ) gücünde.Genelde Vulture,Z-One ya da Mcx Roadracer öneriliyor çevremden.Ben vulture kullanıyorum,yeni motorcuyum ve her açıdan memnunum.Yine de özgür iradeni etkilemek istemem.